پزشکی و سلامت بیماری‌ها

آنفلوآنزای A) H1N1)

influanza_a

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “آنفلوآنزای A) H1N1)”

آنفلوآنزای A) H1N1)

اسلاید 1: آنفلوآنزاي A(H1N1)

اسلاید 2: تاریخچه.

اسلاید 3: بيماري شبه آنفلوانزا به طرز جالبي توسط بقراط (هيپوكرات) در سال 412 قبل از ميلاد توصيف شده است. طغيان هاي شبه آنفلوانزا از سال 1173 بعد از ميلاد بطور واضحي توسط دكتر هيرش (Dr.Hirche) فهرست شده است. 31 عالم گيري احتمالي آنفلوانزا در جهان ثبت شده است .

اسلاید 4: اولین موردآنفلوانزای خوکی در کشور مکزیک در 19 مارس سال 2009 (29 اسفند 1387 ) گزارش شده سپس در کشور آمریکا و بدنبال آن در تعداد زیادی از کشور های اروپایی و آسیایی گسترش یافت.

اسلاید 5: وزیر رژیم صهیونیستی پیشنهاد نموده نام بیماری را آنفلوانزای مکزیکی بنامند.WHO پیشنهاد داده نام بیماری را آنفلوانزای آمریکای شمالی بنامند.

اسلاید 6: FLU The underestimated threat

اسلاید 7: ویروس آنفلوانزا دارای سه تيپ است:تيپ A : در انسان، پرندگان، خوک و اسب ايجاد بيماری مي‌کند. تيپ B : در انسان ايجاد بيماری مي‌کند. تيپ C : در انسان وخوك ايجاد بيماری مي‌کند.

اسلاید 8: ویروس آنفلوانزای خوکی یک ویروس از خانواده آنفلوانزای A با آنتی ژن های سطحی H1 و N1 می‌باشد

اسلاید 9: این ویروس سروتیپ جدیدی است که قبلاَ هرگز بین انسان‌ها گردش نکرده است و ربطی به ویروس آنفولانرای فصلی ندارد

اسلاید 10: آنفلونزای فصلی سالانه اتفاق می‌افتد و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و در ضمن واکسن آن در سطح نسبتا وسیعی در دسترس می‌باشد بنابرین تعداد زیادی نسبت به آن ایمن هستند و این باعث محدود شدن عفونت در جامعه می‌شود.در حالی که تعداد زیادی مرگ در اثر آنفلوانزای فصلی اتفاق می‌افتد علت ترس ما از آنفلوانزای خوکی چیست؟

اسلاید 11: اما آنفلوانزای خوکی یک ویروس جدید است که واکسن آن هم در حال حاضر در دسترس همگانی نیست و این باعث انتشار سریع ویروس و بالطبع عوارض آن در جامعه می‌شود.بيماري آنفلوانزا از جمله بيماريهاي تهديد كننده جدي سلامتي با عواقب گسترده اقتصادي مي باشد.

اسلاید 12: تاريخچـــه عالم گيــــريهاي قبلي نشان داده كه بيماري آنفلوانزا در دوره هاي زماني معيني ظاهر نشده است .وقتي عالم گيري بيماري آنفلوانزا درحال شكل گيري است ، ممكن است قبل از هجوم ويروس جديد، موج هاي متعددي از طغيانها با يك دوره زماني 6 تا 9 ماهه وجود داشته باشد . در برنامه ريزي براي مقابله با عالم گيريها بايستي احتمال گسترش بسيار وسيع عالمگيري از كانون اوليه بعلت افزايش مسافرت هاي بين المللي مد نظر باشند .

اسلاید 13: راههای بروز پاندمی آنفلوانزا

اسلاید 14: چرخه انتقال ويروس و احتمال ايجاد ويروس جديد

اسلاید 15: از آنجائيكه سيستم ايمني جمعيت هاي انساني توانايي مقابله با اين ويروس جديد را ندارند عفونت با سرعت بسيار زيادي گسترش يافته و در مدت زمان كوتاهي مي‌تواند منجر به همه گيري جهاني گردد .

اسلاید 16: این ویروس اولین بار در ماه آوریل 2009 در مکزیک و آمریکا از افراد با علایم آنفلوانزا جدا شدو سپس به سرعت در سراسر دنیا منتشر شد به طوری که بعد از 4 ماه به فاز 6 پاندمی رسید.فاز 6 پاندمی آنفلوانزا: در این فاز انتقال انسان به انسان وجود دارد و ویروس مشابه در بیشتر از یک منطقه WHO انتشار یافته است.

اسلاید 17: تشخیص

اسلاید 18: موارد بيماري تنها با روشهاي آزمايشگاهي قابل تشخيص قطعي مي‌باشند. امروزه از روش های ذیل استفاده می‌گردد.1- آزمایش PCR 2- کشت ویروس3- افزایش 4 برابری در تیر آنتی بادی خنثی کننده ویژه ویروس آنفلوانزای خوکی A (H1N1)

اسلاید 19: در توصیف موارد بالینی این بیماری سه اصطلاح وجود دارد:مظنونمحتملقطعی

اسلاید 20: مظنون به صورت بیماری تنفسی ناگهانی تب دار است که آغاز آن به یکی از صورت های زیر باشد:1- آغاز بیماری در طي 7 روز پس از مسافرت به منطقه‌ای (جامعه اي) که دارای یک یا تعداد بیشتری از موارد قطعی S-OIV است.2- آغاز علائم فوق در طي 7 روز پس از یک تماس نزدیک با فردی که مورد قطعیS-OIV بوده است.3- فرد ساکن منطقه ای باشد که یک یا تعداد بیشتری از موارد قطعی عفونت S-OIV نیز در آن دیده شده است.

اسلاید 21: محتملهر فرد با بیماری تنفسی تب دار حاد با تست آزمایشگاهی مثبت برای آنفلوآنزای A که زیر گونه آن با reagent های آنفلوانزای فصلی قابل تعیین نبوده یا فردی با علایم بالینی منطبق با بیماری یا کسی که به علت بیماری تنفسی حاد بدون تشخیص فوت نموده و از نظر اپیدمیولوژیکی با منطقه ای که در آن موارد احتمالی و یا حتمی بیماری یافت شده ، ارتباط داشته باشد.

اسلاید 22: قطعیهر فرد با بیماری تنفسی تب دار ناگهانی که با یکی از تست های زیر عفونت وی با ویروس آنفلوانزای خوکی A (H1N1) تایید شده باشد:Real Time PCR (RT-PCR)Viral Cultureافزایش 4 برابری در تیر آنتی بادی خنثی کننده ویژه ویروس آنفلوانزای خوکی A (H1N1)

اسلاید 23: دوره سرایت پذیری یک روز پیش از بروز علایم تا 7 روز بعد از آغاز علایم

اسلاید 24: برای حفاظت شخصی در آمریکا از ماسک های N99 , N100 یا P100 استفاده می شود. در اروپا از ماسک FFP3 استفاده می شود. این ماسک ها تا 99 درصد موثرند. ماسک های N95 یا FFP2 حدود 94 درصد موثر هستند.

اسلاید 25: پاسخ به 15 سئوال درباره آنفلوآنزای خوکی

اسلاید 26: آخرین وضعیت بیماری در جهان چگونه است ؟بنابر گزارش WHO ( سازمان بهداشت جهانی ) و این بیماری در مرحله پاندمیک یعنی همه گیری جهانی می باشد و بیماری در فاز 6 می باشد. این بدان معنا است که جهان و تمام قاره ها در راه این بیماری طی ماههای آینده می باشند و این بیماری همه کشورها را طی خواهد نمود و هیچ کشوری از این بیماری در امان نخواهد. در حال حاضر 90 کشور جهان و 7کشور همسایه ایران و همچنین کشور ما که از یک نوجوان 16 ساله ایرانی الاصل مقیم آمریکا که وارد ایران شده ،این بیماری را گزارش نموده اند .

اسلاید 27: A(H1N1)A(H2N2)A(H3N2)1918: “Spanish Flu”1957: “Asian Flu”1968: “Hong Kong Flu”20 - 40 million deaths1 - 4 million deaths1 - 4 million deaths Credit: US National Museum of Health and Medicine پاندميهای جهانی آنفلوآنزا در قرن بيستم

اسلاید 28:

اسلاید 29: گزارش موارد مبتلایان در ایران بر اساس مثبت شدن نمونه‌های ارسالی

اسلاید 30: شیوع جنسی در ایران زن مرد 4797

اسلاید 31: کشورهای آلوده ای که مسافرین از آنها وارد کشور شده‌اند

اسلاید 32: شیوع سنی

اسلاید 33: توزیع استانی مبتلایان

اسلاید 34: 3بوشهر1کرمانشاه 1کردستان 1لنگرود1اهواز1کاشان 1سنندج 1هرمزگان1اراک 2قشم 2قزوین 5فرودگاه 2قم2زنجان1آذربایجان غربی

اسلاید 35: آخرین آمار موارد انسانی آنفلوانزای خوکی تا تاریخ 11 مرداد 1388 در كشورهاي منطقه

اسلاید 36: ادامهخوشبختانه 72 نقطه از کشور ایران به عنوان مراکز مبارزه با این بیماری با امکانات کامل و مناسب جهت تشخیص و درمان آماده و مهیا برای خدمات رسانی می باشند که به واسطه فعالیت همه مراکز بهداشتی و درمانی هیچ نگرانی از این موضوع در کشور وجود ندارد . اما در مبارزه با این ویروس نوظهور آشنایی و آگاهی از این بیماری فرصت بیشتری به ما در حفظ سلامتی فردی ، خانوادگی و اجتماعی خواهد بود و باید بدانیم شرط لازم پیشگیری دانستن و عمل کردن به دانستنی هاست .

اسلاید 37: نشانه‌ها و علامت بیماری آنفلوآنزای خوکی چیست ؟ علائم این بیماری مشابه آنفلوآنزای فصلی همانند تب، سرفه، گلودرد،آبریزش بینی، کوفتگی و درد بدن، سردرد، لرز و خستگی و در موارد مشخص اسهال، تهوع و استفراغ می‌باشد. درمواردی ممکن است این بیماری ویروسی پیشرفت نموده و ایجاد عفونت‌های شدید ریوی، گوشی و سینوسی نماید .

اسلاید 38: چه افرادی بیشتر در خطر معرض این بیماری می‌باشند ؟4 گروه از مردم در گروه خطر هستند . افراد مسن 64 سال و بالاتر کودکان با سن کمتر از 5 سالخانم های حامله افراد با بیماریهای مزمن و طولانی مدت مانند آسم، دیابت، برونشیت مزمن، بیماریهای قلبی و ریوی و کسانی که به عللی همانند جراحی وسیع، شیمی درمانی مکانیزم دفاعی سیستم ایمنی بدن آنان در شرایط مساعدی نمی باشد .

اسلاید 39: چگونه این ویروس انتقال می‌یابد ؟ آخرین اطلاعات حاکی است که انتقال این بیماری از انسان به انسان از طریق سرفه، عطسه، تخلیه و ترشحات بینی و دهان می باشد که ویروس می‌تواند حداکثر تا فاصله 1/5 متری از طریق سرفه یا عطسه منتقل شود راه دیگر انتقال تماس دست ها ، با محیط آلوده به ویروس است مانند دستگیره در ها و یا وسایلی که بطور عمومی و مشترک استفاده می‌شود. دست تماس یافته با محیط آلوده به ویروس موجب انتقال آن از طریق دست آلوده شده به بینی و دهان و یا چشم می‌شود .

اسلاید 40: چه علائمی در کودکان و بزرگسالان بسیار جدی است و باید به مرکز درمانی منتقل شوند ؟ بیشتر مبتلایان به غیر از 4 گروه در خطر ( کودکان زیر 5سال، سالمندان بالای 64 سال، خانم باردار و افراد با بیماری زمینه ای ) با استراحت در منزل و دوری در تماس بات افراد و استفاده از داروهای ضد ویروس به راحتی درمان می شود . اما اگر علایم زیر در کودکان بروز نمود حتماً نیازمند انتقال به بیمارستان می باشند . تنفس سریع و غیر عادی ( نفس نفس زدن ) بی اشتهایی شدیدتهوع و استفراغ مقاوم ومداوم

اسلاید 41: عدم هوشیاری ، تشنج و بی توجهی به محیطبی قراری و اضطراب شدیدتب بالا و سرفه مقاوماسهال به همراه علایم فوقو در بزرگسالان تنفس کوتاه که به سختی انجام می شود احساس درد و فشار در قفسه سینه و شکم کاهش سطح هوشیاریسرگیجه ناگهانی و استفراغ شدید و مداوم تب و سرفه شدید

اسلاید 42: دوره این بیماری چه مدت یا چند روز می باشد ؟تحقیقات انجام شده نشان می دهد شخص یک روز پس از ابتلا به این ویروس دچار علایم می شود اما دوره بیماری در افراد با مکانیزم دفاعی نرمال و طبیعی 7روز می‌باشد . ولی این دوره در کودکان، افراد مسن و خانم‌های باردار و افراد با بیماریهای دیگر متفاوت و طولانی تر می باشد . بنابراین طی این مدت ( 7روز ) شخص بیمار منبع انتقال بیماری به افراد دیگر نیز می باشد .

اسلاید 43: آیا امکان بیماری از طریق گوشت خوک می‌باشد ؟اگر چه کاملاً مشخص نیست اماتاکنون گزارشی از آن ارسال نشده و پاسخ منفی است .

اسلاید 44: آیا انتقال این بیماری از طریق آب نوشیدنی یا آب لوله کشی شهری ممکن است ؟ گندزدایی و کلر زنی آب موجب سلامت کامل آبهای نوشیدنی شهری می باشد. اگر چه اثبات این ادعا براساس موفقیت درمانی و سلامت آب های نوشیدنی در درمان آنفلوآنزای مرغی (H5N1) می باشد . اماتاکنون گزارشی از انتقال بیماری از آبهایی که کلرزنی شده اند نداشته ایم .

اسلاید 45: آیا استخر و چشمه های معدنی می توانند آلوده به ویروس شوند ؟ بر اساس تجربیات بدست آمده از آنفلوآنزای مرغی (H5N1) اگر چنانچه استخرها به اندازه 3 – 1 PPM و چشمه های معدنی به اندازه 5 – 2 PPM کلر زنی و گندزدایی شوند احتمال وجود و انتقال ویروس صفر خواهد شد .

اسلاید 46: چگونه می‌توان خود را در مقابل این بیماری ایمن نمود ؟ اگر چه تاکنون واکسنی برای این بیماری کشف نشده اما نکات زیر در پیشگیری مهم می باشد .

اسلاید 47: اقدامات و موازین پیشگیری از آنفلوانزای جدید H1N1 اولین توصیه به بیماران دچار علائم بیماریهای تنفسی خصوصاً علائم مشابه آنفلوانزا (Influenza-Like Illness)

اسلاید 48: اقدامات و موازین پیشگیری از سرایت آنفلوانزای جدید H1N1در صورت ابتلاء به علائم مشابه آنفلوانزا، توصیه به استراحت بیمار در منزلمدت استراحت در منزل ؟ تا 7 روز پس از شروع علائم یا تا 24 ساعت پس از رفع آخرین علائم بیماریبیمار تاحد امکان از افراد ساکن منزل نیز دور بماند

اسلاید 49: اقدامات و موازین پیشگیری از آنفلوانزای جدید H1N1 افراد سالم از تماس نزدیک با افراد بیمار پرهیز نمایند

اسلاید 50: اقدامات و موازین پیشگیری از آنفلوانزای جدید H1N1 اگر بیمار برای مراجعه به مراکز درمانی از منزل خارج میشود سعی کند از ماسک استفاده نموده یا با دستمال کاغذی در حین عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را بپوشاند

اسلاید 51: اقدامات و موازین پیشگیری از آنفلوانزای جدید H1N1 دستهای خود را بطور مکرر با آب وصابون بشویند ( خصوصاً بیماران و پس از عطسه و سرفه)محلول های ضدعفونی کننده پایه الکلی نیز دراین زمینه موثرند

اسلاید 52: اقدامات و موازین پیشگیری از آنفلوانزای جدید H1N1 افراد سالم از دست زدن به چشم ، بینی یا دهان خود حتی الامکان اجتناب کنند زیرا راه غیر مستقیم انتقال بیماری از این طریق میباشد

اسلاید 53: اگر یکی از اعضای خانواده بیمار شد چه کنیم ؟ در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده تان می توانید به محل کار و تحصیل خود بروید اما شرایط خودرا کنترل نمایید و مسئول محیط کار را از موضوع مطلع نمایید زیرا به محض بروز علایم در شما باید در منزل استراحت نمایید . 4 گروه افراد پرخطر ذکر شده در صورت اجبار به زندگی در کنار بیمار نیازمند درمان جهت پیشگیری از بیماری می باشد.

اسلاید 54: خلاصه موازین بهداشت فردی (پیشگیری) و درمان بیمار در منزلدربیماران آنفلوانزایی که علائم بیماری شدید نیست بایستی از طریق پیامهای بهداشتی به ماندن در منزل و رعایت آداب تنفسی تشویق شوند شامل:پوشاندن دهان وبینی در هنگام عطسه وسرفه یا حداقل پوشاندن عطسه وسرفه با آستین پیراهنرعایت بهداشت دست هارعایت فاصله تماس با دیگران ( 1 متر ) محدود کردن بیماران به عدم حضور در اماکن شلوغ با ماندن درمنزلدرصورت ضرورت حضوردر اماکن شلوغ، اجتناب از تماس نزدیک با افراد دیگر

اسلاید 55: خلاصه موازین بهداشت فردی (پیشگیری) و درمان بیماردر منزلبرای به حداقل رساندن سرایت بیماری، مراقبت از بیمار در محل زندگی، بایستی تاحد ممکن تنها توسط یک نفرانجام گیرد.درصورت امکان هم بیماران و هم مراقبین آنها بایستی در طی دوره عفونت زایی بیماران، از ماسک یک بار مصرف استفاده کننددرصورتیکه امکانات به اندازه کافی موجود نباشد ، استفاده از ماسک در منزل توسط بیمار نسبت به مراقبین وی ارجح استضرورتی به استفاده از ماسک درتمام طول روز وجود ندارد و فقط بیمار بایستی درحین تماس نزدیک با دیگران (تماس کمتر از 1 متر) از آن استفاده کند

اسلاید 56: خلاصه موازین بهداشت فردی (پیشگیری) و درمان بیمار در منزلهنگامی که ماسک بوسیله ترشحات تنفسی خیس شد بایستی به طریق صحیح دورانداخته شوددرصورت در دسترس نبودن ماسک به تعداد کافی میتوان از دستمال ضخیم یا ماسکهای چندبار مصرف پارچه ای که به طور کامل جلو بینی ودهان را میپوشاند ، استفاده کرداین ماسک ها نیز درصورت خیس شدن بایستی تعویض شده و با آب وصابون شسته شونداگر تعداد کافی ماسک در دسترس است ، مراقبین بیمار نیز بایستی در حین تماس نزدیک با بیماران از آن برای پوشاندن دهان وبینی استفاده کنندمراقبین بیمار بایستی همواره دست های خود را پس از تماس با بیماران بشویند

اسلاید 57: آسپرین درکودکان نباید استفاده شودمایعات خوراکی، تغذیه واستراحت بیمار در بستر ضروری است درهنگام بروز عوارض باکتریال انفلوانزا، بایستی استفاده صحیح از آنتی بیوتیک مطابق با دستورالعمل صورت پذیرددرصورت بروز علائم بیماری شدید یا دهیدراتاسیون بایستی درمانهای اضافی برای بیماران دچاربیماری شدید در نظر گرفته شود کسانی که بهبود یافته اند دیگر عفونت زا محسوب نمیشوند و در برابر بیماری ایمن در نظر گرفته میشوند (معمولا 2 - 3 هفته پس از شروع بیماری)خلاصه موازین بهداشت فردی (پیشگیری) و درمان بیمار در منزل

اسلاید 58: خلاصه موازین بهداشت فردی (پیشگیری) و درمان بیمار در منزلرعایت آداب تنفسی وشستشوی دست ها بایستی توسط تمامی اعضای خانواده رعایت گردد پنجره ها بایستی بازگذاشته شود تا تهویه مناسب منزل (چادر صحرایی) برقرار شودسطوح مختلف منزل بایستی بطور منظم توسط آب وصابون یا مواد ضدعفونی کننده پاکسازی شوند

اسلاید 59: پیام اصلی در ارتباط با ارجاع بیماران به مراکز درمانیممکن است بتوان درصد زیادی از بیماران آنفلوانزا را درمنزل وبا ارائه درمانهای حمایتی ساده که در بالا به آنها اشاره شد، درمان نموددرصورتیکه بیماری وخیم‌تر شد یا علائم شدید بروز کرد بیمار را به یک مرکز درمانی مجهز جهت بستری معرفی نمائید

اسلاید 60: نحوه شستن دستها چگونه باشند ؟ دست ها با آب گرم و صابون به مدت 15 تا 20 باید شسته شوند و یا با پنبه و الکل تمام دستها و حتی بین انگشتان و زیر ناخن‌ها تمیز شوند .

اسلاید 61:

اسلاید 62: 63

اسلاید 63: چه مدت ویروس آنفلوآنزای نوع A می تواند در محیط باقی بماند و بیشترین مکان هایی که امکان آلودگی آن را دارد کجاست ؟ دردماي معمولي بمدت طولاني درمواد منجمد به مدت نا محدود در آب 22 درجه 4 روز در صفر درجه بيش از 30 روز اما منابع آلودگی در انسان شامل بینی، دهان، لب ها، چشمها، موی سر ودست ها می‌باشند. زیرا مکان‌های فوق بیشتر مورد تماس دستها در افراد عادی می‌باشد .

اسلاید 64: شرايط غيرفعال شدن ويروسدر دماي 56 درجه به مدت 3 ساعت در دماي 60 درجه به مدت 30 دقيقه مواد ضدعفوني كننده نظير تركيبات فرمالين _يد ودترجنت ها phاسیدی

اسلاید 65: ادامهبیشترین امکان آلودگی محیطی برای وسایلی می باشد که به نحوی با دست و صورت انسان در تماس می باشد . همانند دستگیره درها، میز و صندلی، شیرآلات، نرده های پله ها ، بالشت خواب و ملحفه، اسباب بازی ها، وسایل آشپزی و آشپزخانه، وسایل عمومی که مورد استفاده مشترک می باشد (اسکناس، اسناد و مدارک دست به دست شده و ... ) حائز اهمیت است پس از تماس با هر فرد یا اشیاء مشکوک دست و صورت خود را با با آب و صابون شستشو دهیم .بهتر است در محیط کار قبل از شروع کار و پایان کار میز کارمان را با پنبه الکلی ضد عفونی نماییم .

اسلاید 66: آیا درمان دارویی برای درمان آنفلوآنزای نوع A وجود دارد ؟ بله . داروی ضد ویروس Oseltamivir (اسلتامیویر)یا Zanamivir (زانامیویر) که دارای اشکال قرص، مایع و اسپری می‌باشد و در داخل کشور تولید می‌شود . این دارو در پیشگیری موثر بوده و بخصوص با نظر پزشک معالج در موارد شدید ابتلا به بیماری نیز مصرف آن ضروری می باشد .

اسلاید 67: ادامهاین دارو شدت و دوره بیماری را کم و کوتاه می‌نماید و همچنین از پیشرفت بیماری جلوگیری می نماید و امکان سرایت آنرا به دیگران کم می‌نماید و پیشنهاد شده این دارو جهت پیشگیری فقط در 4 گروه پرخطر که قبلاً ذکر شده استفاده شود در سایر بیماران مبتلا به درجات متوسط و خفیف از شدت بیماری، استراحت، مصرف مایعات فراوان و اقدامات درمانی با مسکن های تجویز شده از سوی پزشک کافی می‌باشد .

اسلاید 68: اقدامات لازم جهت پیشگیری از بروز احتمالی بیماري آنفلوانزای خوکی

اسلاید 69: اجرا و تشدید سیستم مراقبت فعال بیماری در سطح استاناعلام آماده باش پست‌های مراقبت مرزی در مرزهای هوایی، دریایی و زمینی، تشدید اقدامات قرنطینه ای و امنیت زیستی .هماهنگی با دستگاهها و نهادهای مرتبط و اعلام نیازهای حمایتی و پشتیبانی و انجام اقدامات مشترک.

اسلاید 70: آموزش وسیع به: پزشکان،کارشناسان،کاردانها و بهورزان. همگانی عامه مردم از طریق صدا و سیما و جراید محلی. به زائرینی که از استان به خارج از کشور اعزام می شوند.ارتقاء توان تشخیصی آزمایشگاهی طبق آخرین یافته های علمی

اسلاید 71: سخن پایانپایان سخن با تاسی از فرموده حضرت علی ( ع ) که دانا زنده است گرچه بمیرد و نادان مرده است هرچند زنده باشد به این نکته مهم دست یابیم که دانایی انسان را از شک و تردید رهایی می‌بخشد، فضیلت اخلاقی اورا از رنج و درد میرهاند و همت و عزم استوار اورا از ترس نجات می‌دهد. شک و درد و ترس بدترین دشمنان نیک بختی آدمی هستند و دانایی، فضیلت و همت برای او فرشتگان نجات اند. همیشه بخواهیم که بخوانیم و بدانیم تا سالم، سلامت و شاد زندگی کنیم.

39,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید