نهادهای بین المللی پول ، ارز و بانکداری
اسلاید 1: موضوع:نهاد بین المللی پول ، ارز و بانکداریگردآورنده:
اسلاید 2: صندوق بینالمللی پولصندوق بینالمللی پول یک سازمان بینالمللی بر اجرای سامانه پولی بینالمللی نظارت دارد. صندوق بینالمللی پول، یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیشبینی وضعیت اقتصاد جهانی محسوب میشود. طرح بنیانگذاری صندوق در کنفرانس برتون وودز در ژوئیه ۱۹۴۴ که ساختار اقتصادی جهان پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت به وجود آمد و در دسامبر ۱۹۴۵ آغاز به کار کرد.
اسلاید 3: صندوق بینالمللی پولهدف از تشکیل صندوق عبارت است از:گسترش همکاریهای پولی بینالمللی و تسهیل رشد متوازن تجارت بینالمللایجاد سامانه باثبات ارزی بین اعضا و پرهیز از رقابت در کاهش نرخ ارزهاتهیه منابع لازم از طریق منابع عمومی صندوق، به منظور کمک به کشورهای عضو دارای کسری تراز پرداختهاصندوق بینالمللی پول، زیر نظر شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد کار میکند. اما در اصل، سازمانی مستقل است و این رابطه، بیشتر، تشریفاتی است.
اسلاید 4: بانک جهانیبانک جهانی نام دیگر بانک بینالمللی توسعه و ترمیم (IBRD) است. همراه با چهار شعبه دیگر خود: مؤسسه بینالمللی توسعه (International Development Association: IDA)، مؤسسه مالی بینالمللی (International FinanceCorporation: IFC)، آژانس تضمین سرمایهگذاری چند جانبهای (Multilateral Investment Guarantee Agency: MIGA )و مرکز بینالمللی برای حل و فصل منازعات سرمایهگذاری (International Centre for the Settlement of Investment Disputes: ICSID)، گروه بانک جهانی را تشکیل میدهند.
اسلاید 5: بانک جهانیسرمایه این بانک از مجموع سهام تعهد شده و حق عضویت کشورها، فروش اوراق قرضه و استقراض از بازارهای مالی و دولتهای عضو تشکیل میشود. سرمایه بانک به سهام یکصد هزار دلاری تقسیم شده و حق رأی کشورها نیز بر مبنای هر عضو ۲۵۰ رأی ثابت و یک رأی به ازای هر سهم میباشد. سهم هر کشور، بستگی به موقعیت اقتصادی و مالی آن کشور دارد. هر کشور، موظف است در موقع پیوستن به بانک، ده در صد سهم خود را بپردازد که یک در صد این مبلغ، به طلا یا دلار آمریکا است و ۹ در صد بقیّه، به ارز کشور مربوطه میباشد و فقط با موافقت کشور ذیربط، قابل استفاده خواهد بود. چنانچه بانک برای ایفای تعهدات خود که ناشی از تضمین وامها میباشد، نیاز به سرمایه پیدا کند، ممکن است از اعضا درخواست پرداخت ۹۰ در صد باقیمانده را بنماید.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.