mri

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “MRI (ام ار ای)”

MRI (ام ار ای)

اسلاید 1: MRI تهیه کننده: استاد:

اسلاید 2: تعریف ام آر آی:ام آر آی تصویرسازی تشدید مغناطیسی نامیده می شود، روشی پرتونگارانه در تصویربرداری تشخیصی پزشکی است که در دهه های اخیر بسیار فراگیر شده است و بر اساس رزنانس مغناطیسی هسته است.مزایای ام آر آی: ام آر آی یک تکنیک تصویربرداری غیر تهاجمی است که شما در معرض اشعه ایکس قرار نمی گیرید. ماده ی کنتراست بکاررفته در امتحانات MRI نسبت به مواد یددار بکار رفته در آزمون های رادیوگرافی و سی تی اسکن احتمال ایجاد واکنشهای آلرژیک کمتری دارند.

اسلاید 3: خطرات ام آر آی:تاکنون هیچ خطر یا اثرات جانبی برای تکنیک ام آر آی شناخته نشده است. آزمون MRI هیچ خطری برای بیماران معمولی که دستورات ایمنی مناسب را رعایت می کنند، ندارد. این آزمایش دردناک نیست و اصلا احساس نمی شود. از آنجا که در آن از اشعه استفاده نمی شود بدون مشکل قابل تکرار است. تنها مورد ذکر شده صدمه احتمالی برای جنین در 21 هفته اول بارداری مادر است لذا در این مدت ام.آر.آی برای زنان باردار انجام نمی شود. همچنین کارکنان باردار نیز باید در هنگام انجام عمل اسکن، یعنی وقتی که میدان های الکترومغناطیسی متغیر با زمان ایجاد می شوند (لحظه روشن شدن کویل ها) اتاق اسکن را ترک کنند. تنها ناراحتی بیمار از این است که در یک محفظه سیلندری شکل قرار می گیرد و برای افرادی که دچار تنگناترسی(هراس از جاهای بسته و تنگ) هستند چندان خوشایند نیست.

اسلاید 4: همچنین دستگاه ام.آر.آی معمولا صداهای نسبتا بلند و ناراحت کننده ای را ایجاد می کند. در ضمن از آنجا که بدن در میدان مغناطیسی قوی قرار می گیرد، لازم است از همراه داشتن هرگونه جواهرات، شیئ فلزی، پوشیدن لباسهایی با تکمه های فلزی اجتناب شود بنابراین در صورتی که هرگونه شیء فلزی مانند بست های جراحی، سمعک و غیره همراه بیمار است باید مسئول دستگاه را از آن آگاه سازد. درصورت تجویز داروی مسکن خطرات مربوط به آن وجود دارد. تکنولوژیست یا پرستار برای کم کردن این خطرعلائم حیاتی بیمار را مونیتورینگ خواهد کرد. در مواردی که ماده ی کنتراست تزریق می شود یک خطر جزئی از واکنش آلرژیک وجود دارد . چنین واکنشهائی معمولا ملایم اند و به آسانی بوسیله دارو کنترل می شوند

اسلاید 5: محدودیت های ام آر آی:تصاویر با کیفیت بالای تضمین شده را زمانی خواهیم داشت که شما قادر باشید در مدت زمان ثبت تصاویرکاملا بی حرکت بمانید . اگر شما نگرانی و یا احساس گیجی و یا احساس درد شدید دارید، ممکن است برای شما مقدور نباشد که درطول امتحان بی حرکت باقی بمانید .یک شخص خیلی بزرگ و چاق ممکن است از دهانه و ورودی دستگاه MRI معمولی نتواند رد بشود. وجود یک ایمپلنت یا دیگر اشیاء فلزی اغلب تهیه تصاویر واضح را با مشکل روبرو می کنند و حرکت بیمار نیز درطول آزمون همین تاثیر را خواهد داشت.اگرچه هیچ دلیلی برای باور داشتن مضرات MRI درمورد جنین وجود ندارد، معمولا توصیه می شود زنان باردار MRI انجام ندهند مگر اینگه وضعیت پزشکی شان ایجاب کند . معمولا از تزریق ماده کنتراست بخصوص در اوایل حاملگی اجتناب می گردد مگر اینکه مطلقا برای درمان پزشکی ضروری باشد.

اسلاید 6: اصول ام آر آی:بدن انسان از مقدار زیادی آب تشکیل شده است. هر مولکول آب متشکل از یک اتم اکسیژن و دو اتم هیدروژن است و هر اتم هیدروژن در هسته خود واجد یک پروتون می باشد. هر پروتون به صورت یک ذره کروی حول محور خود در حال گردش است و به لحاظ این گردش، میدانی مغناطیسی در اطراف آن ایجاد می شود. دستگاه MRI که واجد آهن ربایی تحت عنوان مگنت می باشد قادر است تا بخشی از پروتون های موجود در اتم هیدروژن بدن انسان را که هریک مانند آهن ربایی کوچک عمل می کنند تحت تأثیر قرار داده، سپس آنها را شمارش نموده (کمیّت) و مکان و موقعیت آنها (کیفیت) را در بافت های مختلف (عضله، چربی، مغز و ...) نشان دهد.

اسلاید 7: گرچه عامل ایجاد تصویر، بررسی تعداد و موقعیت اتم های هیدروژن است، لیکن تصویر حاصله در بافت های مختلف متفاوت بوده و حتی در مایعات مختلف از قبیل خون، ادرار، مایع مغزی نخاعی، کره چشم و مایعاتی که در تورم های مختلف بافتی وجود دارند با هم تفاوت دارد. هنگامی که بیمار روی تخت دستگاه MRI قرار گرفته و به داخل کانال عکس برداری (مگنت) هدایت می گردد، محور اکثریت پروتون های بدن بر حسب نیروی میدان مغناطیسی مگنت دستگاه تغییر جهت داده و در راستایی خاص ثابت می شوند که در واقع نقطه صفر محسوب می شود.در مرحله بعد امواج رادیویی با طول موج کوتاه (مانند امواج رادیویی اف ام) به پروتون های تحریک شده می تابند و سبب وضعیت جدیدی در آنها می شوند . پس از خاموش کردن بخش مولد امواج رادیویی ،در این هنگام است که از ماده امواج الکترومغناطیسی با بسامد رادیویی تابش می شود که توسط سیم پیچی که به آن کویل می گویند، دریافت انجام می شود. این سیم امواج دریافتی را به جریان الکتریکی تبدیل می کند. سپس این جریانها تقویت می شوند و به عنوان سیگنالهای MRI به رایانه داده می شود.

اسلاید 8: رایانه با استفاده از سیستم تبدیلی به نام تبدیل فوریه این داده ها را به تصویر تبدیل می کنند. این تصویر بسیار دقیق است و تغییرات بسیار کوچک را نیز می تواند نشان دهد.مواد حاجب (کنتراست زا): مواد کنتراست داروهایی هستند که با وارد شدن در ارگان هدف، با تشدید اختلاف در دانسیته بین دو بافت، باعث افزایش اطلاعات تصویری می شوند. مواد کنتراست موادی هستند که نسبت به ارگانهای بدن تفاوت قابل توجهی از نظر جذب اشعه ایکس داشته و منجر به نمایش جزئیات تشریحی ارگانهای فاقد کنتراست ذاتی می شوند. در ام آر آی، ماده حاجب معمولاً از ترکیبات پارامغناطیسی همانند گادولینیوم- DTPA بهره می برد. اینها زمان T1 و اغلب T2 را کاهش داده و به همین دلیل، پس از تزریق این ماده باعث افزایش کنتراست در تصاویر T1w می شود .

15,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید