معماری و عمرانعلوم مهندسی

آشنایی با معماری اسلامی 1

صفحه 1:

صفحه 2:
مسجد سلطان احمد استانبول *استاد: برزگر زاده * دانشجو: آمنه حیدری فر

صفحه 3:
مسجد سلطان احمد ؟ مسجد سلطان احمد یکی از آثار به جا مانده از دوران سلطنت ترکان عثمانی است. که به دلیل استفاده فراوان کاشی ‎cle‏ آبی در معماری داخلی آن به مسج ای استانیول معروف شده ات

صفحه 4:
پیشینه تاربخی : ‎see ۰‏ 0 آقایی صدف کار دستور ساغت مسجدی ‎Bile‏ مسجذ ابا صوفیه اما با متاره هاى طلايى را داد.اما از آنجا كه معمار ‏لغت طلايى را به اشتباه © منارة مى شتود. شروع به سناختا ‏مسجدى با © مناره و جندين كنبد آبشارى مى كند.كه در سال ۱۶۱۹ میلامی ساخث ابن بنا به بايان مى رسد و همچنین جالب است بدانید كه در ابتدا ساخت اين.بنا تنها ‏براى رقابت با مسجد ايا صوفيه بود اما در نهايت مساحت و انذازه كلى ساختمان به مراتب 'كوجكتر ازايا صوفيه شد: ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 5:
معماری مسجد سلطان احمد * مسجد سلطان احمد از ‎١١‏ نبب كوجت و زگ تشكيل شده استككة 6 كنبداين مسجد كنبد | های اصلی و مابقی گنبد های فرعی می باشند و | بجزء اين ه كنبد اصلى و 8 گنبد کوچکتر ۶ ‎ .‏ ‏مناره بسیار بلند و مرتفع نیز در ساختمان اين مسج خود تماین.می کنذیر زوی:هر ۸ کنید. فرعی و کوچک مسجد ۱۴ پنجره و بر روی هر ۵ كنبد اصلن ۲۸ پنچره کار گذاشته است.

صفحه 6:
۴ مسجد سلطان احمد بصورت یک مکعب ساخته شده که محراب آن به سمت خانه خدا در مکه بنا شده و در محیط داخلی نیز از تعداد بیشماری کاشی آبی رنگ بسیار زیبا استفاده شده که این امر سبب شد تا این مسجد به نام مسجد آبی معروف شود و این کاشی ها تنها در محیط داخلی به کار گرفته شده اند.

صفحه 7:
:بخش ‎cle‏ مختلف مسجد * محیط داخلی = * محراب ؟ مناره ها * محيط بیرونی

صفحه 8:
وقتی قدم به داخل مسجد بگذارید در قسمت های بالایی کاشی های آبی رنگ و در قسمت های پائین تر کاشی های دست ساز بسیار زیبا با طرح و نقش های بی همتایی راخواهید دهید وکاشی های قسمتهای پایینی از دو طرح گل دار و سنتی برخوردارند که کاشی های گل دار براق تر و زیبا تر هستند . می توانید علاوه بر کاشی های,لوسترها وروشنایی های بسیار بزرگ و عظیمی را مشاهده کنید که توانسته اند به همراه ۲۰۰پنجره موجود در مسچد انعکاس نور بسیار عالی را فراهم کنند .

صفحه 9:
تمامی شیشه های این ۲۰۰پنجره رنگی هستند که توانسته فضای داخلی را بی نهایت زییا کند.شيشه ها علی رغم زیبایی بی نظیرش سبب عدم ورود حشرات وخزندگان به این مسجد بوده است وعمل دیگر برای عدم وروه حشرات به این مسجد اين بوت که بز روی جلجراغها تخم شترر مرخ قرار می دادند؛ تا عنکبوتها از این محل فرار کنند.

صفحه 10:
* در اطراف محراب مسجد پنجرهای بی شماری وجود ‎ae‏ دارد که جلوه و تزئیناتش را دو برابر کرده است. ؟ در قسمت جنوب شرقی مسجد یک اتاق سقف دار ‏بسیار زیبا با ۱۰ ستون از جنس سنگ مرمر که در واقع كابين بادشاهى نام دارد است و یکی از نكات جذاب در این کابین وجود محراب جداگانه که با طلارز یشمی و آیات قرانی تزئین شده اند می باشد. ‎ ‎ ‎

صفحه 11:
در این بخش افراد می توانند مدرسه قدیمی .حیاط و صحن بسیار بزرگ با راه های طاق دار فراوان ,وضوخانه در دوقسمت از حیاط.آویز های آهنی در قسمت در اصلی مسجد که به سبب احترام گذاشتن به ادر بنای مقدس حتی از سمت پادشاه کار گذاشته شده بود را مشاهده کنند.

صفحه 12:

صفحه 13:
* با نگاه کلی به بنای اصلی مسجد متوجه حضور ۶ مناره بسیار مرتفع و بلند آن می شوید که در ‎ols‏ اين منارة ها ساره ای به شكل مثلك ‎yey‏ ذارد كه توانستة جلوه خاصى به ادن مناره ها بيتشد و هر مناره داراى سه بالكن و يك يله ماربيج مى باشد. كه البته موذن براى كفتن اذان بايد از اين يله هاى ماربيج براى رسیدن به بالکن ها استفاده مي کرد.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان