کنتاکتور
اسلاید 1: موضوع: کنتاکتور دانشجو:
اسلاید 2: موضوع :مدارهای فرمان گردآورنده: جلیل جاهد مقیمی استاد راهنما : آقای مهندس ساداتیه زمستان 83
اسلاید 3: مقدمه :بهره برداری مطمئن و بی وقفه از تاسیسات الکتریکی و مراکز تولید نیرو و تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز تجهیزات برقی کارخانجات صنعتی و مراکز اقتصادی تا حدود زیادی به خصوصیات، ویژگی ها و طرز عمل کلیدها و وسایل کنترل اتوماتیک بستگی دارد. منظور از مدارهای کنترل اتوماتیک، مدارهای فرمان الکتریکی با استفاده از کلید های مغناطیسی یا کنتاکتورها هستند. در مدارهای فرمان الکتریکی وسایل مختلفی به کار می رود که از مهمترین آنها کنتاکتور یا کلید مغناطیسی است . استفاده از کنتاکتوردر مدارهای الکتریکی اتوماتیک تنوع طراحی های مختلف را بوجود می آورد .
اسلاید 4: نحوه عملکرد کنتاکتورکنتاکتورهای برق بر خلاف رله ها توان و ظرفیت عبور جریان بالاتری دارند و برای ظرفیت تحمل جریان بالاتری ساخته می شوند. رله ها ظرفیت عبوری جریان پایینی دارند و به همین علت، بیشتر در مدارهای فرمان به کار می روند. ولی کنتاکتورها به علت ظرفیت عبوری جریان بالا، بیشتر در مدارات قدرت استفاده می شوند. زمانی که اختلاف پتانسیل به دو سر بوبین کنتاکتور اعمال می گردد، بوبین یا سیم پیچ بر اثر عبور جریان دارای میدان مغناطیسی می گردد و همانند آهنربا قسمت متحرک هسته را به خود جذب می کند. در محل جذب کنتاکت هایی وجود دارند که با قطع و وصل شدن هسته، قطع و وصل می شوند و به صورت کلید عمل می نمایند. در داخل کنتاکتور برق دو عدد فنر موجود است که هنگام قطع بودن بوبین کنتاکتور، وظیفه برگرداندن قسمت متحرک به حالت عادی را بر عهده دارند.
اسلاید 5:
اسلاید 6: ساختمان کنتاکتور و بررسی نمای ظاهری کنتاکتوربر روی ساختمان کنتاکتور تعدادی پیچ وجود دارد که در قسمت ورودی با حروف R1 و S1 و T1 و در قسمت خروجی یا پایینی با حروف R2 و S2 و T2 نمایش داده شده اند و جهت اتصال سیم های ورودی و خروجی به کار می روند. همچنین یک کنتاکت باز و یک کنتاکت بسته بر رو و یا بغل کنتاکتور جهت اسفاده در مدار فرمان قرار گرفته است. در آمپرهای بالاتر از 32 آمپر، معمولا تعداد کنتاکت های فرمان دو عدد هستند. یک زائده نیز در بالای کنتاکتور وجود دارد که با قطع و وصل کنتاکتور جابجا می شود. این قطعه به قسمت متحرک بوبین وصل است و نشان دهنده قطع یا وصل بودن کنتاکتور برق است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.