آناتومی و فیزیولوژی

آناتومی قلب

5th-Theme-Collection-Ghalamo-8

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “آناتومی قلب”

آناتومی قلب

اسلاید 1: ارائه دستگا قلبی عروقی خون و دستگاه لنفاوی. «بسم الله الرحمن الرحیم»تهیه کننده: محمد مهدی کریمی.تدریس: استاد دکتر عباس مهرانپور.

اسلاید 2: ساختار داخلی قلبمسیر خطی که حمل اکسیژن و مواد مغذی به سوی اندامهای بدن را بر عهده دارد به فشار پیشرانی بستگی دارد که خون را از میان دستگاه عروقی به حرکت در می آورد.این فشار به وسیله عمل تلمبه زنی (پمپاژ) قلب و انقباضات منظم این عضله تامین میشود.قلب در قفسه سینه و بین ریه ها (شش ها) Lungs در ناحیه ای موسوم به دیوار جداکننده میانی mediastinum قرار دارد که بین استخوان جناغ سینه و ستون مهره ای است ، قرار گرفته است.

اسلاید 3: قلب ساختار سربسته ای است که از چهار حفره apex ساخته شده است. خون به دهلیز راست قلب وارد و از بطن چپ خارج میشود. دیواره های ضخیم در اصل از نوع عضله قلبی اند که حفره های قلب را احاطه کرد و به محض منقبض شدن، خون موجود در درون هر حفره را تحت فشار قرار میدهد و آن را با فشار به داخل حفره باز بعدی با به درون یک رگ خونی تزریق میکند. دریچه هایی valves که بین حفره های قلب و در مدخل برخی از عروق خونی وابسته به قرار دارد، از پس زدن و برگشت خون به طرف عقب جلوگیری میکنند و به همین علت مسیر عبور خون یک طرفه است.

اسلاید 4: قلب در داخل کیسه غشائی دو لایه نرم و انعطاف پذیری موسوم به پری کارد pericardium قرار دارد. به داخلی ترین غشای آن را پری کارد احشائی visceral pericardium یا اپی کارد epicardiumمیگویند که در واقع خارجی ترین لایه خود قلب است. غشای خارجی کیسه غشایی بیشتر از جنس لیفی است و به پری کارد جداری pariertal pericardium معروف است. این دو غشا به وسیله لایه نازکی از مایع روشن و شفاف به انها اجازه میدهد تا هنگام انقباض و انبساط بطور آزاد روی هم حرکت کنند و از هم جدا شود.

اسلاید 5: قلب چهار حفره دارد که حفره های فوقانی را دهلیز راست right atrium و دهلیزچپ left atium و حفره های تحتانی را بطن راست right ventricle و بطن چپ left ventricle میگویند. حفره های قلب

اسلاید 6: بطن ها نسبت به دهلیزها بزرگ تر اند و دیواره عضلانی آنها نسبت به دیواره عضلانی دهلیزها ضخیم تراست. علت اینکه بطن ها نسبت به دهلیز ها ضخیم تر است این است که در بطن چپ بر اثر انقباض فشار خون به بالاترین حد خودش میرسد. دهلیز راست و چپ بوسیله دیواره بین دهلیزی interatrial septum و بطن راست و چپ بوسیله دیواره بین بطنی interventricular septum از هم جدا میشوند.

اسلاید 7: دیواره هریک از حفره های قلب چند لایه دارد که از خارج به داخل عبارتند از: 1- لایه میانی (میوکارد) myocardium یا عضله قلبی cardiac muscle که در زیر لایه خارجی قلب (اپی کارد) قرار دارد. 2- لایه درونی که آندو کارد endocardium معروف است و سطح صافی دارد که به لایه درونی سرخرگها و سیاهرگها و نیز به دریچه هایی که در بین حفره های قلب هستند متصل است.

اسلاید 8: قلب الزاما کیسه ای است. دیواره هایی دارد که از تار های عضلانی ساخته شده است. این تارها به طور منظم منقبض میشوند. بافت عضله قلب باید یک منبع اتصال ثابت و فیکس شده ای داشه باشد ، در غیر اینصورت دچار کولاپس (collapese، روی هم خوابیدن دیواره های قلبی) میشود و در نتیجه نمیتواند به اندازه کافی خون دریافت کند. ساختار های لیفی نیمه سختی در نزدیکی سوراخ های بزرگ موجود در قلب وجود دارد و به صورت عرضی سر تا سر این ساختار لیفی نیمه سخت را داربست یا اسکلت قلب skeleton of heart میگویند.

اسلاید 9: دریچه های قلبدریچه های قلب heart valve از پس زدن و برگشتن خون در مسیری که برای عبور آن در نظر گرفته شده جلوگیری میکند.دو نوع دریچه به اسامی دریچه های دهلیزی بطنی (AV) atrioventricular valves و دریچه نیم هلالی semilunar velves وجود دارد.دو دریچه دهلیزی بطنی در واقع چندین لایه بزرگ از بافت پوششی داخلی موسوم به آندوتلیوم endothelium میباشد که در ابتدای بطن راست و بطن چپ قرار دارند.دریچه بین دهلیز راست و چپ را دریچه سه لتی میگویند.دریچه بین دهلیز چپ و بطن چپ را دریچه میترال mitral valve یا دریچه دولتی bicuspid valve میگویند.

اسلاید 10: عملکردعملکردمحلانواع دریچه های قلبباعث ورود خون روشن به بطن چپ میشود.مانع ورود خون روشن به دهلیز چپ میشود.بین دهلیز و بطن چپ دو لختی یا دولتیباعث ورود خون روشن به بطن راست میشود.مانع ورود خون تیره به دهلیز راست میشود.بین دهلیز و بطن راستسه لختی یا سه لتیباعث ورود خون روشن به آئورت میشود.مانع ورود خون روشن به بطن چپ میشود.ابتداری سرخرگ آئورتآئورتیباعث ورود خون تیره به سرخرگ ششی میشود.مانع ورود خون تیره به بطن راست میشود.ابتدای سرخرگ ششیششی

اسلاید 11: دریچه های نیم هلالی نیز از بافت پوششی داخلی (آندوتلیوم) ساخته شده اند که کیسه های کوچک همراه با لبه های درهم بافته شده ای هستند. دریچه های نیم هلالی ، رشته نازک نخ مانند (طناب وتری) و یا عضلات پستانکی ندارند و از این نظر با دریچه های دهلیزی بطنی فرق دارند. دریچه ها از پس زدن و برگشت خون از سرخرگ های آئورتی به داخل بطن ها جلوگیری میکنند. دریچه های نیم هلالی ریوی pulmonary semilunar vaves در داخل تنه شریان ریوی pulmonary trunk و قبل از آنکه به سرخرگ های ریوی pulmonary arteries منشعب شوند ، قرار دارند. دریچه های نیم هلالی آئورتی aortic semilunar vaves در ابتدای دهانه سرخرگ آئورت aorta artery قرار دارد.

5,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید