صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
در جوامعی که از گوشت خوک مصرف می کنند . بی بندباری بسیار زیاد است.
#در طب سنتی داریم کمبا خوردن هر گوشتی رفتار آن حیوان را میگیریم.مثلابا خوردن گوشت شتر
صبور می شویم و
حضرت امام رضا(ع) فلسفه حرمت گوشت خوک را اینگونه تبیین می فرمایند:
۹ قن وجودش را تسخیر نموده که بر خلاف
ساير حیوانات که نوعي غیرت داشته و از تعدي همنوعان به جنس ماده شان جلوگيري مي کنند, او نسبت به چنین
اموري بي تفاوت و عاري از احساس است و چون حالت یاد شده از طریق خوردن گوشت خوک نیز سرايت بيدا مي
کند, خداوند آن را حرام نمود تا مرض بي غيرتي در بین مردم رواج نیابد» (علل الشرایع , شیخ صدوق).
صفحه 4:
*گرم.
*پائین آورنده فشار خون (سرد).
*درمان افسردگی.
* بسیار گرم و خشک.
* بالا برنده فشار خون(گرم).
بز ماده و ميش و بز بير و قوج:
هیچ یک خوب نيست. ولى قوج از بقيه بهتر است.
صفحه 5:
گوشت شتر مرغ:
*گوشت آن برای فلج.لرزش,درد مفاصل و کمر. بیماری های سرد رحم مفید است.
"خوردن روغن پیه آن برای تکلم کودکان ورفع سردی بدن نافع است.
"مالیدن روغن پیه آن به بدن وپاها باعث سرعت حرکت اطفال می شود.
*گوشت شترمرغ. تحلیل برنده باد و برطرف کننده دلغم ور . داشد.
"گوشت شتر مرغ دیرهضم است.
"برای گرم مزاجان مضر است.
صفحه 6:
گوشت گوسفند و بره :
"بهترین گوشت ها و مناسب تربن گوشت ها نزدیک به مزاج انسان گوشت گوسفند
خر بين شش ماهتا یکساله . سیاه ینگ و خصی باشد و در چمن و بنفشه چرا کرده
باشد و محبوس مغلول نباشد و ذبح شده در همان روز باشد.
"دست و سينه كن ( مقدم) بهتر از ران و يشت و كرده أن است و سمت راست
از سمت چپ است و وحشی آن خشکتر و اهلی آن با رطوبت تر است.
*برای هر نوع طبخی مانند: شوربا و کباب و بریان و آب گوشت مناسب است .
"گوشت گوسفند استخواندار است.
"چربی گوشت گوسفند نسبت به چربی گوشت گاو یک به ۱۰ است.
"رنگ گوشت گوسفند. قرمز روشن است.
صفحه 7:
گوشت بره:
*گوشت بره (نر و ماده) گوشتی روشن - صورتی پررنگ- کمچرب و لطیف است.
"زود میپزد و طعم بسیار خوبی دارد.
"این نوع گوشت از اوایل اسفند تا اوایل تیرماه در بازار به راحتی پیدا میشود.
*گوشت بره ماه فروردین خیلی لطیفتر از گوشت بره ماه اسفند است.
ا
/
صفحه 8:
هنكام استفاده از گوشت گوسفند و بره:
"خانمهای کدبانو برای تهیه گوشت قیمه و قورمه از گوشت ران استفاده میکنند.
*از گوشت راسته و فیله. برای پخت چلوگوشت. کباب و ته چین استفاده میکنند.
"ماهیچه را برای تهیه سوپ و آش (تقویتی و مریضی) مناسب می دانند.
"از گوشت گردن گوسفند. برای پخت آبگوشت استفاده میکنند.
*گوشت دنده و قلوهگاه را نیز برای چرخ کردن مناسب میدانند.
صفحه 9:
بز و بزغاله :
* طبیعت گوشت بز سرد و تر است.
*گوشت بز برای افراد گرم مزاج مناسب است.
*برای افراد سرد مزاج بخصوص اگر با غذاهای ترش خورده شود زیان آوراست.
*گوشت بزغاله (نر و ماده) لطیف و خوشطعم است.
"گوشت بز بالغ- به ویژه اگرماده باشد- سفت و دیرپز است و البته کمی بدبوست.
*گوشت بز طبع سردی دارد اما کاملا بدون دنبه و چربی است و این بعنی مصرف
آن برای افرادی که چربی و فشار خون بالا دارند. مفید و مناسب است.
صفحه 10:
*اگر کلیه بز را ورقه کنند. پودر گوگرد بر آن بپاشند و بالای آتش گذارند, آبی که از
آن میچکد بر بهق بمالند. در مدت کوتاهی بهق مداوا خواهد شد.
بز, مقاومت بدن را در برابر ییماریها بخصوص بیماریهای عفونی زیاد میکند
وافراد سرد مزاج بهتر است شیر بز را با کمی عسل يا نبات میل نمایند.
*افرادی که از حال طبیعی لاغرتر میباشند و لاغری آنان مربوط به بیماری خاصی
نیست اگر مدتی شیر بز وا با عسل و مختصری زعفران صبح ها بخورند لاغری آنان
مرتفع خواهد شد.
*افرادیکه پاشنه پای آنان زیاد میترکد چنانچه پیه بز را داغ کرده و چند روزی با ذوب
صفحه 11:
* پیامبر (ص): گوشت شتر بخورید. لین گوشت را فقط هو منلنی که مخالف بهود
هستند. می خورند؛ البته بهودی که دشمنان خدا هستند.
"بزرگان دینمان در روایات. خوردن آن را هر چند وقت یکبار توصیه کردهاند.
"رنگ تیرهای دارد.
*طبع این گوشت گرم و خشک است و مزه آن اصلا شیرین نیست .
"لین گوشت به دلیل داشتن مقدار زبادی کلسیم و فسفر برای کسانی که
استخوان درد با درد مفاصل دارند. فوقالعاده مفید است .
صفحه 12:
"مصرف لین نوع گوشت-به ویه اگر همراه با سبزیجات پخته شده باشد (مثلا
درآش) آرامشبخش و باعث روانشدن ذهن میشود.
زشکان خوردن آن را هر چندوقت یکباربه افراد بالای ۶۰ سال توصیه م ىكنند.
a 40
**متاسفانهبا اينكه كوشت شتر, ارزانتر است و خیلی مفیدتر,به خاطر رنگ تیره
(زرشکی مایل به سیاه) چندان مورد توجه مردم نیست.
صفحه 13:
گوشت های صید:
طبیعت خشک و مولد خلط سودا می باشد و خوب نیستند ولی گوشت آهو از همه بهتر است.
گورخر: طبیعت آن گرم و خشک در سوم است و برای درد مفاصل خوب است.
گوزن: طبیعت آن گرم و خشک در سوم است و مولد خون سودا است و معمولا سمی است
به جهت خوردن مار.