کشاورزی دقیق
اسلاید 1: عنوان تحقیق : كشاورزي دقيق
اسلاید 2: چكيده كشاورزي دقيق، جديد ترين فناوري در عرصه كشاورزي مي باشد كه بر مبناي كشاورزي پايدار و توليد غذاي سالم و پاك، استوار است. و بر اساس سه اصل افزايش عملكرد، افزايش بهره اقتصادي و كاهش اثرات سوء زيست محيطي دنبال مي شود. مهمترين محور كشاورزي دقيق شناخت دقيق مزرعه و زمين زراعي در نقاط مختلف آن است، به طوري كه بتوان زمين زراعي را آسيب شناسي نموده و در جهت اصلاح آن متناسب با شرايط نقاط مختلف زمين گام برداشت. جهت آسيب شناسي مزرعه لازم است در مرحله برداشت، وضعيت عملكرد آن در نقاط مختلف به دقت شناسائي شده و به عبارتي نقشه عملكرد مزرعه ترسيم گردد.
اسلاید 3: مقدمه: كشاورزي دقيق با مفهوم مديريت دقيق مكاني و زماني از دهه 2000 و از سال 1997 به صورت كاملا حرفه اي شكل گرفته است وهم اكنون درصد قابل توجهي از مزارع آمريكا، اروپا و بعضي از كشورهاي آسيايي مانند چين و هندوستان و كشورهاي آمريكاي جنوبي مانند برزيل و آرژانتين نيز كشاورزي دقيق بكار گرفته شده است .كشاورزي دقيق در سه سطح استفاده از امكانات مرسوم، استفاده از فن آوري نوين با تجهيزات ميزان متغير و استفاده از فن آوري بالا همراه با شبكه تعيين موقعيت جهاني بكار ميرود. در فناوري هاي جديد كشاورزي دقيق، حس گرها و مبدلها نقش تعيين كنندهاي را دارند بطوريكه سنجش و هدايت تجهيزات و ادوات به صورت كاملا اتوماتيك و هوشمند صورت ميگيرد.
اسلاید 4: مواد و روشها:در اين سيستم از يك دستگاه گيرنده GPS (شكل-2)مدل (IGBT-210) براي برداشت مختصات محيط زمين زراعي استفاده شد. فركانس خروجي اين دستگاه هرتز ميباشد. فركانس خروجي بايد حداقل 5 هرتز باشد. اين دستگاه داراي كارت حافظه بوده و دادههاي برداشت شده در حين عمليات در اين كارت ذخيره ميشود. سپس براي پردازش و ترسيم نقشه عملكرد اطلاعات اين كارت به كامپيوتر منتقل ميشود. با توجه به شكل-2 به منظور اندازه گيري دبي دانههاي گندم برداشت شده در كمباين از دبي سنج صفحه ضربه و روش تغييرات اندازه حركت دو جسم قبل و بعد از برخورد استفاده شد.
اسلاید 5: براي ترسيم نقشه عملكرد مزرعه، اطلاعات دريافت شده از سيستم اندازه گير دبي و گيرنده GPS را ابتدا با استفاده از نرم افزار اكسل ثبت و پردازش كرده سپس با استفاده از نرم افزار سوفر(نرم افزاري است كه در نقشه برداري به منظور ترسيم نقشه سه بعدي از سطح زمين استفاده ميشود) نقشه عملكرد مزرعه رسم شد. در اين روش بجاي بعد سوم كه در نقشههاي معمولي نشان دهنده ارتفاع نقاط است، در اين تحقيق ميزان عملكرد مزرعه در نظر گرفته شد
اسلاید 6: نتايج:با توجه به طراحي صورت گرفته و گيرنده GPS تهيه شده انطباق بسيار خوبي بين گيرنده و كمباين و تراكتور در سطح مزرعه وجود دارد در انطباق گيرنده با سيستم Google earth و تصاوير تهيه شده بخوبي انطباق را نشان ميدهد.از طرفي امكان جا سازي سيستم اندازه گيري دبي روي الواتور وجود داشته و نصب و راه اندازي آن بخوبي عملكرد مناسب آن را نشان ميدهد.
اسلاید 7: بحث و نتيجه گيري: با نصب سيستم اندازه گيري دبي گندم در هر لحظه ميتوان وضعيت محصول برداشت شده را ثبت و نقشه عملكرد زمين را رسم نمود و نقشه ثبت شده ميتواند مبناي به زراعي مزرعه قرار گيرد. از طرفي اين سيستم براحتي روي كمباين كلاس قابل نصب بوده و نيازي به وارد كردن كمباين هاي جديد ندارد و ميتوان با تجهيز كمباين هاي كلاس موجود در كشور اراضي برداشت شده توسط كمباين را ارزيابي عملكرد محصول قرار داده و نسبت به اصلاح اراضي اقدام نمود.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.