صفحه 1:
موضوع :
پرورش میکو
shrimp farming
صفحه 2:
مقدمه
میگوها بزرگ ترین گروه از رده سخت پوستان می باشند که سطلح خارجی بدن آن ها از
سخت پوشیده شده است طول بدن آنها ۷ تا ۱۵ سانتی متر بوده که از دو طرف
پوست
بهم فشرده شده و از دو قسمتّ سرسینه که به هم چسبیده و متصل می باشند و 3
شکلی و دم تشکیل ده است میگوهاچانرانی خونسرد هستند که مجموعا فلیت های
فیزیولوژیکی آنها مطابقت با محیط آبزی دارد و در آبهای کم عمق دریاها بین ۲۷ تا ۱۸۰
متری و در خلیج فارس ۱۵ تا ۲۲ متری زندگی"می کنند و به طور کلی میگوها جانورانی
هستند که درخارج از آب کمتر از ۶۴ دقيقه تلف میشوند. از نظر تغذیه همه چیز خوارند و بر
حسب مراحل رشد از فیتوپلانکتون ها جلیک هاء لارو نرم تنان و کرم های گرد تغذيه مى
صفحه 3:
میگوها دارای بیش از ۳۰۰ گونه در سراسر جهان بوده که تقریبا ۳۰ گونه آنها از نظر تجاری
مهم می باشند. این گونه ها معمولا به خانواده پنه ثیده تعلق دارند از میگوهای خلیج فارس که
١ ااقتقانق امکتونتدای دارند ميتوان به كونه هاى زير آشاره کرد :
#ميكوى سفيدهندى.
5 میگوی موزی
ل ل
"ميكوى سفيذيا سرتيز
"ميكو يا سفيد ياوانامى
آمروزه تکثیر و پرورش آبزیان بهویژه میگوء به علت وجود پرونتین و مواد معدنی سرشار و
"همچنین کوتاه بودن زمان تکثیر و پروزش آن, در تمامی دنیا به عنوان یکی از پردرآمدترین
١ مثاغل به حساب آمده و صادرا
تن
=n
نها بهصووت الانه Yoel درآمدزایی دارد.
صفحه 4:
میگوی سفید یامسرتیز میگو پا سفید یا وانامی
صفحه 5:
*قدمت پرورش میگو در دنا طولانی بوده. ولی پرورش تجاری آن در دهه ۱۹۷۰ در کشور ژاپن
شروع شده و در کشورهای آسیای جنوب شرقی از قبیل تايلندء فیلیپین» اندونزی» سنگاپور»
cttw ecg ile کشورهای مکژیک, پاناماه کاستاریکا و اکوادور رشد سریع يافته است. در اواخر
مد
که 0 aly ape eee a Sle gs, كننده ميكو شناخته فيد. در ايران نيز حدوة
۱ سال است که پرورش میگو شروع ده و سایتهای بسیربزرگی در استانهای خوز
آمده است.
. بوشهرء هرمزكان و سیستان و بلوچستا
=
a
صفحه 6:
ore ونر
*نیاز به سرمایه اندک جهت تاسیس و ره ندازی مزارع پرورش میگو در مقایسه با صنایع دیگر
۴ وجود بازار ضرق و تقاضا 5 داخل یا خارج کشور
هریت این تولید در مقیسه با دیگر رشته ها
٩ سرعت بازگشت سرمایه در این صنعت در مقایسه با صنایع دیگر
تست ...هه
صفحه 7:
پرورش
پرورش میگو دریایی در اماکن محصور مانند دریاچه های کوچک و مخازن از سال ۱۹۷۰
میلادی رونق گرفت. در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور به تولید و صادرات این محصول می
پزدازندگر کشور آکوآدور که تممترین ales کننده غرب بشمار می آید ) سالانه در آمدی بین
Sell clan راز سا امنگوتواصا( می شود «کشورهای doe CUI زابن وأ
کشورهای اروپایی از وارد کنندگان عمده میگو بشمار می آیند.
پرورش میگو به دو صورت انجام می گیرد :
9 * روش یک مرحله ای
م ”زوش دم مرحله ای
سس سس سسا
صفحه 8:
1
"در روش یک مرحله ای ميكوهاى نوزاد يس از اينكه مدت زمان كوتاهى را در مخزنهای
سازگاز کته می کذر Som ay Lagat ها و دریاچه های پرورش انتقال می یایند.
=
#در روش دو مرحله ای میگوهای نوزاد پس از سپری شدن چند هفته از حوضچه های
بص به دریاچه ها و مخازن پرورش منتقل می شوند.
صفحه 9:
1
مزارع يرورش ميكو سالانه دوبار محصول توليد مى نمايند البته مزارعى كه در مدار ٠١ درجه
امتواتی قزر اند کرت تا از کر ال به تولیدمیگو بپردازند
=
آب و هوا در تولید میگو نقش عمده و اساسی دارد در حالت کلی بارانهای سنگین و دمای بالا
سس بای گنت میک و ماس با $F O15 Sap gle Lert Mga
صفحه 10:
سیستم.های پرورش میگو در جهان
بطور کلی کشت میگو در جهان بر اساس اندازه مخازن و تراکم ذخیره سازی میگو در آنهابه ۳
دسته کلی تقسیم بندی می شود:
© سستم گسترده با سنتی با ظرفیت ذخیره سازی و تراکم Goal
نیتم نیمه متمرکز با نیمه صنعتی :با ظرفیت ذخیره سازی و تراکم متوسط
سیستم متمرکز با صنعتی با ظرقیت ذخیره سازی و تراکم بالا
صفحه 11:
((ExtensiVe Farming jis b 09,205 pines
پرورش میگو در اين روش در مخازن و دریاچه های مرتبط با آب رودخانه ها و خلیج :ها
صورت می گیرد اين مخازن در اندازه های چندین هکتاری ساخته شده و ظرفیت ذخیره سازی
در آنها کمتر از ۲۵۰۰۰ میگو در هر هکتار می باشد به عبارت دیگر تراکم بین ۲ تا ۵ عدد
میگو در هر متر مربع می باشد . دوره کشت بسته به مکان مزرعه » گونه میگو و سایر عوامل
بین ۱۰۶ الی ۱۴۰ روز بطول می انجامد آب
دریا تعویض شده بهمین دلیل نیازی با استفاده از پمپ های تعویض آب نمی باشد.
این مخازن به میزان .۱ تا ۸۵ بوسیله جَررو مد
صفحه 12:
تغذیه میگو بوسیله گیاهان و جانوران ذره بینی که در داخل کف دریاچه ها وجود دارند صورت
مى كيرد. لازم به ذکر است که هیچگونه تغذیه مصنوعی مورد نیاز نمی باشد اما در بعضی
موارد جهت تقویت موجودات ذره بینی از مواد آلی یا شیمیایی استفاده می شود: هزینه
ساختمانی و عملیاتی در این سیستم نسبتا پایین است اما میزان محصول نیز در مقایسه با
سیستم های دیگر کم در حدود ۵۰ تا ۵۰۰ کیلو گرم میگو در هر هکتار می باشد . قيمت
میگوی تولیدی در این سیستم بین ۱ تا ۲ دلار برای هر کیلو میگوی زنده می باشد,این
سیستم در کشورهای وبتنام » اندونزی ,اکوادور مرسوم می باشد
صفحه 13:
سیستم نیمه سمرکر با اه صنتی 1۱۴۲605/۷6 -[ 56۳0
(Farming
کشت نیمه متمرکز در دریاچه ها و مخازن کاملا محصور صورت می كيرد اين مخازن دارای ابعلای به
وللعت ۲ تا ۲۰ هکتار میباشندظرفیت ذخیره سازی میگو پین ۱۰۰۰۰۰ ت ۳۰۰۰۰۰پارومیگو در هر
هکتار می باشد به عبارتی تراکم کشت در حدود ۸ تا ۲۰ عدد میگو در هر متر مربع است دوره پرورش
در این سیستم بالای ۱۴۰ روز بطول می انجامد . آب این مخازن به مقدار ۱۰ تا ۲۵// توسط پمپ های
مخصوص تعویض می شود. تفذیه میگو بصورت مصنوعی و با پخش مواد غذایی در سطح مخازن به
مقر ما ۲ بار در روز انجام مى كيرد. البته مقدر تغذیه بر اساس چج-میکو زندهتخمی 1
میگوی برداشتی در حدود .۰ :۵ کیلو گرم تا ۵
تن می باشد. این سیستخ در کشوزهای هتدوراس, مکزیک ۰ کلمبیا اکوادور و چین مرسوم است.
مخازن و بر اساس جداول مرتبط صورت می گیرد.
صفحه 14:
سییسّتممتمرکز یا صنعتی ۱6۲51۷6۳۵۲۲۳۱۱۲9 ۳۱))
گشت متمرکز در مخازن کوچک ۱ تا ۵/۱ هکتاری با ظرفیت ذخیره سازی بیش از ۳۰۰۰۰۰
لارو میگو در هر هکتار مرسوم است بعبارت دیگر تراکم کشت بین ۲۰ الی ۵۰ عدد میگو در
هر متر مربع می باشد . میزان تعویض آب در اين مخازن زیاد و بالای۲۰ 4 در روز می باشد .
تغذیه میگو بصورت مصنوعی و با بخش جیره های غذایی مقوی بصورت ۵ نوبت در روز
صورت می گیرد . البته میزان محصول تولیدی در مقایسه با دو سیستم قبلی زیاد و در حدود ۵
تا ۲۰ تن میگوی زنده در هر هکتار می باشد. کشورهای تایلند» اندوتژی» تایوان دارای مزارع
پرورش میگو در این سیستم می باشند.
صفحه 15:
مراحل زندگی لاروی به ترتیب
) تخم.. ۲ ناپلی ۳)زوا ۴) مایسیس ۵) پست لارو
عرحله دور از ساحلٍ مرحله مصبیٍ
صفحه 16:
دس <<
عملیات پرورشی که شامل موارد زیر است:
*مدیربت استخر
گیاهان امتداد دیواره های استخر, فرسایش آنها را به حداقل
می رسانند و زیر خط آب نیز غذا و زیستگاهی برای میگوها
فراهم می کنند. به هر حال باید توجه داشت که رشد آنها نباید
جتان زياد شود که باپووالت کردن تداعل به وجود ای ان
رشد گیاهان ريشه دار آبزی و جلبکهای کف زی نیز بايد با
اعمال مدیریتی جلوگیری کرد. استخرهای تازه باید آهك پاشی
صفحه 17:
کود دهی در كشت میگوی آب شیرین به ندرت لازم میشود. در هر حال استخرهای ساخته
شده در خاکهای شنیرسی ممکن است نیز به ود دهیداشتهبشند. جرا ننده بای در طي
ae 2۳7 a نكه داشتن استخرها باشد .برای جلوگیری از فرسایش ديواره هاه
کنترل گیاهان ريشه دار آبزی » تعمیر و نگهداری تجهیزات خروجی و ورودی آب به ویژه
توريها بايد مراقبت خاصی انجام گیرد.
صفحه 18:
#ميكودار كردن
ل els eal eel eee ريخت . لعولا
پست لاروهایی که تنها ۱-۴ vg) ab oie in از دگردیسی ) براى ميكودار كردن
a
استخرها به کار برده میشوند که تا زمان برداشت در آن باقى ميمانند. به محض ورود يست
لاروها به کناره استخر باید دقت شود که در پی شناور کردن کیسه های انتقال در استخر به
مدت ۱۵ دقيقه قبل از خالی کردن آنها دز آب به ذرجه حرارت استخر عادت داده شوند.
كله ]تف[ در توجب مرک و میز ميشود. میزان میکودار کردن: 0181
لجس 1
استخر به انذازه بازارى مطلوب .و مديريت استخر . خصوصا روش برداشت , بستكى دارد.
amy
صفحه 19:
= a
#الف ) نوع تغذيه
کشت تجارتی موفتقی میگوی آب شیرین به غذای مکمل نیاز دارد. نوع اين غذا بسيار متنوع
استو مواد زیر را در بر دارد :
مواد خام جانوری یا گیاهی »
مخلوطهای غذایی تهیه شده در کنار استخر و غذاهای ترکیبی .
Bae
ها نیز از برنج و محصولات فرعی برنج به صورت مخلوط با غذاهای
صفحه 20:
1
اب ) مقدارتغذیه
توصیه کلی و کازنتاز"برایمقدار تغذیه روزانه وجود ندارد زیرا این مقدار بستگی به اندازه و
تاقمیکوها در استخر » کیفیت آب و خاصیت غذا درد.بهترین رهنمود برای مجریان
ee asians Daisy aol طور معمول دز LL محيط امشخر در محلهاى كم
عمق که منطقه خوبی برای تغذیه است پخش ميشود.
صفحه 21:
پرداشت
زمان برداشت بستگی 4 میزان رشد و آندازه بازاری مطلوب و تا حدی تکنیک مدیریت استخر
دارد. اصولا در مدیریت استخر میگوی آب شیرین دو روش بسیار رایج وجود دارد.
#نخننت تکنیک oS GUESS gy امکان میدهد جانوران تا اندازه بازارى متوسط.يا تا
هام تخلیة استجر به دلایل دیگر (ملاً کمبود آب» پایین بودن درجه حرارت) رش کنند. و
سپس تمام محصول برداشت میشود.
تکتیک ذیگر » پرورش مداوم Oral 9 اتیب که:ستقولا یکباز در سال با تراکمی بسیار
بیشتر از پرورش دستهای به میگودار کردن استخر میپردازند و معمولا پس از ۵-۷ ما
تس
بسته به میزان رشد ( درجه حرارت ) و اندازه قابل فروش محلی . جانوران با اندازه بازاری
وي
بیج وسیله پره در فواصل زمانی منظم دستچین میشوند.
مسحت هي
صفحه 22:
عع ل
i
استخرها را معمولاً كامل هر ماه یکبار و یا نصف استخر را ما بار برا
كرد رميو او كاقل هر اه یکبار و يا نصف استخر را ماهی دو بار برای جلوگیری
اگم ودک تام تخر ره کش مین
=
صفحه 23:
عمليات يس از برداشت
آغلب میگوهای آب شیرین » در نزديكى محل يروزش در يخ زندة فروخته ميشوند. ميكوها را نيز
میتوان در تانکهای"حمل هواداتية مشتریان عرضنة کرد میگوهای آب شیرین خصوصا در
معرض صدمات آنزیمی پس از برداشت و مرگ هستند و بعضی پروزش دهندگان میگوها را در
آب یخ فرو می کنند.و آنها را در آب ۶۵ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵-۲۰ ثانية نگه می دارند تا
سفيد شوند و سپس آنها را در یخ به فروشگاه حمل می کنند
صفحه 24:
انواع استخرها و روشهای پرورزش
© استخرهاى برستارى
بعضی پرورش دهندگان استخرهای پرستاری را برای پرورش پست لاروهای تازه
دگردیسی يافته به كار مى برند و جانوران در این استخر به مدت ۱-۲ ماه قبل از
برداشت رشد می کنند. و در استخرهای تولیدی ذخیره می شوند. پست لاروها در
استخرهای پرستاری با تراکم 1000/ 102 نگهداری می شوند و دو ماه و
نیم قبل از شمارش و انتقال به استخرهای پرورشی رشد می کنند.
صفحه 25:
پرورش در قفس و ماهیذان
کشت توآم : همراه با کپور ماهیان چینی . تيلايباء كفال و شيرماهى
کشت در تانک
#میگودار کردن آبهای باز
#میگوی آب شیرین ممکن است در مخازن آب: زودخانه ها و دریاچه ها ذخیره سازی شود به
ویژه در جایی که در پی صید بیرویه و عوامل فیزیکی ۰ شیلات آن رو به کاهش نهاده است.
صفحه 26:
©منابغ:
صادقىء ناصر. ۱۳۸۰ ۰ آشنایی با پرروش میگو ء انتشارات مهر
https://fardfishery.ir ee
https://elearnpars.org/article/Article-shrimp ~~
https://www.makidam.ir
http://abzistan.blog.ir
sl
د
a
۳
سس سس یی
