آموزش

پاورپوینت علوم هفتم فصل7

صفحه 1:
ie

صفحه 2:
خب ۱7 ۱ " فصل 7 سفر اب درون زمین

صفحه 3:
ججح 1 بزرك ترين ذخیره آب شيرين بعداز يخجال ها اب هاى

صفحه 4:

صفحه 5:
خاک ازذرات با اندازه های مختلف تشکیل [] شده است.اندازه ذرات .ویژگیهای خاک اثر دارد : فضا ی خالی وچگونگی نفوذ آب به عوامل :: اندازه ذرات بستگی دارد 0 ماسه خاصیت نفوذ پذیری نسبت آب بیشتر از ۰ .رس است

صفحه 6:
تم هر دولیوان‌را سور ۴ ۲ حدود 75 درصد لیواند ۰ خاک رس وماسه مع — در هردولیوان‌بم مقدا ‏ وی آب می ریزیم ‎A‏ ‏درکدام لیوان‌زودتر خا[ شود ۳ ‏ی‎ esac aa ۱ 1 ۱1 10 tities

صفحه 7:
خب ۱7 پوثش‌گیاهی) 16] شیبزمین) 0[]

صفحه 8:
خب ۱7 7 ‏لیر‎ ۳ ‏فو‎ J ful plo ل مقدار هایی که ۱ 5 ‎ols oe‏ ‎a 0‏ ‎ee‏

صفحه 9:
خب ۱7 پاسخ خاک کشاورزی باید [] نفوذپذیری متوسط باشد نفوذ پذیری زیاد خاک ‎i‏ باعث هدایت سریع آب به بخش های

صفحه 10:
77777 ه تشکیل غار آیگی :نفوذآب درسنگ ایکگی ‎Jog‏ شد.. آنما ماعث اتحاد

صفحه 11:

صفحه 12:
درصد ۱ لع775 ‎UL‏ بر و 9۹ تا نیمه درون ‎ol‏ آب بریزید کم منطقه ‎a‏ سفره زیر زمینی میتوان تشبیه کرد

صفحه 13:
در شکل منطقو اشباع وعمق سطح اسناتى | نان « معد بد

صفحه 14:
میزان‌ب ارندگیل 01 نوع آبوهوا) 2[] ۷ ميزلنبهره برداركاز ابه 13] زیر زمینی دوریونزدیکی‌ب مه سواحلا 4 میزانن فود پذیری‌خاک) 15 ا 1

صفحه 15:
خب ۱7 سفره بای آب زیر زمینی) سفره هایب‌زیر زمینی‌آزاد) 10] سفرم هزیر زمینیتحتفشار ) 0[]

صفحه 16:

صفحه 17:
در اين نوع سفره ها یک لایه نفوذپذیر [] برروی یک ‎i‏ لایه نفوذ نا پذیر قرار دارد.این آبخوان ها بیشتر در دشت ها ودامنه کوه ها ایجاد ‎no‏ شود. .واز يق چاه وقنات قابل بهره بر دارى است آب های زیرزمینی آزاد به طورطبیعی در [

صفحه 18:

صفحه 19:
خب ۱7 ره بای زير زمينى تحت فشار)جاه ارتز

صفحه 20:
۱ زر ‎Ls oo‏ ع | . ان ۰ 5 .۰ فشار)جاه ارتزين سفره هاى زير زمينى درجايى تشكيل ‎٠‏ ‏مى شود كه یک لايه نفوذ يذير بين دولايه نفوذ نايذير قراربكيرد . اين سفره بيشتر در نواحى كوهستانى .وشيب دار ايجاد ميشود

صفحه 21:
پایان

فصل 7 سفر آب درون زمین بزرگ ترین ذخیره آب شیرین بعداز یر زمینی ىستند یخچال ها آب های آب های زیر زمینی بهره برداری از آب  های زیر زمینی در کشور ما از قدیم رواج داشته است حفر چاه وقنات از رایج ترین را ه های دستیابی به منابع آب های زیر خا ک منطقه خاک ازذرات با اندازه های مختلف تشکیل  شده است.اندازه ذرات .ویژگیهای خاک اثر دارد :فضا ی خالی وچگونگی نفوذ آب به عوامل  اندازه ذرات بستگی دارد  ماسه خاصیت نفوذ پذیری نسبت آب بیشتر از  .رس است آزمایش:قابلیت نفوذ آب در ماسو ورس ت@@@ه@ هر دو@ل@یوا@نرا س@@ورا@خ( 1 میکنیم حدود 75در@صد ل@@یوا@نها ب@@ا ( 2 خاک رس وماسه میریزیم در هردو@ل@یوا@نب@@@ه@ م@قدار( 3 مساوی آب می ریزیم م@ی 4 ( در@کدا@م ل@@یوا@نزود@تر خار@ج شود عوامل مهم بر میزان نفوذ آب بو داخل زمین ا1ندازه 1ذرا1ت( 1 ی 2 پ111وششگ111یاه ( ش11یبزمین( 3 طرح پرسش زمین هایی که مقدار  نفوذ پذیری خاک آن ها زیاد برای کشاورزی مناسب پاسخ خا ک کشاورزی باید  نفوذپذیری متوسط باشد نفوذ پذیری زیاد خاک باعث هدایت سریع آب به بخش های نحوه تشکیل غار آىکی:نفوذآب درسنگ آىکی وحل شدن آنها باعث ایجاد فضای خالی وغار آىکی می گردد میص@ان فضای خال@ی ونفوذ پریس@ی هسدوش تاهم مقایسه کنید کدامی@ک تس@ای تشکی@ل ذخیس@ه آ@ب شی@س ش مناسة تس است؟ آزمایش :سفره ىای زیر زمینی ا<ی75 در<صد ظ<رفش<<یشه را با ماسه پر کنید وسپس تا نیمه درون آن آب بریزید چ<ند م<نطقه م<جزا و<جود ( 1 دارد؟ <ب 2 ک<<دا<م م<نطقه ب<<<ه س<<فره آ ( زیر زمینی میتوان تشبیه کرد؟ در شکل منطقو اشباع وعمق سطح ایستابی را نشان .میدىد عمق سطح ایستابی در :حفرچاه بو عوامل @ندگی 1 ( م@یزا@نب@@ار ن@@وع آ@بوهوا( 2 @ب 3 م@یزا@نب@@ه@ره@ ب@@ردار@یاز آ ( ز@یر ز@م@ینی ل 4 دور@یو@نزد@ی@کیب@@@ه@ س@@وا@ح ( م@یزا@نن@@فوذ پ@@ذیریخاک( 5 سفره ىای آب زیر زمینی) آبخوان(:شامل دودستو است س 1ف1ره 1هایآ1بزیر زمینیآزاد( 1 س 1ف1ره 1هایزیر زمینیت111حتف111شار ( 2 سفره ىای زیر زمینی آزاد سفره ىای زیر زمینی آزاد در این نوع سفره ها یک الیه نفوذپذیر  برروی یک الیه نفوذ نا پذیر قرار دارد.این آبخوان ها بیشتر در دشت ها ودامنه کوه ها ایجاد می شود.واز طریق چاه وقنات قابل بهره بر داری است آب های زیرزمینی آزاد به طورطبیعی در  مناطق چشمه ره ىای زیر زمینی تحت فشار)چاه آرتز طرزتشکیل آبخوان تحت فشار)چاه آرتزین سفره های زیر زمینی درجایی تشکیل • می شود که یک الیه نفوذ پذیر بین دوالیه نفوذ ناپذیر قراربگیرد .این سفره بیشتر در نواحی کوهستانی .وشیب دار ایجاد میشود پایان

20,000 تومان