slot
اسلاید 1: موضوع ارائه : slot
اسلاید 2: مقدمهانواع اسلات اسلات ISA اسلات CPU اسلات RAM اسلات PC اسلات کارت گرافیک اسلات SATA اسلات IDE اسلات های مادربرد کامپیوتر و لپ تاپفهرست
اسلاید 3: مادربورد ستون فقرات یک کامپیوتر است و قطعات مختلف حیاتی مانند پروسسور، رم و … روی آن نگهداری میشود و یک کانکتور برای ارتباط با سایر دستگاههای جانبی فراهم میکند.ارتقاء قطعات داخلی کامپیوتر همیشه یک راهحل مناسب برای کندی برنامهها یا ناسازگاری نرمافزار به دلیل فقدان منابع است. اگر شما احتیاج به کارت گرافیک پیشرفته جهت کار با نرمافزارهای ویرایش تصویر دارید، ارتقاء آن بهترین راهحل است. حال برای ارتقاء باید نوع شکافهای روی مادربرد و چگونه جایگزین کردن قطعات را بدانید تا قطعات در جای خود، به صورت درستی قرار بگیرند که در این مقاله قصد داریم انواع اسلات مادربورد را معرفی کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
اسلاید 4: ISA اسلاتاسلات ISA یکی از قدیمی ترین و پایه ترین اسلات های مادربرد ها می باشد. این اسلات ها باعث قابلیت اتصال دستگاه های جانبی، که امروزه در انواع مختلف روبه گسترش هستند می گردند. اسلات ISA بطور معمول سوکت پلاستیکی، سیاه رنگ و بلندی است که در عموم مادربردها وجود دارد. هرچند امروزه استفاده از این شکاف بشدت کاهش یافته و در مادربرد های جدید کمتر یافت می شود. این اسلات بطور گسترده در دوران IBM XT استفاده شده بود. وجود این اسلات یکی از عوامل مهمی بود که XT و نسلهای بعد از آنرا به موفقیت رساند. این طرح به PC این امکان را داد تا با برنامه های کاربردی خاص، با کارت های گسترشی مطابقت نمایند. این اسلات در طرح اولیه با باس آدرس 20 بیتی و باس آدرس 8 بیتی مرتبط بود، که در مقایسه با استاندارد های امروزی کاملا محدود بود. از نظر فرم ظاهری، این اسلات در ابتدا بصورت یک قسمت 62 پینی یکپارچه بود. با ورود سیستم هایAT در سال 1984، یک سوکت کوچکتر بطول 36 پین به انتهای اسلات اولیه اضافه شد. این کار باعث افزایش باس آدرس به 24 بیت و باس دادهء 16 بیتی گردید. ضمن اینکه کانال های کنترلی دیگری نیز به این اسلات اضافه شد. اسلات ISA بطور استاندارد با فرکانس 8 MHz و حداکثر سرعت انتقال دادهء 6/5MbS قابل دسترس است. امروزه با افزایش فرکانس کاری CPUها، فرکانس کاری تا 12MHz نیز قابل اعمال می باشد.
اسلاید 5: آشنایی با پین های مهم اسلات ISAاشاره شد که این اسلات شامل دو بخش 62پینی و 36پینی می باشد. بخش 62پینی بخش بلندتر اسلات و بخش 36پینی بخش کوتاهتر می باشد. اگر این دو قسمت را بصورت یکپارچه درنظر بگیریم می توان اسلات را به دو ردیف بالا و پایین تقسیم نمود. در ردیف پین های بالایی که در روی کارت ها قسمتی هستند که قطعات نصب می شود، شامل پین های آدرس، داده و کنترلی می باشد. در ردیف پایینی که پشت فیبر کارت گسترشی نیز می باشد پین های مربوط به تغذیه، Clock، کانال های درخواست وقفه و درخواستDMA و تعدادی دیگر از پین های کنترلی موجودند. تمامی پین های موردنیاز برای یک ارتباط مستقیم با باس ها وCPU در نیمهء 62پینی ابتدایی اسلات موجود می باشد. نیمهء دوم اسلات برای ارتباط با توانایی آدرس دهی، پهنای باند و کنترل بیشتر می باشد.
اسلاید 6: CPU اسلاتCPU در حقیقت مغز کامپیوتر است چرا که سختافزاری است که دستورالعملهای نرمافزار را به وسیله محاسبات ریاضی، فرمانهای ورودی/ خروجی و منطقی انجام میدهد اسلات CPU که سوکت CPU نیز نامیده میشود جایی است که پروسسور روی مادربرد کامپیوتر قرار میگیرد. برای تعویض CPU شما باید سوکت را به وسیله بلند کردن زبانه کوچکی که کنار سوکت قرار دارد باز کنید، سپس به آرامی سی پی یو را بیرون آورید و با سی پی یو جدید جایگزین کنید.CPU بسیار حساس است و نباید هیچگونه فشاری به آن وارد شود، این سوکت دارای چند گیره است که با استفاده از آنها بایدCPU را در جای خود ثابت کرد و سپس فن را روی آن قرار داد، معمولا در مادربرد کامپوترهای خانگی تنها یک اسلات برای اتصال سیپییو قرار دارد ولی در رایانهها قدرتمندتر مانند سرورها چند سوکت تعبیه شده است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.