پلیمـر
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیـــمموضوع : پلیمــرگردآورنده :استـاد : دانشگــاه :
اسلاید 2: تاریخچه پلیمـرپلیمرها پیشتر از آنچه که ما به کرهی خاکی قدم بگذاریم، وجود داشتهاند. در واقع سن پلیمرها به اندازه ی سن خود حیات می باشد، چرا که همه ی انواع حیات روی زمین بر پایه ی سه نوع پلیمر به نام های DNA و RNA و پروتئینها میباشند. اما این صفحه در مورد برخی از اولین پلیمرهای مصنوعی میباشد، یعنی پلیمرهایی که توسط بشر ساخته شدهاند، به خصوص مشتقات نوعی پلیمر طبیعی به نام سلولز.البته اولین پلیمر مصنوعی، چرم بود، یک پلیمر طبیعی اصلاح شده، یک شکل شبکهای شدهی مصنوعی از پروتئینهای یافت شده در پوست حیوانات. دباغی کردن چرم هزاران سال پیش کشف شده است.
اسلاید 3: نیتراتسلولزیکی از مشتقات اولیهی سلولز هنگامی به وجود آمد که یک دانشمند، سلولز را در شکل پنبه با اسیدنیتریک وارد واکنش کرد. نتیجه ، نیتراتسلولز بود.نیتراتسلولز که پنبهی آتشین نیز نامیده میشود، تبدیل به یک ماده منفجره قوی شد. خیلی زود، این ماده به عنوان یک ماده منفجره جایگزین باروت رایج در مهمات برای تفنگها و توپخانهها گشت. این ماده آنقدر خوب کار کرد که در جنگ جهانی اول، قادر به کشتن ۱۰ میلیون نفر در ظرف تنها ۴ سال شد.
اسلاید 4: با یک نگاه بی طرفانه به نیتراتسلولز، این ماده برای اهدف صلحدوستانه هم به کار رفته است. در آن زمان، خطر انقراض فیلهای آفریقا به دلیل مصرف عاجشان در توپهای بیلیارد به وجود آمد. نیتراتسلولز یک ماده گرمانرم نیز میباشد و به سرعت برای ساخت توپها برای سالنهای بیلیارد جهان به کار برده شد. تنها مشکلی که هر از چند گاهی اتفاق میافتاد این بود که این توپها هنگام شکستن، منفجر میشدند.همچنین نیتراتسلولز، برای ساخت اولین مواد کامپوزیتی حاوی پلیمر، یعنی شیشهی ایمنی، به کار رفت. این شیشه، به صورت یک ساندویچ بود که از ورقههای نیتراتسلولز بین دو لایه از شیشه، ساخته شده بود.
اسلاید 5: وقتی شیشه میشکست نیتراتسلولز، آن را به هم پیوسته نگاه میداشت. این برای شیشهی جلوی اتومبیل واقعاً عالی بود. در حین تصادف، شیشه باز هم میشکست، اما تکههای شکستهی آن به جای پرتاب شدن به صورت مسافرین، چسبیده به نیتراتسلولز باقی میماندند.
اسلاید 6: مهندسی پلیمر چیست؟رشته مهندسی پلیمر با آغاز جنگ جهانی دوم در دنیا شکوفا شد. هم اکنون رشته مهندسی پلیمر جزء رشته های جوان و تازه به شمار می رود. به دلیل استفاده زیاد از دانش پلیمر در صنایع و زمینه های مختلف، رشته مهندسی پلیمر با وجود عمر کوتاه خود نسبت به سایر رشته های مهندسی به سرعت رشد کرده و هم اکنون جزء رشته های مهم و پر کاربرد کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان محسوب می شود.
اسلاید 7:
اسلاید 8: انواع پلیمر ها چند دسته می شوند؟پلیمر ها را می توان در دو دسته کلی جای داد که :دسته اول: پلیمرهای طبیعی مانند ترکیبات سلولزی، چوب، پشم، کاغذدسته دوم: پلیمرهای مصنوعی که از مواد نفتی ساخته می شوند مانند انواع مواد پلاستیکی
اسلاید 9: محصولات تولید شده از مواد پلیمری در دیگر صنایع چیست؟هر ماده ای که در گروه پلاستیک، لاستیک، الاستومر، رزین و چسب ها قرار می گیرد جزء مشتقات پلیمری محسوب می شود. مواد پلیمری تایر ماشین که در صنعت لاستیک کاربرد دارد، لوله های پلی اتیلن در صنعت پلاستیک، شکلدهی رزینها (ساخت انواع ملامین) و انواع الیاف شیشه فایبرگلاس ها در کامپوزیتها، کیسههای پلاستیکی، انواع ایزوگامهای عایق و همچنین تفلون همه از مشتقات پلیمری می باشند. سایر استفادههایی که از مشتقات پلیمری میشود در صنعت پوشاک، صنعت حمل و نقل، صنعت هوایی و دریایی، صنعت نظامی، پزشکی، و صنعت کشاورزی است که در تمامی این موارد مواد پلیمری کاربردهای مختلفی دارند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.