آداب معنوی دوران بارداری
اسلاید 1: آداب معنوی دوران بارداری
اسلاید 2: www.tabaye.ir
اسلاید 3: جنین؛ از همان زمان انعقاد نطفه، موجودی است زنده و از شمار بندگان خدای متعال؛ که دیگر بندگان، موظّف به حفظ شان و حقوق او هستند.
اسلاید 4: باید دقّت داشته باشیم که تمام آنچه که مادر می خورد، می پوشد، می شنود، می گوید، می بیند، لمس می کند، احساس می کند و نیز تمام کنش ها و واکنش های قلبی و روحی او و حتّی تمام اتّفاقات پیرامونی او – یعنی فضای زندگی، رفتار همسر، همنشینان و … – همه و همه بر تربیت روحی جنین موثّرند؛ بنابراین به عنوان یک اصل اوّلیّه: «هر چه کنی به خود و جنین خود کنی؛ گر همه نیک و بد کنی»
اسلاید 5: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران بارداری:توبه از گناهان گذشته(در ابتدای بارداری و حتّی از آن زمان که تصمیم به بارداری می گیرید)انجام واجبات و ترک محرماتمراقبت از نماز اول وقت
اسلاید 6: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران بارداری:ختم قرآن: اگر هر روز ۲/۵ صفحه قرآن تلاوت شود در طول بارداری حدّاقل یک بار قرآن را ختم خواهید کرد.زیارت مشاهد شریفه:به ویژه حدّاقل یک بار در طول بارداری سعی کنید به زیارت حضرت ثامن الحجج و خواهر مکرّمه ایشان حضرت معصومه(علیهما السّلام) شرفیاب شوید.
اسلاید 7: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران بارداریحضور در مجالس اهل بیت:بهره مندی از مجالس اهل بیت(علیهم السّلام) را از همین دوران جنینی به کودکتان بیاموزید.با کودک خود گفتگو کنید؛ سعی کنید در طول بارداری همه روزه وقتی را به گفتگو با کودکی که در رحم دارید اختصاص دهید و به تدریج، اصول عقاید دین را برای او مرور کنید.
اسلاید 8: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران بارداریدائم الوضو بودن:انجام این مستحبّ، نورانیت وجود زن باردار و فرزندش را توامان به دنبال خواهد داشت.دوری از لقمه حرام:کمتر مساله ای است که بتواند به اندازه لقمه حرام یا شبهه ناک، انسان را از درک سعادت محروم کند و در عین حال-و متاسّفانه- در این روزها، شاید کمتر مساله شرعی باشد که به این اندازه مورد غفلت واقع شده باشد.
اسلاید 9: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران بارداری (لقمه حرام)نطفه برآیند غذاهایی است که پدر و مادر مصرف می کنند؛ بنابراین بسیار بدیهی خواهد بود که درآمدهای حرام بر نسل انسان تاثیر منفی بگذارند:امام صادق(علیه السّلام) می فرمایند:کسْبُ الحَرامِ یُبینُ فی الذّرّیه: اثر درآمد حرام در فرزندان آدمی آشکار می شود.- اگر درآمد خانواده از راههای نامشروع تامین شود راه بر دخالت شیطان در تشکیل نطفه باز می شود. ۱- زن باردار باید در طول دوران بارداری – و البته دوران قبل و بعد از آن – با حفظ ادب و احترام، فعّالیت های کاری و اقتصادی همسر خود را مورد مداقّه قرار دهد و هر کجا مشکلی مشاهده کرد آن را تذکّر دهد. طبیعتاً اگر خود زن هم در معیشت خانواده سهیم است باید همین حسّاسیت را نسبت به خود نیز اعمال کند.
اسلاید 10: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران بارداری (لقمه حرام)۲- شاغلین خانواده – چه زن و چه مرد – باید در انجام وظایف قانونی و شرعی در محیط کار، اهتمام کنند تا به واسطه کم کاری، درآمد حاصله از دایره حلّیت خارج نشود. ۳- اگر هر یک از شاغلین خانواده، شغل آزاد دارد، با مردم طریق انصاف در پیش بگیرد و از انواع گناهانی که مال حرام را به همراه می آورند(دروغ، تقلّب، کم فروشی، گران فروشی، غشّ در معامله، معاملات حرام و …) بپرهیزد. ۴- پسندیده است که شاغلین خانواده نسبت به یادگیری مسایل فقهی مربوط به کار و تجارت اهتمام ویژه ای داشته باشند؛ چرا که بسیاری از مال های حرام به علّت همین ندانستن ها و نیاموختن ها وارد زندگی ما می شوند.
اسلاید 11: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران بارداری (لقمه حرام)5- اگر به کسی بدهی دارید بدهی او را پرداخت کنید یا حدّاقل با او در مورد بازپرداخت آن به توافق برسید. 6- اگر مطمئن هستید که شخصی حلال و حرام را در زندگی خود رعایت نمی کند یا خمس نمی دهد و یا مواردی از این دست؛ حدّاقل در این دوران، رفت و آمد با او را قطع کنید.
اسلاید 12: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران بارداریجوّ غالب خانواده، جوّی معنوی باشد: حتّی المقدور از ورود در بحث ها و گفتگوهایی که متضمّن گناه هستند(مثل غیبت، شکایت از زمانه و...)خودداری شود. مسدود کردن راه ورود امواج گناه آلود انواع فیلم ها و موسیقی های نامناسب به خانه:. پخش ملایم قرایت قرآن در خانه در ساعات مناسبی از روز، شاید بیش از هر کسی جنین را خوشحال و مسرور کند.
اسلاید 13: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران بارداریهمنشین خوب مادر باردار:یکی از موثّرترین اتّفاقات در مورد سلامت روحی فرزند؛ همنشینی های مادر در دوران بارداری است. هر «هم صحبتی» و «هم نفسی»، به اندازه خود، جنین را تحت تاثیر قرار خواهد داد.اهتمام ویژه به صدقه دادن ( مخصوصا روزانه)
اسلاید 14: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران بارداریدعا برای داشتن نسل صالح:در این زمینه توجّه به اوقات استجابت دعا بسیار کمک کننده است. در دعا برای فرزندان فعلی و آینده خود، اصرار، جدّیت و استمرار داشته باشید؛ فراموش نکنید که در دعا برای فرزندی که در رحم مادر است علاوه بر خواسته های معنوی و روحانی، بر سلامتی جسمی او نیز تاکید کنید.
اسلاید 15: نکات کاربردی در آداب معنوی دوران باردارینذر:می توانیم برای فرزندی که در راه داریم نذر کنیم تا انشاءالله خداوند کودکی صحیح و سالم به ما عنایت نماید.عهد با خدا:در ابتدای بارداری یا زمانی که تصمیم به بارداری می گیرید با خداوند متعال عهد کنید که تلاش خواهید کرد که این فرزند را به سوی مسیر بندگی او رهنمون شوید و از او بخواهید که یاریگر شما باشد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.