پاورپوینت درباره ی گیاه زعفران.(کلاس هفتم)
اسلاید 1: بنام خداوند جان و خرد موضوع:زعفرانسازنده:امیر حاجی صفریمدرسه: علمی
اسلاید 2: زعفرانزعفران یا زَرپَران نام علمی: Crocus sativus گیاهی است از تیرهٔ زنبقیان، سردهٔ زعفران که به عنوان ادویه در آشپزی کاربرد دارد. کلاله و خامه زرشکی رنگ گل زعفران جمعآوری و خشکانده میشود، و از آن برای چاشنیزنی و رنگ دهی غذاها استفاده میشود. زعفران سال هاست که به عنوان گرانبهاترین ادویه جهان بر حسب وزن شناخته میشود،و قیمتی نزدیک به ۵۰۰۰ دلار آمریکا به ازای هر کیلوگرم دارد.
اسلاید 3: ریشه تاریخی این گیاه ایران میباشد. و در قرن ۲۱ ایران بیش از ۹۰٪ زعفران جهان را تولید میکند. ایران بزرگترین صادر کننده زعفران و چین بزرگترین واردکننده زعفران جهان میباشد. ارزش جهانی صادرات این محصول ۲۷۵٫۸۴ میلیون دلار است.
اسلاید 4: مشخصات زعفرانزعفران گیاهی کوچک و چندساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر است. از وسط پیاز یا قاعدهیِ ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج میشوند. از وسط برگها، ساقهای گلدار بیرونمیآید که به یک تا سه گل منتهی میشود. گلها دارای ۶ گلبرگ بنفشرنگ هستند که ممکن است در بعضی واریتهها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند.
اسلاید 5: گلها دارای ۳ پرچم و یک مادگی منتهی به کلالهٔ سهشاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی هستند. قسمت مورد استفاده این گیاه انتهای خامه و کلاله سهشاخه است که به نام زعفران مشهور است و معطر و کمی تلخ است.
اسلاید 6: صفات ریخت شناسیاز لحاظ ریختشناسی، دستهبندی زعفران از طریق مشخصهها و ریخت برگ، کلاله، خامه، گلبرگ، کاسبرگ، پیاز (سوخ) و چمچهٔ آن انجام میگیرد.مشخصات گلبرگ: برگ زعفران معمولاً از ۱سانتیمتر تا۴ سانتیمتر میباشد، زعفران برگهای نوک تیز دارد که روی آنها تیرهتر و زیر شان روشنتر است. شدت این تفاوت در گونههای مختلف متفاوت میباشد. ضخامت برگ هم ممکن است در ارقام مختلف زعفران مانند خزری، زاگرسی، سفید، بنفش، زیبا و جوقاسم کم یا زیاد باشد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.