alodegi_zodayi

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “آلودگی زدایی”

آلودگی زدایی

اسلاید 1: آلودگي زدايي

اسلاید 2: آلودگی به معنی استقرار مواد رادیواکتیو در مقادیر بیشتر از تشعشع طبیعی زمینه هر منطقه می باشد. رفع آلودگی پاکسازی مواد رادیواکتیو به منظور استفاده مناسب از اشیاء است.رفع آلودگی شخص رفع آلودگی خود فرد استرفع آلودگی مصدوم به معنی رفع آلودگی مصدومین به وسیله دیگران است .

اسلاید 3: رفع آلودگی مکانیکی شامل تلاشهایی برای پاکسازی ذرات رادیو اکتیو است . یک مثال آن فیلتر کردن آب است . رفع آلودگی پرتوی با روشی مشابه رفع آلودگی شیمیایی صورت میگیرد. تفاوت اساسی در زمان انجام روش است . رفع آلودگی شیمیایی یک اقدام اضطراری است در حالی که رفع آلودگی پرتوی چنین نیست .

اسلاید 4: رفع آلودگی مصدومین یک امر غیر عادی است .این روند نیازمند اختصاص نیرو و زمان است . حتی با برنامه ریزی و آموزش مناسب نیز همچنان نیاز به اختصاص منابع قابل توجه وجود خواهد داشت . .

اسلاید 5: در اوردن لباسهای رویی و شستشوی سریع پوست و موی آلوده ، باعث پاکسازی 95% آلودگی می شود. محلول هیپوکلریت 5/0 درصد که برای رفع عوامل شیمیایی بکار می رود باعث رفع آلودگی پرتوی نیز می شود . باید از پوست تحریک نشده مراقبت بعمل آید. اگر پوست دچار قرمزی باشد بعضی رادیونوکئیدها می توانند بطور مستقیم از راه پوست جذب شوند . محلولهای شستشو کننده جراحی باید در مقادیر فراوان در زخم ها ، شکم و قفسه سینه استفاده شوند . همه این محلولها باید بوسیله مکش به همراه استفاده از اسفنج و خشک کن مخصوص از محل شستشو پاک شوند .

اسلاید 6: فقط مقادیر فراوان آب ، نرمال سالین یا محلولهای چشمی برای استفاده در چشم توصیه می شوند .

اسلاید 7: انتقال ذرات پرتو زا مشکل بالقوه ای است که می تواند با یک رفع آلودگی بسیار دقیق برطرف شود .رفع آلودگی در مرکز درمانی از انتشار آلودگی به مناطقی از بدن که قبلا آلوده نشده ، نیروهای کمک کننده به بیمار و مراکز پزشکی جلوگیری می نماید

اسلاید 8: تایید رفع آلودگیآزمایش دقیق بدن با دوزیمتر های معتبری مثل , AN/PDR77 و AN/VDR-2 کفایت رفع آلودگی را تایید می کند . باید برای رفع آلودگی اختصاصی دستها ، انگشتان ، صوت ، مو و پا تلاش کرد. برای ساطع کننده های پرتو الفا ، شمارشی و با واپاشی کمتر از 1000 در دقیقه و برای ساطع کننده های پرتو بتا . شمارش کمتر از یک میلی رونتگن در ساعت ( ده میکروسیورت در ساعت ) نشانگر صحت رفع آلودگی است . پرتو گاما ممکن است تا دو برابر سطوح زمینه منطقه در فرد رفع آلودگی شده قابل آشکار سازی باشد.

اسلاید 9: رفع آلودگی بیمارانرفع آلودگی معمول بیماران تحت نظارت پرسنل پزشکی انجام می شود . باید از هر دو سوراخ بینی سواب های پنبه ای مرطوب تهیه وپس از برچسب زدن در کیسه های مجزا قرار داد.این سواب ها می توانند برای ارزیابی استنشاق ذرات رادیواکتیو مورد استفاده قرار گیرند . در صورت ارزیابی فوری بیماران رفع آلودگی می توانند از طریق در آوردن کامل لباسها و قرار دادن آنها در کیسه صورت گیرد.

اسلاید 10: در صورت امکان ، آب حاصل از شستشوی پوست باید جمع آوری و بطور مناسب دفع گردد.. اگر اماکن جمع اوری آب وجود نداشته باشد ، زهکشی پائین روبرای دفع آن مناسب است . واحد های سیار خالص سازی آب باید برای این منظور ماموریت یابند .

اسلاید 11: تورنیکه های تمیز باید جایگزین تورنیکه های آلوده شده و محل تورنیکه های اولیه نیز باید رفع آلودگی شوداسپلینت ها باید به شدت رفع آلودگی شوند

اسلاید 12: .لباسهای جدید باید در اتاق جراحی از بدن بیمار بیرون آورده شده و در یک کیسه پلاستیکی قرار داده شده و بر چسب مشخصات بر آن زده شود . زخم ها باید در هنگام رفع آلودگی پوست مجاور آنها پوشانیده شوند تا آلوده کننده ها وارد زخم نشوند .

اسلاید 13: رفع آلودگی زخمتمام مصدومین وارد شده به یک واحد پزشکی بعد از وقوع یک حمله پرتوی تا زمان اثبات عدم آلودگی ، باید آلوده محسوب شوند . اداره نمودن اولیه یک مصدوم آلوده شده به وسیله عوامل پرتوزا مشتمل بر انجام فوری کلیه اقدامات نگهدارنده حیات و نگهدارنده عضو بدون توجه به آلودگی او می باشد .

اسلاید 14: در آوردن لباسهای رویی MOPP و سایر لباسهای رویی ، در حین دوره احیاء مصدوم باعث رفع تقریبا کامل آلودگی بجز پوست نواحی بدون لباس می شود .

اسلاید 15: رفع آلودگی اولیه در حین رفع آلودگی اولیه در مناطقی که مصدوم را تحویل میگیرند . بانداژها برداشته شده و زخم ها شستشو داده میشوند .بانداژ ها فقط در صورت ادامه خونریزی جایگزین می شوند.

اسلاید 16: ملاحظات عمومی فقط ساطع کننده های پرتو گامای پر انرژی می توانند در زخم آلوده خطری فوری محسوب شوند . برای یک بیمارزنده غیر ممکن است بقدری آلوده شده باشد که برای مراقبین بهداشتی خطری داشته باشد .

اسلاید 17: آلودگی موضعی زخم بوسیله یک ماده ذره (Particular M Attar ) . اگر امکان داشته باشد باید رفع آلودگی شود .ساطع کننده های الفا و بتا در صورت باقی ماندن بر سطح پوست باعث آسیب های موضعی شدید شده و ممکن است بداخل جریان خون جذب و مجددا بعنوان آلودگی داخلی در بدن منتشر شوند ..

اسلاید 18: اگر امکان داشته باشد یک پروب پوشیده شده در دستکش مخصوص Radiac باید بدون تماس با سطح زخم ، درون زخم خشک قرار داده شو . پروب نباید با ذرات ماده رادیو اکتیو مایعات بدن یا پودر تالک درون دستکش آلوده شود .

اسلاید 19: مایعات بافتی یا دستکش های محافظت کننده ممکن است مانع از اشکار سازی ذرات پرتو ضعیف الفا و بتا شوند .بعد از اطمینان از کافی بودن رفع آلودگی ، زخم ها باید دوباره به شدت با نرمال سالین شستشو شوند .

اسلاید 20: جراحی تهاجمی مثل قطع عضو یا جستجوی وسیع در حفرات بدن ، نباید برای حذف آلودگی پرتوی از بدن انجام شود . سوختگی های در برگیرنده قسمتی از پوست باید بوسیله محلولهای رقیق ( نرمال سالین ) به شدت شسته و تمیز گردد تا پرتوگیری پوست سوخته به حداقل برسد . تاول ها نیز باید پانسمان شوند . تاول های ترکیده باید شستشو داده شده و با روشهای مناسب سوختگی درمان شوند

اسلاید 21: . در سوختگی های در برگیرنده تمام لایه های پوست مواد رادیو اکتیو در اسکار جایگزین می شوند .بدلیل عدم وجود جریان خون در بافت سوخته آلودگی در لایه های بافت مرده برای سالها باقی می ماند .برش و برداشتن چنین زخم هایی زمانی مناسب است که از نظر جراحی عاقلانه باشد. آلوده کننده رادیو اکتیو در سطح پوست زخمی قرار داشته و به همراه بافت باید برداشته شود

اسلاید 22: رفع آلودگی وسایل در بیشتر موارد آلودگی وسایل و ساختمانها ، ترکیبی از روشهای معمولی تمیز کردن خانه ، باعث پاکسازی مواد رادیو اکتیو خواهد شد . جاروهای باقری که توان پاکسازی مواد مرطوب را داشته و دارای فیلتر های با کیفیت باشند .اختصاصا مفید خواهد بود . بعضی از سطوح ممکن است نیازمند جاروب و پاک نمودن مکرر باشند

اسلاید 23: رفع آلودگی بیماررفع آلودگی بیمار نیازمند پرسنل ، زمان و تجهیزات ویژه است .با این وجود ، با آمادگی و تلاشی مختصر برای رعایت اصول پایه ای معین ، یک روش موثر رفع آلودگی روی برانکار می توان با کمترین هزینه به پایان برسد .

اسلاید 24: محل رفع آلودگی قسمتی از یک مرکز درمانی است و برای استقرار یک مرکز درمانی در منطقه آلوده ، ملاحظات مشابهی را باید رعایت نمود .منطقه آلوده حدوداً باید چهل و پنج متر و در خلاف جهت باد با منطقه درمان فاصله داشته باشد ( باد باید از طرف منطقه تمیز به سمت منطقه آلوده بوزد )

اسلاید 25: دقت بدانها توجه نمود عبارت خواهد بود ازجهت بادکنترل محل رفع آلودگیرفع آلودگی روی برانکاررفع آلودگی بیمار سرپایی

اسلاید 26: جهت بادجهت باد بدین دلیل مهم است که تعطیل مجددآلودگی ممکن است در مسیر باد از منطقه آلوده ( مثلا منطقه ورود و تریاژ بیماران ) به سمت منطقه درمان رخ دهد. رفع آلودگی بیمار همیشه باید در محلی بیرون از منطقه آلوده و در خلاف جهت باد یا حداقل در محل ورود بیماران صورت پذیرد

اسلاید 27: محل رفع آلودگی بطور اولیه بگونه ای ترتیب داده می شود که از مزیت غالب بودن بر باد برخوردار باش .اگر چه این ترتیب باید با هر گونه آرایش سریع مجدد هنگام تغییر جهت باد سازش پذیر باشد ،

اسلاید 28: اگر جهت باد بیش از 45 تغییر کند . لازم است محل رفع آلودگی به همان میزان تغییر جهت یابد .انتظار 20-15 دقیقه ای برای اطمینان از دائمی بودن تغییر جهت باد قبل از حرکت دادن محل رفع آلودگی لازم است . پس از حرکت دادن محل دفع آلودگی باید حداقل 75 متر دورتر از منطقه آلوده در خلاف جهت باد قرار گیرد. وقتی جهت باد تغییر میکند پرسنل در حال کار در منطقه غیر آلوده قبلی ، باید از پوشیده بودن صورت مصدومین با ماسک مطمئن شوند . این توضیحات نشان می دهد که یک تشکیلات رفع آلودگی ایده ال باید شامل 2 مرکز رفع آلودگی مجزا با فاصله حدوداً 75 متر باشد .

اسلاید 29: امنیت محل رفع آلودگیدر زمان انتخاب محل رفع آلودگی ، ملاحظات امنیتی شبیه سایر مراکز درمانی باید لحاظ گردد. محل رفع الودگی به مانند یک مرکز درمانی واقعی در معرض خطر حمله قرار دارد

اسلاید 30: کنترل منطقه ای محل رفع آلودگییک نقطه ورود و خروج تحت کنترل (ECP ) باید در منتطقه مستقر شود تا حرکت و جابجایی وسایط نقلیه غیر آلوده از مرکز درمانی یا محل رفع آلودگی را کنترل نماید. برای به حداقل رسانیدن خطر تعلیق مجدد ناشی از وسایط نقلیه آلوده ، این نقطه کنترل باید بقدر کافی از مرکز درمانی دور باشد .

اسلاید 31: کنترل عبور و مرور در محل رفع آلودگی باید از طریق یک راه یک طرفه مشخص ، از نقطه کنترل به طرف محل رفع آلودگی صورت پذیرد .حصار کشی با سیمهای فنری ( فنس ) باعث باقی ماندن پرسنل در مناطق مورد نظر شده و برقراری راه یکطرفه به اطمینان از صحت ورود و خروج کمک می نماید.

اسلاید 32: برای اطمینان از عدم آلوده شدن اتفاقی نواحی تمیز از طریق قدم زدن نیروهای حاضر در منطقه آلوده ، کنترل جابجایی نیروها مهم می باشد . امنیت خط مرزی بین منطقه آلوده و تمیز باید حفظ شود هر فرد یا وسیله نقلیه در حال ترک باید تحت پایش پرتوی قرار گیرد تا از عدم ورود مواد رادیو اکتیو از منطقه آلوده به منطقه غیر آلوده اطمینان حاصل شود

اسلاید 33: رفع آلودگی بیمار روی برانکاردنخست دو نفر به ازای هر برانکار حاوی بیمار نیاز است . این دو نفر در هنگام تریاژ مسئولیت یک برانکار را پذیرفته و تا انتقال به خط مرزی منطقه آلوده مسئولیت آن را بعهده خواهد داشت .

اسلاید 34: این دو نفر در آوردن لباس آلوده و رفع آلودگی پوست را انجام می دهند .برای کمک به آنها دو نفر دیگر مورد نیاز می باشند . یک گروه بیمار را به تخت مخصوص در آوردن لباس منتقل کرده و گروه دیگر او را در خروج از لباس از بدن و جایگزینی آن با لباس وبرانکار غیر آلوده کمک میکنند. این 4 نفر تمام روند رفع آلودگی MOPP-4 یا نوع تجاری آن ( لباس ضد شیمیایی Tyvec ) را بر عهده داشته وهمچنین از بیمار محافظت تنفسی می نمایند .

اسلاید 35: هر فرد باید یک دوزیمتر شخصی را در فاصله کمر تا گردن روی لباس خود الصاق کند . اگر آلوده کننده ای بجز آلوده کننده پرتوی وجود نداشته باشد . لباس تجاری از MOPP-4 بهتر تحمل میشود. پرسنل در حال کار در منطقه رفع آلودگی باید لباس MOPP-4 بپوشند . حداقل دو نفر از این ناحیه به منطقه تریاژ رفت و آمد کرده و مصدومین را به محل رفع آلودگی می رسانند .

اسلاید 36: روش کار صابون و آب ، محلول رفع آلودگی مناسبی برای آلودگی پرتوی هستند . در موقعیت هایی که خطر همراه NBC وجود دارد .محلولهای رفع آلودگی شیمیایی باید استفاده شده و لباس MOPP-4 نیز باید وجود داشته باشد : بیمار را به دقت برای تعیین ابتلا به آلودگی پرتوی پایش کنید . نواحی آلوده را روی نقشه سطح بدن مشخص کنید.

اسلاید 37: بوسیله یک پروب پوشیده در کیسه پلاستیکی ،سطح بدن را با رعایت فاصله کمتر از ده سانتی متر اسکن نمایید. آشکار ساز به سطح بدن بیمار تماس پیدا نکند .کلاه محافظ شیمیایی ( Quick Doff Hood ) که یک کلاه نایلونی پوشیده از بوتیل و محافظ سر و گردن می باشد باید در این مرحله از سر بیرون آورده شود :

اسلاید 38: با استفاده از اسفنح سطح قدامی ، جانبی و بالای کلاه با صابون و آب و با هیپوکلرین کلسیم 5% شسته شود .قیچی ها شسته شود .کلاه بریده شود : الف بندهای شاخه ای کلاه باز شده و یا بریده شود بند مربوط به گردن بریده یا باز شود زیپ کلاه بریده یا باز شود با بریدن تمامی بندها و سپس برش دادن قدام و سطح جانبی کلاه در جهت قدام صورت بیمار از سر خارج شود . در تمام مراحل باید بگونه ای عمل شود که هیچگونه تماسی بین سطوح بیرونی کله و پوست بیمار رخ ندهد .

اسلاید 39: رفع آلودگی ماسک محافظ صورتاستفاده از صابون و آب با هیپوکلرین 5/0درصد پوشاندن هر دو دریچه ورودی ماسک بوسیله دست یا گاز نخیپاک کردن قسمتهای خارجی ماسکبرداشتن پوششهای دریچه ورودی

اسلاید 40: پاک کردن قسمتهای مواجه شده با آلوده کننده در صورت بیمار به ترتیب زیر : الف – چانهب- گردن ج – پشت گوشها

اسلاید 41: پاک کردن هر نوع پلاک ، نشان شناسایی و یا دوزیمتر : بریدن بند پلاک اجازه دادن به پلاک برای افتادن در کیسه پلاستیکی بستن درب پلاستیکی و شستن آن با آب یا هیپوکلریت 5/0 درصد قراردادن کیسه پلاستیکی زیر بندهای پشت ماسک – پاک کردن دوزیمتر با یک پارچه تنظیف و قراردادن آن در کیسه پلاستیکی جداگانهبعد از رفع آلودگی دوزیمتر ، باید آن را روی بدن بیمار قرار داد

اسلاید 42: پاک کردن تمام آلودگی های واضح از سطح لباس رویی بیمار و قرار دادن آن در مخزن ها باید به محل امنی در فواصل دور منتقل شوند تا آهنگ دوز کلی در منطقه کاهش یابد .

اسلاید 43: پاک کردن ماسک با صابون و آبپاک کردن تمام نقاط دارای آلودگی واضح با صابون و آب یا هیپوکلریت 5/0 درصد بریدن و در آوردن لباسهای رویی ، بریدن لباس در محل تورنیکه ها ، بانداژها و اسپلینت ها دو نفر باید بطور همزمان در حال بریدن لباس ها باشند .شستشوی قیچی ها قبل از کامل شدن هر برش برای اجتناب از آلوده نمودن لباسهای زیرین لازم است .

اسلاید 44: بریدن بالاپوش رویی : أ : باز کردن زیپ پوشش ب: بریدن از طرف مچ استین تا بالای بازو به طرف بالا و سپس ادامه بطرف ناحیه گرد نت – لوله کردن قسمتهای سینه ای به سمت کناره ها در حالیکه سطح داخلی لباس به سمت خارج قرار گرفته است . ث : تا زدن لباس بین بازو و قفسه سینه ج – تکرار روش براس سمت دیگر بالا پوش

اسلاید 45: b – بریدن شلوار رویی : بریدن پارچه شلوار سمت چپ در طول درز داخلی تا کمربند ب- بریدن پارچه شلوار سمت راست از پاچه تا زیر زیپ و سپس ادامه برش تا رسیدن به برش سمت چپ ت- برگرداندن لبه های بریده شده روی برانکار برای دور کردن آلودگی از بیمار ث – تا کردن بریده های پاچه بطرف کناره های بدن و لوله کردن لبه های زیر پا

اسلاید 46: 7- در آوردن دستکش های خارجی بیمار ، این روش میتواند بوسیله دو امدادگر انجام شود. بطوری که هر کدام روی یک دست بیمار اقدام کرده و بطور همزمان کار کنند . دستکش های زیرین را از دست بیمار خارج نکنید .a- هر دستکش را دور بیمار در همان طرف روی برانکار قرار دهید.b- انگشت های دستکش را بگیرید.d- با پائین کشیدن ساق دستکش به سمت انگشتان آن را پشت و رو کنید.

اسلاید 47: e- پس از در آوردن دستکش ، بدقت هر بازو را روی سینه قرار دهید. اجازه ندهید بازو با سطح خارجی لباس رویی بیمار تماس یابد .f- دفع دستکش های آلوده: الف – قرار دادن در کیسه پلاستیکی ب- دفع در محل زباله های آلوده g- دستکش های خود را بشوئید.

اسلاید 48: در آوردن پوشش های محافظ روی پوتین بریدن بندها کنار زدن لبه های ساق بطرف خارج بدن گرفتن پاشنه با یک دستفشار دادن پوشش محافظ پوتین بطرف پاشنه پا با دست دیگر کشیدن پوشش بطرف بیرون تا در آمدن پوشش از پاقرار دادن آن در کیسه مخصوص دفع آشیاءآلوده

اسلاید 49: در اوردن وسایل شخصی از جیب ها باز کردن سگک کمر بند بریدن شلوار یونیفرم با روش مشابه برای بکار رفته برای شلوار روییبریدن پیراهن راحتی به روش مشابه برای پیراهن نظامی رویی

اسلاید 50: 11- در آوردن لباسهای زیر : با روش مشابه برای لباس راحتی ، اگر بیمار سینه بند دارد از وسط شود . هر دو بند شانه از محل اتصال به سینه بند بریده و در آورده شود .12- بعد از آنکه لباسهای از بدن بیمار بیرون آورده شد بیمار به روی تخت رفع آلودگی که با پوشش پلاستیکی پوشانیده شده منتقل شود :

اسلاید 51: a – بیمار به دقت و با توجه ویژه به صورت ، دستها ، پاها و هر ناحیه ای از نشانه ای از پارگی لباس از پارگی لباس وجود دارد پایش شود. b- از یک تیم 5 نفری که بطور صمیمی با هم کار میکنند استفاده شده و در ابتدا همه انان دستکش های خود را با هیپوکلریت 5/0 رفع آلودگی کنند .

اسلاید 52: یک نفر دستها را زیر ساقهای پای بیمار قرار می دهد . یک نفر بازوهای خود را زیر باسن بیمار اهرم کرده و نفر سوم بازوهای خود را زیر شانه های بیمار قرار داده و از سر و گردن بیمار محافظت می کند . سپس با دقت بیمار را با استفاده از قدرت زانوهای خود و نه با استفاده از نیروی عضلات پشت ، بلند میکنند تا فشار بر پشت افراد تیم به حداقل برسد . در حال حمل بیمار، عضو دیگر تیم رفع آلودگی برانکار را برداشته وعضو دیگر آن را با یک برانکار تمیز بدون آلودگی جایگزین می کند . بیمار به دقت روی برانکار تمیز قرار داده شود .

اسلاید 53: دو عضو تیم برانکار را به محل رفع آلودگی پوست منتقل می کنند. لباسها و پوششهای رویی آلوده در کیسه قرار داده شده و به محل نگهداری زباله های آلوده برده شود شستشوی برانکاد آلوده با محلول رفع آلودگی 5/ و قرار دادن آن در محل نگهداری برانکادها انجام شود .باز گرداندن برانکادهای رفع آلودگی شده به واحد های عملیاتی با آمبولانس انجام شود.

اسلاید 54: رفع آلودگی بیمار ، زخم و برانکار مربوط به او دقت برای عدم سایش پوست در جهت جلوگیری از بروز اریتم پوستی ، مناطق مستعد برای آلودگی باید بطور موضعی و جداگانه با استفاده از صابون و آب و یا هیپوکلریت 5% رفع آلودگی شوند .

اسلاید 55: این مناطق شامل گردن ، مچ دست ، قسمت پائین صورت و پوست ، پلک و پوست زیر سوراخهای لباس محافظ است . هر گونه پوشش یا تورنیکه باید تعویض شود . زخم های سطحی با استفاده از محلول پاک کننده یا شستشو دهنده شسته شود . ( بجز حفرات بدن ، چشم ها و بافت عصبی ) و در صورت نیاز پوشش جدید برای آنها تعبیه شود . زخم های بزرگ با پلاستیک یا کیسه های پلاستیکی پوشانیده شود .تورنیکه های جدید ، نیم تا یک اینج بالاتر تورنیکه های اولیه بسته شده و پس از آن تورنیکه های قبلی باز شود.

اسلاید 56: هر نوع اسپلینت بطور سطحی رفع آلودگی شده ولی از محل نصب خود برداشته نشود .اگر اسپلینت غیر قابل رسوخ باشد ( ( مثل اسپلینت های حاوی هوا و اسپلینت های کرباسی ) باید آن را برای شستن پوست زیرین از محل خود برداشت .

اسلاید 57: رفع آلودگی نهاییبا استفاده از دستگاه آشکار ساز پرتو و همچنین دستگاه آشکار ساز عوامل شیمیایی و کاغذ M8 و یا M9 باید آشکارسازهایی نهایی آلودگی را هدایت نمود . اگر آلودگی شیمیایی در منطقه وجود ندارد فقط آشکارسازهای پرتوی را باید با استفاده از اشکار سازهای پرتو انجام داد

اسلاید 58: انتقالبلافاصله پس از اطمینان از رفع آلودگی پرتوی و شیمیایی بیمار بوسیله یک کشنده ( تخت مخصوص حمل بیمار ) به سرعت از منطقه آلوده به منطقه درمان رسانیده شود . وسیله حمل باید بگونه ای باشد که برای قرار گرفتن کامل بدن تا نوک پوشش محافظی پا بقدر کافی عمق داشته باشد. این وسیله باید قابلیت کشیده شدن روی زمین را داشته باشد .

اسلاید 59: اگر کشنده های قابل رفع آلودگی از نظر تعداد محدود هستند باید بیمار را داخل یک برانکار پارچه ای تمیز قرار داده و او را منتقل نمود . روشهایی را که قبلا در مورد تیم پنج نفره رفع آلودگی و استفاده از روش همکاری صمیمانه توضیح داده شده باید برای انتقال بیمار روی برانکار جدید بکار برد. ابتدا باید برای دستکش ها با محلول هیپوکلریت 5/0 در صد و آب و صابون رفع آلودگی شده و سپس بیمار منتقل شود .بیمار و برانکار را باید روی خط مرزی بین منطقه آلوده و منطقه درمان قرار داد.

اسلاید 60: رفع آلودگی بیمار قادر به حرکت مصدومینی که بصورت سرپایی رفع آلودگی می شوند کسانی که میتوانند در ناحیه درمان اضطراری مورد رسیدگی قرار گرفته و یا نیازمند تامین مجدد لباسهای محافظتی خود در ناحیه غیر آلوده ، قبل از بازگشت به منطقه آلوده هستند . نیروهایی که نیازمند تعویض لباس خود هستند باید از روش رفع آلودگی روی تخت استفاده کنند زیرا در آوردن لباس بدون انتقال الودگی در این ناحیه قابل انجام نیست .

اسلاید 61: نیروها : نیروهای حاضر در محل رفع آلودگی باید به مصدوم کمک نموده یا آنکه بر کمک مصدومین در رفع آلودگی یکدیگر نظارت نمایند .روش : رفع آلودگی بیماران قادر به حرکت ، از قوانین بیماران نیازمند برانکار تبعیت میکند . تفاوت اصلی در تقدم و تاخر مراحل در آوردن لباس است ، تا امکان آلوده شدن بیمار و دیگران کاهش یابد . 5 مرحله اول رفع آلودگی مشابه بیماران نیازمند برانکار می باشد . در ابتدا باید بیمار بوسیله یک آشکار ساز برای اطمینان از وجود آلودگی پایش شود : کوله پشتی و دوزیمتر انفرادی بیمار باید از راه دور شود

اسلاید 62: ماسک و کلاه باید رفع آلودگی و از سر بیمار در آورده شود .پوست دور ماسک رفع آلودگی شود پلاک شناسایی بیمار باید در آورده و در کیسه پلاستیکی قرار گیرد.آلودگی واضح از روی لباس رویی بیمار پاک شود .نشان های انفرادی باید از روی لباس رویی بیمار جدا و در کیسه پلاستیکی قرار گیرد .پیراهن رویی بیمار باید در آورده شود

اسلاید 63: به بیمار تفهیم شود که : مشت خود را ببندد بازوهای خود را بطرف بالا بیاورد بازوهای خود را در حدود 30 درجه به عقب خم کند . پاها را به اندازه شانه باز کند . سپس فرد کمک کننده به بیمار روبروی او بایستد بند قسمت تحتانی پیراهن را باز کند قسمت قدامی پیراهن را آزاد کند

اسلاید 64: زیپ پیراهن را باز کند . بعد فرد کمک کننده به پشت بیمار برود یقه پیراهن مصدوم را در دست بگیرد شانه های پیراهن با زاویه 30 به طرف پایین کشیده شده و پیراهن از تن بیمار در آورد به آرامی آستین ها از دست بیمار جدا کند در صورت نیاز پیراهن بریده شودبازوهای بیمار بطرف پشت او قرار گیرد ( با زاویه 30 درجه ) به بیمار دستور داده شود تا دستهایش را بدون تماس با شلوار خود به حالت عادی در اورد

اسلاید 65: در آوردن دستکش های لاستیکی باید دستهای درون دستکش خود را در محلول هیپوکلریت 5% فرو برد.باید از نوک انگشتان هر دو قسمت استفاده نمود باید ساق دستکش بیمار را در بالا و پائین ساعد گرفت دستکش ها باید با یک حرکت آرام به طرف پائین کشیده شود .این روش به آسانی توسط یک فرد یا بطور همزمان یک فرد برای هر دست بیمار قابل انجام است .دستکش ها باید در کیسه مخصوص دفع زباله های آلوده قرار گیرد. کفشهای محافظ بیمار از پاهایش بیرون آورده شودبندهای کفش بریده و در هیپوکلریت 5% قرار داده شود .

اسلاید 66: لبه های ساق کفش به طرف زمین تا شود بیمار پا را بالا آورده و پاشنه و انگشت کفش خود را روی ناحیه غیر آلوده قرار دهد . در صورت سالم بودن ، محافظ کفش می تواند رفع آلودگی شده و مجدداً مورد استفاده قرار گیرد.

اسلاید 67: شلوار محافظ بیمار در آورده شود . a – تمام بندها ، دکمه ها و زیپ ها باز شده و یا با قیچی بریده شود . پاچه شلوار باید بطرف پای بیمار پایین کشیده شود در صروت لزوم برای تسهیل در بیرون آوردن شلوار، باید آنرا با قیچی بریددر محل تمام بانداژها و تورنیکه ها باید شلوار را بریداز کنار پاچه تا کشاله ران شلوار برید شود هر دو طرف زیپ تا کمربند بریده شوداجازه داده شود تا زیپ بریده شده به سمت پائین افتدپاچه های بریده شده شلوار پایین کشیده شود تا روی زمین افتدبه بیمار دستور داده شود همزمان با افتادن شلوار از محل افتادن آن قدم بردارد

اسلاید 68: F – شلوار آلوده در کیسه دفع زباله های آلوده قرار داده شود در آوردن دستکش های نخی زیرین بیمار باید دستکش های نخی زیرین را برای کاهش احتمال پخش الودگی از دستان خود بیرون آورد. به بیمار دستور داده شود دستکش های نخی سفیدرنگ خود را بصورت زیر در آورد

اسلاید 69: a– دهانه دستکش بدون لمس پوست آلوده در دست گرفته شودB – دستکش بطرف پایین شده و در اورده شودC- دستکش در محل زباله های آلوده قرار داده شود D- دستکش دیگر نیز به همین روش در آورده شودE- دستکش ها در کیسه دفع زباله آلوده قرار داده شود .پایش نهایی رفع آلودگی هدایت شود.دستگاه آشکار ساز تست شودتمامی مناطق لباس بیمار کنترل شود

اسلاید 70: به مناطق ذکر شده در پائین توجه خاصی شود مناطق تغییر رنگ داده لکه های مرطوبقطرات روی لباسگردنمچ و کف دستلبه های لباس ها

اسلاید 71: تمام آلودگی های روی لباس با دور کردن لباسها از منطقه و یا با استفاه از صابون و آب یا هیپوکلریت 5% برطرف شود دوزیمتر شخصی بیمار تمیز شده و به لباس الصاق می شود .

اسلاید 72: پزکشیار باید تمامی بانداژهای تورنیکه ها را جمع آوری و دفع نموده و اسپلینت ها را با روش های ذکر شده در مورد بیمار نیازمند برانکاد و همزمان با در آوردن لباسهای محافظ رفع آلودگی نماید .بعد از پایش نهایی بیمار بوسیله آشکاساز و اطمینان از رفع آلودگی بیمار ، وی برای انتقال به کنار خط مرزی بین منطقه آلوده و تمیز وآماده می باشد . بیمار باید به هنگام انتقال ، پاهای خود را از خاک سطخ منطقه بالا نگه دارد تا غبار آلوده به مواد رادیو اکتیو مجددا پاهای او را آلوده نکند . در منطقه درمان که عاری از آلودگی است ، بیمار می تواند مجددا تحت تریاژ و درمان قرار گرفته و سپس به مراکز لازم فرستاده شود . در یک آب و هوای گرم بیمار احتمالا بدن خود را از دست داده و لازم است آب بدن جایگزین شود

اسلاید 73: منطقه غیر آلوده نقطه تامین نیازهای محل رفع آلودگی بیمار است . آب برای رفع نیاز پرسنل در حال کار در منطقه رفع آلودگی مورد نیاز است . بخش تدارکات باید دارای کانتینرهای ذخیره کافی با پوشش محافظ شیمیایی باشد .یک محل برای در آوردن ماسک ها و نوشیدن آب توسط پرسنل رفع آلودگی ( به فاصله 75 متر از محل رفع آلودگی ) مورد نیاز است . معمولا در چنین مواقعی لباسهای محافظتی بقدر کافی در دسترس نیست . تا پرسنل رفع آلودگی امکان در آوردن لباسهای آلوده و جایگزینی آنها را در حین زمان باقیمانده تا پایان رفع آلودگی داشته باشند.

اسلاید 74: اگر چنین نقاط غیر آلوده ای فراهم نشده باشد ، پرسنل باید لباس محافظتی MOPP-4 را در تمام مدت کار در منطقه رفع آلودگی بر تن داشته و آب باید از طریق قسمت نوشیدن ماسک آشامیده شود .اگر تمام آب دریافتی به وسیله ماسک دریافت شود .باید یک ناحیه پر کردن قمقمه آب در محلی که بوسیله بخار تمیز نگه داشته می شود ، وجد داشته باشد تا قمقمه ها را بتوان پس از رفع آلودگی برای پر کردن مجدد به آن متصل نمود تا همیشه قمقمه های تمیز پر از آب برای تامین آب مورد نیاز نیروها در دسترس باشد .

اسلاید 75: دستورالعمل امداد و درمان و انتقال مصدومان پرتویی – هسته ای بعد از خارج کردن مصدوم از منطقه داغ و رفع آلودگی از ولیه نوبت به امور درمان و بستری فرد می رسد . نخستین عمل ارزیابی و تریاژ مصدومان است که به تفصیل توضیح داده خواهد شد. نکته دیگری که باید در ضمن امداد به آن توجه نمود حفظ امنیت خود و مصدومین می باشد

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید