آناتومی و فیزیولوژی دستگاه های بدن
اسلاید 1: به نام خداوند بخشنده و مهربان1آناتومی و فیزیولوژی دستگاه های بدنموضوعفهرست
اسلاید 2: 2خانهدستگاه گوارشدستگاه گردش خوندستگاه تنفستصاویرفهرست
اسلاید 3: 3فهرستخانهدستگاه گوارش1دهان2حلق3مری4معده5باریکروده6فراخروده
اسلاید 4: 4فهرستخانهدهاندهاندهان نخستین عضو دستگاه گوارش بدن است که غذا و آب برای گوارش،اول وارد این عضو میشوند. دهان شامل حفره دهان، دندانها، زبان، بزاق، لثه و سقف دهان است. فک بالا ثابت است و حرکت نمیکند؛ ولی فک پائین حرکت دارد و عمل باز و بسته شدن دهان را انجام میدهد. در داخل استخوان هر فک حفراتی وجود دارد که ریشه دندانها در آن قرار میگیرد. در این حفرات دندانها به وسیلهٔ الیاف دور دندان به استخوان فک متصل میشوند. روی آروارهها و دور دندان را لثه میپوشاند. به آرواره لثه و الیاف نگهدارنده دور دندان بافت نگهدارنده دندان گفته میشود. دهان انسان در اعمال زیادی نظیر حرف زدن خندیدن. چشیدن. گاز گرفتن. جویدن و بلعیدن غذا شرکت دارد. اولین قدم در راه گوارش غذا. خرد کرد و جویدن مواد غذایی است که توسط دندانها صورت میگیرد. هرکدام از دندانها با شکل خاص خود به عمل جویدن کمک میکنند. دندانهای پیشین برای بریدن. دندانهای نیش برای پاره کردن و دندانهای آسیا (دندانهای آسیاب کوچک و دندانهای آسیای بزرگ) برای خرد کردن لقمه شکل گرفتهاست.
اسلاید 5: 5فهرستخانهحلقحلق، فضای میانی حفره دهانی و دستگاههای تنفس و گوارش است. گلو مجرایی ماهیچه ای-غشایی است[۱] که پلی میان بینی، حنجره و مری میسازد. گلو سه بخش دارد: گلوی بینی (Nasopharynx)؛ گلوی دهانی (Oropharynx)؛ گلوی حنجره (Laryngopharynx).[۱] گلو چهارراهی است که به بینی و دهان از بالا و از پایین به مری و نای راه دارد. در جایی که دنباله مری است از اپیتلیوم سنگفرشی غیر شاخ لایه لایه، و در نزدیک حفرهٔ بینی از اپیتلیوم استوانهای لایه لایه کاذب مژکدارِ دارای سلولهای جامی پوشیده شدهاست. لوزهها در گلو جای دارند. مخاط گلو همچنین غدد بزاقی مخاطی کوچک زیادی در لامینا پروپریای خویش (از جنس بافت همبند فشرده) دارد. عضلات منقبضکننده و طولی حلق، بیرون این لایه اند.
اسلاید 6: 6فهرستخانهمریمریمِری یا سُرخنای عضوی در بدن مهرهداران است که به صورت لولهای عضلانی کار رساندن غذا از حلق به معده را به عهده دارد. این لوله ۲۵ سانتیمتر طول دارد و بیشترین قسمت آن در قفسه سینه قرار دارد. این مجرا از انتهای تحتانی حلق در محاذات مهره ششم گردنی آغاز و در محاذات مهره دهم سینهای وارد فضای شکمی میشود.[۲] مری در قسمت جلو با سطح پشتی لوب چپ کبد و در عقب با دیافراگم مجاورت دارد.مری حلق را به معده متصل میکند این اتصال از راه سوراخی که توسط این لوله در دیافراگم ایجاد شده برقرار میشود و غذا از این طریق از حلق به معده راه مییابد. انتقال غذا از راه مری با کمک انقباضات موجمانندی که انقباضات کرموار یا حرکات لوله گوارش نامیده میشود، انجام میشود.دیوارهٔ مری از مجرا به بیرون؛ از غشاء مخاطی، پیش غشاء مخاطی، لایه عضلانی و بافتهای همبند تشکیل شدهاست.
اسلاید 7: 7فهرستخانهمعده معده عضو توخالی، عضلانی و حجیمی از لوله گوارش بدن است که به شکل لوبیا میباشد که در مرحله دوم گوارش عمل میکند و نقش گوارش شیمیایی را بر عهده دارد. محفظه معده از بالا به مری و از پایین به دوازدهه مربوط میشود.این عضو در ناحیهٔ هایپوکندریاک چپ و اپی گاستریک قرار دارد و در قسمت قدام بهوسیله مهرههای ششم تا نهم سینهای حمایت میشود. معده به دلیل ترشح اسید هیدروکلریدریک و فاکتور ضد کمخونی جزء غدد برونریز ثانویه محسوب میشود. همچنین به دلیل ترشح گاسترین، گرلین، نوروپپتیدY، سوماتوستاتین، هیستامین و اندوتلین نیز جزء سلول درونریز محسوب میشود. معده علاوه بر ماهیچه های طولی و حلقوی ، دارای ماهیچه های مورب نیز می باشد. هنگام ورود غذا به معده چین خوردگی های آن به صورت موقت باز می شوند.
اسلاید 8: 8فهرستخانهباریک رودهباریک رودهروده باریک یا روده کوچک بخشی از دستگاه گوارش است که بین معده و روده بزرگ قرار دارد و بیشترِ گوارش و جذب مواد غذایی در آن، انجام میشود. مواد شیره روده، لوزالمعده و صفرا به آن میریزند.روده کوچک، دارای سه ناحیه مجزا است: دوازدهه (دئودنوم)، تهی روده (ژژنوم)و درازروده (ایلئوم).
اسلاید 9: 9فهرستخانهفراخ رودهفراخ روده یا روده بزرگ بخشی از لولهٔ گوارش پستانداران است که بین روده باریک و مخرج قرار دارد و شامل کورروده و پس روده و راست روده است. طول روده بزرگ حدود یک و نیم متر است. آب موجود در غذاها و همچنین بخشی از آبی که نوشیدهایم، در روده بزرگ بازجذب میشود و باعث میشود که مدفوع از حالت مایع به حالت جامد تبدیل شود.چون عمل اصلی روده بزرگ هدایت مواد گوارش نشده به خارج از بدن است و نقش جذبی مهمی ندارد، روده بزرگ فاقد پرز و ریز پرز است. روده بزرگ محل رشد باکتریهای فراوانی است که به صورت فلور نرمال روده زندگی میکنند و بخش عمده گاز مدفوع، حاصل فعالیت آنها است. سلولهای موجود در لایه مخاطی کولون، موکوس ترشح میکنند.هنگامی که مدفوع به راستروده میرسد، بر اثر انقباضات واکنشی که در راستروده ایجاد میشود و ماهیچههای بندآورنده دریچه یا اسفنگتر مقعد را شل میکند، در نتیجه احساس دفع مدفوع به شخص دست میدهد. اسفنگترهای مقعد، ماهیچههای حلقوی شکلی هستند که کنترل باز شدن و بسته شدن مقعد را در اختیار دارند.معمولاً حدود یک تا سه روز طول میکشد که غذا از دهان به مقعد برسد.
اسلاید 10: 10فهرستخانه1قلب2خون3سرخرگ4سیاهرگ5مویرگدستگاه گردش خون
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.