صفحه 1:
صفحه 2:
oie lle
منيره برهيزكاريان 0
8 .
زیر نظر استار لرامی:
ash .
جناب آقای مینرس بهرامی زار
فناوری اطلاعات (1۲)
said,
تم 5
ترم روم كاررائى
eA
زستان ۸۷
صفحه 3:
عنوا مواد توهم 1 دند وقارچ را
ولى بدون شك معلوم ده است که قارچ برنج که درچین تقریباً 20003 سال
قبل با ساده ترين روش والهام از طبيعت برروى جوب درختان كشت مى شده است
و تكنولوزى روش كاشت اين قارج ها جزء هنرهاى خيلى قديمى و محرمانه ى اين
سرزمين ها بوده است؛ فقط تاريخ مشخص دريرورش قارج دكمه اى بدست آمده
است كه طبق آن كاشت اين قارج درحدود (0(00© سال قبل ازميلاد درحومه ی
.ياريس بوسيله ى يك باغبان ناشناس فرانسوى صورت كرفت
صفحه 4:
درگلخانه ها برای اولین بار درحدود سال ۳66۴) در سوند ابداع شد
وسپس به انگلستان و سایرنقاط اروپا گسترش یافت. درسال 0000 درایالات
متحده ی آمریکاء سالنهای استاندارد پرورش قارچ ساخته شد. توسعه تجربه ی
تکنولوژی» ازیک سو ویاری جستن از دانشمندان ازسوی دیگرزمینه ی بوجود
آمدن ایزوله های خالص - درنهایت تهبه ی بذر خالص - امکان تولید صنعتی
قارچ را درسطح وسیع فراهم آورد ودرانستیتو پاستورفرانسه» روش های علمی
کشت وجوانه زدن اسپور وتولید آسان درشرایط تبدیل ابداع نمودند وتا سال
8 به صورت یک راز دراختیار انستیتوپاستور باقی ماند.
صفحه 5:
سیندن:درسال1932تهیه ی بذرقارج روی غلأت را ابداع کرد
وسبب تحویل انقلاب صنعتی در تهیه ی کمپوست مصنوعی برای
صنعت پرورش قارج های خوراکی را بوجود آورد. درطی 20 سال
گذشته به دلیل ماشینی شدن تکنولوژی پرورش قارچ وانجام
تحقیقات بنیادی بسیاری از مستائل ومشکلای:صنعتن جل شد
ومسائل علمی مختلف مورد بررسی وتجزیه تحلیل قرار گرفته
است تا حاکثر تولید محصول در واحد سطح به دست آید.
نکته ی جالب: پرورش قارچ تروفل بر روی نهال های جوان
درخت بلوط صورت مى كيرد + کم این بستر کاشت:درخت: لوط
را قبل ازکاشت با قارج تروقل آلوده کرده و
مت 2 تا 3 شال در گلخانه به طورموقت
کشت می شوند.
°
صفحه 6:
میزان پروتئین قارج های خوراکی ازحداقل 1.8تا 5.9 درصد وزن
قارچ گزارش شده است. بهترین عوامل موثر در میزان پروتئین قارج
عبارتند از:
گونه خوارقارج ۳
شرایط زراعی اندام مورد آزمایش
مرحله ی زشدی قارج
میزان آب موجود
دریافت چرخه ی باردهی وفاصله ی زمانی بین زمان برداشت و
زمان اندازه گیری پروتئین.
6
صفحه 7:
کلم) و حبوبات (نخودءلوبیا.عس) است. امّا قارچ
نسبت به منابع پر استاندارد مانند گوشت (00©-
Ab (re (1-00)درصد)» تخم مر غ(19) درصد)» پنیر([06درصد)
در درجه ی دوم اهمیت قرار دارند.قابلیت هضم پروتئین قارچ خوراکی»عامل
بسیارمهم درتعیین ارزش غذایی آن میباشد.درحدود ۳096 تا 00096 پروتئین
قارچ قابل تم است که اين مقدار تا حدودی کمتراز میزان هضم پروتئین
گوشت(0090)است.
صفحه 8:
پس ازجنگ جهانی دوم میزان کل توليد قارج خوراکی در جهان
افزایش یافته است.
درسال 1986میزان کل تولید جهانی 2182000 تن گزارش
شده است. کشورهای اصلی تولید کننده درجهان عبارتند از:
چین, فرانسه هلند. ایتالیا, ژاپن, انگلستان, آمریکا.
کشورآلمان بالاترین مصرف سالانه ی جهان را دارا می باشد.
صفحه 9:
کشت و پرورش قارج sl خوراکی صدفی بسیار
ارزان وکم هزینه است,انتخاب وپرورش این قارج
درصنایع تولید غذایی برای کشاورزان, با درامد های
محدود می توانند منبع درآمد مناسبی باشد.
گونه های پلور وتوس ازجمله قارچ های خوراکی می باشند که
درمناطق گرمسیری از رشد مطلوبی برخوردارند و دارای قدرت
تولید بالا و کیفیت مناسب در شرایط حرارتی بالا می
باشند. بسیاری از گونه های پلور وتوس بر روی چوب های پوسیده
یا درحال پوسیدن و نیزدرسطح تمام چوب های سخت وبقایای
چوبی از خاک اه وضایعات کاغذ,ساقه های سبز موز, برگ نخل
رب##رى از مواد سلولزى ديكررشد مى كنند.
صفحه 10:
کشت بلور و توس در کشورهای جنوب شرق آسیاء اروپا وآمریکا بسیاررایج است
ودرطول فصول رشد می توان ازآنها برداشت کرد.ازنظرتغذیه ورفع گرسنگی
ونيز احياى اقتصاد کشاورزی درکشورهای درحال توسعه»پرورش گونه های پلور
وتوس نسبت به سایرقارچ های خوراکی ازاهمیّت وامتیازبالایی برخوردار است.
قارچهای صدفی حاوی پروتئین های اصلی وضروری بوده که براساس وزن
خشک قارچ مقدارآن برابر 46تا 060 درصد ازمنابع علمی گزارش شده است.
اين قارچ ها دارای اسید آمینه ی آزاد می باشند وسرشارازویتامین های مفید
ازجمله ویتامین های 9) ور) وفیاسین می باشند.
صفحه 11:
مقدارپروتئین قارچ. تحت تأثیرنوعی مادّه مصرفی دربستر,تفاوت
میزان ترکیب مواد غذایی وعملکرد قارج های گونه ی پلور وتوس
بسیار محرز است. ۲
قارچهای صدفی,به رنگهای سفیدآب,خاکستری قهوه ای, رنگارنگ,
طلایی وصورتی دیده می شود.از نظرتولید محصول, قارچ های
صدفو#رمحصولات با ارزشن مق باشند کهیهدثبال تکامل جوضه
GLb از کمپوست مصرف شده ی آن به عنوان غذا برای نشخوار
کنندگان, پرورش حلپور استفاده می شود. توده ی کاه که به عنوان
یک منیع غذایی برای پرورش قارچ صدفی استفاده می شود, بعد
ازبرداشت محصول كميوست مصرف شده ى آن تركيب مناسبى
برای تهیه ی کود برگ, کوابیلوژن و فاتهای جدید می باشند. قارجهاى
صدفی با تولید مواد ضد نماتد به سالم سازی محیط کمک می کنند.
a
صفحه 12:
کاربرد زیادی برای زانط رن .وجود ق 50 دراتاق جهت
آویزان نمودن یا قرار دادن توده های کشت بر روی ol لازم
است که توده ها با کف اتاق تماس پیدا نکنند.
صفحه 13:
گونه های پلور وتوس را اغلب در محیط های سرپوشیده پرورش
می دهند,اتاق shy wl این کار مناسبند که:
1- ازامکان هوادهی خویی برخوردارباشند.درنواحی مرطوب.اتاق
های قدیمی مناطق روستایی که با چوب یا خشت مناسب
ساخته شده و روی بدنه. سقف , يشت بام آن ها با كاه كل
اندود داده شده بسيارمناسب است.كف جنين اتاق هايى بايد از
سيمان باشد ولوله هاى لازم براى هوادهى درسقف يا ديوارآنها
نصب شودبهتراست اتاق ها دارای ابعاد 3.5 * 3 * 3متر,وبا دو
دریچه ی کوچک ازعقب ویک در ورودی درجلو باشد.
«
6
صفحه 14:
سا
ذرت.نیشکر تفاله ى نيشكرء برك هاى موزء شاخه های کاذب و بقایای برگ
سایرگیاهان؛ کاغذهای زاید» مواد پنبه و... می توانند برای تهیه ی قارچ مورد
استفاده قرارگیرند.برگ و ساقه ی برنج وگندم؛بهترین مواد برای تهیه ی بسترقارچ
می باشند.برای این منظورءساقه های برنج را به اندازه هایی حدود © تا 6 سانتی
متر خرد می کنند تا مواد سلولزی آن توسط آنزیم های قارچ » راحت تر شکسته
شوند وکاه حاصل رایک شب در آب می خواباننده سپس ا زآب خارج کرده و مورد
استفاده قرار می دهند.
oe
صفحه 15:
سانتیمتر خرد می کنند ,.شستشو می دهند تا زردی و ناخالصی آن
برطرف شود.سپس به منظور ضد عفونی کردن وافزایش
رطویت کاه آن رابه مدب "25 دفیعه درداحل قابلمه با بشکه
ریخته و می جوشانند به طوری که وزن کاه مذبور 4 برابر وزن
کاه خشک شود.محتوای بشکه را بر روی صافی می ریزند تا آب
آن خارج وخشک گردد.
صفحه 16:
برای تهیه ی بذر قارچ ابتدا دانه های گندم مرغوب را شسته ویک
شب أن را خيس مى كنند . سپس لب لن را عوض کرده ودانه
هاى خيس خورده را به خوبى در آب مى جوشانند تا كاملاً نرم
شود, آب اضافی را تخلیه وگندم ها را روی سطح صاف پارچه
ای یا توری پهن می کنند تا آب موجود در سطح آن ها کاملاً تبخیر
شود.
صفحه 17:
1 شیشه ها را با درپوشهای پنبه ای محکم
پوشانده و پس از قرار دادن یک لایه ورق ده روى آنء به مدت [)ساعت در
حرارت 00)درجه سانتیگراد و فشار0) پونه استریل می کنند. کیسه های پلاستیکی
را تا نصف ازگندم های آماده شده پرمی کننده یک حلقه ی آلومینیوم را به قطر و
ارتفاع 6 نا 4 سانتیمتر تهیه کرده ودهانه ی کیسه را از داخل آن عبورمی دهند سپس
لبه های آن را روی حلقه برگردانده و به کمک نخ روی حلقه محکم بسته می شود. پس
از استريل كيسه هاء با شيشه ی حاوی دانه ی گندم عمل تلقیح را با دقت کامل
ودرشرایط استریل انجام می شود. برای تلقیح شيشه ها يا کیسه ها را در محل مناسب با
حرارت 00 درجه ی سانتیگراد نگهداری می کنند.
«
we
صفحه 18:
در این شرایط پس از 10 تا 20 روز میسیلم در تمامی توده ی
بذر نفوذ کرده وبذر برای استفاده بر روی بسته آماده است.
مصرف سریع آن پس از آماده شدن بهتر است زیرا توده های
میسیلم قارچ با گذشت زمان و درموقع استفاده «سبب یکنواختی
درسطح بسته خواهد شد.
صفحه 19:
25000
2a
رد بشهرارر,اشرح | 57
500
صفحه 20:
قيمت كل
هزار ريال
1800000
500000
150000
30000
2480000
«
Sirsa
ريال
1200000
1000000
1500000
1500000
m2 jl ic
1500
500
100
شرح
سالن تولید
انبار
ساختمان اداری
ورفاهی
نگهبانی
برام بن كي
صفحه 21:
قیمت کل
هزار ريال
90000
40000
90000
20000
40000
280000
«
ea
Sis
ريال
300000
400000
300000
200000
400000
متراژ32
300
100
300
100
100
gles
زیر سازی
آسفالت
فضای سبز
روشنایی
جدول کشی
انريم ين حي ين به
صفحه 22:
قیمت کل
هزار ريال
20000
40000
100000
50000
140000
240000
200000
1020000
«
قيمت واحد
ريال
20000000
100000000
50000000
140000000
240000000
200000000
تجهیزات باغبانی
تجهیزات آزمایشگاهی
تراکتور
تجهیزات تهیه
صفحه 23:
ff
قيمت هزار ريال
50000
50000
شرح
میزوصندلی وفایل و قفسه
بندی, کامپیوتر
فکس,تلفن صندلی مشتری
جمع
ردیف
صفحه 24:
ff
قیمت کل
هزار ريال
100000
150000
30000
5000
285000
انشعاب برق وبرق کشی و روشتایی
انشعا
اب آب وابر
)& عم
MiSs IS clad رسانی
تلفن
ردیف
۲
BWN
صفحه 25:
ff
قیمت کل
هزار ريال
20000
2480000
280000
1020000
50000
285000
4365000
شرح
زمين
ساختمان
محوطه
ماشين آلات
تجهيزات ادارى
تأسیسات
جمع
ردیف
ترم ين حك ين به
صفحه 26:
قیمت کل
هزار ريال
138000
102000
5000
28500
273500
«
درصد
5%
10 %
10 %
10 %
قيمت ريال
2760000
1020000
50000
285000
ساختمان
ومحوطه
ماشین آلات
تجهیزات دفتری
تاسیسات
ردیف
بر ی بن خر
صفحه 27:
قیمت کل
هزار ريال
55200
102000
5000
28500
55200
درصد
2%
10 %
10 %
10 %
ساختمان
ومحوطه
ماشین آلات
تجهیزات دفتری
تأسیسات
ردیف
بر ی تن جر
صفحه 28:
ff
ردیف
رت
صفحه 29:
حقوق سالیانه | حقوق ماهیانه | تعداد شرح ردیف
با بیمه با بیمه
36000 3000 1 مدیریت 1
UN. 1 2500 30000 2
24000 2000 1 کارمند اداری | 3
120000 10000 4 كاركز ماهر 4
144000 12000 6 كاركر سادة 5
48000 4000 2 راننده 6
24000 2000 1 تگهبان 7
ese 426000
«
صفحه 30:
:8
قیمت کل
هزار ريال
273500
190700
34200
426000
924400
استهلاک
تعمیرات
سوخت وانرژی
پرست
ردیف
BWNE
صفحه 31:
هزار ريال
2500000
100000
20000
2620000
سم پاشی
ردیف
۳
صفحه 32:
هزار ريال یال
0 | 25000 0تن قارج 1
190700 جمع
2380000 = 2620000 - 000000 هلسور افالس < فریر - ررآمر
145560 0 - 2380000سور فلس - هزین هکل - سور افالس
56
صفحه 33:
ff
هزار ريال
73000
5700
7946
655000
741646
شرح
حقوق پرسنل برای 2 ماه
سوخت برای 2 ماه
تعمیرات ,15 روز
خرید مواد اولیه برای 3
9
جمع
ردیف
BWNE
صفحه 34:
ff
قیمت کل
هزار ريال
4365000
741646
5106646
شرح
سرمایه ثابت
سرمایه در گردش
جمع
ردیف
صفحه 35:
با تقدیر و تشکر از استاد محترم:
جناب آقاى مهندس بهرامى زاده 1
830 پاورشنو
همه ۵۹
