آزادی بیان
اسلاید 1: آزادی بیان
اسلاید 2: آزادی بیان، چشم انداز عمومی آزادی ارزشی است که در سرشت انسان وجود دارد و مبارزه با دست آوردن این حق همواره در سرخط عملکرد های انسان قرار داشته است.انسان فطرتا می خواهد که آزاد باشد و هرکاری که می خواهد آنجام دهد.
اسلاید 3: آزادی بیان، چشم انداز عمومی آزادی بیان که گرانبهاترین حقوق انسانی و سنگ محک تمامی آزادی ها شناخته شده و آن دسته از حقوق بشر است که جزء حقوق طبیعی انسان به شمار می رود.در هرجامعه یی که ازادی بیان وجود نداشتهباشد، دموکراسی هم معنی ندارد.
اسلاید 4: آزادی بیان، چشم انداز عمومی آزادی بیان به معنی داشتن آزادی برای ابراز عقاید، دیدگاه ها و نظریات است. این آزادی نمی تواند محدود شود، به استثنای مواردیکه امنیت جامعه، نظم عمومی، حریم خصوصی افراد و سایر موارد مشخص شده را قانون را نقض نماید.
اسلاید 5: بررسی آزادی بیان در متون حقوقیبه دلیل با اهمیت بودن آزادی بیان در گذشته و حال، در اغلب قوانین داخلی کشورها و قوانین منطقه یی و بین المللی آزادی بیان ذکر شده است. مرور مختصر داریم به آن ماده های این قوانین که به آزادی بیان اختصاص یافته است:
اسلاید 6: آزادي بيان آزادی بیان در قوانین ملی وبین المللی
اسلاید 7: اعلامیهء حقوق بشر و شهروند فرانسه 1789مادهء 4: آزادی عبارت است از توانایی انجام دادن هر کاری که به دیگران زیان نرساند. بنا براین اجرای حقوق طبیعی هیچ یک از افراد دارای حد و مرزی نیست مگر حدودی که استفاده از همان حقوق را برای سایر اعضای جامعه تضمین کرده باشد. این حد مرز را فقط قانون می تواند تضمین کند.
اسلاید 8: ادامه ...مادهء 11: آزادی آگاهی از افکار و عقاید از گرانبهاترین حقوق بشر است. بنابرین هر یک از افراد کشور می توانند هر چه می خواهند آزادانه بگویند، بنویسند، به چاپ برسانند، مگر در مواردی که قانون تعیین کرده باشد. در آن صورت تجاوز آزادی مزبور مستلزم مسؤولیت خواهد بود.
اسلاید 9: اعلامیه جهاني حقوق بشر/دسامبر 1948هر کس حق آزدی عقیده و بیان دارد و حق مزبور شامل آن است که از داشتن عقاید خود بیم و اضطرابی نداشته باشد و در کسب اطلاعات و افکار و در اخذ و انتشار آن با تمام وسایل ممکن و بدون ملاحظات مرزی آزاد باشد.
اسلاید 10: میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی/ 16 دسامبر 1966مادهء 19: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سرحدات خواه شفاهاً یا به صورت نوشته یا چاپ یا به صورت هنری یا به هر وسیلهء دیگر به انتخاب خود می باشد.
اسلاید 11: محدودیت های آزادی بیان در آیینه تصویر
اسلاید 12: شما چه فکر می کنید؟
اسلاید 13: آزادی بیان در متون حقوقی افغانستان
اسلاید 14: قانون اساسی افغانستانمادهء 24: آزدای حق طبیعی انسان است. این حق جزء آزادی دیگران و مصالح عامه که توسط قانون تعیین می گردد، حدودی ندارد.آزادی و کرامت انسان از تعرض مصون است.دولت به احترام و حمایت آزادی و کرامت انسان مکلف می باشد.
اسلاید 15: ادامه ...مادهء 34: آزادی بیان از تعرض مصون است.هر افغان حق دارد فکر خود را به وسیلهء گفتار، نوشته، تصویر و یا وسایل دیگر با رعایت احکام مندرج این قانون اساسی اظهار نماید.هر افغان حق دارد مطابق با احکام قانون به طبع و نشر مطالب بدون ارائه قبلی آن به مقامات دولتی بپردازد.
اسلاید 16: قانون رسانه های همه گانی افغانستانماده 1: اين قانون با در نظر داشت اصول و احكام دين مبين اسلام و به تاسي از حكم ماده 34 قانون اساسي و رعايت ماده 19 اعلاميه جهاني حقوق بشر، به منظور تامين حق آزادي فكر و بيان و تنظيم رسانه هاي همگاني در كشور وضع گرديده است.
اسلاید 17: اهداف قانون رسانه ها، عبارت اند از: 1- حمایت و تضمین حق آزادی فکر و بیان.2- حمایت از حقوق ژورنالیستان و تامین شرایط فعالیت آزاد رسانه ها.3- ترویج و انکشاف رسانه های همگانی آزاد، مستقل و کثرت گرا.
اسلاید 18: ادامه ...4- فراهم نمودن زمینه مناسب برای اظهار فکر و احساس اتباع کشور توسط گفتار، نوشته، رسم، تصویر، ثبت روی نوار، تمثیل، حرکت و سایر پدیده های علمی،ادبی، هنری، و طبع و نشر.5- رعایت اصل آزادی بیان و رسانه های همگانی مسجل در اعلامیه جهانی حقوق بشر با درنظرداشت دین مقدس اسلام. ...))6- كمك به منظور رشد سالم رسانه هاي همگاني
اسلاید 19: ماده 4 قانون رسانه ها (( هر شخص حق آزادی فکر و بیان را دارد. طلب، حصول و انتقال معلومات، اطلاعات و نظریات در حدود احکام قانون بدون مداخله و محدودیت از طرف مسؤولین دولتی، شامل این حق است. این حق در برگیرنده فعالیت آزاد وسایل پخش، توزیع و دریافت معلومات نیز میباشد.دولت آزادی رسانه های همگانی را حمایت، تقویه و تضمین می نماید.هیچ شخص حقیقی یا حکمی بشمول دولت و ادارات دولتی نمی تواند فعالیت آزاد رسانه های خبری یا معلوماتی را منع، تحریم، سانسور یا محدود نموده و یا طور دیگر در امور نشرات رسانه های همگانی و معلوماتی مداخله نماید، مگر مطابق احکام این قانون.))
اسلاید 20: نتیجه گیری دریک نتیجه گیری کلی از متون حقوقی ملی و بین المللی در مورد آزادی بیان، می توان بیان داشت که عناصر اساسی آزادی بیان، آزادی عقیده و آزادی اطلاعات است.در آزادی اطلاعات هم سه عنصر مشترک به چشم می خورد که عبارت اند از: آزادی جستجو، آزادی دریافت و آزادی انتشار است.
اسلاید 21: عناصر متشکلهء آزادی بیانآزادی فکرواندیشه: هر کس حق ابراز آزادانهء فکر و اندیشه های خود را بدون ترس و بیم داشته باشد. این افکار و آزادی ها در عرصه های گونه گون می توانند ظهور کنند.آزادی بیان بدون آزادی عقیده نمی تواند معنی داشته باشد.
اسلاید 22: ادامه ...آزادی اطلاعات: شامل پخش اطلاعات، آزادی دریافت اطلاعات و آزادی جستجوی اطلاعات می شود.این آزادی شامل سه دسته می شود:
اسلاید 23: ادامه ...1- آزادی نشر معلومات و فکر: که در آن انتشار آزادانهء افکار، اندیشه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، و شماری دیگری از این دست مطرح می گردد.آزادی پخش پیش شرط اساسی آزادی اطلاعات است.
اسلاید 24: آزادی دریافت این آزادی وابستگی تناتنگی با آزادی پخش دارد و بدون آنهم معنا ندارد.حقوقدانان معتقدند که حق آزادی دریافت اطلاعات هیچ وقت نباید مختل شود.ولی این وجود برای دریافت اطلاعات، محدودیت هایی مرتبط باامنیت ملی، اسرارمهم نظامی، دخالت امور خصوصی افراد قضایای دادگاه ها و سایر موارد وجود دارد.
اسلاید 25: آزادی جستجو انسان های قرن حاضر افراد جستجوگرند و از نظر حقوقی حق مسلم افراد است که در جستجوی اطلاعات باشند.
اسلاید 26: شما چه فکر می کنید؟
اسلاید 27: پايانتشكر از توجه تان! موفق باشيد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.