انواع روغن های خوراکی و غیر خوراکی
اسلاید 1: انواع روغن های خوراکی و غیر خوراکیاصول تشخیص روغن مناسب
اسلاید 2: www.tabaye.ir
اسلاید 3: با توجه به روند افزايش مصرف روغن ها و رابطه آن با بيماري هاي قلبي _عروقی، شناخت و تهیه یک روغن سالم اهمیت زیادی دارد
اسلاید 4: تقسیم بندی روغن ها بر اساس سهولت هضم:روغن های لطیف: روغن هایی که به آسانی هضم می شوندروغن های غلیظ: روغن های سنگین که بدن نیروی زیادی برای هضم آن ها صرف می کندمصرف روغن های لطیف برای معده های ضعیف و افراد کم تحرک مناسب تر است و منجر به افزایش چربی بدن نیز نمی شود.
اسلاید 5: برای کسانی که چربی شان بالاست و دچار مشکلاتی مثل اضافه وزن، کبد چرب، مشکلات قلبی و عروقی و ... هستند، مصرف روغن های لطیف بهتر استافرادی که تحرک بالایی دارند می توانند از روغن های غلیظ نیز استفاده کنند
اسلاید 6: روغن های لطیف: روغن زیتون، روغن کنجد، روغن بادامروغن های غلیظ: روغن پیه، روغن دنبه
اسلاید 7: روغن های طبیعی: روغن هایی که منشا طبیعی دارند و مناسب تغذیه انسان هستندروغن های غیرطبیعی: روغن های صنعتی که از مواد طبیعی تهیه می شوندبعضی روغن ها حکم روغن های صنعتی را دارند که متاسفانه امروزه در برنامه غذایی اغلب افراد جا داده شده اند.اغلب کسانی که به توصیه پزشکان طب سنتی روغن های جامد و مایع را کنار گذاشته و روغن های طبیعی مصرف میکنند با تغییر اساسی در وضعیت سلامتی شان روبرو می شوند. تقسیم بندی روغن ها بر اساس طبیعی یا غیرطبیعی بودن:
اسلاید 8: روغن های طبیعی یا منشا حیوانی دارند یا منشاء نباتی (گیاهی)روغن های با منشا نباتی (منظور روغن نباتی صنعتی نیست!) از دانه های روغنی مانند کنجد و ذرت و ... گرفته می شوند یا از میوه هایی مثل زیتون
اسلاید 9: روغن حیوانی: این دسته از روغن ها یا از چربی قسمت های مختلف بدن حیوان تهیه شوند یا از شیر حیواناتشیر حیوان را با روش های سنتی به دوغ و ماست و کشک و کره و روغن تفکیک کرده و قسمت روغنی را برای آشپزی استفاده می کننداز دنبه گوسفند نیز به روشی خاص روغن دنبه تهیه می شودچربی دور شکنبه حیوانات نیز چربی زیادی دارد که می تواند مورد استفاده قرار بگیرد
اسلاید 10: روغن های غیرطبیعیروغن های جامد و مایع بازار منشاء طبیعی نداشته و برای سلامتی بسیار مضر هستند.برخی روغن ها مانند روغن زیتون صنعتی نیز از میوه زیتون تهیه نمی شوند و منشاء غیرطبیعی دارند. (گاها پارافین خوراکی به نام روغن زیتون طبیعی توسط برخی شرکت ها به بازار عرضه می شود.)
اسلاید 11: تقسیم بندی روغن ها بر اساس طبع:روغن های گرمروغن های سردعموم روغن هایی که به مصرف خوراکی میرسن طبع گرم دارن
اسلاید 12: روغن های گرم: روغن دنبه، روغن کنجد، روغن زیتون، روغن کره گاوروغن های سرد: روغن بنفشه
اسلاید 13: روغن ها بسته به اینکه از چه ماده ای استخراج شوند خواص متفاوتی دارندروغن زیتون خواصی مشابه میوه زیتون و روغن بادام خواصی مشابه خود بادام دارد
اسلاید 14: در طبقه بندی روغن ها گفته شد که روغن ها باید در درجه اول منشا طبیعی داشته باشند، بعد طبعشان با مزاج انسان سازگار باشد و در نهایت هم در لطیف بودن و غلیظ بودن متناسب با میزان تحرک بدن و قوت هاضمه باشند.
اسلاید 15: یکی از معایب روغن های حیوانی اینست که عموما غلیظ هستند به این معنی که برای افراد با معده ضعیف و افراد کم تحرک مناسب نیستند. ولی سایر ویژگی های مثبت روغن ها را دارا می باشند.البته روغن شیر گاو از سایر روغن های حیوانی لطیف تر بوده و هضم آن به راحتی صورت می گیرد.
اسلاید 16: مناسب ترین روغن ها:روغن ارده کنجد و روغن زیتون برای مصارف جامعه امروزی از هر لحاظ مناسب است.روغنی با منشا طبیعی، لطیف و زودهضم و طبع گرم که در تامین چربی مورد نیاز بدن و نیز از بین برنده چربی های زائد نقش بسزایی دارند.بهتر است از روغن کنجد برای مصارف سرخ کردنی استفاده کرد و از روغن زیتون را در مواردی بکار برد که حرارت زیادی نبیند
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.