آلودگی هوا
اسلاید 1: 1به نام خداآلودگی هوا
اسلاید 2: 2
اسلاید 3: 3آلودگي هواعبارت است از حضور یک و یا بیش از یک آلاینده در هوای آزاد مانند : گرد و خاک ، دود غلیظ ، گاز مه آلود و بوی نامطبوع به مقدار کافی با خواص مشخص و مداوم که میتواند زندگی انسان ، گیاه و جانوران و اصول انسانی را به مخاطره اندازد.
اسلاید 4: 4تاریخچه آلودگی هوادر سال 61 بعد از میلاد ، سنکا (Seneca) فیلسوف رومی از هوای روم بعنوان هوای سنگین و از دودکشهای هود با عنوان تولید کننده بوی بد نام برد.
اسلاید 5: 5
اسلاید 6: 6مشکلات آلودگی هوا در سال 1930 در دره بسیار صنعتی میوز در کشور بلژیک در اثر پدیده وارونگی ، مه دود در یک فضای معین محبوس گردید. در نتیجه 63 تن جان خود را از دست داده ، چندین هزار تن دیگر بیمار شدند.حدود 18 سال بعد در شرایط مشابهی در ایالات متحده آمریکا ، یکی از بزرگترین فاجعههای زائیده آلودگیها رخ داد، یعنی 17 نفر جان خود را باختند و 43 درصد جمعیت نورا در پنسیلوانیا بیمار شدند .
اسلاید 7: 7مشکلات آلودگی هوادر روز سه شنبه 4 دسامبر سال 1952 وارونگی دمایی سبب نشست یک مه سفید در لندن شد. و پیش از آنکه مردم در 9 دسامبر از سطح شهر دور شوند ، 400 مورد مرگ مربوط به آلودگی هوا گزارش شد . این تعداد تلفات برای متوجه ساختن افکار بریتانیاییها جهت تصویب قانون هوای تمیز در سال 1956 کافی بود.
اسلاید 8: 8
اسلاید 9: 9
اسلاید 10: 10
اسلاید 11: 11
اسلاید 12: 12
اسلاید 13: 13
اسلاید 14: 14
اسلاید 15: 15منابع آلودگی هوا 1) منابع شهری و صنعتی2) منابع کشاورزی و روستایی 3) منابع طبیعی
اسلاید 16: 161) منابع شهری و صنعتی 1/1) تولید برق :نيروگاه هاي برق وابسته به سوختهای فسیلی، منبع بزرگی برای آلودگی هوا محسوب میشوند. مقادیر وسیعی از ذرات معلق شامل خاکستر پرنده (SiO2) اکسیدهای آهن و آلومینیوم حاصل از زغال سنگفلزات سنگین حاصل از نفت ، از دودکش نیروگاههای برق به جو منتشر میشوند. بسیاری از آلایندههای گازی انتشار پیدا کرده عبارتند از CO دی اکسیدکربن (CO2) دی اکسید گوگرد (SO2) اکسیدهای نیتروژن (NOx) هیدروکربنهای معطر و ترکیبات آلی فرار
اسلاید 17: 172/1) نیروگاههای هستهای :از نظر آلاینده ها تمیزتر و دارای آلودگی کمتری هستند، ولی مواد حاصل از برجهای سرمایشی آنها گاها ممکن است سبب ایجاد مسائلی شوند مانند تشکیل مه و کم شدن دید. اما آزاد شدن ناگهانی مواد رادیواکتیو توجه عمومی را به خود جلب میکند، حتی اگر احتمال آزاد شدن این مواد کم باشد.
اسلاید 18: 183/1) فعالیت صنعتی صنایع معدن پالایش تصفیه سازی خمیر کاغذ صنایع شیمیایی استخراج و ذوب فلز داروسازیو دیگر صنایعی که حجم وسیعی از ذرات معلق را وارد جو میسازند.
اسلاید 19: 19
اسلاید 20: 20
اسلاید 21: 21
اسلاید 22: 22
اسلاید 23: 23
اسلاید 24: 24
اسلاید 25: 254/1) مقدار زیادی از آلایندههای هوا ناشی از ساخت محصولات از مواد خام هستند مانند:1)آهن از سنگ آهن 2) بنزین از نفت خام3) سنگ از معدن سنگ4) الوار از درختان
اسلاید 26: 26
اسلاید 27: 275/1) آلایندههایی که در صنایع بر اثر تبدیل مواد قبلی به محصولات مصرفی ، تولید و انتشار مییابند * اتومبیلها * خانه* اسباب و لوازم منزل * و دیگر کاربردها و مقداری از انتشارات صنعتی هم از دودکشها خارج میشوند.
اسلاید 28: 286/1) حمل و نقلاین مقوله شامل : اتومبیلها کامیونها هواپیماها کشتیها و غیره است که منابع متحرک نامیده میشوند. دنبال کردن این منابع در حال حرکت عملی نخواهد بود. ولی انتشار آنها بر واحد سطح با ملاحظه چگالی ترافیک ، سرعت و انتشار بر وسیله نقلیه و دیگر متغیرها تخمین زده میشود.
اسلاید 29: 29
اسلاید 30: 30آلایندههای حاصل از منابع حمل و نقل عبارتند از:SO2 ، NO2 ، CO ، هیدروکربنها ، VOCs
اسلاید 31: 31
اسلاید 32: 327/1) انتشارات فرآیندی * اجاقها * کورهها و سایر فرآیندهای گرمایش منازل ادارات و ساختمانهای تجاری * اجاقهای پشت حیاط (در آمریکا) * سوزاندن برگها و فضولات در فضای باز این انتشارات بر واحد سطح در نظر گرفته میشود. آلایندههای اصلی منتشر شده به داخل جو عبارتند از SO2، NOx ، CO2 ، CO ، هیدروکربنها ، VOCs و ذرات معلق.
اسلاید 33: 338/1) نابودی زبالهها زبالههای خانگی ، تجاری و صنعتی که در فضای باز از بین میروندروشهای سوختن و به خاکستر تبدیل شدن واحدهای تصفیه فاضلاب گودالهای کود وفضولات پشت حیاط همه اینها مسئول بوجود آوردن منابع گازی NH3 ، H2 CH، CO2، CO و ذرات معلق هستند.
اسلاید 34: 349/1) فعالیتهای ساخت و ساز شامل تمیز کردن و پاک کردن زمین تخریب حفاری خرد کردن و کوبیدن آسفالت کردن یا سنگفرش کردن و دیگر فعالیتهای وابسته به این ساخت و سازها. آلایندههای منتشره عبارتند از غبار ، ذرات معلق ، هیدروکربنها ، NOx ، CO2 ، CO ، VoCs.
اسلاید 35: 35
اسلاید 36: 36
اسلاید 37: 37
اسلاید 38: 382) منابع کشاورزی و روستایی * وزش غبار : فعالیتهای کشاورزی مانند شخم زدن ، کاشتن و درو کردن ، منجر به ایجاد قابل ملاحظهای از غبار میشوند. * سوختن بقایای کشاورزی : پاک کردن زمینها توسط سوزاندن جنگلها ، گیاه و علفهای وحشی و مواد زائد کشاورزی منبع بزرگی برای دود ، گرد و غبار در حومه شهر محسوب میشوند. * انتشارات خاک : زمینهای کشاورزی حاصلخیز شده با کودها دارای نیترات و فسفات میباشند. خاک کود داده شده اکسیدهای نیتروژن حاصل از فعالیت میکرو زیستی را در بالاترین لایه خود منتشر میسازند. * آفت کشها : بکار بردن آفت کشها در زمینهای کشاورزی به شکل پاشیدن با هواپیما ممکن است این مواد را به مناطق مسکونی انتقال دهد. * نابودی زبالهها و مواد زائد : زبالههای کشاورزی و حیوانی نابود شده آمونیاک ، متان و بخارات زیان آور را در جو آزاد میکند. احشام و گلههای گاو مقدار زیادی از آلودگی هوا را در حومه شهر آزاد میکنند.
اسلاید 39: 393) منابع طبیعی * فرسایش در اثر باد : فرسایش خاکهای خشک و سرزمینهای بیابانی توسط بادهای قوی میتواند طوفانهای بزرگی از غبار را بوجود آورد. ذرات غبار عمدتا شامل SiO2 هستند اما ممکن است شامل مقدار کمی از فلزات سنگین هم باشند. * آتش سوزی جنگلها :بسیاری از آتش سوزی جنگلها که بوسیله برق آسمانی تولید میشوند، مقدار زیادی دود ، NOx ، CO2 ، CO و هیدروکربنها را آزاد میکنند.
اسلاید 40: 40
اسلاید 41: 41
اسلاید 42: 42
اسلاید 43: 43منابع طبیعی ادامه* فوران آتشفشانی :آتشفشانهای بزرگ مقدار عظیمی از ذرات معلق ، SO2 ، 2 CO و سایر گازها را به درون جو آزاد میکنند. بعضی از این ذرات بقدر کافی به سطوح بالا منتقل شده و در آنجا برای ماهها و سالها باقی میمانند و بر اقلیم جهانی تأثیر میگذارند. * انتشارات بیوژنیک :این انتشارات در جنگلها و باتلاقها اتفاق میافتند. آلایندههای منتشره به جو شامل هیدروکربنهایی نظیر ترپن و ایزوپرن و مواد دیگری مانند متان ، آمونیاک گردهها و هاگها هستند.
اسلاید 44: 44منابع طبیعی ادامه* پاشیدن توسط دریا و تبخیر : وقتی که بادهای قوی وزیده میشوند، امواج شکسته شده و دریا مقدار زیادی از آب را میپاشد، به این ترتیب نمک زیادی به داخل جو وارد میشود. عموما فرآیند تبخیر نه فقط آب بلکه بسیاری گازهای نادر را به داخل جو منتشر میسازند. * فرآیند میکرو زیستی خاک :تعرق هوازی و غیر هوازی خاکها و گیاهان ، اکسید نیتروژن (NO) ، متان (CH4) ، سولفید هیدروژن (SH2) ، آمونیاک (NH3) را به داخل جو منتشر میکند.
اسلاید 45: 45منابع طبیعی ادامه* نابودی طبیعی مواد آلی :شامل نابودی گیاهان و دیگر مواد آلی که عمدتا متان ، سولفید هیدروژن و آمونیاک را به جو وارد میکنند. * برق آسمانی :این پدیده مقدار زیادی NO را بوجود میآورد که ممکن است در واکنشهای فتوشیمیایی تولید کننده ازن شرکت کنند.
اسلاید 46: 46
اسلاید 47: 47دخانیات
اسلاید 48: 48
اسلاید 49: 49موفق باشید
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.