VLAN
اسلاید 1: VLAN
اسلاید 2: LANVLAN
اسلاید 3: VLANیک مفهوم منطقی یا logical است و به معنای گروهی از شبکه ها است که فارغ از محل فیزیکی که در آن قرار گرفته اند، برای ایجاد کردن محدودهBroadcast یاBroadcast Domain های کوچکتر بر روی یک سویچ ایجاد می شوند.VLANها همان خصوصیاتی را دارند که یک شبکه LAN واقعی دارد اما آنها وابسته به محل فیزیکی دستگاه هایی که به شبکه متصل می شوند نیستند.هر سویچ بصورت پیشفرض دارای یک VLAN است.رایج ترین پروتکل هایی که درVLAN ها استفاده می شوند به نام(802.1q) Dot1q و ISL معروف هستند و این پروتکل ها در ارتباطات بین VLAN ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند.در واقع، VLAN ها شبکه LAN را به جای یک Broadcast Domain عمومی، به چند Broadcast Domain اختصاصی تبدیل می کنند.
اسلاید 4: از مزایای VLAN می توان به صرفه جویی در پهنای باند، امنیت بیشتر، جلوگیری از صرف هزینه زیادی برای خرید سوییچ و برخوداری از یک طراحی منعطف برای شبکهمان اشاره نمود.به علاوه، VLAN ها مزایای دیگری هم دارند از جمله نگهداری و حفاظت از کامپیوترهایی که با سایر کامپیوترها عضو یک LAN میباشند اما حاوی اطلاعات مهمیاند و با استفاده از مفهوم VLAN می توانیم آنها را در VLAN مجزایی نگهداری کنیم.VLAN Trunkingاگر VLAN در شبکههایی که با چندین سوییچ به هم وصل شدهاند استفاده شود، برای بخشهای بین سوییچ بایستی که ازVLAN Trunking استفاده کنیم. به عبارت ساده تر وقتی روی سوییچها VLAN تعریف می کنیم، سوییچها را از طریق ترانک به هم وصل می کنیم.VLAN Taggingهنگامی که دو سویچ را به هم متصل (ترانک) می کنیم، برای هدایت بسته ها به VLAN مورد نظر، از تکنیک VLAN Tagging استفاده خواهیم کرد که باعث برچسب زدن روی بسته ها می شود. که این برچسب حاوی شماره VLAN یا VLANID است که در قالب یک فریم (دارای سرآیند VLANID) همراه بسته ارسالی به سویچ فرستاده می شود.
اسلاید 5: شکل و قالب محتوای این فریم و سرآیند، به وسیله پروتکل های ترانک مشخص می شود. به طور کلی، امروزه از دو نوع پروتکل ترانکینگ استفاده می شود:ISL (Inter Switch Link)802.1Qانواع پروتکلهای ترانکینگVLAN Trunking Protocolیا VTPVTP پروتکل VLAN Trunking است. یعنی مخصوص VLAN ها آن هم برای حالت Trunking است. و تنها از ترانک برای انتشار میتاند استفاده کند. یعنی تنها مخصوص انتقال بین سوییچها است.با استفاده از پروتکل VTPمی توانیم اطلاعات VLAN را روی یک سوییچ ست کنیم بعد با استفاده از VTPسایر سوییچها را از وجود این VLAN و پیکربندیش آگاه کنیم. نتیجه این میشه که باقی سوییچها نیز این VLAN را خواهند شناخت.
اسلاید 6: Subnettingبه وسیله Subnetting می توان در یک شبکه LAN برای هر VLAN یک Subnet داشته باشیم.ایجاد یک VLANجهت ایجاد Vlan می بایست بعد از فرمان vlan عددی دلخواه انتخاب نموده و سپس با فرمان name نامی نیز برایش معین کنیم.Switch (config)#Switch (config)#vlan 20Switch (config-vlan)#name icndSwitch (config-vlan)#اختصاص پورت به VLANSwitch (config)#Switch (config)#interface fastEthernet 0/1Switch (config-if)#switchport access vlan 20Switch (config-if)#جهت تعیین آنکه کدام پورتها در Vlan ایجاد شده قرار بگیرند می بایست به صورت زیر عمل نمود:
اسلاید 7: نمایش وضعیت Vlan ها:با استفاد از فرمان Show vlan می توان وضعیت vlan ها را مورد بررسی قرار داد:همانطور که مستحضرید، پورت ۰/۱ به vlan 20 با نام icnd اختصاص یافته است و سایر پورت ها در vlan1قرار دارند، حال آنکه ما فقط vlan20 را ساخته بودیم. vlan1به صورت پیشفرض روی سوئیچ های سیسکو ساخته شده و تمام پورت های سوئیچ به صورت Default در آن قرار دارند.
اسلاید 8: موفق باشید...
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.