ابوعلی سینا(شیخ الرئیس)
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم ابوعلی سینا ( شیخ الرئیس ) استاد مربوطه : تهیه کننده :
اسلاید 2:
اسلاید 3: ابوعلی حسین ابن عبدالله بن حسن بن علی بن سینا، مشهور به ابو علی سینا، پورسینا و شیخ الرئیس، زاده 359 هجری شمسی در بخارا و درگذشته 2 تیر 416 در همدان می باشد. ابو علی سینا همه چیزدان، پزشک، ریاضی دان، منجم، فیزیک دان، شیمی دان، روان شناس، جغرافی دان، زمین شناس، شاعر، منطق دان و فیلسوف ایرانی و از مشهور ترین و تاثیر گذار ترین فیلسوفان و دانشمندان ایران زمین است که به ویژه به دلیل آثارش در زمینه فلسفه ارسطویی و پزشکی اهمیت دارد. وی از شهرت جهانی برخوردار است و بسیاری از آثارش به ویژه در زمینه پزشکی برای قرن های متمادی در دانشگاه های اروپایی تدریس می شد.
اسلاید 4: زندگینامه ابن سینا در حومه بخارا و در روستای افشانه به دنیا آمد. پدرش عبدالله اهل بلخ بود و در دوران حکومت نوح بن منصور سامانی به بخارا آمد تا در روستای خرمشین به کار اداری مشغول شود. کمی پس از تولد بوعلی، پدر به بخارا منتقل شد و کودک فرصت یافت تا به تحصیل بپردازد. تا جایی که تا قبل از 10 سالگی در قرآن و ادبیات موجب حیرت معلمان خود شد. ذهن خلاق پورسینا چنان بود که به بررسی تمام آموخته ها می پرداخت و در این علوم از استاد خود پیش می افتاد. او در تمام زندگی خود جسمی نیرومند داشت، شب ها تا دیروقت به کار مطالعه و نوشتن کتاب می پرداخت و روز را به کارهای روزمره. بعد از درگذشت پدرش، او تصمیم گرفت به مسافرت بپردازد تا غم پدر را از یاد ببرد. مدتی را در گرگانج خوارزم گذراند و در این شهر نیز به دلیل دانش فراوان خود، مورد توجه فرمانروای شهر قرارگرفت. با تغییر شرایط سیاسی شهر، ابن سینا در سال 402 هجری قمری عازم گرگان شد تا دوستش قابوس بن وشمگیر فرمانروای دیلمیان را ملاقات کند. اما دوستش از دنیا رفته بود. ابن سینا در این شهر با ابوعبید جوزجانی آشنا شد و این شاگرد تا پایان عمر او، در خدمتش بود.
اسلاید 5: ابوعلی سینا در سال 404 هجری قمری راهی ری شد و در این شهر مجدالدوله فرمانروای آل بویه را نیز درمان کرد. یک سال بعد به همدان رفت و در این شهر، وزیر شمس الدوله فرمانروای دیلمیان شد. ابن سینا ده سال در همدان ماند. اما با مرگ فرمانروای ری و روی کارآمدن پسرش، پورسینا را برای 4 ماه به زندان فرستادند. او در حبس نیز بیکار نماند و 3 کتاب نوشت. تا اینکه علاء الدوله همدان را تصرف کرد و اورا نجات داد. پورسینا در سال 415 راهی اصفهان شد و در این شهر مورد استقبال علاء الدوله فرمانروای این شهر قرار گرفت.
اسلاید 6: آثار بیش از 130 کتاب از آثار ابن سینا برجای مانده است. همچنین بیش تر از 100 کتاب را به او نسبت می دهند. بیشتر این کتاب ها به زبان عربی نوشته شده است و حدود 20 کتاب وی نیز به زبان پارسی است. از مشهورترین کتاب های او می توان به اثر 8 جلدی شفا، القانون فی طب در 18 جلد، مجموعه 10 جلدی لسان العرب فی الغه و الانصاف در 20 جلد اشاره نمود. مشهورترین موضوعات کتاب های بوعلی عبارتند از: فلسفه، کتب پزشکی، علوم طبیعی، کتاب های علم موسیقی و ریاضیات.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.