صفحه 1:
۹۹
ae ۰ ی
صفحه 2:
صفحه 3:
** اهداف کارگاه آموزشی و توجیهی ناظرین شرعی استان:
- بررسی مشکلات و موانع موجود در امر نظارت شرعی در کشتارگاهها و مراکز
عمل آوری و فرآورری فعال که ناظر شرعی دارند
- ارائه راهکارای مناسب جهت بهبود وضعیت موجود جهت اجرای قانون
- تبیین برنامه ها و دستورالعملهای حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان
دامپزشکی کشور در زمینه اجرای این قانون در کشتارگاهها و واحدها مشمول این
ee
نون
- آشنایی کامل ناظرین محترم شرعی به وظایف خودشان
- آموزشهای لازم درخصوص رعایت دقیق موازین شرعی در کشتارگاههای صنعتی
دام و طیور و مراکز فرآوری و عمل آوری
صفحه 4:
قانون طرح نظارت شرعی ذبح و صید :
دو موضوع مهم در قانون : ماده ۴ قانون: کلیه کشتار گاهها مراکز
عمل آوری و فرآوری مواد پروتلینی (مراکز بزرگ و
کارخانه جات ) موظف به بکارگیری ناظر شرعی براساس این
قانون می باشند.
ماده ۸۸ ناظرین شرعی درحکم ضابطین قضایی محسوب گردیده
و موظفند از مواردخلاف شرع موضوع قانون جل و گیری نموده
صفحه 5:
اجرای این قانون در استان:
- کلیه کشتارگاههای صنعتی دام و طیور - مراکز عمل آوری و
فر آوری فعال - واردات محصولات گوشتی
صفحه 6:
مراحل اجراء این قانون در واحدهای مشمول قانون:
۱-شناسایی افراد واجد شرایط
۲-هماهنگی با مسئول محترم حوزه نمایندگی ولی فقیه جهاد
کشاورزی استان
۳- هماهنگی با امام جمعه محترم شهرستان
۴-هماهنگی بامدیریت کشتارگاه واحدهای مربوطه
۵-انعقادقراردادبا مدیریت واحد مشمول قانون
صفحه 7:
وظایف ناظرین شرعی کشتار گاهها :
۱-داشتن روحیه مسئولیت پذیری
۲-آشنایی با قوانین وضوابط ودستورالعملهاو...
۳- آشنایی با ضوابط وقوانین قضایی ونیزارتقاء سطح دانش
و آگاهی توام با برنامه
۴-آشنایی باروشهای انواع تولید » بسته بندی وفرآوری » عمل
آوری نگهداری .صید وشکار ....
۵- پاسخگویی به کلیه مسئولین ذی ربط وائمه محترم جمعه در
خصوص حلیت گوشت ذبح شده
صفحه 8:
1- تعيين ناظر ذخيره برای ایام مرخصی با هماهنگی دفتر
نمایندگی ولی فقیه (با ارسال مدارک لازم)
۷ هماهنگی کتبی بامدیریت محل كار( كشتا ركاه - شركت....)
ونیز دفتر نمایندگی ولی فقیه از طریق دورنگار در خصوص
مرخصی انجام شده با حضور ناظر ذخیره در محل كار
۸سبررسی وضعیت دامها قبل از کشتار
۹-حضور مستمر از شروع فعالیت تا پایان فعالیت آن روز
۰-تعیین ذابحین آموزش دیده مجرب وپیگیری امورات کاری
آنها جهت تسهیل درعمل ذبح
صفحه 9:
۱-توجیه وآموزش مستمر عقیدتی وفنی ذابحین شرعی
۲-پیگیری صدورویا تمدید کارت ذبح شرعی والصاق کارت برروی
پیراهن درحین کار
۳-پیگیری دراختیار گرفتن اتاق کاربا امکانات لازم با هماهگی مدیریت
واحدمربوطه
۴رعایت کردن موازین ومقررات بهداشتی درسالن کشتار(داشتن
روپوش- چکمه -کلاه-دستکش و...)ونیز الصاق کارت نظارت بر روی
Ale درحین کار
۵-کنترل سیستم شوک وسرعت خط كشتار به منظور احراز اطمینان
ذبح شرعی (کشتار گاه طیور)
صفحه 10:
۶-کنترل سیستم شوک (کشتار گاه دام )
۷- مراقبت مستمر برعمل فبح (کشتار) براساس مقررات شرعی(براساس
نظر مقاممعظم رهبری مدظله العالی)
۸- تطهیر لاشه ها (شستشوی گردن با شنلگ قبل یا بعد از کارواش با در
نظر گرفتن کارگر جهت شستش وگردن)در کشتارگاه دام و پیگیری عدم
خونابه درقطعه های مرغ بسته بندی شده در کشتا رگاه طیور
۹-نجام مراحل تطهیر در کلیه مکانها ودستگاههاوابزارها وقسمتهای
آلوده به نجاست ویا مشک وک به نجاست که منجر به نجاست لاشه
و گوشت استحصالی از کشتار گاه دام وطیور می شود.
صفحه 11:
۰- جلوگیری از خروج گوشت بدون تطهیر کامل با هماهنگی ناظر
بهداشتى كشتا ركاه درغير اين صورت زند گی مردم با آلوده ونجس بودن
گوشت بدون تطهیر نجس می گردد.
۱- در کشتارگاه طیور علاوه برنصب دوش های قبل از چیلرلازم است
نیز پس از چیلر دوش تطهیر درنزدیکترین مکان به خروجی لاشه نصب
گردد تااز پاک بودن لاشه اطمینان حاصل گردد.
۲-بررسی عدم مضاف شدن آب چیلر طی مراحل شستشو و گذرمرغ از
آن با نظر کارشناسی شده ضروری می باشد.
۳ضبط لاشه ها پا طیور ميته شده با تنظيم صورتجلسه روزانه معمور به
امضاى مدير سالن کشتار ومسئول فنی بهداشتی کشتارگاه( کشتارگاه
طیور)الزامی می باشد.
صفحه 12:
۶-مراقبت برتجمیع اجزای حرام طبق دستورالعمل
حوزه نمابند گی ولی فقبه سازمان دامپزشکی
دستور العمل حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان دامپزشکی در
اين زمینه:
الف -جمع آورى روزانه كليه اجزاى حرام باحسب مورد تقاضا
در ظر ف مخصوص پلمپ شده با نظارت مستقیم ناظر شرعی
مستقر در کشتارگاه باهماهمگی مدیر کشتارگاهها و تنظیم
صورتجلسه معمور با امضای ناظر شرعی ۰ مدیر داخلی ومسئول
فنی وبهداشتی کشتار گاهها
صفحه 13:
ب-صدور مجوز کتبی از سوی ناظر شرعی درقالب فرم
مخصوص با ذکر :۱نام فرد مجاز ومتعهد ۲نام مبداء
تولید( کشتا رگاه )۳- نام مقصد ۴- تاریخ تولید ۵- نوع محموله
#-مقدار وزن /تعداد/ظرف ۷- نوع مصرف داخلی
/صادراتی باقید غیرخوراک انسانی وثبت عبارت تحت نظارت
شرعی و کد ناظر شرعی باماشین های حمل دارای کد دامیزشکی
باقید شماره ماشین وشماره کد دامپزشکی با امضای ناظر شرعی
كشتا ركاه
صفحه 14:
۸-در محل بسته بندی فک پلمپ باحضور ناظر شرعی مستقر در
محل کشتارگاه و گزارش ماهیانه به دفتر نمایندگی ولی فقیه 4-
صدور حمل ونقل وخروج اجزای حرام از محل کشتا رگاه پس از
تجمیع زیر نظر ناظر شرعی برابر دستورالعمل اداره کل بهداشت
سازمان دامپزشکی بصورت منجمد ودر ماشینهای سردخانه دار
ودارای کد بهداشتی اقدام گردد.
۰نظارت مستقیم بربار گیری محموله اجزای حرام وتکمیل فرم
حمل اجزای حرام وارسال تصویری از آن به دفتر نمایندگی ولی
فقیه دامپزشکی استان پس از بار گیری
صفحه 15:
۱- معرفی رسمی وکتبی یک نفر نیرو (کارگر ) از طرف
نماینده رسمی متقاضی یا مدیریت کشتار گاه به ناظر شرعی
۲- خروج هرگونه از اجزای حرام توسط هریکک ازاشخاص به
هردلیلی بدون اطلاع وهماهنگی واجازه کتبی مسئول دفتر
نمایندگی ولی فقیه دامپزشکی ارسال یا ناظر شرعی در کشتار گاه
در واحد های مجاز به فعالیت فرآوری بری صادرات ودیگر
مصارف دارویی یا تبدیلس ممنوع بوده وبا متخلفین برخورد لازم
خواهد شد.
صفحه 16:
فرم کواهی حمل اجزاء حرام حبوانات حلال گوشت
صفحه 17:
۵-در صورت عدم معرفی شرکت مربوطه جهت جمع آوری
اجزای حرام از سوی دفتر نمایندگی ولی فقیه اداره کل
دامپزشکی استان » باهماهمگی مدیر کشتارگاه و پس از تنظیم
صورتجلسه روزانه نسبت به امحاء ومعدوم سازی آن اقدام شود.
۶- پیگیری واریز عوارض در آمد ماده ۵ نظارت شرعی در
هر کشتارگاه براساس تعرفه ابلاغی سازمان دامپزشکی اقدام
گردد. برای سال (٩۲ دام سنگین هر راس ۱۲۰۰۰ ریال ودام
سبکک ۱۴۰۰ ریال وطیور هر قطه ۶۰ ریالو حساب جاری )۱۶۰۱۲۵ مى
باشد
صفحه 18:
۷-داشتن بانک اطلاعات جامح از کشتارگاه یا واحد
مربوطه(میزان کشتار,تولید درماه و..)
۸-در نظر گرفتن دفتربازدیدجهت نظر سنجی بازدید کنندگان
از وضعیت کشتار و کیفیت نظارت شرعی وبهداشتی واحد با
هماهنگی مدیریت واحد مربوطه
۹-درصورت داشتن مشکلات حقوقی وسایر موارد مربوطه
صرفا از طریق مسئول دفترنمایندگی ولی فقیه اداره کل
دامپزشکی پیگیری گردد.
صفحه 19:
۰-تسویه حساب مالی بطور کتبی قبل از اتمام قرارداد اقدام
گردد و تصویری از نسخه تسویه حساب به دفتر نمایندگی ولی
فقیه اداره کل ارسال گردد.
۱- فرهنگ سازی مناسب وتلاش بررفع مشکلات امر نظارت
شرعی ونیز بهینه سازی موضوع نظارت شرعی در استان
۲-گزارش موارد تخلف به مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه
درسریع ترین زمان مناسب اعلام گردد.
صفحه 20:
۳- جلوگیری از دخالت افراد غیر مسئول در امر نظارت شرعی
با كمكك وهماهنگی کامل فیمایین مدیریت واحد وناظر شرعی
۴- باز بینی و تکمیل فرم حمل لاشه (کشتارگاه دام) وحمل
محموله مرغ استحصالی از کشتار گاه با مسئول فنی وبهداشتی
واحد کشتارگاه
۴-رسال دقیق آمار کشتار کشتارگاه پایان هر ماه به دفتر
نمایندگی ولی فقیه اداره کل استان بر اساس فرم (حداکثر تا دوم
ماه بعدارسال گردد)
صفحه 21:
رتیس اداره دامیزشعی زاهدان
wets ott
توضیحات با رسی بیدا شت کوشت کشتا وکا
SS مشاه کارهناسات بازرسی بهداشتی کوهت.
ee ee
اين قرم يس از bt re ea مدت ۲۴۳ ساعت تحویل کارشتانس تبکه کردد.
صفحه 22:
فرم عملکرد و گزراش کار روزانه ناظر شرعی در کشتار گاه دام اطیور
الگوی شماره Ce)
عملکره و گزارقی کار ووزانه ناظر شرعی در کشتارگاه دام /طیور ...
Saw Sa Pee | ae | oe
me | صروم | eae | من
نا
ee متا موجه
گزارش فوق به میزان 2
“روز كارى جمعا مه ميزان .....ساعت مورد تابيد مى باد .ضهنا اضاقه كارى باميرده
می باشد.
دفتر نمایشدگی ولی ققبه اداره کل دامیزشکی استا
صفحه 23:
فرم کواهی نظارت شرعی
انام و نام خائوادكين ماطف شبوعى
تاد و حيمر / تارمق
صفحه 24:
مسئله شرعی: برخی از فروشگاههای مواد پروتئینی کشور در برخی
استانها کوسه ماهی های حرام رلبه عنوان ماهی کولی که نوع ماهی
حرام است به مردم قلمداد نموده وبه صورت تغلب وغلط انداز به
عنوان ماهی کوله به فروش می رسانند درحالیکه کوسه ماهی ها عموما
حرام است مگر به فتوای مقام معظم رهبری حفظه ال تعالیی که
(( تثخیص کارشناسان متخصصین مربوطه دارای فلس حلال
است ))بنا براین اشتباه مردم وفروش کوسه ماهی حرام وبه نام کولی
نوعی دغل کاری وغش درمعامله می باشد ولین شیوه معامله دراسلام
به شدت تحریم شده است .
صفحه 25:
براساس اظهارات کارشناسان آبزی کولی ها صید شده در دریای خزر
کاملا دارای فلس بوده و از جهت شرعی مشکلی نداشته ولی ماهی
کهلی که در دریای خلیج فارس و عمان صید می گردد از نوع کوسه
بوده و فاقد فلس می باشد و مصرف آن جایز نیست.
صفحه 26:
وت یف
fos كل وام سأ تن