ورقههای زمین
اسلاید 1: موضوع: ورقه های زمینگردآورندگان:دبیر:
اسلاید 2: فواید مطالعه زمین ساخت ورقه ایمطالعه ورقه های زمین ساختی که زمین ساخت ورقه ای نامیده می شود، به ما کمک می کند تا اشتقاق قاره ها، گسترش بستر اقیانوس، فورانهای آتشفشانی و تشکیل کوهها را توضیح دهیم.نیروهایی که باعث حرکت ورقه های زمین ساختی می شوند در اثر حرکت آهسته گوشته زیرین شکل می گیرند. سنگهای گوشته در اثر حرارت بالایی که در زیر آنهاست، دائما به سمت بالا حرکت می کنند و در اثر سرد شدن فرونشست می کنند. این چرخه میلیونها سال طول می کشد.
اسلاید 3: حرکت قاره هامیلیونها سال بعد، این خشکی بزرگ به دو خشکی کوچکتر تقسیم شد که بین آنها را دریای تتیس پرکرده بود. دریاچه خزر در شمال کشورمان، باقیمانده دریای تتیس است.با گذشت زمان، هر کدام از دو خشکی مذکور، خود نیز به قطعات کوچکتر تبدیل شده و پس از جابه جایی، قاره های امروزی را به وجود آورده اند. بر اساس مطالعات انجام شده، زمین شناسان معتقدند که حدود 200 میلیون سال پیش زمین یک خشکی واحد و در سطح کره بزرگی وجود داشته است که اطراف آن را یک اقیانوس بزرگ فراگرفته بوده است.
اسلاید 4: دلایل اثبات نظریه جابه جایی قاره ها3. شباهت سنگ های قاره های مختلف4. وجود آثار یخچال های قدیمی در قاره های مختلف1. انطباق حاشیه قاره های مختلف2. کشف فسیل های مشابه در قاره های مختلف
اسلاید 5: انطباق حاشیه قاره ها
اسلاید 6: فسیل های مشابه
اسلاید 7: نظریه وگنروگنر، در کتابی که در سال 1915 منتشر کرد، اصول عقاید خود را شرح داده است. او معتقد به وجود قاره ای عظیم به نام پانگه آ (به معنای همه ی خشکی ها ) است که در حدود 200 میلیون سال پیش، شروع به قطعه قطعه شدن کرد و سرانجام قاره های امروزی را به وجود آورد. این قاره (پانگه آ) چند میلیون سال بعد مبدل به دو قاره بزرگ لورازیا و گندوانا شد که اولی شامل آمریکای شمالی، گرینلند و بیشتر قسمتهای آسیا و اروپای امروزی است و دومی آمریکای جنوبی، آفریقا ، قطب جنوب، هندوستان ، استرالیای کنونی را شامل می شده است. فاصله دو قاره لورازیا و گندوانا را دریایی به نام تتیس پر می کرده است که امروزه دریاهای مدیترانه، مازندران و سیاه را بازمانده های آن می دانند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.