MI ،ANGINA، سکته قلبی
اسلاید 1: بیماریهای قلبی – عروقیCardio-vascular disease(CVD)
اسلاید 2: CVD(Cardio-vascular disease) از علل اصلی مرگ و میر در بین زنان ومردان در تمام جوامع محسوب می شود.
اسلاید 3: Coronary Artery Disease(CAD)شایعترین بیماری قلبی – عروقی بالغین بیماری CAD است.ازبین بیماریهای عروق کرونرشایعترین علت بیماری قلبی عروقی آترواسکلروزعروق کرونر است.
اسلاید 4: atherosclerosisپدیده آترواسکلروز با تجمع غیر طبیعی لیپید ،مواد چربی و بافت فیبری در جدار رگ مشخص می شود. وباعث انسداد وتنگی رک وکاهش جریان خون به میوکارد می شود.این پدیده باعث واکنش التهابی قابل تکرار در صدمه دیواره شریان ونیز تغییراتی در ساختمان و خواص شیمایی دیواره شریان می شود.
اسلاید 5:
اسلاید 6: پاتوفیزیولوژیپدیده آترواسکلروز با تجمع چربی ولیپید در لایه انتیما دیواره شریانی آغاز می گردد.این ضایعه معمولا در ابتدا ی حیات و شاید در بچگی اغاز می کردد.ژنتیک و محیط در پیشرفت این بیماری موثر است.بروز پدیده آترواسکلروز با سیگار کشیدن و هیپرتانسیون شروع شود.وجود التهاب همراه با اترواسکلروز اثرات متعددی مانند تجمع مونوسیت ها وماکروفاژها را در دیواره شریان آسیب دیده به همراه دارد که این به نوبه خود باعث تجمع پلاکتها و تشکیل کلات در دیواره رگ می گردد.
اسلاید 7: ادامهدر ادامه این مسئله باعث پرولیفراسیون سلولهای عضلانی صاف دیواره عروق وتشکیل بافت فیبری به دور بافت چربی ونشت بافت التهابی می گردد که این بافت متراکم را آتروم یا پلاک گویند که این پلاک با برجسته شدن به داخل مجرای رگ با عث تنگی و یا انسداد جریان خون می گردد.
اسلاید 8: ادامهبسته به میزان انسداد موجود در جدار شریان می تواند با آنژین ویا MI شود.
اسلاید 9: ضایعات اترواسکلروتیک اغلب در شاخه های عروق کرونر وجایی که پیچیدگی آنها بیشتر است تشکیل می گردد.اگر چه علت اصلی بیماریهای قلبی پدیده آترواسکلروز است ولی عوامل دیگری نیز ماننداسپاسم عروق کرونر ،ضربه به میوکارد ،بیماریهای آناتومیک قلب،ناهنجاریهای مادرزادی،کاهش اکسیژن رسانی (به دلیل از دست دادن ناگهانی خون ،آنمی ،و کاهش فشار خون) و همچنین در موارد افزایش تقاضای میوکارد (افزایش ضربان قلب،تیروتوکسیکوز ومصرف کوکایین) جریان خون به میوکارد کاهش می بابد و باعث بروز بیماریهای قلبی می گردد.
اسلاید 10: Clinical manifestation - بیماری عروق کرونر بسته به میزان انسداد و تنگی عروق وتشکیل ترومبوز علایم و عوارض متعددی را ایجاد میکند.نتیجه کاهش جریان خون ناشی از تنگی وانسداد کرونر ایجاد ایسکمی است که اوایل به صورت آنژین و در صورت پیشرفت و انسداد کامل به صورت MI م یباشد که هر کدام علایم متفاوتی را ایجاد می کنند که در ادامه ذکر خواهد شد.شایعترین تظاهرات ایسکمی میوکارد درد قفسه سینه است.
اسلاید 11: RISK factorsعوامل غیر قابل تعدیلسابقه خانوادگیافزایش سن(بیش 45از سال برای مردان وبیش از 55 برای زنان)جنس:مردان زودتر از زنان بهCAD مبتلا می شوند.نژاد:سیاهپوستان بیشتر مبتلا می شوندعوامل قابل تعدیل - بالابودن کلسترول خون - مصرف سیگار وتنباکو - هیپرتانسیون -دیابت - چاقی - بی حرکتی - سندرم متابولیک
اسلاید 12: preventionکنترل ناهنجاری کلسترولیاقدامات تغذیه ای:مصرف سبزیجات ومیوه وکاهش مصرف گوشتتحرک بدنیداروها:کاهش دهنده های کلسترول خونقطع مصرف سیگار:مصرف سیگار باعث افزایش سطح منواکسید کربن وکاهش اکسیژن رسانی به میوکارد می شود،اسید نیکوتینیک سیگار باعث آزاد شدن کاتکولامین ها می شود ومصرف سیگار باعث آسیب به اندوتلیال عروق می شود.کنترل فشارخون
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.