سندروم داون
اسلاید 1: سندروم داون
اسلاید 2: سندروم داون چیست؟ سندرم داون که در گذشته مُنگُلیسم نیز نامیده میشد، یک بیماری ژنتیکی است که به دلیل حضور تمام یا بخشی از یک کروموزوم اضافی در جفت کروموزوم ۲۱ به وجود میآید که در اصطلاح علمی تریزومی ۲۱ نامیده میشودعمده ناهنجاری ها:وجود مشکلات یادگیری و نیز محدودیت و تأخیر رشد و نمو میباشد. ناهنجاریهای فک و صورت، ناهنجاریهای قلبی عروقی و خطر ابتلای بیشتر به انواعی از بیماریها نظیر آلزایمر، لوسمی و عفونتها نیز از پیامدهای این بیماری میباشند. علایم ظاهری سندرم داون، وجود یک خط عرضی در کف دست به جای دوتا، چینهای کنار داخلی صورت، بینی کوچک و سر بالا و گوشهای کوچکتر و کمی پایینتر و … میباشد.
اسلاید 3: علّتعلت اصلی ایجاد کننده سندرم داون، جدا نشدن کروموزومهای شماره ۲۱ مادری است که این خطر با افزایش سن مادران رابطه دارد، در کنار این، عدم جدایی میوزی پدری، موزاییسم حاصل از عدم جدایی میتوزی یا جابجایی بین کروموزومها نیز میتواند باشد. بهطور معمول از هر کروموزومی دو نسخه وجود دارد. در سندرم داون، سه نسخه از کروموزم ۲۱ وجود دارد و همین امر موجب ابتلا به این سندرم میشود.برخی بیماریها ازجمله آلزایمر و صرع، افراد مبتلا به سندرم داون را بیش از دیگران تهدید میکنند. مبتلایان به بیماری ژنتیک سندرم داون بهطور متوسط، حدود ۳۲ تا ۳۵ سال عمر میکنند
اسلاید 4: ویژگی ظاهری چشمان روبهبالا با درزهای مورب، چینهای پوستی در گوشههای داخلی و لکههای سفید روی عنبیه؛ تونوس ماهیچهای کم؛ قد و گردن کوتاه؛ پل بینی صاف؛ خطوط تکی و عمیق در وسط کف دست؛ زبان بیرونآمده از دهان؛ فضای زیاد بین انگشت شست پا و انگشت دوم؛ انحنای انگشت پنجم دست بهسمت داخل.
اسلاید 5:
اسلاید 6: اختلالات رشدکودکان مبتلا به این سندرم اغلب بعد از همسنوسالهای خود به مراحل مهم رشد میرسند. ممکن است دیر زبان باز کنند و شاید هم برای رسیدن به زبان گفتاری بلیغ، نیاز به گفتار درمانی داشته باشند.یک کودک مبتلا به سندروم داون بهطور متوسط: در ۱۱ ماهگی مینشیند؛ در ۱۷ ماهگی چهاردستوپا میرود؛ در ۲۶ ماهگی راه میرود.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.