تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 22 اسلاید

ppt.ir

صفحه 1:

صفحه 2:
پوسیدگی دندان پس از سرماخوردگی. دومین بیماری شایع در جهان می‌باشد. ‎ons ee’‏ ار ونان شایمتر است و حدود ۶۰ تا ‎٩۰‏ درضد کودکان دچار پوسیدگی دندان هستند. اما هر کسی در هر سنی در معرض پوسیدگی دندان می‌باشد و پوسیدگی دندان ربطی به سن و سال ندارد. مهمترین علت پوسیدگی دندان مواد غذایی و نوشیدنی‌های قنددار و چسبنده است. اك ای فان مرف این فندها اسید تولید کرده و موجب ایجاد پوسیدگی در بافت سخت دندان می‌شوند.

صفحه 3:
به طور کلی غذاهایی که به دندانهای شما می‌چسبند. احتمال بروز پوسیدگی را افزایش ‎ee ee ae ene 0‏ و تشاستهدار مثل شیره عسل: کشمش, آبنباث: غلات و حبوبات و نان جزو لین غذاها به شمار میآیند. در هر میانوعدهای که شما مواد غذايى شیرین و شکردار را مصرف میکنید. دندان‌های شما بیش‌تر از پیش در معرض پوسیدگی دندان قرار میگیرند .که روند آن به شکل زیر رخ می‌دهد :

صفحه 4:
چنانچه پس از مصرف موادغذایی سطح دندانها تمیز نگردد.میکروبهای داخل دهان به همراه خرده های موادغذایی, لایه ای را روی دندانها تشکیل میدهند که پلاک میکروبی نامیده ميشود. پلاک دندان مادهای شفاف و چسبنده است که روی دندانها و خط لثه ایجاد می‌شود. پلاک دندان در انتما نرم بوده ولی اگر ار سطح دندان برداشته تشوده با گذه - مان و سخت شده و دیگر از بین بردن آنها بسیار دشواری خواهد بود. مخصوصا پشت دندان‌های جلو که تمیز کردن آن دشوار است. می‌تواند به محلی خوبی برای تجمع باکتریها تبدیل شود يس از خوردن غذا و رسيدئ موادقندى بيه ميكرويهاى يلاك ميكريبي ‎٠‏ حدوذا 807 دقيقه بعد ناسيد توليد ميشودكه در طى ذه دقيقه میزان این اسید به حداکثر مقدار میرسد و تا حدود یک ساعت میحط دهان در حالت اسیدی باقی میماند.

صفحه 5:
سل اراک پلاک دنت آسدهای نود میکتد که به مبای دای حمله کرده وباعت فرساش با اناد عفرههای در جک روی آن‌ها ميشود. مينا اولين لايه و رویی‌ترین قسمت دندان است که دندان را می‌پوشاند و به عنوان سخت‌ترین ‎cole‏ در بدن شناخته می‌شود. بعد از حمله به مینای دندان و آسيب به لنء اسید و باکتریها به لایهی زیرین مینا یعنی عاج راه پیدا میکنند و آن را از بین می‌برند. ‎cle a‏ بیشتر آسیبپذیر بوده زیرا که نرم‌تر بوده و نسبت به اسید مقاومت کمتری دارد.

صفحه 6:
اگر شما پوسیدگی را درمان نکنید» باکتریها و اسیدها همچنان به کار خود ادامه می‌دهند تا ساختار دندان رابه کل از بین ببرند. بعد از مینا و عاج . آن‌ها به پالپ که حاوی عصب و عروق خونی است. حرکت می‌کنند. زمانی که پیشرفت پوسیدگی به این سطح می‌رسد. ممکن است که منجر به عفونت باکتریایی شود و آبسه دندان را در پی داشته باشد. شما در این مرحله ممکن است علائمی مثل دندان درد شدید» حساسیت دندان و ناراحتی هنگام جوییدی غذا را احساس کنید.

صفحه 7:
1 »* حساسيت دندان 0 glass * * سوراخ یا حفرههای روی دندان ل ا ل ل ۰ طعم ناخوشايند در دهان

صفحه 8:
aie als Ee ‏تیم ای‎ سطوح بین دندانی» به علت عدم دسترسی موهای مسواک و عدم استفاده از نخ دندان طوق دندان به علت تجمع میکروبها

صفحه 9:

صفحه 10:
۱ استفاده منظم و اصولی از مسواک, نخ دندان و دهانشویه : بری از خرلبی دندان استفاده منظم از مسواک و نخ دندان است . . در حللت ال بر اس کب زر ری ی فاص یل درروود اسب تلا راب اه سل لک در یکی از مهمترين و بهترين راههاى يب زمان خواب . جريان شب قبل از خواب : به دليل اينكه در زمان خواب . جريان بزاق و حركات زبان و كونه جهت تميزكردن محيط دهان كاهش مى يابد و دندانها مستعد پوسیدگی می شوند و صبح بعداز صبحانه) دندانهای خود را مسواک بزنید. بعد از مصرف هر گونه مواد غذایی و نوشیدنی. حداقل ۲۰ دقيقه صبر کنید و سپس اک بزنید. اگر بعد از خوردن غذا یا میان وعده نمی‌توانید دندان‌های خود را مسواک بزنید. حداقل دهانتان را با آب بشویید .

صفحه 11:
فواید استفاده از دهانشویه زیاد بوده و علاوه بر پوسیدگی دندان میتواند برای سفید کردن دندانهاء جلو گیری از بیماری لثه. رفع بوی بد دهان و درمان عفونت و زخم بکار برده شود. نخ دندان یکی از مهمترین عوامل موثر در جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی دندان است و بدون آتن حدود ۴۰درصد از سطح دندانهای‌تان را تمیز نخواهید کرد. به کمک نخ دندان می‌توانید مانع تجمع پلاک و باکتریها در بین دندانهای‌تان شوید.

صفحه 12:
۲ . خوردن مواد غذایی شیرین را محدود كنيد : باکتری ها با استفاده از غذاهای قنددار و کربوهي هایی تولید می که می‌تواند به مینای دندا برساند و باعث پوسیدگی دندانها شوند. بهتر است غذاهای قنددار را با وعده‌های غذلیی اصلی مصرف کنید زیرا باعث که اسب مود فنددار رقیقبر شود و در یب آن‌ها کاهش یابد. همچنین هر چه دفعات وعدههای غذلیی شما بیشتر باشد. آسیب بیشتری به دندانهای شما وارد خواهد شد. غذاهای حاوی کربوهیدرات مثل چیپ ماکارونی» شیرینی به دندانها می‌چسبند و شرایط را برای رشد باکتریها فراهم میکنند.

صفحه 13:
میزان پوسیدگی زایی مواد قندی به عوامل زیر بستگی دارد: ميزان قند مصرفى در هر وعده * تكرار و دفعات مصرف مواد قندى در روز * شکل و حالت مواد قندی مصرف شده

صفحه 14:
'"' . استفاده از مواد كياهى و طبيعى براى ضدعفونى دهان : بسیاری از گياهان و مواد طبیعی خاصیت ضد باکتریلیی دارند. بنابراین استفاده از آن‌ها برای ضدعفونی کردن دهان می‌تولند نقش موثری در سلامت لثه و دندان‌های شما داشته باشد. به عنوان مفال استفاده از لب نمک و زردچوبه می‌تواند با کاهش باکتری‌های موجود در بزاق دهان از ایجاد پلاک دندان‌ها جلوگیری کند.

صفحه 15:
شسشوی دهان با بودر کلسیم و منيريم مواد معدنی موره نیاز برای سلامت دنیان‌ها را امین کرده ریا قلیایی كردن محيط دهان از تاثير مواد اسیدی بر روی دندان‌ها جلوگیری می‌کند. بنابراین استفاده از این ترکیب را می‌توان یکی از راههای پیشگیری از خرابی دندان دانست که می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های درمان خانگی مورد استفاده قرار گیرد.

صفحه 16:
0 Cont) استفاده از روغن‌های گیاهی نقش موثری در حفظ سلامت دندان و لثه‌ها دارد. مالیدن روغن‌های گیاهی مانند روفن زیتون» روفن نارگیل و روفن گل میخک را به دندان‌ها توصیه ميشود. استفاده از این روغن‌ها علاوه بر این که به عنوان یکی از موثرترین راههای پیشگیری از خرلبی دندان شناخته می‌شود. نقش موثری نیز در کاهش یا تسکین درد و التهاب حاصل از پوسیدگی دندان دارد.

صفحه 17:
استفاده از ویتامین ث نقش موثری در سلامت لثه و دندان‌ها دارد. جویدن یک تکه لیمو می‌تواند با کاهش باکتری‌های ‎cles‏ از ایجاد انواع پوسیدگی در دندان‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

صفحه 18:
0 ‏ل‎ sow fen A فلوراید است. بنابراین می‌تواند نقش موثری در حفاظت از سلامت لثه و .دندان‌ها داشته باشد

صفحه 19:
8 . استفاده از لبنیات : لبتیات سرشار از کلسیم هستند. با توجه به این که کلسیم نقش موثری در استحکام لثه‌ها و دندان‌ها دارد. بنابرلین استفاده از لبنیات وبه ویژه پنیر که سرشار از پروتئین کازئین است می‌تواند نقش موثری در سلامت لثه و دندان‌ها داشته باشد. استفاده از پثیر همچنین با افزایش زان کلسیم موجود در بزاق دهان می‌تولند به ترمیم دندان‌ها بپردازد.

صفحه 20:
مراجعه منظم به دندانپزشک برای انجام معاینه. یکی از بهترین راههای پیشگیری از پوسیدگی‌های دندلنی و یا درمان زودهنگام است. توجه داشته باشید که با کنترل مداوم دندان‌های خود می‌توانید از بروز مشکلات غیر قلبل جبران مانند از دست دادن دندان و یا پوسیدگی‌های عمیق پیشگیری کنید. بنابرلین بهتر است در فواصل زملنی چهار الی شش ماهه به دندانپزشک متخصص مراجعه کرده و وضعیت دندان‌های خود رابه صورت منظم مورد بررسی قرار دهید.

صفحه 21:
ررایدی که وارد بدن می شود می تولند از طرق مختلف لثر بگذارد. مصرف فلورلید سبب ورود لآن به عاج و مینای دندانهای رویش نیافته می شود و سبب استحکام دندان و افزلیش مقاومت آن در برابر پوسیدگی می گردد .فلوراید مصرفی به داخل بزاق ترشح می شود که اگر چه غلظت بزاقی آن کم است . غلظت آن درپلاک میکروبی زیاد بوده و سبب کاهش تولید اسید می شود که خود باعث کاهش پوسیدگی دندانی می شود. مصرف مو ضعی فلورلید ( دهان شویه » خمیر دندان و ..) باعث ورود آن به ساختمان دندان شده و در محکم شدن ساختمان دندان موثر است. فلورلید باعث کاهش بروز پوسیدگی در دندانهای شیری به میزان ۴۰تا ۵۰درصد ودر دندانهای دائمی به میزان ۵۰تا ۶۰درصد می شود. عمل فلوراید تراپی تا عماه ازپوسیدگی دندانهایتان جلوگیری می کند.

صفحه 22:
ار درملنى يا فيشور سيل دیگر از راههای بی خطر و مقثر در افزلیش مقاومت دندانها بمدت طولانی تر می باشد در اینکار به کمک مواد همرنگ دندان » شیار ها و منافة عمیق دندان در سطح جونده که احتمال شروع يوسيدكى در لن بيشتر است و موهاى مسواك براحتى قادر به تميز كردن آنها ودام كرفت بهترین سن برای اینکار ۶تا ۱۲سال است.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
11,000 تومان