poost

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “پوست”

پوست

اسلاید 1: پوستتهیه و تنظیم :محمد امین کرمانی

اسلاید 2: پوست چیست؟پوست (Skin) بخشی از دستگاه پوششی بدن است. بخش‌های دیگر این دستگاه مو، ناخن و غشاء مخاطی هستند.

اسلاید 3: بافت پوششي در پوست بدون مو

اسلاید 4: پوست یک سد محافظتی بین محیط جهان اطراف با عضلات، اعضای درونی و رگهای خونی و اعصاب بدن تشکیل می‌دهد. مو و ناخنها از پوست منشأ گرفته و یک حفاظت اضافی ایجاد می‌کنند. ظاهر پوست به طور گسترده‌ای تغییر می‌کند؛ که این تغییر نه تنها به دلیل عواملی همچون افزایش سن بوده، بلکه، نمایش دهنده نوسانات هیجانی و سلامت عمومی، نیز می‌باشد.

اسلاید 5: پوست یک عضو زنده است هرچند فوقانی‌ترین لایه آن لایه‌شاخی (اِستراتوم کورنِئوم) و روپوست (اپیدرم) بوده که سطح پوست را تشکیل می‌دهند و متشکل از سلولهای زنده و مرده هستند و در هر فرد حدود ۳۰ هزار عدد از این سلولها در هر دقیقه ریزش می‌کنند. با این وجود سلولهای زنده پوست دائماً در قسمت زیری تر روپوست تولید شده تا جایگزین این سلولها گردند. در زیر روپوست، درم قرار گرفته که حاوی عروق خونی، پایانه‌های عصبی و غدد می‌باشد. لایه‌ای از چربی در زیر درم قرار می‌گیرد و به عنوان یک عایق، ضربه گیر و منبع انرژی عمل می‌کند.

اسلاید 6: بدن هر انسان در مدت زمان یک زندگی ۷۰ ساله، متوسط حدود ۴۷/۵ کیلوگرم پوست دور می‌ریزد و هر ماه تمام پوست هر فرد عوض شده و نو می‌شود.

اسلاید 7: ph اسيدي پوست، شرايط را براي رشد و نمو ميكروب ها مساعد مي كند. میزان ph پوست در نواحي چين دار زير بغل، كشاله ران و غيره بالا رفته و به حد خنثي يا قليايي مي رسد. پوست مردان اسيدي تر از زنان است و در اطفال، در بدو تولد پوشش يا حفاظ اسيدي وجود ندارد و روي اين اصل پوست اطفال براي رشد ميكروب ها و بروز عفونت فوق العاده مناسب است.اسيدهاي چرب سبوم در ثابت نگه داشتن ph پوست بسيار مؤثرند.بعضی ازمواد شيميايي پوست عبارتند از: اسيدهاي آمينه،‌ چربي و املاح معدني. آب نيز به مقدار زيادي در پوست يافت مي شود.

اسلاید 8: رنگ پوسترنگ پوست برحسب نژاد، هوا، فصل و نحوه زندگي متغير است. علاوه بر ملانين كه از همه رنگدانه هاي پوست مهم تر است، كاروتن نیز كه تقريباً زردرنگ است،‌ ملانوييد كه به ملانين شباهت دارد، مواد رنگي ای مثل هموگلوبين و چربي هاي زير جلدي هم بر رنگ پوست اثر می گذارند.

اسلاید 9: 650 غده مترشحه عرق, 65 فولیکول مو, ، 19 یارد مویرگهای ظریف خونی ، هزاران سلول لامسه ، پایانه عصبی و سلولهای لانگرهانس در هر اینچ مربع از پوست در کنار هم قرار دارند که علاوه بر آنها سلولها ی ملانو سیت و آنزیمهای تیروزیناز ( سازنده ملانین ) را نیز باید اضافه نمود .

اسلاید 10: به طور کلی دو نوع غده در داخل پوست وجود دارند : 1- غدد مترشحه چربی 2- غدد مترشحه عرق    معمولا دهانه هر کدام از غدد چربی به یک فولیکول مو باز می شود ، اما در بعضی از موارد در پای هر فولیکول مو چند غده چربی وجود دارد که سبب تجمع چربی(sebum ) بر روی پوست می گردد.غدد عرق عمیقا “ در داخل لایه های زیرین پوست ( دوم) به صورت پایانه های فنری شکل ریشه دوانده اند که توسط یک لوله تو خالی جهت دفع عرق از لایه های بالاتر (اپیدرم ) عبور کرده و دهانه کوچک آن در سطح پوست باز می شود شایان ذکر است تعریق سبب پاکسازی پوست که همانا خروج آلودگیها از خلال دهانه کوچک مزبور می باشد ، نمی گردد.

اسلاید 11: بافت پوششي غده‌اي در پوست سر. بزرگنمايي : 4x

اسلاید 12: عملکرد پوست

اسلاید 13:

اسلاید 14: محافظت و احساسهر چند اکثر قسمت‌های پوست ضخامتی کمتر از ۶ میلیمتر (¼ اینچ) دارند، اما پوست یک لایه محافظتی قوی است. جزء اصلی سطح پوست یک پروتئین زمخت فیبری است که کراتین نام دارد. این ماده را می‌توان در مو که ایجاد حفاظت و گرما می‌کند و در ناخنها که انتهاهای ظریف انگشتان دست و پا را می‌پوشانند، پیدا کرد. پوست یک سد دفاعی کاملاً مؤثر در برابر میکروارگانیسمها و مواد مضر ایجاد می‌کند، اما این سد بیشترین تأثیر را زمانی دارد که سطح آن دست نخورده باقی بماند. زخمها ممکن است عفونی شوند و به باکتریها، که بعضی از آنها در سطح پوست زندگی می‌کنند، اجازه دهند که وارد جریان خون شوند.

اسلاید 15: سبوم که مایع روغنی است و از غدد سباسه موجود در درم تشکیل می‌گردد، به حفظ حالت ارتجاعی پوست و دفع آب، کمک می‌نماید. به دلیل اینکه پوست ما حالت ضد آب (واترپروف) دارد، آب را به هنگام دوش گرفتن مثل یک اسفنج، جذب نمی‌کنیم. احساس لامسه ما از گیرنده‌هایی که در قسمت درم پوست وجود دارند و به فشار، ارتعاش، گرما، سرما و درد پاسخ می‌دهند، ناشی می‌شود. در هر ثانیه، میلیاردها پیام از تحریکات دریافت شده در سرتاسر بدن به مغز ارسال شده و درآنجا این پیامها به صورت یک «تصویر» حسی در می‌آید و فرد را از خطراتی مثل یک وسیله داغ، آگاه می‌سازند، بعضی نواحی حسی مثل انتهای انگشتان، دارای تراکم بالایی از گیرنده‌ها می‌باشند.

اسلاید 16: تولید ویتامین D پوست همچنین یک نقش اساسی در تنظیم دمای بدن ایفا می‌کند و زمانیکه در معرض تابش نور خورشید قرار می‌گیرد، ویتامین (D) تولید می‌نماید که برای ایجاد استخوانهای قوی لازم است.

اسلاید 17: یک لایه واکنش گرپوست ما به شیوه زندگی ما واکنش نشان می‌دهد، برای مثال، پوست دستان یک باغبان ضخیم شده تا حفاظت بیشتری ایجاد کند. در طی روند پیری، پوست چروکیده شده و خاصیت ارتجاعی آن کمتر می‌شود که این حالت می‌تواند در نتیجه سیگار کشیدن یا تماس بیش از حد با نور خورشید، تسریع گردد. همچنین، پوست می‌تواند رنگ خود را تغییر دهد. در برخورد مستقیم با نور خورشید، اپیدرم و درم ملانین بیشتری تولید می‌کنند، ملانین، رنگدانه‌ای است که تشعشعات مضر ماورا بنفش را فیلتر می‌کند.

اسلاید 18: افزایش ملانین باعث تیره شدن پوست می‌شود. مردمی که اصلیت آنها متعلق به مناطقی با تابش شدید نور خورشید می‌باشد، دارای پوست تیره تری بوده که به راحتی پوست روشن نمی‌سوزد. افرادیکه پوست روشن دارند بدلیل داشتن ملانین کمتر در پوست خود نسبت به آفتاب سوختگی حساس‌تر هستند.

اسلاید 19: اپيدرم از ورود باكتري ها به قسمت اصلي پوست جلوگيري می کند و بدن را در مقابل جراحت هاي فيزيكي ايمن مي سازد. از آن جايي كه سلول هاي اين قسمت مرتب از بين رفته و جايگزين مي شوند شكل ظاهري پوست را هميشه با طراوت و تازه جلوه مي دهند. علاوه بر تنظيم دماي بدن، پوست به كمك يك سري مواد شيميايي مانند كلسترول و به وسيله اشعه ماوراي بنفش سبب ساخته شدن ويتامين D در بدن مي شود.

اسلاید 20: رشد و ترمیمپوست به‌طور دائم خود را از طریق ریزش سلولهای مرده و تولید سلولهای تازه، نوسازی می‌کند. در نتیجه سلولهای سطحی که به دلیل سایش، آسیب یا بیماری از دست می‌روند، سریعاً جایگزین می‌شوند. سلولهای جدید در اپیدرم که لایه فوقانی پوست است و به عنوان یک پوشش محافظتی ضخیم عمل می‌کند، ساخته می‌شوند.

اسلاید 21: وظایف پوستبدن را در مقابل آسیبهای مکانیکی ، حرارت وتابش شدید نور محافظت می کند . از نفوذ مواد شیمیایی و ورود میکروبها و میکرو ارگانیسمها به بدن جلوگیری می نماید . برخی از مواد مضر حاصل از فعالیتهای متابولیسمی در سیستم گوارشی و کبد را دفع میکند. هورمونها و آنزیمها را درداخل بدن حفظ می کند. به عنوان یک عضو لامسه خارجی ، پیامهای حسی را از طریق اعصاب به مغز و مراکز عصبی منتقل می کند . به کمک سلولهای لانگرهانس ، نقش مهمی را در سیستم ایمنی بدن ایفا می نماید .

اسلاید 22: بافت همبند در پوست سر بزرگنمايي : 10x

اسلاید 23: پوست متشکّل از سه لایه اصلی است: روپوست (اپیدرم) که لایه نازک‌تر خارجی می‌باشد. درم که لایه ضخیم‌تر داخلی است. هیپودرم که پوست را به بافت های ماهیچه ای متصل میکندپوست

اسلاید 24:

اسلاید 25:

اسلاید 26: روپوست(لایه اپیدرم)روپوست لایه‌های ضخیمی از سلولهای مسطح می‌باشد که سطحی‌ترین لایه‌ی پوست است که خود از چندین لایه تشکیل شده است. سطحی ترین لایه‌ی اپیدرم شامل سلول‌های مرده و شاخی شده است که به صورت فشرده در کنار هم قرار گرفته اند و بنابراین لایه شاخی نام گرفته است. سلول‌های لایه شاخی به صورت یک سد فیزیکی عمل می‌کنند که مانع ورود انواع مواد و همچنین عوامل عفونت زا به بدن می‌شوند و همچنین از تبخیر و از دست دادن آب بدن جلوگیری می‌کنند که وجود چربی طبیعی روی پوست، به این امر کمک می کند.

اسلاید 27: لایه درمدر زیر لایه‌ اپیدرم واقع شده است. وظیفه این لایه، حفظ سفتی و قابلیت ارتجاعی پوست است.ترکیبات تشکیل دهنده‌ی درم عبارتند از1) فیبرهای پروتئینی کلاژن که ترکیبات اصلی پوست هستند و موجب استحکام آن می شوند.2) فیبرهای پروتئینی الاستین که موجب خاصیت ارتجاعی پوست می گردد.3) ماده ژل مانندی (ماتریکس) که نگهدارنده آب در پوست و غنی از قندهای پلی ساکاریدی است

اسلاید 28: لایه هیپودرملایه‌ای است که بیشتر حاوی بافت چربی است و از جمله وظایف آن می‌توان عایق حرارتی و ضربه گیر بودن را نام برد

اسلاید 29: رشد پوستدر اکثر نواحی بدن، روپوست، چهار لایه دارد. در تحتانی‌ترین قسمت، لایه قاعده‌ای قرار دارد، که در آن سلولهای جدید ساخته می‌شوند. به موازات حرکت به سطح، سلولها تغییر می‌کنند تا لایه‌های بینابینی یعنی سلولهای خاردار و دانه‌ای را تشکیل دهند. سلولهای در عرض ۲-۱ ماه به سطح می‌رسند. لایه سطحی متشکل از سلولهای مسطح مرده می‌باشد که دائماً ریزش می‌کنند.

اسلاید 30: سلول لایه سطحیسلولهای مسطح مرده در سطح پوست یک پوشش محافظتی خشن تشکیل می‌دهند. این سلولها دائماً به موازات از دست رفتنشان، جایگزین می‌شوند. سلول دانه‌ای: سلولهای لایه دانه‌ای (گرانولار) مسطحتر از سلولهای خاردار هستند و ساختار سلولی آنها شروع به بهم خوردن می‌کند.

اسلاید 31: سلول خاردارسلولهای واقع در لایه سلولی خاری، بر آمدگی‌های خاری دارند که آنها را به هم متصل می‌کند و به پوست قدرت می‌دهد. 

اسلاید 32: سلول قاعده‌ایسلولهای لایه قاعده‌ای به میان‌پوست چسبیده‌اند. این ناحیه، قسمتی از پوست است که سلولهای آن مرتباً تقسیم می‌شوند تا سلولهای جدید را که بعداً به لایه‌های بعدی تبدیل می‌شوند، بسازد.

اسلاید 33: ترمیم پوستزمانیکه پوست آسیب می‌بیند، از طریق ترمیم بافت آسیب دیده و جایگزین ساختن بافت از دست رفته با سلولهای جدید، پاسخ می‌دهد. طی روند ترمیم، بافت مرده یا آسیب دیده، ابتدا توسط بافت اسکار و بتدریج با سلولهای جدید سالم جایگزین می‌شود. ترمیم پوست طی مراحلی که در زیر گفته شده، صورت می‌گیرد.هر آسیبی که منجر به ضایعه پوستی شود، در صورتیکه ضایعه سطحی باشد مسئله مهمی نیست.

اسلاید 34: غدد چربیغدد چربي از كيسه هاي كوچكي ساخته شده اند كه به فوليكول هاي مو باز مي شوند و در سرتاسر پوست غير از كف دست و پا و پايين انگشتان يافت مي شوند. غدد چربی به تعداد زيادي در پوست صورت و پوست سر وجود دارند و مواد روغني ای به نام سبوم ترشح مي كنند. اين مواد در نرم نگهداشتن پوست و ساقه مو بسيار مؤثرند.

اسلاید 35:

اسلاید 36:

اسلاید 37: بافت پوششي در پوست بدون مو. بزرگنمايي : 40x

اسلاید 38: ممکن است رگهای خونی میان‌پوست آسیب دیده و باعث خونریزی شود. ۲- خون از رگهای خونی نشت پیدا کرده، منجر به تشکیل لخته می‌شود. فیبروبلاستها و دیگر یاخته‌های اختصاصی ترمیمی تکثیر شده و به ناحیه آسیب دیده مهاجرت می‌کنند. ۳- فیبروبلاستها: کلافه‌ای از بافت فیبردار در داخل لخته ایجاد می‌کنند. به موازات انقباض رشته‌های فیبرین کلافه دچار چروکیدگی می‌شود. بافت پوستی جدید در زیر تشکیل می‌گردد. ۴- کلافه فیروز، سفت شده تا یک کبره زخم بر روی سطح پوست ایجاد کند. زمانیکه رشد پوست جدید کامل شود این کبره می‌افتد. با این وجود اثر زخم ممکن است باقی ماند.

اسلاید 39: غدد عرقغدد عرق كه در سراسر بدن موجودند از مقادير زيادي كلاف هاي به هم پيچيده تشكيل شده اند. اين غدد بر دو نوعند: 1-غدد مروکرین Merocrine كه مواد آب مانندي از خود ترشح مي كنند و به نگهداري و ثبات دماي بدن كمك مي كنند. 2-غدد اپوكرين Apocrine که داراي ترشحاتي هستند كه شامل مواد نيتروژنه و چرب است. زماني كه اين ترشحات خشك می شوند، باقيمانده جامدي از خود به جاي مي گذارند و اگر اين ترشحات براي مدتي روي پوست باقي بمانند، باكتري هاي محيط آلوده شده و بوي زننده اي ايجاد مي كنند.

اسلاید 40:

اسلاید 41: درصورتی که آسیبی به لایه شاخی وارد شود، عملکرد آن مختل می شود ولی این آسیب در عرض چند روز تا چند هفته (بر اساس عمق ضایعه) ترمیم می شود. اگر آسیب عمیق تر باشد و به لایه های زیرین پوست هم رسیده باشد، باید شرایط بهینه را برای ترمیم فراهم کرد تا پوست به بهترین شکل ترمیم شود. در صورتی که لایه شاخی به طور مکرر آسیب ببیند، ضخامت لایه شاخی در آن محل افزایش می یابد و پینه تشکیل می‌شود

اسلاید 42: یکی دیگر از خواص اپیدرم، وجود سلول های حاوی رنگدانه (ملانوسیت) در این لایه است که نقش آنها محافظت از هسته سلول و DNA در برابر اشعه ماوراء بنفش آفتاب است، ولی گاهی اوقات بر اثر افزایش حجم و یا تعداد آنها به صورت موضعی، لک ایجاد میشود

اسلاید 43: افزایش سن و همچنین اثرات آفتاب موجب می‌شود که ساخت کلاژن دچار مشکل شود، ماده ژل مانند زمینه‌ای کاهش یابد و ساختمان خاص پوست که بر اثر قرارگیری متقاطع کلاژن و الاستین بوجود می آید تخریب شود. همه اینها با هم موجب نازک شدن، شل شدن و افتادگی پوست و ایجاد چروک در آن می شود. وجود رادیکال های آزاد در پوست (که میتواند در نتیجه اثرات آفتاب باشد) نیز باعث تشدید فرآیند تخریب کلاژن و پیری پوست شود.

اسلاید 44: تفاوت پوست مردان و زنان :بدن انسانها عموما“ شباهت زیادی بهم داشته و تنها در موارد جزئی با هم متفاوت می باشد .پوست نیز از این مقوله مستثنی نمی باشد . جنسیت، مهمترین عامل ایجاد تفاوت در پوست است. ترشحات غدد جنسی مردانه ، بر ضخامت پوست و استحکام لایه های درم می افزاید . پوست مردان پر موتر و زبرتر از پوست زنان است. غدد عرق ریز مردان بیشتر از زنان است . ملانین بیشتری در سلولهای پوست مردان وجود دارد که به همین دلیل ، پوست مردان غالبا“ تیره تر از پوست زنان است . پوست مردان به علت تولید بیشتر مواد مترشحه غدد چربی ، چربتر است . مواد شیمیایی مترشحه از غدد زنانه ، پوست را صافتر و لطیفتر می کند.

اسلاید 45: موی بدن زنان کمتر ونازکتر از مردان است اما موی سرشان از نظر طول قابلیت رشد بیشتری دارد . مردان به نسبت زنان ریزش موی بیشتری دارند . در سنین کهولت ، قسمتهایی از موی مردان کم پشت شده و بقیه به سفید یا خاکستری می گراید. نژاد ، اثر بسیار اندکی بر روی پوست انسانها دارد و تنها تفاوت آن به پراکندگی غدد داخل پوست منحصر می شود .رنگ تیره بر سلولهای خاصی در پوست باز می گردد که تقریبا“ تعداد آنها در تمامی انسانها مشابه است در بعضی از نژادها ، سلولها بزرگتر بوده و تولید ملانین بیشتری می نماید. سایر عوامل نظیر رنگ مو و میزان لطافت پوست موروثی است .

اسلاید 46: تشکر از نگاه زیبایتان.....و تشکر از زحمات دکتر جوادی.....

رایگان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

دانلود رایگان