پرستار و بهداشت آب
اسلاید 1: پرستار و بهداشت آبWater Healthبهداشت آب11
اسلاید 2: مقدمه بهداشت آب موضوعي بسيار مهم در بهداشت عمومي و مديريت سلامت ميباشد. قبل از پرداختن به راه كارهاي عملي استحصال، انتقال، بهسازي و توزيع آن لازم است اين عنصر حياتي موثر بر سلامت و مرتبط با توسعه پايدار، شناخته شود.شناخت آب از نظر كيفيت و كميت و چگونگي حصول آن قدمي اساسي در جهت بهينه سازي مصرف آن ميباشد. زيرا حدود 97/3 درصد اقيانوسها و 1/2 درصد يخهاي قطبي و0/6درصد درياچه ها و رودخانه 0/36درصد آبهاي زيرزميني كه حدود كل منابع آب ميباشد. آب ماده حياتي است كه بطور يكنواخت در سطح كره زمين موجود نميباشد. بهداشت آب2
اسلاید 3: منابع تامين آب الف) منابع سطحي آبهايي كه در قالب آب باران، آب رودخانه، آب درياچه هاي طبيعي، آب درياچه ها يا سدهاي ذخيره اي و قنوات در طبيعت موجود هستند و در صورتي كه استحصال و بهسازي، نگهداري و بهره برداري آنها با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادي و فني مقدور باشد به عنوان منبع آب آشاميدني انتخاب ميشوند.ب) منابع آب زيرزميني منابعي نظير چشمه سارها، آب چاه هاي كم عمق، چاه هاي عميق، چاه هاي جاري و آب حاصل از كانالهاي ساخته شده منابع آب زيرزميني را تشكيل ميدهند.ج) منابع آب شور و بالاخره در شرايطي كه هيچ كدام از منابع فوق جهت دستيابي به آب شيرين مقدور نباشد سومين منبع عبارت خواهد بود از آب درياها و درياچه هاي شور يا آبهاي شور زيرزميني.بهداشت آب3
اسلاید 4: خصوصیات آب آشامیدنیاستانداردهاحداکثر مطلوب : حداکثر غلظت مواد که بالاتر از این حد آب را نامطلوب اما در حد آشامیدن قرار می دهد.حداکثر مجاز : حدی که اگر مواد موجود در آب از آن بالاتر رود آب غیر قابل آشامیدن می شود.بهداشت آب4
اسلاید 5: پارامتر های آبفیزیکی :الف- جامدات معلق:خاک رس ، جامدات معدنی، ریشه گیاهی ،جلبک ها ب- محلول در آب :آب تبخیر رسوب مواد اندازه گیری جرمبهداشت آب5
اسلاید 6: کدورت :معیار جذب نور و پراکندگی نور توسط مواد معلق در اب است.خاک رس ، خرده سنگها ، موجودا ت زنده ، اکسید های فلزی کدورت عامل عدم رسیدن نوربهداشت آب6
اسلاید 7: رنگ عمق کم بی رنگعمق زیاد آبی رنگقرمز نمک آهنقهوه ای نمک منگنززرد ترکیبات گیاهیمواد رنگی در تاثیر کلر و ایجاد سرطان دخالت داردTRUE COLOUR UNITحد اکثر مطلوب 5 واحدحداکثر مجاز 15واحدبهداشت آب7
اسلاید 8: کدورت سنج جک سونJAKSON TURBIDITY UNITحد اکثر مطلوب 5 واحدحداکثر مجاز 25واحدروش کاهش کدورتته نشینی حذف ذرات معلقروش انعقاد حذف ذرات کلوئیدیروش فیلتراسیون حذف ذرات کلوئیدی و معلقبهداشت آب8
اسلاید 9: طعم و بوODOR & TASTEبو آب به مواد آلی و آمونیاک وابسته استمزه آب به علت نمک با مقادیر متفاوت است:سولفات کلسیم و سولفات منیزیمتست بو آبTHRESHOLS ODOR NUMBERبهداشت آب9
اسلاید 10: دما12-8 بهترین دمادما بالا رشد جلبک ها مرگ آبزیانبهداشت آب10
اسلاید 11: پارامتر های شیمیایی آبکل جامدات محلولTOTAL DISOLVED SOLIDSمواد جامدی که بعد از فیلتر شدن و یا تبخیر رسوب میکندجامداتآلی گازهای آلی ، مواد آلیمعدنی فلزاتدر طعم و مزه و بو آب تاثیر داردبهداشت آب11
اسلاید 12: مواد بیولوژیکمقدار اکسیژن مصرفی در طول فعالیت میکروبی استدر دمای 20 درجه = 9 میلی گرم در لیترمقدار آلودگی میکروبی در 100 سی سی آب صفربهداشت آب12
اسلاید 13: سختي آب مربوط به املاح خاصي است كه در آب وجود دارد اين املاح شامل كاتيونهاي كلسيم، منيزيم، استرانسيم، آهن، آلومينيوم، منگنز و مس ميباشد.سختي آب به صورت سختي دائم و سختي موقت نامگذاري ميشود.مجموع سختي موقت و سختي دائم را سختي كل مينامند. با رويكردي ديگر، سختي را به سختي مربوط به كربناتها و سختي غيركربناتي تقسيم بندي نموده اند. سختي كربناتي موقتي و سختي غيركربناتي، دائمي است. سختي موقت در اثر جوشاندن آب ته نشين ميشود و جرم داخل ظروف را تشكيل ميدهد.بهداشت آب13
اسلاید 14: بهداشت آب14
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.