آشنایی با زبان UML
اسلاید 1: آشنایی با زبان UML جلسه ششمبر اساس کتاب چکیده UML، تألیف مهندس مهدی ساعدی
اسلاید 2: 2 نمودار فعالیتنمودار فعالیت برای ترسیم جنبه های دینامیکی سیستم است. یک نمودار فعالیت اساساً یک فلوچارت است که برای نمایش جریان کنترل از یک فعالیت به فعالیت دیگر به کار می رود.در این نمودار سعی بر آن شده که صرف نظر از آنکه فاعل رفتار ترسیم شده چه کسی است، بتوان یک رفتار را به خوبی با تقدم و تاخر و شروط لازم به نمایش در آورد.
اسلاید 3: 3حالت فعالیت و حالت فعلحالت فعالیت عبارت است از حالتی که در طی آن یک فعالیت انجام می شود. فعالیت کاری است که می تواند تجزیه شود و یا به وسیله روی دادن واقعه ای، منقطع گردد. حالت فعل عبارت است از کاری که بیشتر از آنچه هست نمی تواند تجزیه شود و در تفکر ما نسبت به سیستم این گونه است که انگار در یک آن یا لحظه، انجام می شود، هر چند از نظر فیزیکی دارای بعد زمان است، اما ما برای آن بعد زمان در نظر نمی گیریم. تفاوت آنها: در حالت فعالیت می توان فعل ورودی و خروجی داشت ولی در حالت فعل نمی توان.
اسلاید 4: 4شکل های حالت حالت حالت فعالیت و حالت فعل
اسلاید 5: 5حالات آغازین و پایانیاین دو حالت بیان گر حالت آغازین یا شروع در یک نمودار فعالیت و حالت پایانی یا نهایی در آن هستند.
اسلاید 6: 6انتقال هازمانی که با تمام شدن یک فعالیت یا فعل به فعالیت یا فعل دیگری انتقال می یابیم، کنترل نیز به فعالیت یا فعل جدید منتقل می شود. برای نمایش این جریان، از انتقال ها استفاده می گردد. به این نوع انتقال، انتقال بدون ماشه یا تکاملی گفته می شود به دلیل آنکه فورا پس از انجام شدن کار در حالت مبداء، کنترل به حالت مقصد عبور داده می شود.
اسلاید 7: 7انتقال ها (ادامه)برای نمایش آنکه چند فعالیت می توانند موازی یا همروند اجرا شوند از میله همگام سازی استفاده می گردد. به این انشعاب، اصطلاحاً شاخه شاخه گفته می شود.وقتی بخواهیم نشان دهیم با انجام و به پایان رسیدن چند فعالیت، امکان انتقال به یک حالت جدید وجود دارد، از یک میله همگام سازی استفاده می شود. به این حالت اصطلاحاٌ ادغام گفته می شود.انتقال می تواند محروس یا مشروط باشد، به این معنا که تا شرط خاصی که بر روی انتقال و درون علامت([ ]) نوشته شده، ارضا نشود، نمی توان از حالت مبدا به حالت مقصد منتقل شد، حتی اگر فعالیت حالت مبدا به اتمام رسیده باشد.
اسلاید 8: 8انتقال ها (ادامه)برای نمایش انشعابات در نمودار فعالیت، از نماد لوزی تو خالی استفاده می شود.برای آنکه نشان دهیم که یک انتقال، چند بار رخ می دهد، از علامت ستاره استفاده می کنیم. به این نوع انتقال، انتقال تکراری گفته می شود.
اسلاید 9: 9نمودار فعالیت
اسلاید 10: 10خط شنابرای آنکه نشان دهیم که فاعل یک فعالیت یا فعل در نمودار فعالیت چه کسی است از نماد خط شنا استفاده می شود. به این ترتیب که با ترسیم خط چین های عمودی و تفکیک نمودار به بخش های مختلف و سپس نام گذاری هر بخش به نام فاعل فعالیت های آن بخش و در نهایت قرار دادن فعالیت های هر بخش در آن بخش، می توان این کار را انجام داد.
اسلاید 11: 11تکرار و خط شنا در نمودار فعالیت
اسلاید 12: 12 نمودار حالتدر یک نمودار حالت کلیه حالات ممکنی که یک شیء می تواند در دوره زندگی خود در آن قرار بگیرد را ترسیم می کنیم. همچنین، شرایط و وقایعی که بر اساس آنها یک شیء می تواند از حالتی به حالت دیگر برود نیز در نمودار نمایش می یابد.
اسلاید 13: 13حالتحالت عبارتست از شرایط یا وضعتی در طول زندگی یک شیء، که شیء در حین آن، یا شرایطی را ارضا می کند، یا فعالیتی را انجام می دهد و یا رخ دادن یک واقعه را انتظار می کشد.شکل 1: حالت شکل 2: حالات آغازین و پایانی
اسلاید 14: 14مواردی که در حالت وجود داردفعل ورودی و خروجی: افعالی که در لحظه ورود به حالت و لحظه خروج از آن اجرا می شود.فعالیت: پس از فعل ورودی اجرا می شود.زیر حالت ها: بیان گر ساختار تو در تویی یک حالت است.انتقال داخلی: در آن شیء تغییر حالت نمی دهد ولی با انجام یک انتقال، از حالت فعلی دوباره به همین حالت وارد می شود.
اسلاید 15: 15انتقالانتقال عبارتست از ارتباطی ما بین دو حالت که نشان می دهد، شیء از حالت اولیه با انجام فعلی خاص به حالت ثانویه وارد می شود. در صورتیکه واقعه ای مشخص رخ دهد و شرایط مشخصی ارضا گردد.
اسلاید 16: 16یک انتقال دارای پنج قسمت است 1. حالت مبدا: حالتی که تحت تاثیر انتقال واقع می شود.2. واقعه: واقعه ای که با درافت شدنش توسط شیء در حالت مبدا، اتقال را قادر می سازد تا در صورت راضی بودن شرط های انتقال، انتقال صورت پذیرد.3. شرط یا محافظ: عبارتی منطقی است که وقتی واقعه ای دریافت شده توسط انتقال، امکان وقوع انتقال را فراهم می کند، این عبارت محاسبه می شود و در صورت درست بودن، انتقال شلیک می شود و در غیر اینصورت انتقال روی نمی دهد.
اسلاید 17: 17یک انتقال دارای پنج قسمت است(ادامه) 4. فعل: فعل یک عمل یا اجرای تجزیه ناپذیر است که می تواند بر روی انتقال سوار شود و به این معناست که با انجام انتقال، فعل نیز اجرا می شود.5. حالت مقصد: حالتی است که پس از تکمیل انتقال، فعال می شود و شیء در آن حالت قرار می گیرد.یک انتقال می تواند چند حالت مبدا داشته باشد که در این صورت به شکل ”ادغام“ معروف است.اگر انتقال دارای چند حالت مقصد باشد، ”شاخه شاخه“ گویند.
اسلاید 18: 18ادغام و شاخه شاخه در نمودارهای حالت
اسلاید 19: پایان جلسه ششم
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.