شیمیعلوم تجربی

MDA متر، اندازه گیری EC آزمایش

دارای 90 اسلاید

nothadi

90 صفحه
1771 بازدید
15 شهریور 1400

برچسب‌ها

صفحه 1:
MDAs 5S ogbil ‏متر‎ 0 ‏ازمايش‎

صفحه 2:
پیش زمینه و هدف: آترواسکلرور و بيماري عروق کرونر قلبي ((6۵: عامل مرگ و میر در كشورهاي صنعتي و هم چنین كشورهاي در حال وس ميا ملاوع ون الوم مع ال وال پراکسیداسیون لیپیدهاست. روش هاي متعددي ار راو ی ها اس هت ال ار ان مطاله تسف اراتك روش هاي تیوباریتورینسک ‎al‏ كد ‎(HPLC)YL‏ براي تعيين و مقایسشه مالون دي آلدهی 2 ‎(MDA)‏ در گروهي از مبتلایان به تنگي عروق کرونر و افراد شاهد بوده است.

صفحه 3:
مواد و روش کار: افراد مورد مطالعه شامل ۷ ء نفر شاهد و ۵۳۲ نفر مبتلا به ۵0) بودند. نمونه خون بعد از یک شب ناشتا ماندن تهیه و سرم جدا گردید. براي اندازه گيري ‎MDA‏ ابتدا پروتئین هاي سرم با استفاده از محلول تري کلرواستیک اسید رسوب داده شده و با عمل سانتریفوز جدا گردید. محلول صاف شده رويي با اسید تیوباربیتوریک در حرارت ‎٩۵‏ درجه سانتیگراد و به مدت ۰ دقیقه واکنش داده شد. براي تعیین ۲۵۸ به روش تیوباربیتوریک اسید. مجموعه رنگي حاصل در طول موج 532 نانومنر سنجش شد. براي روش 20 ,۲۱۳۱ میکرولیتر از مجموعه رنگي حاصل به ستون فاز معکوس ا۱۳اتزریق و پس از شستشو به روش ایزوکراتیک, مجموعه رنگي حاصل جداسازي و با دتکتور مربي در طول موج 532 نانومتر اندازه گيري شد.

صفحه 4:
بحث و نتیجه گيري: اگر چه روش ۲۱۳۲ روش دقیق و صحيحي براي اندازه 55 ‎MDA‏ در مایعات بیولوژیک مي باشد, ولي اين روش وقت كير و پر هزینه است. بنابراین با ایجاد شرایط مناسب و بهبود کیفیت در روش تبیوباربیتوریک اسید مي توان نتایج قابل قبولي را از این روش انتظار داشت و از ‎sb lS sly ul‏ روتین آزمايشگاهي و مطالعات اپيدميولوژيكي استفاده نمود. بر اساس این مطالعه و هم چنین مطالعات قبلي, سطح سرمي ‎MDA‏ در بیماران عروق کرونر بالاتر از افراد شاهد بوده و بدين ترتيب اندازه گيري ۷۱۲۸۵ به عنوان يى عامل خطرساز مستقل و يا به عنوان شاخصي از وجود اترواسكلروز و بيماري هاي قبلي عروقي مطرح مي باشد.

صفحه 5:
آزمایش اصول کار با دستگاه اسپکترفتومتر مقدمه: اسپکتروفتومتر یا طیف سنج يك دستگاه ‎ete‏ اوليه است که جهت خواندن نتایج آزمايش‌هايي که واکنش آن‌ها از نوع 00106 200 هستند به کار مي‌رود. اين دستگاه میزان جذب يا عبور طول موج‌هاي مشخصي از انرژي تابشي ‎ch jl Us!)‏ محلول را اندازه كيري ميكند بيشترين كاريرد اسپکتروفتومتر ‎mean ene new ey ee es‏ بر اندازه گيري میزان نور جذب شده توسط يك محلول رك أسدت 5ه و قانور, یر لامیرت ميزان جذب نور ماس با خلت ها کل نت در محلول است.

صفحه 6:
روشهای طیف سنجی براساس بر هم کنش تابش الكترومغناطيسى با ماده بنيان گذاری شده است و چون امواج الکترومغناطیس, حاصل كاهش سرعت ذرات با بار الکتریکی است بنابراین توسط ماده جذب شده و سبب افزایش سرعت ‎whys‏ می گردد. علاوه بر اين انرژی نورانی در بر هم کنش با ماده و جذب ‎ol‏ تو ماده باعث برانگیختن ماده به ترازهای انرژی ‎wo DIL‏ كردد. بنابراين بسته به شدت و قدرت انرزى وارده به ذره با ماده بر هم كنش كرده و يديده خاصى را سبب مى كردد ار اندازه كيريهايى نظير اسيكتروفتومترى را مى دهد.

صفحه 7:
کالیبراسیون کال اب رن ار را ای از تضمین صحت کار در تگاه به‌کار گرفته مي‌شود. این روش تضمین مي‌کند که اندازه گيري‌هاي به دست آمده توسط وسیله مورد اك و هر را مدل‌هاي مختلف متفاوت است با اين حال اکثر تولیدکنندگان ‎nents‏ مسا ركم اا را كار با دستكاه است, براي استفاده كاربران فراهم مي كنند. اسيكتروفتومتر قادر است تا به عنوان فرستنده و كيرنده نور عمل کند. این وسیله براي آنالیز نمونه‌هايي از ماده تست, توسط عبور نور از درون نمونه و خواندن شدت طول موح‌ها مورد استفاده قرار مي‌گیرد. نمونه‌هاي مختلف نور رابه روش‌هاي مختلف فشرده مي‌کنند و به محقق اجازه مي‌دهند تا توسط بررسي رفتار نور هنگام عبور از نمونه مورد نظر, با ساختار از یت سوت و اراس ین اس رس ود رل = Pee. Fe. CU ‏یل‎ ۳

صفحه 8:
0 نحوه کار با اسپکتروفتومتر 1-دستگاه را روشن کنید. اجازه دهید تا به مدت 15 دقیقه گرم شود. 2-طول موج مورد نظر را با دکمه قرار گرفته در کنار محفظه نمونه تنظیم کنید. 3-محفظه نمونه را بررسي کنید تا از خالي بودن آن مطمئن شوید. دکمه مربوط به تنظیم صفر را که در جلو و سمت چپ اسپکتروفتومتر است., بچرخانید تا مقدار صفر را نمایش دهد. 4- براي اطمینان از پاكيزگي و کاهش اشتباه در نتایج اندازه گیری. از دستکش استفاده کنید. 5- کووت را با آب مقطر پر کنید و آن را در نگه دارنده قرار دهید. کووت را به سمت پایین فشار دهید تا در جاي خود تراز شود. دقت کنید که خارج کووت تمیز و خشك باشد. 6-دکمه کنترل نور را که در جلو و سمت راست دستگاه قرار دارد. بچرخانید تا مقدار عبوري يا جذب را بخواند.

صفحه 9:
اجزاء و قسمتهای مختلف دستگاه اسپکتروفتومتر 1- منبع نورانی6ع501۲ ‎Light‏ 2- عدسی ها: 3- شکافها (عازاه) (monochromators) jgilog Sgio -4 ‏محل نمونه:‎ -5 6- دتكتور (نور سنج 7- ركوردر (الكتريك سنج)

صفحه 10:
اجزاء و قسمتهای مختلف دستگاه اسپکتروسکوپ * اسپکتروفتومتر از دو بخش اسپکترومتر و فتومتر تشکیل شده است. اسپکترومتر بخشی است که نور منوکروم را ایجاد کرده و دارای منبع نور, عدسی. شکافها, منوکروماتور (صافی, ‎Gratingl josrio‏ ۲ می باشد. بخش فتومتر دارای اسباب سنجش نور می باشد. ‎٠‏ 1- منبع نورانی: منبع نور مورد استفاده در اسيكتروفتومتر بسته به ناحيه مورد استفاده, متفاوت مى باشد. براى نورهاى مرئى از لامب تنكستن استفاده مى شود كه نورهايى با طول موج بين 350 تا 800 نانومتر ايجاد مى كند. و براى نورهاى ماوراء بنفش ‎(UV)‏ از لامب جیوه, هیدروزن استفاده مى شود. این لامپها در ناه بین 200 تا 600 نانومتر

صفحه 11:
۶ 2- عدسی ‎tle‏ (اینه ها): برای کنترل کردن مسیر نور, وجود عدسی لازم است. به جای عدسی ها از آینه هایی که به شکل نیمدایره یا محدب ساخته شده اند می توان استفاده نمود. ‎٠‏ 3- شکافها (کانا5): در هر اسپکتروفتومتری دو شکاف وجود دارد: یکی را شکاف ورودی و دیگری را خروجی می گویند. شکافها رل مهمی در جداکردن نور دلخواه با طول موجح مشخص دارند. به همین جهت اندازه این شکافها بسیار مهم هستند. بیشتر دستگاهها پیچی دارند که اندازه این شکافها را می توان برحسب احتیاج تفییر داد. هر چه طول اين شكافها بيشتر باشد بهناى نور عبورى (-63050 5 بيشتر بوده و دامنه طول موج أن نيز زياد مى باشد و به عبارت دیگر نورهاى ديكرى كه مورد نياز نيستند عبور می کنند. این نور اضافی را ۱9۳۲ 5۲۵۷ می نامند

صفحه 12:
‎٠‏ 4- منوکروماتور(۳۱0۳06۳۵۳۸۵۲0۲5): اشعه نورانی پس از عبور از عدسی ها و شکاف مقدار و مسیر آنها کنترل شده سپس به دستگاهی که می تواند نور پلی کروم را به منوکروم تبدیل کند وارد می شود. پس نوری با طول موج مشخص و انتخابی به وجود می آورند. دو نوع منوکروماتور وجود دارد منشور و ‎-Grating‏ ‏۶ 5- محل نمونه: ظرف محتوی نمونه را سل یا کووت (0۷6۲) می نامند که از جنس شيشه, کوارتز يا پلاستیک است. برای اندازه گیری شدت رنگ محلولها و بلانک بکار می رود. سلهای شيشه ای و پلاستیکی برای ناحیه مرئی به کار می رود و در ناحیه ماوراء بنفش از سل کوارتز استفاده می شود. طول سلها معمولا 1 سانتی متر است و سلهایی با طول 1/0 ۲۱ تا 0 0۲۱ نیز موجود می باشد. محل قرار گرفتن نمونه بسته به اينکه دستگاه جایگاه جدا برای رفرنس (بلانک) دارد یا نه, ‎.2ylo pl. Double beam 4 Single beam‏

صفحه 13:
‎٠‏ 6- دتکتور (نور سنج): نور پس از عبور از عدسیها و شکافها و منوکروماتور به محلول لوله آزمایش رسیده و از آنجا به نورسنج می رود. اسباب منوکروماتور, نور دلخواه و با طول موح مشخص را به لوله آزمایش می تاباند. رنگ اين تور مکمل ریک محلول است. اگر رنگ محلول سبز- آبی (مثل تعیین مقدار گلوکز بوسیله ارتو تولوبيدين) به طول موح 495-475 ۱۳ باشد رنگ فلت متشور با گریتینی باید تارنجی يا نردیک لن با طول موج بین 620-600 ۳ باشد. چون رنگهای نارنجى مکملش سبزآبی است. بنابراین وقتی منوکروماتور رنگ مکمل رنگ محلول را به لوله آزمایش می تاباند مقداری از ‎Ol‏ به وسیله محلولی که در لوله وجود داشته و بستگی به غلظت مواد مورد آزمایش دارد ,جذب شده و بقیه آن به نورسنج می رسد.

صفحه 14:

صفحه 15:

صفحه 16:

صفحه 17:

صفحه 18:

صفحه 19:
بررسی تاثیر قارج تریکودرما بر روی جوانه زنی تحت تاثیر شوری

صفحه 20:
مقدمه به منظور بررسي اثر شوري بر جوانه زني و شاخص تحمل به تنش گیاهچه چند رقم گندم, آزمايشي به صورت فاکتوریل ودر قالب طرح کاملاً تصادفي با سه تکرار در دانشگاه بوعلي سینا همدان انجام شد. تیمارها شامل پنج رقم گندم (الونلد, توس ایسون, نوید و بزوستایا) و شوري حاصل از کلرید سديم در ينج ( صفر,200,150,100,50 مولار) بود. نتایج نشان داد که با افزایش شوري درصد جوانهزني, طول ساقهچه, طول ریشهچه و وزن خشک گیاهچه گندم کاهش و میانگین مدت زمان جوانه زني بذر افزایش یافت. بین ارقام گندم در صفات مورد بررسي تفاوت معني داري وجود داشت. به غیر از صفتدرصد جوانه زني, در سایر صفات, اثرات متقابل رقم در شوري معني دار گردید. دو رقم الوند و نوید با افزایش سطح شوري درمقایسه با سایر ارقام در صفات طول ساقه چه, طول ریشهچه و وزن خشک گیاهچه از شاخص تحمل به شوري بالاتري برخورداربودند. رقم بزوستایا در صفت وزن خشک گیاهچه تا سطح 50 ميلي مولار نمک, تحمل به شوري بالايي داشت. املا پا افزایش تنش, وزن خشک گیاهچه آن به شدت کاهش یافت. رقم سایسون کمترین تحمل به تتش را در صفات گیاهچه نشان داد به طوري که طول ساقه چه, طول ريشه جه و وزن خشک گیاهچه رقم سایسون در بارترین سطح شوري نسبت به شاهد به ترتیب با 7 رصد کاهش, نسبت به سایر ارقام افت بيشتري نشان داد.. رقم تو نسبت به دیگلر ارقلام گندم از نظرصفات گیاهچه, داراي تحملي حد واسط به شوري بود.

صفحه 21:
عم رات ستگین ه دلبال ایاد س میت در خائهای کشاورري دواد تهديدي براي تولید گیاهان زراعي باشد. از طرفي مطالعات زيادي نشان دادهاند که کاربرد میکروارگانیس مها میتواند بهطور معنيداري سمیت فلزات سنگین را کاهش دهد. بههمین دلیل در آزمايشي تحت شرایط آزمايشگاهي جوانهزني بذر گندم (رقم 81 !۱ در سطوح مختلف نیترات سس زم را و ان را تریکودرما گونه ۱۵0910۲26018۳۱ .۲ به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوكهاي کامل تصادفي با 4 تکرار مورد بررسي قرار گرفت در اين پژوهش صفات مرتبط با جوانهزني نظیر درصد جوانهزني, سرعت جوانهزني, شاخص جوانه زني, شاخص بنيه بذر. طول ريشهجه و ساقه چه, طول گیاهچه, نسبت طول ریشهچه به ساقه چه و وزن تر و خشك ‎nile om) pace «galt‏ حاصل از تجزیه واربانس و مقایسه میاکین رها شان‌داد کم جداكتر درصد جوانهرني و طول شاقه جه زر سطوع صفر و 50 ميلي- كرم بر ليتر نيترات مس مشاهده شد. كاربرد قارج كما د ‎ew ole pe cers‏ لول ساف ب ست د شار عدم کاربرد کردید فمكين جزاكك. طلول شوج و كيافية زه نري 4 و246/91 ميليمتر) در سطح صفر ميليكرم بر ليتر مس مشاهده كرديد.

صفحه 22:
وان آرمایش ات تقایل کار دنار در سطی مد مصرف مس بر سرعت جوانهزني, شاخص جوانهزني, وزن تر گیاهچه و نسبت طول ريشه جه به ساقه جه معنيدار بوده بهطوریکه حداکثر سرعت جوانهزني در سطح 50 میلیگرم بر لیتر مس با کاربرد قارج مشاهده شد و سطح 0 میلیگرم بر لیر مس در کاربرد قارچ از حداكثر شاخص جوانه زني گندم برخوردار بود. وزن تر گیاهچه در کاربرد قارج به همراه سطوح مختلف مس غیر از سطح 0 میلیگرم بر لیتر مس و تیمار عدم کاربرد در سطوح بوده است. همچنین حداکثر نسبت طول ‎ay a? ayy‏ ساقهچه در تیمار کاربرد قارج و بدون مصرف مس مشاهده شد.

صفحه 23:
حضور فلژات سنگین بكي از مهمترین تنشهاي محيطي است که میتواند منجر به کاهش رشد گیاهان شود. تجمع این فلزات به دلیل ایجاد سمیت درخاكهاي كشاورزي میتواند تهديدي براي تولید گیاهان زراعي باشد. ازطرفي مطالعات زيادي نشان دادند که کاربرد میکروارگانیسمها میتواند سمیت فلزات را کاهش دهد. .به همين دليل در بزوهش حاضر اثر قارج تریکودرما( ‎Trichoderma virens‏ ) و باكتريهاي محرک رشد آزوسپریلیوم (۳۵5//6056ظ ‎Azotobacter chroococcum)iSbeijl (Azospirillum‏ ( » بهبود مؤلفه هاي جوانهزنى و رشد كياهجه شوید (972۷501675 ۸/0 ) به صورت فاکتوریل در ‎lb‏ طرح کاملاً تصادفي با سه تکرار در سال 1391 مورد بررسي قرار گرفت. به منظور بررسي تاثیر پرایمینگ شوري بر روي جوانه زني نخود, آزمايشي به صورت فاکتوریل در قالب طرج كاملاً تصادفي در 9 تكرار تحت شرایط گلخانه انجام گرفت. فاکتور اول شامل سه رقم هاشم: آزاد و 4: 121480 ‎٠‏ نخود. فاکتور دوم شامل سطوح مختلف پرایمینگ در سه سطح غلظت 5 8 دسي زیمنس بر متر کلرید سدیم و فاکتور سوم شامل دو سطح شاهد و شوری 8 دسي زیمنس بر کلرید سدیم بود که پس از پرایمینگ اعمال شدند. نتایج نشان داد که شوري سیب کاهش طول ريشه جه و شاخص بنيه بذر مي كردد. اثر متقايل رقم و شوري, سرعت جواته زني و درصد جوانه زني تحت تاثير قرار داد و برايمينك 8 دسي زيمنس بر متر براي رقم ۱6۱480 درصد چوانه زني را در حد مناسبي بهبود داده است. نتايج همچنین نشان داد که ارقام تحت بررسي از نظر طول ساقه چه و ريشه چه, وزن خشک ساقه چه, درصد جوانه زني, سرعت جوانه زني و شاخص بنیه بذر با یکدیگر اختلاف معني داري دارند. رقم هاشم مقاومترین و رقم ۱61480 حساسترین رقم به شوري بود.

صفحه 24:

صفحه 25:

صفحه 26:

صفحه 27:

صفحه 28:

صفحه 29:
اندازه گیری درصد رطوبت خاک

صفحه 30:
مقدمه روش اندازه گیری میزان رطوبت خاک روش های متعددی وجود داره و این که کدوم روش مناسبتره بستگی به شرایط و امکانات شما داره اگه بخواین به شیوه بدوی اقدام کنید باید بیل کشاورزی رو مثل اجدادتون واد خاک کنید و میزان رطوبت خاک رو به طور نسبی مشاهده کنید البته به جای بیل امروزه از یه شاخص مثل یه قطعه چوب باریک استفاده میکنن. درک میزان رطوبت در این روش با لمس کردن خاک ممکنه و صد ‎aid]‏ تجربه!

صفحه 31:
الف- روشهای اندازه گیری مستقیم: در این روشها رطوبت خاك به روش وزنی یا حجمی و از طریق خشك کردن نمونه در دستگاه اتوو با درجه حرارت 105 درچه سانتیگراد تعیین ميشه ب- روشهاى غير مستقيم: در اين روشها با استفاده از دستگاههای مختلف , میزان رطوبت خاك تعيين ميشه. مهمترین این روشها عبارتند از: نوترونمتر, تابش گاماء بلوك eee no Reese Oe

صفحه 32:
روش مستقیم روش وزنی (ثقل سنجی) < یه روش وقت گیر که در اون نمونه خاک (عموما 200 گرمی) رو جمع میکنن و در یک تا رس ی ی (عسؤوول :24 اعت زهان لازمه). البته امروزه به جای گرمخانه از حرارت مادون قرمز استفاده ميشه ولی خوب باز هم خسته کننده است البته توی این روش از بلوکهای متخلخل هم ساتفاده میشه. یعنی یه بلوک متخلخل رو داخل حفره ای در خاک مورد نظر قرار میدهند و وقتی بلوک با خاک هم رطوبت شد اون رو بیرون میارن و با وزن قبلی بلوک مقایسه می کنند و به ‎Url‏ ‏ترتیب مقدار رطوبت خاک رو میفهمن. البته كار به اين سادگی ها نیست. زمان زیادی برای هم رطوبت شدن خاک و بلکو لازمه و وزن کردن اون هم دقت خوبی رو میخواد. تازه هر حفره ای هم به درد اين کار نمی خوره و پیدا نميشه

صفحه 33:
وش غير مستقيم روش نوتورمتر: اول بايد دستكاه را با توجه به نوع خاك منطقه تنظيم كرده و رابطه بین درصد رطوبت و تعداد نبضهای اندازه گیری شده در هر دقیقه را به صورت منحنی يا معادله به دست آورد. به این واسنجی دستگاه میگویند. منحنی واسنجی دستگاه نوترون متر غالبا به شکل خط مستقیم است. معمولا قرائت استاندارد در همان محل اندازه گیری و در وضعیتی که میله نوترون متر هنوز از داخل محفظه خود خارج نشده است به دست ‎wo‏ آید. بدین ترتیب که با روشن کردن دستگاه و انجام شمارش در همان دوره زمانی استاندارد يك دقیقه صورت گرفته و عدد به دست آمده به عنوان شمارش استاندارد در نظر گرفته می شود . توصیه می شود قرائت استاندارد , يك بار قبل از آزمایش و بار دیگر پس از آزمایش تعیین و میانگین آنها در ار و ین تا از داخل دستگاه بیرون آورده شده و در داخل خاك در موقعیت مورد نظر , شمارش نوترونی صورت می گیرد ... حتمامتوجه شدید که هر که روس سرد زكر از ول افش کرت ی خظرات احتمالی ناشی از نشت تابشهای رادیواکتیه هم تامل برانگیره

صفحه 34:
دستگاه ایس کاما- بکی دیگه از روشهای تانشی برای تین رو ‎ee‏ استفاده از دستگاههایی است که گاما رو به داخل خاك گسیل ۰ کر نعونه ای از حاك را انتحات و از بل طرف تابنش کاما مارد ‎ass ol‏ , خاك باعت میشه که از شدت تابش کاسته بشه. اگر در طرف دیگر نمونه شدت تاش را اندازه گیری کنیم ملاحظه میشه که از مقدار آن کاسته شده. کاهش شدت تابش بستگی به چگالی و رطوبت خاك و فاصله ای دارد که تابش در خاك طی می کنه دارد و اگر چگالی خاك قافت باق تموته مبلق تفيم که عبر ات شت تنس ستکی به راو خاك دارد . از مزایای روش رطوبت سنجی با تابش گاما این است که بر خلاف روش نوترونی که در أن متوسط رطویت خاك در حجم کره ای به معا تشر 20 بای مت دار ری ی دا روس 2 توان رطوبت را در هر مقطعی از خاك تعیین کرد . البته این روش بیشتر در کارهای تحقیقاتی استفاده شده و کاربرد آن در کارهای صحرایی کم است. در روش رطوبت سنجی گاما معمولا از يك چشمه رارعاکتیی 25 میلی کوری سزیوم 137 استفاده می شود که ایرد آن کم و در حدود 661/0 میلیون الکترون ولت است . چشمه رادیواکتیو در داخل محفظه سربی قرار گرفته تا در حالت عادی خطرات ناشی از آن به حداقل برسد.

صفحه 35:
Ny ‏ار‎ ‏گر‎ © sony KO RW pyr DP Lodi 9 (on cle ۵ rs God OF bs Pee eet) cash COIN eta 5 1 3 ‎re fue‏ 7( رام ‏روص »ات سوه مرا ‎Uni EA PH tee clay‏ } ‎

صفحه 36:
دما

صفحه 37:
حفاظت سرمایی فرآیندی است كه طن ان تلاش می‌شود تا سلولها و بافتها > 5-1 حرارتهای زیر صفر (معمولاً 196- درجه سانتی گراد که نقطه جوش نیتروژن مایع است) نگهداری شوند. هدف اصلی در حفاظت سرمایی, به حداقل رساندن احتمال بروز آسیب به سامانه‌های زیستی در زمانی است که منجمد و سپس ذخیره می‌شوند (6, 10, 16, 18, 3 و 26). آب ترکیب اولیه هر سلول زنده می‌باشد و در ‎ail‏ زیر صفر درجه سانتی گراد تمایل به تشکیل بلورهای یخ دارد. زمانی که تمام لب داخل یال به يخ تبدیل شود سوخت‌وساز سلولی متوقف می‌شود و به همین علت. مهم ترین عامل در حفظ تمامیت ساختاری و عمل‌كردي سلولهای زنده کنترل تشکیل یخ در حین فرآیند انجماد می‌باشد (22). به طور کلی با انجام چند راهكار, ارات رتور تفت از ایگیری و تشکیل بلورهای ی کاهش می‌یابد:

صفحه 38:
کنترل آهنگ سرمادهی: با کنترل آهنگ سرمادهی و سرمادهی ‎a elec ce‏ يب ااا 01 می‌یابد. معمولاً آهنگ سرمادهی مناسب حدود ۱ درجه سانتی گراد در دقیقه می‌باشد (10 و 26). ل ‎ere‏ ‏بافتها و سلولها از آسیبهای ناشی از انجماد استفاده می‌شوند حفاظت کته سرهایی نامه ی شوت (4) لين مواد با افراسق غلظت تام حل‌شونده‌های درون سلولی از تشکیل بلورهای یخ در ده را ی ار کر ‎usu aa:‏ دسته اول شاه قاظت کنیدههای شرماين نفوذکننده به درون سلول می‌باشد که به دلیل داشتن وزن مولکولی کم توانایی عبور از غشای سلولی و نفوذ به درون ان ‎en‏ رو ار ل 5 ل لوكس زناه برد زط 4ت راس مطالف آل دی‌متیل‌سولفوکسید 50))به عنوان حفاظت‌کننده سرمایی استفاده شده است.

صفحه 39:
با وجود پیشرفتهای حاصله در زمینه حفاظت سرمایی, به دلیل بروز اثرات زیانبار سرماء هنوز هم امکان راه‌اندازی فرآیندهای منجر به مرگ سلوا وجود دارد. مرگ سلولی به طرق مختلفی بروز می‌نماید ولی مطالعات انجام شده بیشتر بر روی نقش سرما در راه‌اندازی مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلول يا كار ده است در حالی که تاکنون کزارشی درمورد ارتباط سرما با فرآيندهاى بقای سلولی و يا اتوفاژي مرگ موجود نمی‌باشد. در نتيجه. هدف از این مطالعه. بررسی اثرات حفاظتی ‎DMSO‏ به عنوان حفاظت کننده سرمایی با تأكيد بر امکان جلوگیری از بروز اتوفاژی مرگ ‎Ls‏ راه‌اندازی فرآیندهای بقای سلولی در رده سرطانی ae a ra ue. Bee: ||| |] 1

صفحه 40:
دسته دوم مشتمل بر حفاظت کننده‌های سرمایی غیرنفوذکننده به درون سلول می‌باشد که به دلیل داشتن وزن مولکولی زیاد توانایی عبور از غشای سارل ب تقو بد درون و ۱ جمله می‌توان به پلی وینیل پیرولیدون ۳۷۳)), هیدروکسی‌اتیل نشاسته (۲۱۶5 )و اکسید پلی‌اتیلن ‎oylul( PEO)‏ نمود (5 و 17). حفاظت کننده‌های سرمایی زیستی دسته دیگری از حفاظت‌کننده‌های سرمایی هستند که با اتصال به یخ از رشد و کر ار سا قادرند با غشای سلولی در دماهای پایین میانکش داشته باشند تا آسبب ناشی از سرما را به حداقل برسانند. انواع مختلفی از پروتئینهای ضد انجماد ACD | ACD It

صفحه 41:
غشا از پروتیین و قند و لیپید ساخته شده و بر خلاف دیگر ساختار ها حالت سیال دارد.این ویژگی باعث ایجاد یکی از مهمترین نظریه های الست شناسی یعنی نظریه موزاییک سیال در سال 1980 توسط سينجر و نيكلسون شد.سياليت غشا وابسته به سياليت ليبيد هاست ی ی یا ی ار :-درجه اشباع بودن زنجیره های هیدروکربنی 2-دمای محیط. افزایش دما سبب افزايش سیالیت غشا ميشود چون باعث فاصله گرفتن فسفولیپیدها از یکدیگر میشود .هر چه میزان اشباع بودن اسید چرب کمتر باشد به دلیل فاصله گرفتن اسیدهای چرب از یکدیگر سیالیت غشا افزاش پیدا میکند همچنین غشا در عين اینکه سیال است بهش طور کامل انسجام دارد.از دیگر عوامل موثر در سیالیت غشا میتوان به کلسترول اشاره کرد یل »عون ک ملکیل واسه ای بر عضا سول سل کرد و باعث حالت بینابینی از سیال بودن غشا می شود.به اين معنى كه لول سول بن فستولیهای ‎Biol تفرگ lps Unt‏ گروه هیدروکسیل آن در تماس با محيط آبی بوده و مابقی مولکول در داخل لایه غشا قرار می گیرد. در دماهای بالاتراز دمای انتقالی (دمایی که غشا از حالت منظم به حالت نامنظم در می ‎(aul‏

صفحه 42:
حلقه استرول این مولکول با زنجیره فسفولیپید ها ارتباط برقرار کرده و حرکت آنها را مس ی کت رت سارت فا را کاهش می دهد. از طرفی هنگامی که دما به حدود دمای انتقالی می رسد ارتباط بین کلسترول و زنجیره اسیدچرب فسفولیپیدها مانع قرار گیری مرتب آنها در کنار یکدیگر می شود و به این ترتیب سیالیت غشا در دماهای پایین حفظ می شود.اهمیت سیالیت غشا:بسیاری از فرایندهای مهم سلولی شامل: حرکت سلولی. رشد سلول . تشکیل اتصالات بین سلولی و اندوسیتوز وابسته به حرکت اجزای غشایی است

صفحه 43:
اندازه گیری آنزیم پلی فنل اکسیداز

صفحه 44:
در این تحقیق میزان تغییرات برخي ترکیبات دفاعي گياهي از جمله آنزیم پراکسیداز و میزان فنل کل در میوة سیب رقم زرد. بس از مايهزني بايك جدایه آنتاگونیست باکتري ‎Pseudomonas fluorescens‏ و قارج ‎٩‏ ۳۵۲۱۱۱۱۱۱۱۱۲۲۱ بررسي شد. براي اين منظور از جدایه ۴7 11007656605 ۴ که کارايي آن در کنترل بيماري کبك آبي سیب قبلا به اثبات رسیده بود, استفاده شد. استخراج و اندازهگيري اليم يراكسيداز و فنل كل به ترتيب در روزهاي سوم, ششم, نهم و دوازدهم پس از مايهزني قارج عامل بيماري انجام شد.

صفحه 45:
نتايج نشان داد كه ميزان فعاليت اس پراکسیداز و ميزان فنل كل در ميوههاي سيب تيمار شده با تيمار باكتري و قارج به صورت تولم. در مقایسه با تيمار شاهد افزايش معنيداري داشت. در اين تا تین اط لم يراكسيداز و ميزان فنل كل در روز نهم يس از مايهزني قارج عامل بيماري مشاهده شد. نتايج اين بررسي نشان داد كه افزايش در ميزان فعاليت انزیم پراکسیداز و ترکیبات فنلي, مي تواند دليلي بر القاي این تركيبات دفاعي در ميوة سیب توسط ‎.uulse p.fluorescens siSL‏

صفحه 46:
پلي فنل اکسیدازها آنزیم هايي هستند که قادرند تركيبات فنلي را به اورتو كينون ها اكسيد كنتد وباعت قهوه اي شدن بافت محصولات كياهي, ایجاد ظاهري نامناسب و کاهش کیفیت ‎Ogio‏ جات شوند. قهوه اي شدن انزيمي يكي از مهمترین واکنش هاي رنگي است که میوه ها و سبزیجات را تحت تاثير قرار مي دهد. سيب نيز به دليل دارا بودن تركيبات فنلي بالادر معرض قهوه اي شدن لاريم و در نتيجه كاهش كيفيت قرار دارد. ‎aan‏ از این م قیرات فعالیت انم بلي فنل اکسیداز درسیب در اثر نگهداري در شرایط انجماد, دماي یخچال و دماي اتاق(۲۵درجه سانتي گراد) مي باشد. نمونه هاي سیب در دماي ۴

صفحه 47:
سپس در زمانهاي صفر تام هفته مورد بررسي براي فعالیت آتزيمي قرار گرفتند.يك گرم سیب به صورت تازه با ۴میلیلیتر بافر فسفات ۰ ميلي مولار هموژنیزه شده يس از سانتریفیوژمایع فوقاني جدا شده وفعالیت آنزیم درد حضور دوپامین به عنوان سوبستراواندازه گيري تغییرات جذب نور در ۰انومتر بر حسب زمان اسنجیده شد. نتایج نشان داد درهنگام انجماد به مدت ۸ هفته حدود ۶درصد افزایش درد فعالیت آنزیم برحسب واحد در گرم بافت روي مي دهد. هنگام نگهداري سیب در یخچال به مدت ۸ هفته افزایش فعالیت ۲۴درصد مشاهده شدو تغییرات در دماي اتاق ابتدا روند افزايشي وسيس كاهشي داشت وانزيم به طور معني داري افزايش ۲۷ درصدي را نشان مي دهد. ن نتایج از دیدگاه تغییرات قهوه اي شدن ‎seal‏ سیب در هنگام نگهداري در شرایط مختلف مورد بحث قرار خواهد گرفت

صفحه 48:
روش آزمایش: تهیه وآماده سازی نمونه ها : ۶۰ عدد سیب قرمز تازه با رقم سمیرم از بازارهاي محلي شیراز خريداري شد. بسته ‎sh‏ ۲۰تايي از آنها تهیه شدو بسته ها در دماهاي ۴ ,۲۵و۸- قرار داده شدندو به ترتیب هر روزوهر هفته يك بار مورد آزمایش قرار گرفتند . در زمان های معین يك گرم سیب وزن شدودرهموژنایزربه مدت ۱۰دقیقه هموژن گردید. محلول بدست آمده به با دور ۴۰۰۰ دور در دقیقه وبه مد ت۱۰دقیقه سانتریفیوژ شده و پس از جدا کردن مایع فوقاني آن را در اه ای ری ها ی اد لس ار اضافه كرديدودراسيكتروفتومتر افزايش جذب در طول موج ۰ نانومتر قرائت شد. فعالیت آنزیم بر جسب واجد بر گرم بافت از شیب منحني جذب-زمان بدست آمد(۳). اين آزمایش در قالب طرح كاملا تصادقي در سه تکرار انجام شد. براي ثبت وتجزیه داده ها از نرم افزار( 5055 ۱۱,۵)استفاده شد.میانگین داده ها توسط ازمون چند دامنه اي جدید دانکن مقایسه شد.

صفحه 49:

صفحه 50:

صفحه 51:

صفحه 52:

صفحه 53:
اندازه گیری آنزیم کاتالاز

صفحه 54:
جش فعالیت آنزیم کاتالاز فعالیت آنزیم کاتالاز از طریق اندازه گيري میزان کاهش جذب ناشی از تجزیه سوبستراي پراکسید هیدروژین در طول موج 240 2 ۲ نانومتر با ‎ue wel‏ جذب مولی - 1 .27 0-1 به روش اسپکتروفتومتري اندازهگيري شدل(,.ا 6۶ 001896۲ 7 محلول ‎ee‏ تاج بای د بای ال ای 0 كر ولس عضارة. افر تششرات فشفات” :ران (0/1 مولار با ‎۵۱٩‏ هاي مربوطه), 50 میکرولیتر ۲۱202 با غلظت 005 38 ی ور را اس ۱۳/۱ با 10 وی ول رای سای سحشها) سورد اهار قرار گرفت. یک واحد (0لا) فعالیت آنزیم کاتالاز به عنوان مقدار انزیم مورد نیاز براي تجزیه 1 ۵0۱ سويستراي ‎=o‏ هیدروژن در یک دقیقه در نظر گرفته شد. تمام ها ایا کر ‎ele‏ رت سای الح له دست آمده گزارش گردید.

صفحه 55:
سنجش پايداري دمایی جهت اندازه گيري پايداري دمایی آنزیم کاتالاز, مقادیر مناسبی از عصاره (در لوله هاي ایندرف 5 میلی لیتر) در دماي ‎ox‏ 70-25 09 در دستگاه بن ماري ترمواستاتیک, انکوبه کردیده سپس در زمانهاي تعیین شده (60-5 دقیقه) عصاره از بن ماري خارج به مدت 5 دقيقه در داخل یخ قرار داده شد. آنگاه فعالیت کاتالازي عصاره بر طبق روش گفته شده در بالا در دماي آزمایشگاه اندازه گيري شد. ‎cules‏ کاتالازي عصاره در دماي ‎C25‏ به عنوان فعالیت 100% در نظر گرفته ‎(Tayefi-Nasrabadi, 2008) aw‏

صفحه 56:
‎iG‏ فعالیت کاتالازي در حضور مهاركنندههاي آزاید و سیانید: ‏جهت بررسی اثر هر یک از مهاركنندههاي آزاید و سیانید بر فعالیت کاتالازي عصاره رن مقادیر مختلفی از هر یک ازمهارکننده ها بهطور جداگانه به محلول واکنش که حاوي عصارم بود اضافه و سپس جهت شروع واکنش بش ان پراکسید هیدروژن اضافه گردید.

صفحه 57:
بررسی فعالیت کاتالازي ‎oles‏ از طریق الکتروفورز: جهت برررسى حداقل تعداد ايزوآنزيمهاي كاتالاز موجود در عصاره گلرنگ از الكتروفورز طبیعی (غیر دناتورانت) با ژٍل پلی اکریل امید و كك آميزي بر اساس فعاليت تمي طبق روش ‎Woodbury‏ استفاده کرد يل ابتدا به مدت 10 دقيقه در محلول 0/003 درصر بح هیدروژن انکوبه شد آنگاه بس از با ‎wll‏ دوبارتقطیر به وسیله محلول ‎FeCl3‏ (یک درصد) و ‎K3Fe)‏ (۱۱6) یک درصد) به مدت 10 دقیقه رنگ آميزي گردید.

صفحه 58:
نتایج و بحث: بررسی اثر اا0هماي مختلف (تهیه پروفایل ‎(pH‏ غلظتهاي مختلف سوبسترا («۱۷۳۸۵ ‎(KM,‏ مها ركننده هاي ازايد و سيانيد و نیز بررسی اثر دما (بررسی پايداري دمایی) بر فعالیت ارم کاتالاز گلرنی اساس مطالعه این بژوهش در راستاي شناس ‎ell ee‏ مختلف ايزوآنزيمهاي کاتالاز در این گونه بوده است.

صفحه 59:

صفحه 60:

صفحه 61:

صفحه 62:

صفحه 63:
‎a ۱ s | |‏ ۱ ۱ ل ' ‎a‏ ‏ندازه كير ‎S‏ مو ر ثياه بار به

صفحه 64:
‎Seite) gall Gall aah‏ رین گیاه فرولا کوموزا با نام شیم فرولا کالب یط( از خانوادة تیان (2) است. این رزین در نوع اشکی تا 5 در صد و در نوع ی 0 ی و اك نا ل ركم اشق, بارزد, بیرزد یا قاسنی است و در زبان عریی به نام کته شاه حی شور إن رجه راآانکلنس هازی فرانسوی ها گالبانوم (3) و آلمانی ها گالبانوم یا گالبان (4) می گویند. باریجه گیاهی مونوکارپیک است بعنی تنها یک بار گل می دهد. در چند سال اول رویش, برگهایی طوقه ای تولید می کند و در سال آخر رویش به ساقه می رود و گل و میوه تولید می کند. گل های لن زرد رنگ و به صورت چتر مرکب است. از تمام اندام های گیاه بوی تند و مخصوصی به اسسمام می رسد ریشه لن در زرمین مانند چعندر ‎BES‏ ‏و به رنگ قهوه‌ای مایل به سیاه است.

صفحه 65:
با بریدن لایه‌ای نازک از این ريشه. مایعی صمغ مانند به رنی شیر بیرون می‌زند که در انر کذدشت زمان که در اصطلاح «مدار» خوانده می‌شود به زرد و سپس قرمز تغییر رنگ می‌دهد. ابزاری که برای بهره برداری از اين گیاه استفاده می‌شود عبارتست از: تيشه براى كندن ‎oS wl sh‏ در اصطلاح به اين عمل «پاورداری» گفته می‌شود. تیغی دسته دار و به شكل داس با دستهاى جوبى و بلند به اندازة 3 سانتیمتر برای بریدن لایه‌ای نازک از روی ريشه که در اصطلاح اهل فن ‎soy‏ (با تشدید را) خوانده مى شود.

صفحه 66:
پیش بند برای بستن جلوی سینه مثل پیش ‎decal‏ ار ها ‎GAG os oe‏ لباس در حین برداشت آن و ظرف مناسب برای انباشتن شيرة قرمز شده. شيرة گیاه که پس از برداشتن لاية نازک برون زده است و با گذشت چند روز رنگ آن به زرد و سرخ تغییر کرده با وسیله‌ای به نام «کارد» که ملاقه مانند و بادستة چوبی کوتاه است از روی بدنة ريشه برداشته شده و باز با ببری لایه‌ای دیگر بریده می‌شود. پس از چند روز شيرة یرون آمده تغییر رنگ داده عمل گرفتن لن از سر گرفته می‌شود. رها 6 ريشة گیاه شیر باشد ادامه می یابد.

صفحه 67:
موسیلاژها گروهی از ترکیبات گیاهی مملو از پلی‌سککارید ((5ع۳۵۱۷5۵60۳۱8۲۱0هستند. موسپلاژها در تماس با لب کم و بيش حل می‌شوند و ماده‌ای لزج, مانند ژلاتين تولید کرده و موس می‌شوند. ‎lee‏ دارای ‎oe‏ ‎oie Sore‏ ادكه فك مصرف ‎seen ll‏ موجب تسهیل در خروج فضولات روده می‌شود. به همين دليل عصاره ات مانند عصاره اسفرزه. تخم کتان و برخی دیگر از گیاهان حاوی

صفحه 68:
اندازه گیری میزان هیدروژن پراکسید در برگ

صفحه 69:
بهمنظور بررسي اثر پراکسید هیدروژن بهعنوان آنتي اکسیدان جهت كاهش صدمات ناشي از كمبود اب در كل تكمه اى وتاج خروس زينتي, ازمايشي بهصورت فاكتوريل در قالب طرح كامل تصادفى ا سه تكرار انجام شد. تجارهاى ارمايش ‎ESS els‏ ‎sl‏ شامل سه غلظت مختلف از پراکسید هیدروژن, به صورت محلول پاشي (صفر, دو و نیم و پنج میلیمولار) و سه فاصله لبیاری (چهار,هفت و ده روز) و ‎sly‏ تاج خروس شامل ‎aw‏ ‏غلظت صفر (شاهد), دو و نیم و پنج میلیمولار و سه فاصله آبیاری دوء پنج و هشت روزبودند. نتایج نشان داد که محلول پاشي پراکسید هیدروژن مي تواند وزن خشک ريشه و بخش هوايي در كل تکمه ای و تاج خروس را افزايش دهد, و از این طریق کاهش ‎vig‏ ناشي از تنش خشكي را جبران نماید. با افزایش فاصله آبیاری صفاتي نظیر هدایت روزنه ای, کلروفیل کل و حجم ريشه كاهش معني دارى داشت. بهطوريكه براى كياه كل تکمه ای کمترین میزان صفات اندازه گیری شده درفاصله آبیاری 10 روز یکبار و گیاه تاج خروس هشت روز یکبار به دست آمد.

صفحه 70:
بر همکش حشکی و براکنسید هدرودن برای هر دو گیاه در صفت وزن خشک اندام هوليي در سطح احتمال پنج درصد و در صفاتي نظیر نشت الکترولیت, محتوای رطوبت نسبي برگ, پرولین و مجموع طول ‎ain,‏ در سطح احتمال یک درصد معني دار شد. بدین ترتیب برای گیاه گل تکمه ای در تیمار شاهد (هر چهار روز) آبیاری با افزایش پراکسید هیدروژن تا دو و نیم میلیمولاره وزن خشک اندام هوايي و مجموع طول ريشه به ترتیب برابر 9۵20 و 9۵90 نسبت به تیمار شاهد (صفر میلیمولار) افزایش یافت و با افزایش پراکسید هیدروژن تا غلظت 5 میلیمولار در همین سطح از خشكي کلروفیل كل 10 % نسبت به شاهد پراکسید هیدروژن افزلیش نشان داد. حجم و وزن خشک ريشه گیاه تاج خروس در سطح احتمال پنج درصد و وزن خشک اندام هوايي. هدایت روزنه ای. درصد نشت الکترولیت, میزان پرولین و طول ريشه در سطح احتمال یک درصد معني دار شد. بهطور كلي نتایج نشان مي دهد که با استفاده از محلول پاشي پراکسید هیدروژن تنش اکسیداتیو حاصل از تنش خشكي کاهش مي يابد.

صفحه 71:
تاج خروس زينتي و گل تکمه ای از گیاهان خانواده تاج خروس هستند. گیاه آمارانتوس بومي جنوب آمریکا بوده وگل تکمهای نیز بومي کشورهای ‎ain‏ پاناما و گوآتمالا میباشد. توانايي گیاهان اين خانواده در پاسخ به شرایط نامناسب از جمله خاک های فقیر از مواد مغذی. محدوده وسیع حرارتي. تابش زياد و مقاومت به خشكيء اين كياهان را به عنوان يى محصول جديد و فراموش شده در مناطق نیمه خشک مطرح کرده است. این تحقیق در تابستان و پاییز سال 1389 در گلخانه تحقيقاتي دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسي مشهد اجرا شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفي و در سه تکرار؛ و تیمار های مورد آزمایش برای گیاه گل تکمه ای شامل سه رژیم آبیاری بهصورت فواصل بیاری هر چهار روز (شاهد), هفت و 10 روز و سه سطح پراکسید هیدروژن در سم غلظت صفر دو و نیم و پنج على ی رل ی ی ی ‎aw‏ رژیم آبباری(هر دو روز (شاهد), پنج و هشت روز) و سه سطح پراکسید هیدروژن در سه غلظت صفر (شاهد), دو و نیم و پنج میلیمولار بودند.

صفحه 72:
‎ee a‏ اد در تیوب هايي با قطر دهانه 12 سانتیمتر, ارتفاع یک متر و با مخلوط خاكي حاوی خاک مزرعه, ماسه و خاکبرگ به نسبت 1 کاشته شدند. بعد از رشد گیاهچه ها, در هر تیوپ فقط یک بوته نگهداری شد. میزان آب مورد نیاز در هر نوبت آبیاری معادل 300 سي سي در نظر گرفته شد. تیمار های آبیاری بعد از استقرار کامل گیاهچه ها در تیوپ ها و در مرحله 10 تا 12 برگي اعمال شد. محلول پاشي برگي با پراکسید هیدروژژن یک هفته قبل از آغاز تتش شروع شده و با فواصل هفت روز تا ‏سه هفته بعد از اغاز تنش خشكي ادامه يافت. ننش خشكي ادامه یافت حداقل و حداکثر دماى شبانه روز به ترتیب 16 و 28 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی در محدوده ‎٩۵60-50‏ حفظ شد.در طی مدت انجام اين آزمايش دوز ان ساعت و تاریکی 8 ساعت تنظیم ‏دید.

صفحه 73:
اندازه گیری صفات در انتهای اراس صفاتي نظیر تعداد برگ: سطح برگ توسط دستگاه سطح ‎Sy‏ سنج , هدایت روزنهای با استفاده از دستگاه پرومتر و شاخص, کلروفیل با استفاده از دستگاه کلروفیل سنج 6 اندازه گیری شدند. مینزان ‎yon‏ طبق روش باتز و همکاران با استفاده از دستگاه اسپکترفتومتر( 6305 006۱ 60۷/۵۷() و در طول موج 0 نانومتر مورد محاسبه قرار گرفت. با استفاده از دستگاه کلروفلورسانسس. عملکرد کوانتومي اندازه گیری بر تعیین میزان پایداری غشای سلولي از ند نشت. الکترولیت استفاده شد. : دن اين روش ابتدا قطعاتي برگي با اندازه 2 سانتیمترتهیه شد. این قطعات پس از شست و شو همراه با 10 ميلي لیتر آب مقطر در لوله های آزمایش قرار گرفتند.

صفحه 74:
سپس لوله ها به مدت 17 تا 18 ساعت به وسیله 5% تکان داده شدند. در این مرحله هدایت الكتريکي اولیه(601 ) به وسیله دستگاه هدایت سنج ‎EC)‏ متر)ء اندازه گیری شد. سپس لوله های آرسایش به اتوکلاو با درجه حرارت 130 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه انتقال داده شدند. و بدین طریق هدایت الكتريكي ثانویه (02] )نیز ‎ow‏ ‏از سرد شدن محتویات داخل لوله های ‎tel‏ ‏انجام گرفت.

صفحه 75:

صفحه 76:
اين تحقيق در سال 1388 به منظور بر رسی تأثیر مقدار كلروفيل, كاروتنوئيد, كافثين, تثافالوين, تثاروبيجين و تانن در تعيين كيفيت جاى خشك حاصل از کلونهای انتخابی چای موجود در کشور انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح پایه بلوكهاى كامل تصادفى با 8 18تيمهار و تكرار انجام شد. نمونهها براى سنجش ميزان كلروفيل و كاروتنوئيد و نيز انهدازهكيرى صهفات كيفهى از جملهه کافئین, تانن, تثافالوين, ‎ee‏ به آزمایشگاههای مرکز تحقیقات چای کشور شدند.

صفحه 77:
تجزیه تحلیل دادهها به کمك نرم افزارهای ‎all‏ ای 5 و ۷5۲۸۲-0 انجام گرفت.مقایسه میانگین ها به رود دانکن و شفه نشان داد میانگین ژنوتیپ ها نسبت. به صفات مختلف در گروههای متفاوتی قرار ميكيرند. در بين 8 کلون مورد آزمایش میزان رنگدانه کلروفیل وکاروتنوئید در کلون شماره 11 (با نام 100)از کمترین مقدار برخوردار بود و میزان پلی فنلهای تثافالوين , تئاروبیجین . تانن و کافئین نیز در کلون 10 بالاترین مقهدار را نشان داد. برآورد همیستکی صفات نشان داد که مقدار رنخدانه ها با فاکتورهای تعیین کیفیت از جمله تثافالوین(پلی فنل), تثاروبیجین (پلی فنل), کافثین (آلکالوئید), تانن (پلیفنل) دارای اد منفی معنی دارو بها مقهدار کلروفیهل دارای همبستگی مثبت معنی داری بود.

صفحه 78:
اندازه گيري درصد تانن به روش وزنی: : از برگ سبز چاي خشک ‎slo ow‏ اندازه گيري درصد تانن استفاده شد که مقدار برگ چاي مورد نظر را با لب مقطر جوشان مخلوط نموده و به دقیقه در 30مدت حالت جوش قرار میدهیم. مخلوط توسط کاغذ صافی, صاف گردید. تفاله جمع شده روي کاغذ صافی با لب مقطر جوشان چند مرتبه شسته شده به محلول صاف شده حاصل استات مس اضافه گردید, بعد از تشکیل و ته نشین شدن رسوب, محلول را صاف نموده و رسوب روي کاغذ صافی باقی میماند. يبس از شستشوي رسوب با لب مقطر جوشان رسوب درجه سانتی 600در دماي گراد, به

صفحه 79:
ولبستگم آنتوسیانینب 0۲۱

صفحه 80:
در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف ساکارز بر پایداری آنتوسیانین استخراج شده از میوه آلبالو در ۵۲۱ های پایین (2و3) تحت شرایط دمای بالا(90درجه سانتی کراد) و در طول زمان بررسی شد. شاخص تخریب آنتوسیانین اا, بر اساس تغییرات جذب در 520 نانومتر مورد سنجش قرار كرفت بر اساس نتایج حاصل, نمونه‌های حاوی ساکارز بیشترین میزان تخریب آنتوسیانین ‎Ib,‏ در 90درجه سانتی گراد نشان دادند که حاکی از وقوع فرآیند قهوه‌ای شدن در طول این دوره بود. اندازه‌گیری فورفورال که نشان دهنده تخریب آنتوسیانین می‌باشد پس از 20 ساعت اعمال حرارت در نمونه‌های حاوی آنتوسیانین + ساکارز بیشتر از نمونه‌هایی بود که تنها دارای آنتوسیانین و ساکارز بودند. : نشان داد که فرایند قهوه‌ای شدن که نشان دهنده تخریب آنتوسیانین و قند می‌باشد به عواملی مانند !0۲ و غلظت ساکارز بستگی دارد.

صفحه 81:
رنگ یکی از مشخصات اغذیه است و از نظر پذیرش مصرف کننده بسیار مهم است . مواد رنگی که از رنگ دهنده های طبیعی به دست می آید. مطمئن ترین رنگها برای استفاده خوراکی است. آنتوسیانینها از مهم‌ترین ساختارهای طبیعی هستند که در ایجاد رنگهای طبیعی نقش ایفاء می‌کنند. الس ماه متعلق به گروه فلاونوئیدها می‌باشند آنها مسئول رنگهای قرمز, ارغوانی و آبی در بسیاری از كلهاء میوه‌ها و سبزیجات بوده و نقشهای مهمی در گرده افشانی و محافظت در برابر تنشهای محیطی بر عهده دارند (1). در میوه‌ها انتوسیانینها عموما در پوست میوه وجود دارند مثل پوست برخی ارقام سیب وانگور, اما گاهی اوقات آنتوسیانینها در قسمت گوشتی میوه دیده می‌شوند مثل گیلاس و آلبالو. در تحقیقات زیادی, اثر مثبت میوه‌های آتوس اس دار روی سلامتی انسان

صفحه 82:
آنتوسیانینها بسیار ناپایدار بوده و به راحتی مستعد تخریب می‌باشند. دماء ۷ا۵, اکسیژن, قندها. یونهای فلزی و کوپیگمانت‌ها عوامل مهمی هستند که پایداری آنتوسیانینها را تحت ‎Pierre‏ ‏می‌دهند. در طول حرارت دادن, تخریب و پلی‌مریزه شدن ‎‘nee‏ ‏منجر ‎ay‏ بی رنگ شدن آنتوسیانینها می‌گردد (17 و24). آنتوسیانينها به دلیل ناپایداریشان در برابر عوامل شیمیایی و فیزیکی لن چنان به عنوان افزودنی غذایی مورد استفاده قرار نم ىكيرند. مشخص ‎lord aS cul ors‏ پایداری آنتوسیانینها را کاهش می‌دهند (19 و23). از جمله محصولات حاصل از تخریب قندها فورفورال می‌باشد که به عنوان عامل قهوه‌ای شدن شناخته شده است (11) و مشخص شده است که فورفورال در فساد آنتوسیانین نقش ایفاء می‌کند (10). دما و طول دوره حرارت. !0۲ و غلظت واکنش دهنده باید در ارتباط با واکنش قهوه‌ای شدن باید مورد توجه قرار گیرند (9). 0۵۷5 و ۱۵0022 (2005) گزارش دادند که قهوه‌ای شدن می‌تواند در دمای بالای 0 درجه سانتی گراد صورت بگیرد

صفحه 83:
افته‌ها نشان می‌دهد ‎(L .cerasusPrunus) gJlJI‏ حاوی مقادیر قابل توجهی آنتوسیانین می‌باشد )26( که سبب توجه بیشتر به مطالعه این میوه می‌شود. آتتوسیانینهای حاصل از آلبالو دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی می‌باشند (27). در اين مطالعه, توا استخراج شده از میوه‌ی آلبالو در 2 0۳۷ و 3, به همراه ساکارز با غلظتهای 40 و 60 درصد در دمای 90 درچه سانتی گراد و در زمانهای مختلف حرارت داده شد. شاخص تخریب ‎(DI)‏ 4 جذب آنتوسیانین در ۲۳۱520 جهت مشاهده تغییر رنگ اندازه گیری گردید. مقدار فورفورال جهت نشان دادن تغییر در ساکارز مورد بررسی قرار گرفت.

صفحه 84:
نمونه‌های هورد بررسی در اين آزمایش شامل آنتوسیانین, آنتوسیانین + ساکارز و ساکارز بود که برای هر کدام ۳ تکرار صورت گرفت. عغلظتهای ساکارز مورد بررسی ۴۰ و ۶۰ درصد بود و نمونه‌ها در دو ۲ 0۳۲۱ و۳۲ آاده ‎ey‏ بافر مورد استفاده بافر سیترات )\/- ‎(M‏ ‏بود. سپس نمونه‌ها داخل بن ماری با دمای 90 درجه سانتی گراد قرار داده شدند و در طول زمانهای ۲, ۴, ۲۰, ۶ ۲ ۴۶ و ۵۲ ساعت جذب توسط دستگاه اسپکتروفوتومتری در ۵۲۰ ۱۳ و ۴۲۰ ۱۳۱ اندازه گیری شد. پس از ۲۰ ساعت حرارت مقدار فورفورال با استفاده از دستگاه ۲۱۳۱ در نمونه‌ها اندازه گیری شد.

صفحه 85:

صفحه 86:

صفحه 87:

صفحه 88:

صفحه 89:

صفحه 90:

39,000 تومان