معماری و عمرانعلوم مهندسیتکنولوژی

نکات ایمنی مورد استفاده در مصرف گاز طبیعی

صفحه 1:
تکات (یمنی مورد (ستفامه در مصرف کاز طبیعی

صفحه 2:

صفحه 3:

صفحه 4:
هر ساله با شروع فصل سرما و آغاز كار وسائل كاز سوز شاهد حوادث ناكوارى هستيم كه متأسفانه تعداد قابل ملاحظه اى از اين حوادث منجر به مرك شهروندان عزيزمى شود. كاز طبيعى و ساير امكانات همانطور که باعث راحتی و آسایش مردم است در صورت عدم (عايت نكات ايمنى مىتواند باعث خسارات جبران نايذيرى شود. بهترين روش مقابله با فطرات ‎٠‏ يشّليرى هى باشر . در هورر استفاره از وسائ ل كاز سوز نيز اين كلته مدرق م ىكثر . رائستن و رعايت لات ايمنى مفصوص سن فاصى نمى باشر و همه افرار جامعه لازم .است آفوزش هاى ايمنى را فراليرئر

صفحه 5:
۳ ۲ قبل از ايكله وسائ ل كاز سوز فور را به سيستم ‎a a‏ لوله لشی از طبیعی وصل نماییر لا است به ‎ail in‏ مهم توبه راشته باشیر

صفحه 6:
۱-لوله‌کشی داخلی توسط شرکت. مجری تمت فشار هوا قرارگرفته و هیچگونه افت فشار دركيج ( فشارسنج ) مشاهده نشود .کم شدن فشارداخلی نشانه نشتی در لوله‌کشی گاز می‌باشد. ۲-مطمتن شوید جهت. لوله‌کشی از اجناس استاندارد استفاده شده باشد .

صفحه 7:
۳- رگولاتور و کنتور نصب شده برای سافتمانی که شما در آن زندگی می کنید ظرفیت معینی ( دارد. ‎gas‏ قصد توسعه لوله كشى داخل و اضافه نمودن وسائل كازسوز را داريد حتماً این موضوع را با شركحه ملى كاز ايران در ميان بكذاريد تا ضمن دريافت راهنمائى هاى لازم در صورتى كه نیاز به تعويض ركولاتور و كنتور باشد اقدام كردد. ۴- توسعه لوله کشی داخلی و اضافه نمودن وسائل گازسوز توسط افراد غیر متخصص می‌تواند عواقب وفیمی را برای مشترکین به دنبال داشته باشد .

صفحه 8:
۵- رگولاتور و کنتور گاز زیرنظر شرکت ملی گاز ایران و با «عایت تمامی نکات ایمنی و فنی و در ممل مناسب نصب می گردد. بنابراین فقط شرکت ملی گاز ایران مجاز است در صورت لزوم. ممل آنها را تغییر دهد.

صفحه 9:
۶- رگولاتور مجهز به وسائل ایمنی خاصی است. که در صورت بروز نقص در سیستم لوله کشی شهر , به طور اتوماتیک جریان گاز را قطع می کند تا مصرف کنندگان در معرض هیچگونه مشکلی قرار نكيرند. از دستکاری کنتور و رگولاتور اكيداً خوددارى نمائید و چنانچه در این تجهیزات اشکالی ملاحظه كرديد سريعاً با تلفن 1۹۲۶ (مرکزپیام) و یا امداد گازرسانی که شماره آن در پشت قبض ذکر شده است تماس حاصل فرمائید. ۷- در هنكام قطع كاز از شبكه شهر در مرحله نفست فوراً شیر اصلی گاز را بسته و سپس شیرهای مصرفی خانگی کلیه وامدها درساختمان را ببندید. ۸- راهاندازی مجدد لوله‌کشی گاز بایستی با حضور ساکنین واهد های مرتبط و اطمینان از بسته بودن کلیه شیرها ی هر واهد و با هماهنگی شرکت گاز انجام شود.

صفحه 10:
نکات ایمنی در مورد استفاده از اجاق گاز

صفحه 11:
‎-١‏ در هنكام روشن كردن اجاق كاز ابتدا شمعک یا کبریت. را روشن و سپس شیر مربوط به اجاق كاز را باز كنيد. ‏۲- در اجاق گازهائی که پیلوت ( شمعک ) ندارند هميشه ابتدا کبریت را روشن و سيس شير ‎a ‎ ‏را ندارد و یا خاموش شده است . در هر هال باید فوراً شیر اصلی را بست و بوسيله اخراد خبره به ‏بررسی و رفع علت پرداخت.

صفحه 12:
۴- اجاق گازهای بزرگ و سایر وسائل گازسوزی که به طور ثابت در یک محل نصب می شوند باید بوسیله لوله فلزی به سیستم لوله کشی ساختمان وصل گردند

صفحه 13:
۵- سرریز محتوی ظروف غذا و مانند آنها برروی اجاق گاز ممکن است باعث خاموش شدن گاز گردد. بنابراين هنكام استفاده از اجاق گاز باید دقت شود که ظرف غذا سرریزنشود.چنانچه این عمل اتفاق افتاد و شعله خاموش شد بايد فوراً شير كاز را بسته و يساز فارع كردن كازمنتشر شده در فضای آشپزفانه .

صفحه 14:
+- هميشه مراقب باشید که مشعلهای اماق گاز و فمائم آن کاملً تمیز ه مرتب باشد تا گازبتواند به راحتى و به اندازه کافی به مشعل برسد و با شعله آبی بسوزد. ‎ish >‏ فافطباقک ازباید هفته لويكيا دو دفعه شير مصرفمريوطه را بسته و مشعلها و ضمائم آن-2 را از جاىخود بيرهمنآ ورده و يسطز تميزكدزو شستن كاملا آنها را فشكق رده و دوبابد در جاىفود قار . داده شود ‎

صفحه 15:
۸- از ورد آوردن ضربه بوسيله ديك و ساير ظروف سنكين بر روى اجاق كاز جداً خوددارى كنيد زيرا اين عمل باعث سست شدن اتصالات و نشت كاز مى شود.

صفحه 16:
‎-٩‏ وسایل گازسوزمخصوصاً اجاق كاز رادر محل وزش جریان باد مانند :مقابل باد بزن های برقی . پنجره و... قرار ندهیدزیرا این عوامل باعث خاموش شدن شعله می شوند و درتتیجه چون شیر اجاق باز است گاز در خضا پراکنده می شود و تولید خطر و آتش سوزی می کند . ‎

صفحه 17:
طول‌شیلنگرلبط لجاقگ از نباید بیشاز لندازه باشد چونب اعقاببفوردنو لختلدندر رمی-10) . هرابتش عله گازمغیره ... شود

صفحه 18:
۱۱-زمانیکه مشفول کاری غیر از آشپزی میباشید هتما" شعله كاز را خاموش یا در هر حال تحت کنترل داشته باشید .

صفحه 19:
۷- زمانیکه دمای روغن به بیش از ۳۷۰ درجه برسد ,روغن خود بخود آتش میگیرد . بنابر این در صورت بروز آتش سوزی در روغن با خونسردی مراحل زیرا انجام دهید . . ‏ابتدا شير گاز اجاق را ببندید‎ -١ 8 يصن دستمال ضفیم نفی یا هوله مرطوب را بر روی ظرف حاوی روغن در حال سوختن بیاندازید تا آتش خاموش كردد. ۳- هر کز جهت خاموش کردن روغن در مال سوفتن از آب استفاده نكنيد.

صفحه 20:
: یادآوری بدین ترتیب در رابطه با استفاده صحیح از اجاق گاز هشت .نكته سيار مهم است میت ک بیموا روشری‌سپسرش یر کار | بار ک نید -4 لجاقکاز بایدهميشه با شعله آبیه ورد -© از وارد آوردرفن رهب وسیله ظروفس نگیرتوعلجاقک از فودد(رعف_ملیید -9 . لباقكار و ساير وسليلار سوزرا میمعرضرک ولنهو! و جریانهاد قزر ن هید 6۳ ار ریز محتوعظ وفغندرروعلجاقک ار جارگیریف_ملیید 9 عتولاه کارار لجاقک ارهاعمبز به ت رموکوپللستفادم ک نید - 9 ۲ - زمانیکه مشخول کاری غیر (ز آشپزی میباشید عتما " شعله کار ر[ فاموش یا در هر حال تمت کنترل دلشته جاشید . ۸ - (جاق کازهای بزرک و سایر وسائل کازسوزی که به طور ثابت در یک معل نصب ‎coo‏ شوند باید بوسیله لوله فلزی به سیستم لوله کشی سانتمان وصل گردند

صفحه 21:

صفحه 22:
(- «عایت نکات ایمنی درخصوص استفاده از شیلنگ‌های مناسب برای اتصال وسائل. گازسوز به لوله‌کشی ساختمان از اهمیت ویژه و حساسی برخوردار می‌باشد و چنانهه اين موارد ناديده و يا كم اهميت شمرده شوند در نهایت باعث بروز اتفاقات ناگواری خواهند شد. ۲- شیلنگ‌های لاستیکی معمولی در برابر ترکیبات نفتی و گازی به سرعت فاسد می‌شوند . به همین دلیل برای وصل کردن اجاق گاز و سایر وسایلی که استفاده از شیلنگ برای اتصال آنها به سیستم لوله‌کشی گاز مجاز شناخته شده . باید از شیلنگ‌های لاستیکی تقویت شده (چند لایه) که مخصوص گاز ساخته شده است استفاده نمود.

صفحه 23:
۳- طول شیلنگ‌های گاز نباید مداکثر از یک متر و نیم بیشتر باشد.

صفحه 24:
. ش یلنگهاییکه ترکدارد متماً 3 عویفرک نید -۲) ۵- برای وصل کردن بخاری به لوله‌کشی گاز هرگز از شیلنگ‌های آب و غیراستاندارد استفاه نکنید.

صفحه 25:
ب- شیلنگ‌های لاستیکی را باید هرچند مدت یکبار مورد بازدید قرارداد تا اطمینان حاصل شود که شیلنگ‌های مورد استفاده سوراخ نشده ۰ ترک برنداشته و از محل بست بریده نشده باشند.

صفحه 26:
۷- شيلنكهاى كاز را در محل اتصال به شیر و دستگاه گازسوز بوسیله بست فلزی مناسب(مجهز به نوار لاستیکی ) داخلی مهار کنید و هیچگاه از شیلنگ‌های فرسوده و غیر استاندارد استفاده نکنید. محل اتصال شیلنگ به شیر مصرف با .بست مخصوص بسته شود

صفحه 27:

صفحه 28:
یکی از وسايل كازسوزى كه عمدتاً پس از لوله کشی گازمنازل مورد استفاده قرار میگیرد آبكرمكن مى باشد. اين وسيله كه همانند وسايل كازسوز ديكر بخودى خود هيج خطرى ندارد و در واقع جهت استفاده و به منظور راحتی و آسایش خانواده تامین می گردد ۰ چنانچه اصول ایمنی درکار کردن با آن رعایت. نشود می تواند خطر ساز و فاجعه آفرین باشد . علاوه بر توصیه های قبلی که در خصوص وسایل گازسوز که درصفحات قبل اشاره شدلازم است به این نکته توجه شودکه نصب آبگرمکن در حمام یا فضایی که بطور عادی در آن هواجریان ندارد باعث کمیود اکسیژن شده و ایجادخفگی می نماید .ضمن اینکه نصب هرگونه وسیله گازسوز درحمام مغایر اصول ایمنی است.

صفحه 29:
آبگرمکن دیواری در عدود دو تا سه بر(بر یک آبگرمکن زمینی نیاز به مصرف کاز دارد و در تتیبه (کسیژن موبود در فضای مسکونی را به سرعت مصرف کرده و درصورتیکه هو چریان نداشته جاشد , کمبود (کسیژت درفضای [پارتمان منربه بدسوزی [بگرمکن و تولید کارسمی مد مى تمايد بنابرايت همواره بایستی جرای دستکاههای کارسوز و فصوصاً آبکرمکن دیواری پیش بینی‌های لازم در رابطه با ورود هوای تازه صورت گیرد .

صفحه 30:
۱- در ساختمان‌های کوهچکتراز۵۰ متر مربع بدلیل فضای محدود و در صورتیکه دریچه های تهویه و امکان ورود هوای تازه پیش بینی نشده باشد . نصب آبگرمکن دیواری می‌تواند هادثه‌ساز باشد. Fae ۳- از نصب آبگرمکن دیواری در مغازه هایی که برای استراحت شبانه کارکنان استفاده می‌شود خودداری نمائید.

صفحه 31:
آبگرمکن و سایر وسایل گاز سوز را هرگز در هام و فضاهای محدود و بدون تهویه نصب نکنید هر وسیله گازسوز بايد دارای یک شیر قطع و وصل مستقل باشد.

صفحه 32:
دودکش‌ها و نکات (یمنی آن‌ها

صفحه 33:
وسایل کازسوز نیز همانند سایر وسایل مشابه چهت روشن شبن و سونتن مناسب یار به هو دارند و تنها اه (رتباطی ‎QUST‏ ‏فضای خارج (ر سانتمان (ر طریق دودکش می باشد . کاز گرفتگی (ز جمله عو(دگی (مست که معمولا در (ثرفقدان دودکش مناسب برای وسایل کارسوز به فصوص بفاری و آبگرمکن و عدم تهويه کافی درفضای (تاق روی میدهد . سوفتن ناقص ‎JS‏ ‏و تجمع کازهای مسموم کننده و یا عتی کمبود (کسیژن سیب مسمومیت (فر(دی که حرچنین فضایی تنفس می کنند شده و ممکن (ست به مرک آنها منتهی شود. بنابراين براى جلوكيرى ار نطرات تاشی (ز ‎oS syn‏ سایل کارسوز و کارکرنتکی

صفحه 34:
هر وسیله کار سوز باید دارای جک مودکش (ستاندارد و مجزا ومبهز به کلاهک باشد.

صفحه 35:
همواره محل (تصال دودکش به وسایل کازسوز رز بازرسی و از آببندی و ثبات آنها (طمینان عاصل نمایید. e

صفحه 36:
مسدود شدن دودکش سب صوفت ناقص و (یجاد کارهای نطرناک و مسموم کننده وبرکشت چنین کازهایی به د(ئل فضای زندکی گردیده و ‎eh‏ کارگرنتگی ومرک مى شود

صفحه 37:
دودكش وساي كار سوز در معل عبور از شيشه های پنوره نبايد مستقیماً با شيشه در تماس باشد. زیرا در چنین صورتی (مکان شکستن شيشه در (ثر عرارت و لق شدن و ‎pls)‏ ‏دودکش وبود دارد.

صفحه 38:
در صورتیکه دودکش از پنرهبهبرون هدلیت شده (ست باید رای ‎libs‏ ‏يك متر ارتفاع عمودى از معل فروج از پره بش

صفحه 39:
(نتهای دودکش های توی کار باید عداقل | متر ‎pol, cay law J)‏ بالاتر باشد.

صفحه 40:
*هر ومیله کارسوز بایستی دارای دودکش مناسب و بدوت (شکال جهت تقلیه کازهای حاصل از (ظراق ‎a‏ فضای آزاد باشد و هرکونه نقص و نارسایی و رعامت ننمودن (ستانداردها در لین مورد موجب عادگه نو(هد گردید. © در هنکام سافت , فرید وجارة منز به دودکش وسایل کارسوز کاماً ترجه فرمائید ‏ ملمکان از خريد واجارةٌ فانه‌هاگی که فاقد مودکش منامسب در داخل دیوار می باشد فودد(ری فرماگید. *تمام دودکش های وسائل‌کارسوزبایستی طتماً مبهزبه بخش عمودی متناسب‌وکلاهک ال باشد. * از قراردادت فروجی دودکش به صورت افقى با كلاهك ويا جدون کلاهک در زیر سقف و بالکن جدآ نودداری فرمائید. دودکش در دافل دیور وفارج آن و متل|تصال به‌وسیله کارسوز بایستی کاملاً آٍبندی باشد هردرز کوچکی می‌تواند باعث فروج کارهای عاصل ( (عتراق و حادثه کردد.

صفحه 41:
* متی(لامکان از مسب زائوی (ضافی در مسیر دودکش فردداری نمائید زیر نو کارآگی دودکش ر( کاهش می‌دهد. * به هیچ عنوان دودکش وسایل‌کازسوز وهواکش (فن) رز ار یک لوله یا کانال هشترک عبور ندهید.. * برای دودکش «(فل و بیرون دیور به هیچ عنوان ‎J)‏ لوله‌های پلاستیکی و غیر مقاوم در بر حرارت (مستفاده نشود. * دودكش بايد ار ورقهاى ضد رنك (كالوائيزه) و نسبتاً ضفيم (نتقاب شود ؟ آ[بکرمکن وبثاری تتمًبایستی مبهز به دودکش باشد . ( تصب (ين وسیله‌هابدون دودکش در مميطهاى بسته جد[ فودداری نمائید. * (ستفاده(ر دودکش‌های مشترک بایستی با تلر متتعصین و مهندهيين مشاور تأمميساتى (نتام كردد ۶ (ستفاده (ر جودکشهای آکاردگونی آلومینیومی جعلت عدم (مکان آیبندی در ‎Lid)‏ و (تتها غطرناک می‌باشد

صفحه 42:
‎J} ©‏ قراردادن قطعات لوله دودکش بصورت لب به لب فودداری نمائید و حتماً (ز دودکشهای نوع نر و ماده كه باعث [يبندى در ممك (تصال و عدم فروم کازهای عاصل (ز (حتراق خو(هد شد (ستفاده نمائید. © (ر(ضافه نمودن به طول بخش (فقی دودکش در قسمت‌های فوقانی سانتمان ههت سافت (طاقک و (ثباری بر روی بام فودداری نمائید. در هنگام مىافت طبقه(ی جدید دودکش‌های قدیمی ر( عمودی و (ستاندارد (دامه داده و در عین عملیات سانتمانی دودکش را در مقابل ریزش مصالع و نقاله ساختمانی و (نسداد د(فلی کاملاً معفوظ نکهدارید ‏© هنكام عبور دودکش از دافل دیوار و تقاطع آن بایستی قطر لله فلزی کاما یکسان باشد کم‌کردن قطر لوله هنگام فروج ‎J)‏ ساختمان (دیوار یا سقف) مباز نمی‌باشد. ‏© (رنصب دودکش دریاط خلوتهای رو بسته فودد(ری نمائید. دزکت دودکشها باید فروجی ار بالا و پایین به هوای آززد رژه داشته باشد و ‎gun a)‏ وبه هیهگاه بالای دلکت مسدود نگردد.

صفحه 43:
* دوکش‌ها را ‎ya‏ اررسى نمائيد وإز آزاد بودت مسير مودكش (طمينان عاص تمائيد © إطراف لولدهاى دودكش موجود در موتورثانه بايستى كاملاً [بيندى كردد تا ‎J)‏ ثفوذ كازمونواكسيد كرين ((00) به داخل بنا ويا موتورثانه جلوكيرى شود © در هنکام هرکرنه سافت و سار مراقب جاشید, مصالع سافتمانی جد(فل دودکشها رفته نشود و راه ورودی دودکش ر( مسدود نکرده باشد. ۶ هر ساله قبل (ز روشن کردن وسائل گرمازا . مر(قب باشید مسیر دودکش‌ها توسط چرنده (ی لانه‌سازی و مسدود نشده باشد. © بفش عمودی (فروبی) مومکش عد(قل بایستی ۳ بر(بر فش (فقی حرظر گرفته شود و حداقك (رتفاع بفش عمودى نبايستى (ر یک متر کمترباشد. © (ز تغيير قطر در خروجى دودكش و كم كردن سايز آن فوددارى نمائيد

صفحه 44:
© جهت بلوگیری (ز پدیده نطرساز مکش معکوس در سافتمانها لازم (ست بر روی قسمت رین درب ورودی هر آپارتمان از درچه تهویه کرکره ای یا آیفونی مناسب به طول ۵0۵۰ سانتیمتر (ستفاده کردد . همچنین زیر دردهای ورودی (طاق غولب ها نیر عدود ۱ کا ۵ سانتیمتر بازباشد. © (تتهای کلیه دودکشها بایستی عد(قل یک متر از سطع بشت بام بالاتر بومه و (ز دیورههای جانبی نیز حداقل یک متر فاصله داشته باشد و عتما" (زکلاهک ۲۶ [متفاده کردد. * قسمت عمودی دودکش بایستی برروی پایه‌های مناسب قرارگیرد تا وزت آن به پایه منتقل شود ورك شدن آن جلوکیری ‎close‏ آید. ضمناً فش عمودی دودکش برروی نماها بایستی توسط بست‌های مناسب به دیوار معکم کردد. همچنین مراقب چرخش کلاهک به سمت زمین باشید , در این صورت (ینکوته دودکش‌ها کارآثی لارم ر[ندارند و عدم فروج کازهای عاصل (ر (عتراق جان شما ر[ تهدید می‌کند. رعایت مورد فوق موب جلوگیری از پس زدن و بارکشت کازهای سمی وسایل کازسوز بداخل منارل (مکش معکوس) میکردد.

صفحه 45:
* عبور دودكش (رفضاى داثل سقف‌کاذب و علی(لتصوص عمام به دلیل (مکان پوسیدکی و نشت کار منواكسيدكرين خطرناك مىباشد. ‎yoo ©‏ خروجى دودكش شومينه (قبك (ر روشن كردن) بايستى کنتر تا (رسلامت حرکت دمپر درچه دافلی که جتوسط رتبیربار و بسته میشود) و بار و بسته شدت آن (طمينان حاصل شود , در صورت بار نشدت دمير, كار منواكسيد کرین فضای سافتمان )| مسموم مى نمايد ‏* جهت تأمين هواى مورد نيار وسايك كارصوز ار قبيك آيكرمكن ديوارى و يفارى در آبارتمائهاى متدود ضرورى ‎app con)‏ تهویه (ی در معل مناسب ترجیتاً يشت وسيله كارسور كه به هواى آراد مرتبط ميباشد تعبيه كردد ‏* دودكش بايستى مبهز به بست نکهدارنده باشد و در معل خود متكم كردد. ‏* برای شومینه به دلیل (مکان چسزدن کازهای عاصل ‎J)‏ (عتراق بهتر (ست (ز دودکش به قطر ۱۵ سانتی متر امستفاده كرد 1 ‏* متی(لامکان از دودکش‌هایی كه إز ينجره به بيروت هدايت مى شوند بايستى (يتناب نمود جنانهه ناجارا دودكش (ز ينجره به بيروت هدايت شود بايد به روش صميع و كاملاً متكم در مدل ‎aye‏ (زپنجره مهار و مجهز به کلاهک شود و عداقل دارزى ‎١‏ متر إرتفاع (ر متك خروج باشد در صورتيكه هنكام بهرهبردارى و روشن بودن وسیله کازسوزی آزمایش قرار دادن دست بر روی دودکش مشاهده کردید که دودکش مذکور سرد می باشد از (ین دودکش بایستی صرفنظر نموده و ضرورى (ددت دودكشى تعبيه كردد كه تا بالاى بام إداهه داشته باش ‏* (تصال فروجی دودکش به دز نبساط ‎csp‏ دو سانتمان مىتواند باعث نفوذ كار منواكسيدكرين ار منافذ يه هر کدام (ز این سانتمانها کردد.

صفحه 46:
* به منظور وجود هوای کافی و پرهیز (ر سوفتن ناقص در وسایل کازسوز بایستی راه ورود هوز به حلفل (تاق‌ها توسط روزنه‌های منامسب (در زیر درب‌ها دریچه های کرکره‌(ی پایین درب‌ها ...) ماد شود. [ين موضوع بویژه در (تاق‌های کوچک و فضاهای زیرزمینی (ز (همیت و عسامبیت فوق(لعاده (ی برفوردطر (ست. در (ین ‎cas) o/¥ Win)‏ 995 فرمائید که معمولاً یک بفاری در حدود ۱۵ برلیر عجم کاز مصرفی به هرای تازه جهت سوفتن ‎JUS‏ داردریک بثاری‌محمولی خانکی پایستی درمدود ۵امتر مكعب در مداع تهولى تازه دریافت کند تاقادر به سوزاندن مناسب کازطبیعی باشد. بنابرلین ملادظه مى شودكه منافذ ورود هو( جه تأثیر حیاتی در (ین رلبطه دارند. © مسودشین‌دودکش لوازم‌کازسوز (فتی‌درددجزگی) باعث‌ناقص‌سوزیو پسزدن کازهای هبمی به‌تضای (تاق می‌شود. همواره (ر مسیودتبودن دودکش‌ها (طمینان عاصل فرمائید. * به منظور تسب دودکش وسایل کارسوزارکمترین تعدرد ر(ئو (ستفاده شودزیرا در غیر (ینصورت مکش دودکش کم شده و موب پس‌زدکی کارهای نطرناک عاصل ((فتراق می‌شود. * توصیه می‌شود در طراحی و سافت [بنیه نوساز , مودکش کلیه وسایل کازسوز پیش بینی شود و نقشه مربوطه توسط میندهن ناظر تأیید کردد. نصب دودکش بعد (ز ‎las)‏ چروژه بر روی نما در سانتمان‌های جدیدلا مات کاملً بی‌مورد می‌باشد. * مراقب باشید (لبسه آویران شده شما در تراس , دودکش همسایه پایین را مسدود تنماید. * دودکش و (تصالات مربوطه در حیاط قلوت و داکتها بایستی عتماً در(ی بست و تکیه‌کاه مناسب باشد. دردکش‌های آجری به دلیل تقوذ کاز از رها به سایرقسمت‌ها فطرداز می‌باشد. * دودکش ضوفاز مهس ظرثیت مربوطه وبايستى دارلى قطر هنايب باشدضمنا عداقل قطر براى كمتريت مصرف دستكاههاى شوفاز لوله به قطر ‎be‏ مباتتیمتر پيشنهاد می‌شود.

صفحه 47:
© براى كليه [يكرمكن هاى ديوارى دودكش به قطر ۱۵ سانتیمتر به با پیشنهاد مى شود ۶ درچه دودکش بایستی بالاتر (ر وسیله کارسوز قراركيرد و نصب هركونه دودكش (ر (رتناع دستگاه به سمت (رتفاع پائین‌تر (شیب از وسیله کارسوز به سهت زمین(جدً فطرناک می‌باشد و موب چسزدن مصولات سمی (عتراق می گردد. ۶ به (رای هر ز(نوی ‎٩۰‏ در دودکش , لازم (ممت به (رتفاع بخش عمومی (ضافه گردد. * عتی(لامکان در [پارتمان‌های زیر ۵۰ متر مرح سیستم کرمایش بوسیله شوفاژ (نجام شود و (ر وسایل کرمایشی همپون بناری یا آدکرمکن دیواری (ستفاده نشود. © سافت عمام در کنار موتور ثانه حرارت مرکزی نطرناک و عادثه مازمی‌باشد. © تصب دو وسیله کار سوز شرمینه و بثاری در آپارتمانهای کوپک و (ستفاده همزمان (ز آنها مىتواند (متمالاً آثار زيائبارى را به بار )298 © نسبت به مشاهده شعله زرد رنك در وسائل كاروز بى تفاوت نباشيد هون ‎Cd)‏ ‏مشکل ناشی (ز نرسیدن هو(ی کافی یا نقص در دستگاه کازسوز ... می‌باشد.

صفحه 48:
* هرکونه نشتی لوله‌های آب کرم‌غطرناک می‌باشد چون در لین صورت باعث مدام سوزی آیکرمکن کاری می‌شود [ین‌موضوع باعث مصرف سوفت بيشتر, (کسیژن بیشتر و در تهایت غطر(عتمالی می‌شود. * (کر در منزل دپار سردرد, سرکیجه , تهوع و .. می‌شوید علت در وسایل كارسور نيز ميتواند باشد معمولاً ‏ حر اثر ‎cops‏ هولی کافی‌وعیرب وسایل‌کارسوز عمل (متراق مثتل می کردد و کازهای مضر و فطرناک توليد ودر ‎daw‏ فانه پخش می‌شودکه مویب عزارض بعدی می کردد. * داکت مسیر دودکش‌ها و آپارتمان‌ها در بالای یام و طبقه همکف (در (یتدل و (تها) ‎SAV co}‏ بایستی بار وبه فسای آزادراهداشته باشد تا (کر نشتی در مسیر دودکش بوجود آمد به بیرون هدایت . شودو به دافل مافتمان نفوذ نکند. © برای پکیع منارل بدلیل مصرف بالانتی|لامکان جایستی ار دودکش به قطر 1۵ مىاتتی‌مترو بیشتر (ستفاده شود. * (ستفاده ‎j)‏ رنوهای متوالی برای عبور دودکش عمودی (ز مجاور شناژهای (فقی (تالت () بامث كم كردن كارآئى دودكش مى شود . قبل ار بتون‌ریزی در سافت منارل مسیر دودکش را (تقاب . نمائید. * (ستفاده (ز کج و مصالع ساختمانی جرای چرکردن فواصل و درزهای ما بین دودکشها در دلفل دیور مافتمان موجب كرفتكى كرديده وموادت بسیاری ر( باعث شده (مبت (ز ‎ba JS cp)‏ فودداری نمائید. ۶ (مبتفاده (ز دطل آب و قراردادن دودکش در آن جهت تصفیه کازهای سسمی به بای نصب دودکش (ستاندارد خطری جدی برای مصرف‌کنندکان کار طبیعی (عتی در فضاهای کوچک ظیر مخازه و فروشگاه) هى باشد عوادث مركبارى إز ليث باور غلط تاكنوث پروزکرده (همت.

صفحه 49:

صفحه 50:
جرای (طمینان ‎J)‏ صمت عملکرد مودکش ۲ آزمایش آسان ذیل را می‌توان (نبام دد. (- ساده‌ترین آزمایش هر دودکش دست‌زدن و لمس آن (ست. سردی دودکش شازه عدم عبور کازهای سمی عاصل از (عتراق وسیله کازسوز و ززک فطری برای شما می‌باشد. وقتی وسیله کارسوز کارمی کند بایستی مودکش داغ باشد و نوک (نکشتان داغی [نر| دس كند دا- آرمایش بعدی (ستفاده ‎j)‏ شمع و يا شعله كبريت در مدل دريهه و مبدأ دودكش در إتاق (محلك مصرف) مىباشد . با قرار دادت كبريت روشن درابتداى دريهه بايستى شعله به سمت داثل دودكش كشيده شود . ين موضوع نشانه كاركردن و مكش مناسب دودكش و در صورتیکه تغییری در شعله (یباد نشود نشان دهنده عدم مکش مناسب دودکش می‌باشد. ۳- هنگام خرید و یا (جاره ثانه و قبل (ر وصل وسایل کازسوز به دودکش,مسیر دودکش‌ها ر[ بایک وزنه و طناب معکم (ر پشت‌بام تا معل دریچه و مبدٌمودکش کنترل نمائید تا (ز بازرودن آن کاملاً مطمئن شوید.

صفحه 51:
قبل (ز راه (ندلزی وسیله کار سوزمجهز به دود کش مورد زیر ر[ در مورد دود کش بررسی و کنترل نمائید ‎has‏ تسس وين ‎PD‏ د كشا دير ‎ ‎

صفحه 52:
*کار طبیعی(۱/,)1 ۱ ) سمی نبوده و عارضه فاصی را در بدن (نسان (ییاد نمی كند (ما (ولاً در تش سوزی و [ثفبار می توائد تقش (صلی را (یفا نماید, انیا در صورتیکه وبود ۲۲۱۱/6/۳ موجب فروج و کمبود (کسیژن گردد , فطرات جدیی کمبود (کسیژن بوبود فواهد آمد . * كار منواكسيد كردن در اثر (متراق ناقص صوفت های. فسیلی از جمله کاز طبیعی بوجود می آید .کار منواکسیدکرین((6()) بی رنک , بدون بو و بی مزه (ست وبه همین دلیل به سادکی با مرا [نسانی قابل تشئیص نمی باشد. * (ز کار منولکسید کردن(()()) به عنوان یک ‎ai‏ کننده شیمیایی نام برده می شود .لين كار بسيار سمی وکشنده و فطرناک می باشدوعتی در مقادیربسیار جزثی باعث مرک (نسان می شود . * یکی (زر(ههای تولید منو(کسید کردن(()۱)) در منزل , (عتراق ناقصی سیستم های گرمایش وپشت وپزمی باشد . * همان طور که مید(نید (نسان برای تنفس تیار به (کسیژن درد .در صورت وجود منو(کسید کرین ‎JS)‏ ‏سمی ناشی (ز (عتراق ناقص وسائل کازسوز) درمعیط زندگی (نسان مسموم می کردد و در و(قع عمل (کسیژن توسط فون منتل شده و (کسیژن به بافت های بدن نرسیده ونسان دچار نفکی ودر نهایت مرک می شود . *علائم و نشانه های فیزیولوژیی منولکسید کرین((6() برزنسان بستکی به میزان غلظت منو(کسید کردن در غون درد . هرچه مقدار(۵)()) در فون بیشتر باشد ,غطری که (نسان ر(تهدید میکند بیشتر ميشود

صفحه 53:
° منواكسيد كرين(0©) در غلظت بايين باعث غراب آلودکی , کیمی , فستکی , سردرد, سرکیجه , ضعف و بیعالی , عالت تهوع وکاهی (ستفراغ می‌شود و در غلظت‌های الل ا ۱ در طى سالهاى كذشته تعدادزيادى از شهروندان عزيز به دليل نقص فنی دودکش و تولید گاز سمی 20 جان خود را از دست داده اند.

صفحه 54:
تکات (یمنی در مورد (ستفاده (ز بفاری های کاز موز

صفحه 55:
‎-١‏ در صورتيكه بعد (ز فصل هرما بثاری ر[ جمع آورى مى كنيد دتما (تتهاى شير ر[ با در بوش مسدود نمایید و درهنکام وصل ميد (ر [فراديا صلاديت كمك بتواهيد ‎5 ‎3 ‎

صفحه 56:
باسردشدن هو (ولین (قدام در تمامی فانه ها آماده کردن بفاری جهت تأمین کرما می باشد . (ها قبك (ز إينكه بقارههاى كارى غود ر( روشن كنيد به لين نكات ذيك دقيقً توجه كنيد تا بتوانيد علاوه برخائه كرم , أسايش و رإحتى خياك هم داشته باشيد .

صفحه 57:
دا- یکی از نکات (ساسی (ین (ست که هميشه (بازه جدهید هوای کافی برای تنفس شما و چهت صوفتن بفاری کازسوز به (تاق برسد . وبود روزنه های زیر دربها برای (ین منظور نید می باشند. بنابرلین روزنه های زیر درجها ر[ با (شیاعی همچون پارچه , پتو و ... مسدود ننمایید .

صفحه 58:
۴- (ر صعیع سونتن کار و سلامت بناری بوسیله (فراد ذیصلاع مطمئن شوید. >

صفحه 59:

صفحه 60:
ار تیاه نایعو سایروسایلیقه با سونتهای 9 دیکر مورد (ستفاده قرار مى كيرند به وسايك کارسوز جدز خودداری نمایید

صفحه 61:
۷- هرکز بفاری ر( ‎US po‏ وسایل تزئینی (تاق همانند پرده نصب تنمائيد ( قرار گرفتن چرده , لباس , رفتفواب , ظروف پلاستیکی و سایر (شیاء قابل (شتعال در مجاورت بفاری می تواند سبب وقوع آتش سوزی در منرل 205(

صفحه 62:
در زمائیکه (ز بثاری کازی (ستفاده میکنید عتما " موارد زیر ر[ رعایت نمائید ‎Sa‏ جهت کرم شدن در نزدیکی بفاری قرار نگیرید ‎py‏ در لثرانتقالم را ‎ribo Shab‏ .آتش گرفتن لباس وبود درد ‎ ‎ ‎

صفحه 63:
.هركز ار بثارى جرای فشک کردن لبامی (ستفاده نکنید ‎awl din due J) «‏ روعهفارعلجتنازسهائید )

صفحه 64:

صفحه 65:

صفحه 66:
درصوبتیکه لسامرک ردید دوشب ثارعف اقهره وده و يا باشعله بهم © ‎cig cS ga op‏ مانید ممکرلس لیر تمرف اشوز ن رسیدرهرعق افیهه فایعه اشد خاری بایستی همواره با شعله آبی بسوزد.

صفحه 67:
نکات ایمنی در مورد استفاده از سیستم حرارت مرکزی

صفحه 68:
poche 2. oBb alt ha ‏طریقی بشد که هو رآ‎ coil pie 0) ‏مل‎ - |

صفحه 69:
نکات (یمنی در مورد (ستفاده (ر شومینه های کاری

صفحه 70:
شومینه وسیله کرمایشی (ست که در سالهای (ثیر بیشتر به عنوان دکور و تجملات (ز آن (مستفاده می شود . توجه داشته باشید وسائل کازسوز فقط می تواندنیارهای کرمایشی ر تأمین نماید و هر نوع هره برداری فرعى و احياناً غیراستاندرد و ا (جمن از آنها می تواند پیامدهای فطرناکی داشته باشد .

صفحه 71:

صفحه 72:
۹ ee ۲

صفحه 73:

صفحه 74:
نشتى دلايك متعددى داشته ودر لين فرصت همورد (ر نشتى هایی که توبه به (ین نکات می . تراد جات بسيارى (زمردم ‎ys) cS) bb chia)‏ آتش سوزی و(قارمفوظ نکه درد ری فى نمائیم. عد وق كار ‎men‏

صفحه 75:
درپوش ها

صفحه 76:
|- چنانپیبه بحضی (ز شیرهای مصرف فلا یچکونه وسیله کارسوزی وصل نمی شودو مورد (ستفاده قرر نمی‌گیرند, لزم (ست حتماً با دربوش مسدود شوند تا جنانهه (حيانً شير مصرف به طور نافواسته بار شد كاز از لوله خارج نشده و عادثه(ی بوبود نیاید. ‎ont stove‏ یس ‎

صفحه 77:
۲- چنانچه برای مدت طرلای قصد (ستفاده ار وسیله کارسوز ر[ ندارید(به عنوات مثاك تابستانها) حتماً شير مصرف آن ر( بسته نکه‌دارید و درپوش راهمراه با نار تفلون جرروی آن نصب نمائید. ۹

صفحه 78:

صفحه 79:

صفحه 80:

صفحه 81:
ينوه كرود يست اتاد مكل( وسيل كازسوز استفاده تكليد

صفحه 82:
‎Ol pat‏ و تعمیرات

صفحه 83:
(ز جايجا كردن وسايل كار سوزى كه مستقيماً به لوله ثلبت متصل (ست , فوددلری نمائيد . زيرا ممكن إمدت در اثر جابجايى , معل (تصال [سبیب دیده و مچار نشتی شود . چنانچه (ين (مر لازم باشد , براى تغيير محلك وسیله کار سوز و در تتیبه (ضافه و يا كم كردن يا ‎aly) chao pass‏ كار آن , بايد به مو مسسات مجار مراجعه كرد .

صفحه 84:
اگر در خانه متوجه نشتى كاز شدیم چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

صفحه 85:
|-در صورتیکه کنتور برق در فضای آلوده به کار قرار نداشته جاشد برق را (ز فیوز (صلی قطع کنید.

صفحه 86:
دا-فورژ شير [(صلى كاز ر[ ببندید.

صفحه 87:
در و پنبره‌ها ر( به [رامى باز كنيد

صفحه 88:
۴-فراد خانواده را (ر معل آلوده به کار فارج كنيد

صفحه 89:
* هرک امتفادهتکنی از فی یا تیه جهت فارخ کردت کار ها * هرک كليد براغ ر| روشن نكنيد MS cody ‏هرك كبريت‎ * 0

صفحه 90:
۵-عوله پنبه‌(ی را مرطوب نمودهو با تکان دادن آن کار موبود در آشپزخانه با فضای آلوده به كار ر[ به بیرون هدایت نمائید . به هیچ عنوان از پارچه های نایلونی و پلاستیکی که تولید (لکتریسیته ساکن می نماید (ستفاده ننمایید .و همچنین مواظب (لکتریسیته ساکن لیا خودتان باشید.

صفحه 91:
چنانچه هنکام نشکا مق اییکساشد, باید از روشرک سره لغ برقبا هرن شعله9 فوددلیعگ رد بلءعروشری در مهم ‎ih‏ جرخ ق وه لستفاده کرد. ‎Pap Sa ahold s ald p)y ap 56ha‏ روشرژه‌ملیید و سس پسروثف اعق اییکش وید

صفحه 92:
چنانچه موارد فوق ر( (نتام د(دید در صورت وجود مشکلات دیکر فور[” با مركز (مداد كاز تما عاصل نمائید. jac

صفحه 93:
آزمايش نشت كاز

صفحه 94:
(- بعد از وسل نمودن وسایل کازسوز به سیستم لوله‌کشی کار و قبل ار شروع به (ستفاده (ر وسیله کارسوز قماً می‌بایستی آزمایش نشت کار | [نبام دهید. دا- برای (نبام آزمایش نشت کار در یک ظرف مقداری آب رفته و به آن صابون یا مایع ظرفشویی و يا پودر شوینده (ضافه کنید. سپس قدری (ز آثرا بوسیله (سفتج و بر جر روی معل‌های (تصال بست وسیله کارسور و همچنین معل (تصال بست با لوله‌کشی کار و سپس برروی شیلنک و یا لوله کار بريزید. پنانچه برروی معلهای مزیور عباب تشکیل شد نشان دهنده نشت کار (ست. پنانپه هنکام آزمایش نشت شدید کار مفرز کردید شیر مصرف آن وسیله کارسوز ر یندید و به بررسی و رفح عیب پپردزید . جهت فزایش دقت نشت یابی میتوان (ر دستکاههای نشت یاب (لکترونیکی ۵5 5۳02۷ نیز (ستفاده نمود. ۷

صفحه 95:
هشدارهای عمومی در صورت [ستشمام بوی کاز قرا شير اصلى كاررا بيتديد رشن کرت لامپ کیربت و فدک فوداری کنید ل راغ و سک مس إفاد ‎ln obi‏ با نماد

صفحه 96:
هميشه يك كيسول آتش خاموش کن در مدزل داشته باشید آموزش و راهنمایی - رعایت نکات ایمنی مخصوص همه افراد نگران بازی کردن فرزندان خردسال فود با وسائل کارسوز هستید , درموقع عدم (ستفاده از زین وسائل مصرف آنها ‎oly Jy‏ — جنائهه در ميان (طرافيان شما کسانی هستند که نموه رفتار صعیع با وسائل کازسوز رز نمی‌دنند و فطرات کاز رز نمی شناهند آنا ر| راهنمائی كنيد — در (ستفاده از کاز طبیعی جاید دقت کرد که هر چه میزان مصرف کاز در وسایل کارسوز کمتر باشد (عتمال بروز - نصب هشدار حهنده کار 26۵) (متو(کسیدکردن) در منازل می‌تولند عامل مّثری در بلوگیری از عوادث باشد. ash

صفحه 97:
به سرعت شیر ر[ بر یا بسته کرد. > داشته باشد. .. . ۱ وت رك ملک بای میت ات ‎١‏ نه قير اسك کار رز ی نشت كار - هرک بای بيدا كردن متك نشت کار از شعله كبريت و (مثاك آن إستفاده تكثيد در مت ضروری از کف مواد شوینده بهت تشئیس نشتی كار استفاده كردد - هر جند وقت يكبار (تصالات دستکاها تا (کر شیلنک و (تصالات دچار فرمودکی كرديده سريعاً نسبت به تعويض أن اقدام شود

صفحه 98:

صفحه 99:
" هشدار عمومى در لرقباط با بلوير خانكى مان ‎pb‏ كه ا ار | do ee oe eh . ‏به مرک شود‎ pio

صفحه 100:
توسیه های (يهنى قيك و بعد زلزله ‎ee‏ یو بنابرليك توصيه هلى ليمنى زير ر[ دراتباط يا رلزله رعایت کنید: ‎

صفحه 101:
Ee Sn BS te a VES eon oe ‏آیکرمکن‎ -(

صفحه 102:
مقررات ملی سافتمان مجموعه (ی (ست (ر ضوابط فنى و (جرائى و عقوقى لازم (لرعایه چهت هره برداری (ز سافتمان به منظور تامین (یمنی ,بهره برداری مناسب ,آسایش ,بهداشت و صرفه (قتصادی فرد و جامعه وضع گردیده (ست . مبمث هفدهم مقررات ملی سافتمان با عنوان تاسیسات لوله کشی و تبهیزات کار طبعی سافتمان , ضولط عداقل را که رعایت [نها مشمول ‎a)‏ انونی (مست در موارد زیر مقرر می درد طراعی و (جرای لوله کشس کار شافتمانها و کنترل کیفی نصب وراه (ندازی وسایل کاز سوز دود کشها و هو(رسانی به وسایل کار سوز ضوابط جهره برداری و (جمنی ضوایط ویژه کازرسانی برای سانتمانهای عمومی

صفحه 103:
فصل ۲ بخشی (ز ‎asia Cato‏ مقررات ملی سانتمان مر تبط با (یمنی تأسیسات لوله کشی و تتهیرات کار طبیعی سانتمانهای عمومی و متل های پر تعمع .

صفحه 104:
|- بر(ساس مقررات یاد شده مسافتمانهای آموزشی و فرهنگی مانند مدارسس آمادکی(بتد(گی, راهنماگی ,مترسطه و هنرستانیای حرفه (ی در کروه ساختمانهای عمومی قرار می گیرند . د- نصب وسایل کار سوز کرمایشی (انولع بفاری ها و آبکرمکن ها) در فضاهای د(فلی سافتمانهای عمومی ممنوع (ست (ين ممنوعیت شامل موارد زیر بوده ولی معدود به [نها نمی باشد: (لف) (طاقها , سالن ها , دفاتر, کلاسها ‎ails (_‏ نضاهای دافلی (صلی و وابسته در مهد کودکها, کودکستانهابفانه های سالمندان ومعل های نگهداری معلولین چسمی و روائی و

صفحه 105:
۳- چناپه شرلط فاصی (یجاب نماید که وسيلة کار سوزی در سافتمان درای مصودیت نصب گردد رعایت مورد زیر (جباری خو(هد بود . (لف)کف , سقف و دیوارهای معل نصب وسیله کار سوز و مسیر عبور دود کش آن (ز مصالع مقاوم در مقابل عرارت و غیر آتش کير سافته شود.رعایت (ین ضابطه تا فاصلك یک ‎flo‏ از دستگاه کار سوز و دود كش أن الزامى بوده و درج مقاومت مصالع بكار رفته در مقايك عرارت ‎J)‏ بخش های ذیرط مقررات ملی سافتمان و یا (ستاندارههای قابل قبول دیکر ب ) در صورت نیاز دستگاه کار سوز به دودکش و یا در صورت تشفيص مهندمن ناظر در موارد دیکر هوای مصرفی دستگاه کار سوز باید (زبیرون ‎claw J)‏ نصب آن تأمین کردد

صفحه 106:
۴- در موتورثانه های سافتمانهای عمومی و سایر مکانهای فاقد مراقبت دام , با تشئیصی مشاور نصب دستگاه (علام نشت کار (لرامی (ست . آیر این دستگاه باید در (تاق نکهبانی و يا متل (معل های) مناسب دیکر نصب شود. ۵- لازم (ست در (تتثاب معل نصب دستگاههای کار سوز و (رتباط آن با سایر نضاهای ساختمان عمومی در جهت مهار نطر کار منو کسید کردن دقت های لازم توسط مشاور ‎chasm‏ ‏آمده و پیش بینی نصب دستکاه (علام فطر کار منوکسید کرین و یا کنترل کنندهٌ عرارت دود کش توسط مشاور (لزامی (ست . ع- عبور ‎JS cola a)‏ (ر سقف های کاذب سال های بزرک که (مکان مهار کردن لوله ها میسرئیست ممنوع (ست . در مواردی که (مکان عبور لول كاز( با رعايت كليّهُ ضولیط) (ز ستف های مذکور وبود داشته باشد هیچ كونه شير ويا [تصالات غير جوشى در معدودهٌ فوق نباید صب شود

صفحه 107:
۷- پنانپه (ستفاده (ر وسایل کار سوزی تلیر شک کن های کاری , کوره های آزمایشگاهی , آب کرمکن های دیواری , هو( ساز ها وغیره در د(غل سافتمانهای عمرمی ضروری باشد باید در طراعی سافتمان و یا در هنکام نصب آنها , پیش بینی لارم بهت تأمین هر(ی کافی برای سوفت از طریق (یباد (رتباط با هرای آززد بعمل آید . در سافتمانهای موبود که پیش بینی های فرق بعمل نيامده (ست رعایت ت مین هر(ی تازه (جباری (ست ۸- در (تتقاب مسیر عبور دود کش های وسایل کاز سوز باید (حتمال نفوذ کار های سمی عاصل از (عتراق به فضاهای مباور دیوارهای عامل حود کش ها , مورد توبه قرار گرفته و پیش بینی های لازم برای جلو كيرى (ز این غطر در هنگام طرامی دود کش ها بحمل آید . (ر ‎lal‏ 45 در سافتمانهای عمومی تعد(دمصرف کننده ها و دستگاههای کار سوز ممکن (سست بسيار زياد بوده وهمة آنها به یک یا چند دود کش مشترک متصل کردند لازم (ست طراعی . دود کش های مشترک , (جراء و آزمایش نهایی آنها و همچنین کل موارد مرتيط با دود کش های مشترک توسط (فادذیصلح نام و كنترك کردد.

صفحه 108:
4- لوله های مورد (ستفاده در لوله کشی کار سافتمانهای عمومی (عم (ز تو کار یا رو کار باید از نوم فولادی جدون درز بوده و درا ی كواهى ساقت إز مدازندكاك معتبر و مورد تأ بيد موسسة (ستاندارد و تقیقات صنعتی (یران باشد . ۰- در صورتی که بفارها یا سایر وسایل کار سوز در مکانهای پر تردد در سافتمانهای عمومی نسب کردند بایستی به وسیله عفاظ یا سایر وسایل مشابه (ر برفورد(فراد با آن وسایل بيشكيرى يعمل آید. به إميد آن روزى كه هيخ حادثه اى نداشته باشيم

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان