Akhlagh_edary

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اخلاق اداری”

اخلاق اداری

اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحيماخلاق اداري سید موسوی مدرس دانشگاه و دوره های آموزشی کارکنان دولت mousavi1348@yahoo.com

اسلاید 2: با نام تو می شود به صحراها زد با نام تو می شود به دریاها زد ما اهل گذشته ایم و امروز ولی با نام تو می شود به فرداها زد

اسلاید 3: همه مردم، مثل هم هستند. اين تنها عادت هاواخلاق هاي آنهاست كه موجب تفاوت ميان آن ها مي شود. كنفوسيوس

اسلاید 4: مروري برمطالب دوره: مقدمهمعاني ومفاهيم اخلاقانواع اخلاقعلم اخلاق و فلسفه اخلاقرابطه اخلاق باسايرعلومفضايل و رذايل اخلاقيرابطه اخلاق فردي ،خانوادگي،اداري واجتماعياخلاق كارگزارانمنشور اخلاقی سازماناخلاق حرفه ايمسئوليت هاي اخلاقي سازمان ها و موسسه ها

اسلاید 5: معني لغوي اخلاق:در فرهنگ معين اخلاق به معني خلق و خوي ها، طبيعت باطني، سرشت دروني معني شده است.

اسلاید 6: اخلاق جمع خُلْق و خُلُق مي باشداين دو واژه در اصل به يك ريشه باز مي گردد .. خُلُق به معناي هيات و شكل و صورتي است كه انسان با چشم مي بيند .و ُخلْق به معناي قوا و سجايا و صفات دروني است كه با چشم دل ديده مي شود. تعریف اخلاق

اسلاید 7: تعریف اخلاقملكه‏اى است پايدار در نفس آدمى كه سبب مى‏شود، كارها به آسانى انجام پذيرد بدون نياز به انديشه و نگرش .

اسلاید 8: تعریف اخلاق«خلق»، كار خارجى نيست. چه بسا كسى در نهاد، بخشنده باشد، اما بخشش نداشته باشد؛ چرا كه مال ندارد و يا براى بخشندگى او، باز دارنده‏اى وجود دارد و چه بسا كسى بخيل باشد، ولى بر خلاف ميل و خلق خود، از روى ريا مالى را ببخشد. بنابراين، «خلق»، آن حالات و صفات پايدار نفسانى را در بر مى‏گيرد كه خاستگاه رفتار آدمى است.

اسلاید 9: اخلاق: حالات درونی انسان است که در کردار و رفتار تجلی می یابند.

اسلاید 10: علم‌ اخلاق  امروز در تعريف‌ علم‌ اخلاق  تمام‌ توجه‌ به‌ رفتار بايسته‌ آدمي‌است‌. ژكس‌ مي‌گويد:علم‌ اخلاق ، عبارت‌ است‌ از تحقيق‌ در رفتار آدمي‌ بدان‌ گونه‌ كه‌ بايدباشد.استاد مطهري‌ مي‌فرمايد:علم‌ اخلاق عبارت‌ است‌ از علم‌ زيستن‌، يا علم‌ چگونه‌ بايد زيست‌.ملاصدرا نيز در تعريف‌ علم‌ اخلاق به‌ دو جهت‌: آگاهي‌ به‌ خوي‌ها وتوجه‌ به‌ رفتار پسنديده‌، اشاره‌ كرده‌ است‌.

اسلاید 11: تعاريفي كه از اخلاق شده است، دو مقوله دروني بودن و سروكار داشتن با ارزش ها در اخلاق نهفته است. اخلاق بيشتر امري اجتماعي است تا فردي و در واقع بستر مناسب اجتماعي است كه وابستگي و پاي بندي به ارزشي خاص را فراهم مي كند.

اسلاید 12: اخلاق اداري نقطه تلاقي علم اخلاق و سازمان است

اسلاید 13: انواع اخلاق :1- اخلاق فطري و طبيعي :صفات فطري ، غرايز و احساسات و استعدادهايي است كه در طبيعت انسان آفريده شده و اختيار و عمل در تحصيل آن هيچ‌گونه دخالتي ندارد. مانند حس خداجويي، كنجكاوي، عدالتخواهي و حبّ كمال و . . .2- اخلاق اكتسابي و اختياري :صفات اكتسابي آن گونه صفاتي را گويند كه در مقام عمل و اختيار به تدريج براي انسان حاصل مي‌شود. چنانچه از استعدادها و صفات خدا داده خوب بهره‌برداري نشود، صفات اكتسابي بد خواهد شد. در اين مرحله ، صفات و ملكات خوب را فضايل و مكارم اخلاق و صفات وملكات بد را رذايل اخلاق مي‌نامند.

اسلاید 14:

اسلاید 15:

اسلاید 16: اخلاق اكتسابي و اختياري است كه انسان مي‌تواند با توجه به تلاش هاي معنوي، آن را اصلاح كرده و بهبود بخشد.

اسلاید 17: اخلاق از علوم اجتماعى و انسانى است و از چگونه بودن و چگونه زيستن انسان سخن مى‏گويد و بر تعديل غرائز و تصحيح رفتار آدمى، پا مى‏فشرد .

اسلاید 18: موضوع اصلى علم اخلاق، نفس انسانى است، كه خوي هاى نيك و بد را مى‏پذيرد. و سبب انجام كارهاى پسنديده و ناپسند مى‏گردد. «تهذيب اخلاق»، «تهذيب نفس» و «تزكيه نفس» بيان ديگرى است از علم اخلاق.

اسلاید 19: نظريه جدايى اخلاق از سياست مدار اخلاق حق و حقيقت است، حال آن كه غرضِ سياست، منفعت و مصلحت مى‏باشد. ساده انديشانه است كه بتوان سياست را از اخلاق جدا دانست و هم چنان از مردم توقع داشت كه در روابط خود با يكديگر و با حكومت، اخلاقى رفتار كنند.

اسلاید 20: علم اخلاق و فلسفه اخلاقعلم اخلاق به خوب و بد و بايدها و نبايدهاي اخلاقي مي‎پردازد. اما فلسفه اخلاق به سؤالات ديگري پاسخ مي‎دهد از قبيل اين كه ملاك خوب و بد و خير و شر چيست ؟ چرا آنها خوب يا بد هستند؟ منشاء اعتبار بايدها و نبايدها چيست ؟ آيا امور اخلاقي نسبي هستند يا مطلق ؟ زيبايي چطور؟ فلسفه اخلاق بمعنى اخص كلمه درباره شناخت اين است كه چرا فضائل اخلاقى يعنى عدالت و نيكوكارى خوب و رذائل اخلاقى بمعنى ظلم و فساد بد است

اسلاید 21: اخلاق و روان شناسى‏ از آن جا كه در علم اخلاق، از زيست شايسته و رفتار بايسته سخن مى‏رود، شايد تصور شود كه اخلاق، با روان‏شناسى يكى هستند؛ چرا كه هر دو علم، به كاوش در رفتار آدمى مى‏پردازند. ولى بايد توجه داشت كه اين دو علم، دو حوزه كارى جداى از يكديگر دارند. روان‏شناسى در رفتار موجود اشخاص تحقيق مى‏كندو اخلاق از رفتار بايسته سخن مى‏گويد.اخلاق، از بايدها سخن مى‏گويد و روان‏شناسى هست ها را پى‏گيرى مى‏كند.

اسلاید 22: اخلاق كارگزاران

اسلاید 23: اخلاق كارگزاران :يكي از زواياي مهم اخلاقي كه درسطح جامعه به منظور ايجاد ارتباط منطقي و صحيح ميان مردم و مسئولين و در جهت نيل به اهداف نظام مردمسالاري ديني مورد توجه بوده و هر كدام از اقشار جامعه بنا به فرموده رسول اكرم (ص) كُلُّكُم‌ راعٍ وَكُلُّكُم مَسئوُلٌ عَن رَعِيَّتِه، موظف به رعايت آن هستند ، بحث اخلاق كارگزاران مي‌باشد.

اسلاید 24: رفتارهايي را كه نفس در جهت كمال خود بداند و آنها را زيبا و مورد پسند تشخيص بدهد، انجام آنها را لازم مي‎بيند (بايدها) و رفتارهايي كه برخلاف كمال نفس و مورد نفرت او باشد، ترك آنها را لازم مي‎شمارد (نبايدها).

اسلاید 25: فضايل و رذايل اخلاقي فضايل اخلاق سرمايه نجات و رستگاري انسان و رساننده او به سعادت جاويد است، و رذايل اخلاق مايه بدبختي و شقاوت هميشگي وي است. پس پاك ساختن نفس از رزايل و آراستن آن به فضايل از مهمترين واجبات است، و بدون آن دست يافتن به زندگاني حقيقي محال است.آدمي تا از صفات و اخلاق رذيله پاك نشود به صفات و اخلاق فاضله آراسته نخواهد شد و نفس، آماده درك فيوضات و بهره هاي قدسي نخواهد گشت.

اسلاید 26: خوشخويى

اسلاید 27: خوشخويىاز رموز موفقيت‏حضرت رسول(ص) در دعوت و رسالت‏خويش، اخلاق نيكو و برخورد شايسته و جذاب با مردم بود. «حسن‏خلق‏» آن حضرت، امتياز بارز آن مظهر رافت و رحمت‏بود. با همين‏«اكسير اعظم‏» دلها را جذب مى‏كرد، دشمنان را دوست مى‏ساخت، كينه‏هارا به مهربانى مبدل مى‏كرد، الفت مى‏آفريد و پيوند مى‏داد، دلها را با دلها،دستها را با دستها! و به همين سبب مدال «وَإِنَّكَ لَعَلَى خُلُق عَظِيم» از خداى‏عظيم دريافت كرد. كلام نرم، رفتار شايسته، گفتار مؤدبانه و جاذبه‏دار، تحمل فراوان وحلم و بردبارى و چهره گشاده و بشاش، از مظاهر و جلوه‏هاى «حسن‏خلق‏» است.

اسلاید 28: خوشخويىپيامبر اكرم(ص) رابطه مؤمن با مؤمن و برخوردشان را با هم،همچون رسيدن يك تشنه به آب سرد و گوارا مى‏داند كه با آن سيرابى‏مى‏شود: «ان المؤمن ليسكن الى المؤمن كما يسكن قلب الظمان الى الماء البارد.». اسلامى بودن اخلاق هر مسلمان را بايد در نحوه معاشرتش باديگران جستجو كرد. خوش خلقى ، دين و مرام مسلمانى است. به‏فرموده حضرت رسول(ص): «ايمان كسى كاملتر است كه اخلاقش بهترباشد، كسى به پيامبر شبيه‏تر و به او نزديكتر است كه خوش خلق‏تر باشد» و به‏تعبير امام صادق(ع): «پس از عمل به واجبات الهى، محبوبترين كارها نزد خداوند، آن است كه‏انسان اخلاقى سازگار با مردم داشته و اهل «مدارا» باشد.». بارى ... گفتار و رفتار ما «آيينه شخصيت‏» ماست، بكوشيم هر چه‏روشنتر و شفاف‏تر باشد.

اسلاید 29: هدف بعثت پيامبر (صلى الله عليه وآله وسلم)پيامبر اسلام هدف بعثت خود را كامل كردن ارزش هاى اخلاقى اعلام كردند :إنَّما بُعِثْتُ لاُِتَمِّمَ مَكارِمَ الأخلاَقِ . من فقط براى كامل كردن مكرمت ها و ارزش هاى اخلاقى به پيامبرى برانگيخته شده ام .

اسلاید 30: حسن خلق

اسلاید 31: حسن خلقاز علل بسيار مهم و پرارزشى كه در زيبايى باطن نقش بسزايى دارد و در سالم سازى حالات و حركات سهم قابل توجهى را داراست ، حسن خلق است ، كه پيامبر بزرگ اسلام از آن تعبير به برگ درخت دين كرده است .اخلاق نيكو از حقايق عظيم است. از هيچ حكمى از احكام فقهى در قرآن مجيد با وصف عظيم ياد نشده است . در قرآن صوم عظيم ، صلاة عظيم ، جهاد عظيم و حج عظيم نيامده است ، ولى صفت عظيم همراه اخلاق ذكر شده است :( وَإِنَّكَ لَعَلَى خُلُق عَظِيم ) . و راستى كه تو را خويى والاست . ( وَلَوْ كُنتَ فَظّاً غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ ) . و اگر بداخلاق و سنگدل و خالى از رأفت و رحمت و رفق و مدارا بودى ، هر آينه از پيرامونت پراكنده مى شدند 

اسلاید 32: حسن خلقپيامبر اسلام (صلى الله عليه وآله وسلم) كه خود داراى حسن خلق بود و به شدت از بداخلاقى و مفاسد نفسى و زشتى حالات نفرت داشت ، در رواياتى در رابطه با اخلاق نيك و اخلاق زشت مى فرمايد :أوّلُ مَا يُوضَعُ فى ميزانِ العَبدِ يَومَ القِيامَةِ حُسنُ خُلقِهِ(1) . اول چيزى كه روز قيامت در ترازوى عبد مى نهند حسن خلق اوست.

اسلاید 33: حسن خلقسُوءُ الخُلقِ ذَنبٌ لاَ يُغْفَر . بداخلاقى گناهى غير قابل آمرزش است .الخُلقُ وِعاءُ الدّين . اخلاق ظرف دين است .دين آنجا قرار مى گيرد كه حسنات اخلاقى وجود داشته باشد . به عبارت ديگر حسنات اخلاقى و دين ، لازم و ملزوم يكديگرند .مَكارِمُ الأخلاقِ مِن أعمالِ الجَنّة. ارزش هاى اخلاقى از روش هاى بهشتى است .

اسلاید 34: حسن خلقحُسنُ الخُلْقِ نِصفُ الدّينِ . حسن خلق نيمى از دين است .أحبّ عبادِ اللهِ إلى اللهِ أحسَنُهُم خُلْقاً . محبوب ترين بندگان خدا نزد خدا خوش اخلاق ترين آنهاست .إنّ حُسنَ الخُلقِ يُذيبُ الخَطِيئةَ كَما تُذِيبُ الشمسَ الجَليد . به راستى حسن خلق گناه را آب مى كند همان گونه كه خورشيد يخ را آب مى كند .الخُلقُ السَيّىءُ يُفسِدُ العَملَ كَما يُفسِدُ الخَلُّ العَسلَ . بداخلاقى عمل را فاسد مى كند ، همان گونه كه سركه عسل را فاسد مى نمايد .

اسلاید 35: حسن خلقپيامبر (صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود :مَا مِن شَىء فِى المِيزانِ أَثْقَلُ مِن حُسنِ الخُلقِ . چيزى در ترازوى سنجش سنگين تر از حسن خلق نيست .عَلَيكُم بِحُسْنِ الخُلْقِ ; فَإنَّ حُسنَ الخُلْقِ فِى الجَنَّةِ لاَ محالَةَ . وإيّاكُم وَسُوءَ الخُلْقِ ; فَإنّ سوءَ الخُلْقِ فِى النّارِ لاَ مَحالَةَ . بر شما باد به حسن خلق  زيرا حسن خلق ناگزير در بهشت است . و از سوء خلق حذر كنيد زيرا سوء خلق بناچار در دوزخ است .

اسلاید 36: حسن خلقبر شما باد به حسن خلق  زيرا حسن خلق ناگزير در بهشت است . و از سوء خلق حذر كنيد زيرا سوء خلق بناچار در دوزخ است .حضرت صادق (عليه السلام) در تفسير آيه ى شريفه ى ( رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي .. مى فرمايد : مراد از حسنه ى آخرت رضا و خشنودى خدا و بهشت است . و مراد از حسنه ى دنيا فراخى رزق و معاش و حسن خلق است .حضرت على (عليه السلام) به يكى از يارانش به نام نوف فرمود :صِل رَحِمَك يزيدُ اللهُ فِى عُمرِكَ ، وحَسِّن خُلقِك يُخفِّفُ اللهَ حِسابَ . صله ى رحم كن تا خدا به عمرت بيفزايد و اخلاقت را نيكو گردان تا خدا حسابت را بر تو آسان گيرد .

اسلاید 37: حسن خلقپيامبر اسلام (صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود :مِن سَعادةِ المَرءِ حُسْنُ الخُلُقِ وَمِن شَقاوَتِهِ سُوءُ الخُلُقِ . از خوشبختى مرد حسن خلق و از بدبختى اش بدخلقى است .أفضلُ عَمل يُؤتِى بِه يَومَ القِيامَةِ خُلقٌ حَسَن. برترين عملى كه روز قيامت آورده مى شود اخلاق نيكوست .

اسلاید 38: حسن خلقأفضَلُ مَا اُعطِىَ المُسلِمَ خُلقٌ حَسَن . برترين چيزى كه به مسلمان عطا شده اخلاق نيكوست .إنَّ هذِهِ الأخلاق منائِح من اللهِ ، فَإذا أحبّ الله عَبداً مَنَحَه خُلقاً حَسناً ، وَإذا أبغضَ اللهُ عَبداً مَنَحَه خُلقاً سيئاً . اخلاق عطاياى خداست ، هنگامى كه خدا بنده اى را دوست بدارد خلق حسن به او عطا مى كند و هنگامى كه بنده اى را دشمن بدارد خلق زشت به او مى دهد 

اسلاید 39: مصاديق حسن خلق آيات قرآن و روايات اين حقايق را از مكارم اخلاق و ارزش هاى رفتارى و از مصاديق حسن خلق دانسته اند : راستى در گفتار ، بذل و بخشش به تهي دست ، تلافى كردن خوبى ديگران ، حفظ امانت ، صله ى رحم ، حفظ عهد و امان و ضمان و حرمت و حق همسايه و رفيق ، حيا ، شجاعت ، صبر ، مهماندارى ، وفاى به عهد ، نرمى ، مدارا ، ملاطفت ، حفظ آبروى مردم ، گذشت از كسانى كه به انسان ستم روا داشته اند ، انس و الفت با مردم ، آسان گرفتن به ديگران ، انصاف ، عدالت ، قناعت ، احترام به بزرگ تر ، ترحّم به كوچك تر ، رعايت ايتام ، خيرخواهى ، دور بودن از حسد و تجاوز و حرص و تكبر و ريا و خشم و سخت دلى و . . .   .

اسلاید 40: خوش رويى

اسلاید 41: خوش رويى از خصلت هاى بسيار زيبا كه غم و اندوه را از دل ديگران مى زدايد نشان دادن خوش رويى است ، كارى كه براى انسان هيچ هزينه اى ندارد .چقدر شايسته است انسان هنگامى كه مى خواهد با زن و فرزند ، پدر و مادر ، اقوام و خويشان و همه ى مردم برخورد كند همه ى غم و اندوهش را در پس پرده ى باطن پنهان نمايد و همه ى نشاط و سرسبزى و خرمى اش را در چهره ظاهر كند و با خوش رويى كامل با همگان ديدار كند .

اسلاید 42: خوش رويى اميرالمؤمنين (عليه السلام) وقتى خصلت هاى مؤمن را مى شمارد مى فرمايد :المُؤمِنُ بِشرُهُ فِى وَجهِهِ وَحُزنُهُ فِى قَلْبِهِ . مؤمن شادى و خرمى اش در چهره اش نمايان و غم و اندوهش در دلش پنهان است .البَشاشَةُ إحسان . خوش رويى احسان و نيكى نسبت به مردم است .البَشاشةُ حِبالَةُ المَودّة . خوش رويى ريسمان محبت و عشق است .

اسلاید 43: خوش رويى البِشرُ يُطفِئُ نارَ المُعانَدة . خوش رويى آتش دشمنى و كينه ورزى را خاموش مى كند .البِشرُ شِيمَةُ الحُرّ . خوش رويى خصلت آزاده است .بِشرُكَ يَدلُّ عَلى كَرَمِ نَفسِك وَتَواضُعِك يُنبِئُ عَن شريفِ خَلقِك . خوش روييت دليل بربزرگوارى نفست وفروتنى خبردهنده ىاخلاق بلند مرتبه  مى باشد .طلاقَةُ الوَجهِ بِالبِشرِ وَالعَطيّةُ وَفِعلُ البِرّ وَبذلُ التَحيّةِ داع إلى محبّةَ البَريّة(2) . گشاده روييت با خوش رويى و دست دهنده ات و كار نيكت و سلام كردنت كشاننده ى تو به سوى محبوبيت نزد همه ى مردم است .

اسلاید 44: اخلاقا-خلاق سرمايه و بهترين و عاليترين دارايي ما است.2- اخلاق خوب ، اختصاص به طبقه اي ندارد، در هر طبقه و صنفي پيدا شود مورد احترام واقع مي گردد.3- اخلاق خوب مانند آب جاري است كه موجب حاصل خيزي كشتزارها مي شود.4- اخلاق بالاتر از قوانين است، زيرا قوانين هميشه همراه انسان نيست ولي اخلاق هميشه با او است.5- اشخاص عاقل و با اخلاق هرگز كلامي بر زبان نمي آورند كه احساسات ديگران را جريحه دار سازند.6- انحطاط اخلاقي هميشه پيشاهنگ انقراض تمدنها است.

اسلاید 45: اخلاق7- بد اخلاق در دست دشمني گرفتار است كه هر جائي برود از چنگ عقوبت او رهايي نيابد.8- بهترين ميراثي كه پدران براي فرزندان خود مي گذارند تربيت خوب است .9- به هر كس كه مي خواهد موفق شود بگوييد: اخلاق نيك را درخود پرورش ده.10- خط مستقيم نه تنها در هندسه بلكه در اخلاقيات هم كوتاه ترين راه است.11- صاحبان اخلاق ، روح جامعه خود هستند.12- مردان قانون وضع مي كنند و زنان اخلاق به وجود مي آورند.

اسلاید 46: اخلاق13- وظيفه زن تهذيب اخلاق مرد است.14- پيش از مسافرت ، از خصوصيات اخلاقي و سوابق رفيق راهت پرس و جو كن و پيش از خريد خانه ، همسايه ات را بشناس .15- ارزش هاي معنوي و اخلاقي حمايتگرند ، نه محدوديت آفرين .16- اخلاق بايد بر هنر حكومت كند .17- اخلاق و عظمت مردان بزرگ ، در طرز رفتارشان با افراد كوچك معلوم مي شود.18- آداب و عادات به آساني و سرعت به صورت اخلاق در مي آيد.19- اخلاق اگر با اندگي هوش توأم باشد هزار مرتبه بر تحصيل زياد بدون هوش و بدون اخلاق ترجيح دارد.

اسلاید 47: اخلاق20- اخلاق يكي از بزرگ ترين قواي محركه جهان است و در كمال تظاهرات خود طبيعت انساني را در عاليترين شكل آن مجسم مي سازد.21- اخلاق ساخته شده و حاضر و آماده نيست ، بلكه ذره ذره ، روز به روز خَلق و ايجاد مي گردد.22- اخلاق مي تواند جانشين علم، مال ، مقام ، زيبايي و ساير مزايا باشد ، اما هيچ نعمتي جاي آن را نمي گيرد.23- در طبيعت و اخلاق انساني ، هيچ ضعف و انحرافي نيست كه با تعليم مناسب اصلاح نشود.24- ملت بدون اخلاق ، اخلاق بدون عقيده ، و عقيده ي بدون فهم ممكن نيست.

اسلاید 48: انواع اخلاقفرديخانوادگيادارياجتماعي

اسلاید 49: رابطه اخلاق فردي،خانوادگي،اداري واجتماعي

اسلاید 50: اخلاق فردي:نگه داشتن خود از آلودگي ها، نيت در عمل هاي فردي و جمعي، اخلاص در عمل، خشوع قلب، ذكر، آداب خوردن و آشاميدن و خوابيدن، قناعت، دنياطلبي، جاه طلبي، عجب، حالت هاي قلب، حريص بودن، شكر، صبر، خوف و رجا، زهد، توكل، راضي بون به قضا، از جمله مسائلي است كه در اخلاق فردي مطرح هستند. مقصود از اخلاق  فردي‌ اين‌نيست‌ كه‌ اين‌ ويژگي‌ها هيچ‌ گونه‌ ارتباطي‌ با مردم‌ ندارند؛ بلكه‌ به‌ اين‌ معنا است‌كه‌ اين‌ فضايل‌، خوي‌ و منش‌ افرادمي باشد .

اسلاید 51:

اسلاید 52: اخلاق خانوادگيزن و شوهروالدين و فرزندانخويشاوندانصله رحم

اسلاید 53: اخلاق اجتماعياخلاق اجتماعي را مي‎توان حسن معاشرت با ديگران دانست . بخش اعظم زندگي انسان را ارتباطات انساني تشكيل مي‎دهد.زيستن در ميان مردم به گفته اميرمؤمنان (ع) بايد به گونه اي باشد كه اگر انسان مرد برايش گريه كنند و اگر زنده ماند به او مهربانانه روي آورند.

اسلاید 54: اخلاق مثبت كارگزاران1 - گذشت2 - تهذيب نفس3 - مردم داري4 - جلوگيري از تملق و پرهيز از منش جباران5 - رازداري6 - پرهيز از خشم7 - پرهيز از تكبر8 - سعه صدر9 - مدارا10 - حلم و خويشتن داري11 - عدالت

اسلاید 55: اخلاق منفي گارگزاران- تبعيض و بي‌عدالتي - تکبر و تفاخر- عجب و خود پسندي-رياست طلبي- افزون طلبي - حيف و ميل بيت المال - رشوه - رانت خواري

اسلاید 56: منشور اخلاقی سازمانمنشور اخلاقي بر دو وجه استوار است : كساني كه بعنوان مشتري و يا ارباب رجوع با سازمان ارتباط دارند . كساني كه ارائه خدمت به مراجعان را بر عهده دارند . محورهاي منشور اخلاقي بر پايه : 1 – نظم و انضباط در محل كار 2 – آراستگي ظاهري 3 – وقت شناسي 4 – برخورد خوب با ارباب رجوع و رعايت ادب و احترام و نزاكت 5 – انجام امور بر اساس عدل و انصاف 6 – انجام امور ارباب رجوع در كمترين زمان ممكن خدمات دهندگان و خدمات گيرندگان با رعايت منشور اخلاقي در انجام هر چه بهتر امور بر اساس ضوابط و مقررات در پويايي و رشد چشمگير سازمان نقش دارند .

اسلاید 57: اهميت اخلاق مديرانبنابراين در تحقق اخلاق اداري در هر مجموعه اي، بيش از هر کس بايد بر اخلاق مديران ارشد تأکيد شود ، و مديران ارشد پيش از آنکه از ديگران انتظار رفتار و سلوک مبتني بر اخلاق اداري داشته باشند ، خود بايد جلوه گر چنين امري باشند ؛ و نيز پيش از آنکه با زبان و فرمان خواهان اخلاق اداري باشند ، به کردار و رفتار خود چنين امري را سامان دهنده باشند

اسلاید 58: ويژگي‌هاي رفتاري در ارتباطات از ديدگاه اسلامويژگي‌هاي رفتاري در ارتباطات رئيس با مرئوسويژگي‌هاي ثبوتي:وفق و مدارا و رفتار ملايممشورتانتقادپذيريقاطعيتعفو و اغماضويژگي‌هاي سلبي:تكبر و رياست‌طلبياستبداددروغگوييخشم و غضببي‌تفاوتي

اسلاید 59: ويژگي‌هاي رفتاري در ارتباطات از ديدگاه اسلامويژگي‌هاي رفتاري در ارتباطات مرئوس با رئيسويژگي‌هاي ثبوتي:رعايت سلسله مراتبحياانتقاد و پيشنهادويژگي‌هاي سلبي:نافرمانيتملق

اسلاید 60: ويژگي‌هاي رفتاري در ارتباطات از ديدگاه اسلامويژگي‌هاي رفتاري ارتباطات كاركنان و كارمندان هم سطح با يكديگرويژگي‌هاي ثبوتي:محبت و الفتاعتماد متقابل و حسن ظن به يكديگرحرمت نگه داشتناگر به معروف و نهي از منكرتعاونتواصيسبقت در خياتويژگي‌هاي سلبي:نفاقعيب‌جوييحسد

اسلاید 61: ويژگي‌هاي رفتاري در ارتباطات از ديدگاه اسلامويژگي‌هاي رفتاري در ارتباطات كاركنان با ارباب‌رجوعويژگي‌هاي ثبوتي:خدمت به مراجعان را نعمت تلقي كردنرعايت حسن خلقرعايت انصافوفاي به عهدخويشتن‌داري در برابر درشتيرسيدگي و اولويت به امور ضعفا و محرومانويژگي‌هاي سلبي:احتجابتغافل از خطامنت گذاشتنتبليغات دروغينتبعيضجمود و خشكي بر مقررات

اسلاید 62: پندار تبديل به گفتار مي شود گفتار تبديل به كردار مي شودكردار تبديل به عادت مي شودعادت شخصيت ما را مي سازدو شخصيت آينده را مي سازد.

اسلاید 63: اخلاق حر فه اي

اسلاید 64: نقش استراتژيك اخلاق حرفه اي در مو فقيت سازمان سطوح چهار گانه اخلاق و مفهوم سازي نوين از اخلاق حرفه اي مسئوليتهاي اخلاقي سازمان ها و موسسه هاوظايف اخلاقي هيات مديره ، هيات امنا و هيات رئيسهمهارتهاي تشخيص و حل مسايل اخلاقيتعارضات اخلاقي ترويج اخلاق در سازمان (مباني ،فنون ، عوامل و موانع )طلسم تغيير رفتار اخلاقياهم مباحث

اسلاید 65: اخلاق حرفه اي چيست ؟اخلاق چيست ؟

اسلاید 66: مسئوليت پذيريچه نوع مسئوليت پذيري؟

اسلاید 67: مسئوليتکيفري اخلاقيحقوقيفردي- شخصيفردي- شغليسازمان

اسلاید 68: اخلاق حرفه‌ايمسئوليت هاي اخلاقي سازمان در قبال حقوق محيط

اسلاید 69: در سازمان اصول اخلاقي خوب از پيش شرط هاي مديريت استراتژيک خوب است و اصول اخلاقي خوب يعني شرکت خوب . ( فرد ديويد ، ص 53)روز به روز اعتقاد سازمان ها در اين مورد را سخ تر مي شود که ترويج اصول اخلاقي و تقويت فرهنگ معنوي موجب ايجاد مزيتهاي استرا تژيک خواهد شد درس اولجايگاه استراتژيک اخلاق حرفه اي در سازمان

اسلاید 70: موفقيت آرمان همگانيدر زتدگي فردي - شخصيدر زتدگي فردي - شغليدر حيات سازمان در حيات مليرمز و راز موفقيت چيست ؟

اسلاید 71: افزايشكاهشبهره وريمزيت رقابتيجذب منابع ماليتوان فن آوريجذب منابع انساني حرفه ايمشاركتانگيزشرضايت مشتريضايعاتانرژي منفيتنش هاي سازمانيتهديدهاي محيط موفقيت معطوف به آينده(اهداف سازماني)سازمان

اسلاید 72: چگونه مي توان عوامل مؤثر در موفقيت سازمان را افزايشو موانع بازدارنده را كاهش داد ؟رابطه آسان و درست محيط با سازمان

اسلاید 73: تبليغات ؟ کيفيت توليدوخدمات؟ اعتماد به مديران ؟ ؟چگونه ميتوان به اعتماد اصيل ، راسخ ، فراگير و پايدار دست يافت ؟

اسلاید 74: نرخ اعتماد به سازمان با پيش بيني پذيري آن همبستگي داردپيش بيني پذيريسازماناعتماد محيط بهسازمان

اسلاید 75: خصلتـي در سـازمـان كه محيط را قـادر بر پيـش بيني عملكـردسازمان درخصـوص استيفـاي كليه حقـوق خود (محيط) مي كندتعريف پيش بيني پذيري

اسلاید 76: پيش بيني پذيري مفهوم مطلق و فراگير ندارد بلكه صرفا” معطوف به رعايت حقوق محيط است .پيش بيني پذيري در اين مفهوم در واقع پيش بيني پذيري اخلاقي است .مراد از حقوق محيط ، فراگيرترين مفهوم آن است ؛ شامل جميع حقوق : - پيدا و پنهان ( نوشته و نا نوشته ) - مادي و معنوي - فردي ، ملي ، منطقه اي و جهاني ( حقوق بشر ) - قانوني و اخلاقي - پولي و غير پولي

اسلاید 77: اضطراب و نگراني مشتريخسارت و تضييع حقوق مشتريمراجعات به همه و اتلاف وقت مديران ارشدرشوه و مفا سد مالي و اداري ديگردر پي بنگاه ديگرمثال 1: زمان تحويل کالابنگاه A : مشتري فقط پول را پرداخت مي كندبنگاه B : تحويل قبل از ظهر روز x مثال 2: حمل و نقل ( مانند خدمات مرسوله )

اسلاید 78: ريسك معقولايجاد اعتمادپيش بيني پذيريمسئوليت پذيريتسهيل و تصحيح ارتباطمحيط با سازمانسازمانموفقيت

اسلاید 79: شرکت در قبال چه کساني ونهادهايي مسئوليت دارد ؟ اين افراد ونهادها چه اولويتي دارند؟ مسئوليت شرکت در قبال اين افراد چيست ؟ انجام مسئوليتهاي شرکت در قبال افراد،دقيقاً بر دوش چه کساني است ؟مسئولیتهای اخلاقی شرکت تكنيك تجزيه مساله:

اسلاید 80: منشور اخلاق حرفه اي بنگاه تعريف :مجموعه فراگير وسازگار از تعهدات اخلاقي سازمان در قبال حقوق محيط

اسلاید 81: ویژگیهای منشور اخلاق حرفه ای شرکت فراگير نسبت به همه عناصر محيط وابعاد بنگاه قابل تحقق واجراعاري از ابهام در سه سطح زبان،مفاهيم ،ساختاراولويت بندي در مسؤليتهامتلائم و سازگار

اسلاید 82: تدوين منشور اخلاقي سازماناعلام منشور به محيط دروني و بيرونيپاي بندي به منشورتبليغ پاي بنديموفقيت در شرايط بحرانينقش پاي بندي تخلف ناپذير به منشور اخلاقي در موفقيت سازمان

اسلاید 83: اخلاق حرفه اياخلاق كاردرچهاربعدمادي ومعنوي اندازه گيري مي شود. ابعاد مادي اخلاق كار:دلبستگي وعلاقه به كار پشتكاروجديت دركارابعاد معنوي اخلاق كار:روابط سالم انساني روح جمعي ومشاركت دركار

اسلاید 84: کار تیمی

اسلاید 85: کار گروهی یا کار تیمی

اسلاید 86: کار گروهی یا کار تیمی

اسلاید 87: از ایده تا عمل

اسلاید 88: گروه کاری و تیم کاریگروه کاری : مجموعه ای از افراد که برای رسیدن به هدفی مشترک گرد هم آمده اند.تیم کاری : مجموعه ای از افرادی با دانش و مهارت های مکمل یکدیگر که برای رسیدن به هدفی مشترک گرد هم آمده اند و برای رسیدن به هدف و ماموریت اصلی تیم به یکدیگر تکیه می کنند.

اسلاید 89: عوامل و وضعيت های تعارض آميز

اسلاید 90: عوامل فرديتعارض در حوزه تعاملات رفتاري قراردارد و از شيوه هاي رفتار افراد متاثر است. بايد دانست كه افراد همواره در دنياي خاص خود زندگي مي كنند كه اين دنياي خاص تابعي از محيط و شخصيت و عوامل تشكيل دهنده آن است.افراد در دنياي خاص خود، رفتارهاي خاص بروز مي دهند كه اغلب موجب اصطكاك و بروز تعارض بين آن ها مي شود. هر فردي، رفتار خود را عادي و معيار اندازه گيري منطقي مي داند و رفتار ديگري را غيرعادي مي بيند. بنابراين وجود تعارض به صورت بالقوه و بالفعل، بين افراد امري اجتناب ناپذير است كه فقط و فقط با درك آن و مديريت صحيح در مسير سازندگي هدايت مي شود.

اسلاید 91: 1- عوامل فردي شاملاخلاق شخصی : پايبندی فرد به ارزش‏های اخلاقی است و به طور کلی در بعد اخلاق شخصی مواردی از قبيل حرص و طمع ، خودخواهی ، حسد ، خشم ، غيبت ، بدگويی ، کبر و نخوت ، دنيا گرايی و .... منجر به تشديد تعارض در سازمان مي‏شود. • ويژگي‏های شخصی : با نهاد اوليه فرد ، در آغازگری ، شدت بخشيدن و يا پافشاری در تعارض مؤثر می‏باشد . برخی از مردم از لحاظ شخصيتی آرام و انفعالی وبعضی ديگر پر سر و صدا و پرخاشگر هستند . در برخی تقسيم بندی های شخصيت افراد در دسته واقع گرا ، رفتاری پرخاشگرانه را موجب می‏شود که در شکل دهی به تعارض فردی بی تأثير نيست .

اسلاید 92: 1- عوامل فردي شامل • ارزش‏ها : بيانگر ايمان و اعتقادات اوليه می‏باشند و نمايانگر يک شيوه خاص رفتار و يا حالت نهايی وجود از نظر شخصی يا از ديد اجتماعی به شيوه های مخالف آن رفتار می باشد . اگر ارزش‏های متضادی در سازمان حاکم شود حاصل آن تعارضات شديدی است که بعضا سازمان را به رکود و سکون می‏کشاند . • ادراک : روندی است که به وسيله آن افراد تأثيرات حسی خود را برای آنکه محيط خود را باب ميل خود کنند تنظيم و تعبير می‏کنند.اگر برداشت و درک نادرستی از نيازها و منش و شخصيت خود در فرد ظاهرشود و يا در صورتی که عدم درک و شناخت از گروه يا سازمان فرد به وجود آيد زمينه ساز ايجاد تعارض خواهد شد .

اسلاید 93: نقش های متفاوت فرهنگ سازماني ایفا می‌كند1ـ فرهنگ سازمانی به كاركنان سازمان هویت سازمانی می‌بخشد. 2ـ فرهنگ سازمانی تعهد گروهی را آسان می‌سازد.3ـ فرهنگ سازمانی ثبات نظام اجتماعی را ترغیب می‌كند.4ـ فرهنگ سازمانی به شكل دادن رفتار كاركنان كمك می‌كند.5ـ فرهنگ سازمانی بر وظایف و نحوۀ عملكرد مدیریت تأثیر می‌گذارد.

اسلاید 94: قدرت فرهنگقدرت فرهنگ با میزان تأثیر و نفوذ آن بر رفتار سازمانی تعیین می‌گردد. الف) تعداد اعضای متعهد به ارزشهای غالب ب) میزان تعهد اعضاء به ارزشهای غالب سازمانی عوامل متعدد ديگر عبارتند از: اندازه و گستردگی سازمان، تعداد تركیب نیروی انسانی، رشد و پویایی سازمان در طول زمان، میزان جابه‌جایی پرسنل و تغییر مدیریت سازمان.

اسلاید 95: سازمانها از لحاظ قدرت فرهنگی از یكدیگر متمایزند سازمانهایی كه دارای فرهنگ قوی هستند، اعضای سازمان ها به ارزش ها و مفروضات بنیادی سازمان وفادارند. سازمان هایی كه دارای فرهنگ ضعیف هستند، توافق كلی و احساس تعهد نسبت به سازمان در بین اعضاء پايين است.

اسلاید 96: مطالعات كارشناسان و متخصصین نشان داده است، وجود فرهنگ های قوی و مثبت در سازمان ها برای دستیابی به تعالی و نوآوری یك ضرورت است

اسلاید 97: اگرچه سازمان ها همگی دارای فرهنگ هستند ولی همۀ آنها بر كاركنان تأثیر برابر ندارند. وجود فرهنگ قوی و مثبت است كه منجر به افزایش رضایت شغلی كاركنان مي شود. درحالی‌كه اگر فرهنگ سازمانی پراكنده و متفرق شده و پیوستگی نداشته باشد این فرهنگ، یك فرهنگ ضعیف قلمداد می‌شود و منجر به هرج و مرج در سازمان شده و عملكرد و بهره‌وری سازمان دچار آسیب خواهد شد.

اسلاید 98: عوامل مؤثر بر فرهنگ سازماناوضاع اقلیمی، موقعیت جغرافیایی، مذهب، نظام حاكم بر جامعه (در سطح خرد و كلان) ،تاریخ،رهبران ومديران،فرهنگ جامعه.

اسلاید 99: الگوی اقتضایی فرهنگ مكانیكی در سازمانهایی با فرهنگ مكانیكی، باورهای مشترك بیشتر متوجه ساختار رسمی، قوانین و مقررات، روشها و رویه‌های استاندارد است.فرهنگ ارگانیكی در سازمانهایی با فرهنگ ارگانیك، باورهای مشترك عموماً بر ساختار غیر رسمی و بیشتر تأكیدها بر نتیجه و عملكرد است نه وسیله و ابزار كار.

اسلاید 100: تاثير شخصيت در سازمان«کنزدووريس» (Kets de vries) و «ميلر» (Miller) (1984) پنج نوع از شخصيت هاي ويژه را به فرهنگ هاي سازمان ربط داده اند. شخصيت مدير برجسته به پديد آمدن فرهنگ سازماني فرهمند مي انجامد. يک شخصيت بدگمان فرهنگ وسواسي پديد مي آورد. يک توجيه و برداشت افسرده، فرهنگ پرهيز بنياد مي نهد. يک شخصيت کناره گير با يک فرهنگ سازماني سياسي شده همراه مي گردد. فرهنگ هاي ديوان سالار به شخصيت هاي جابر پيوند مي يابند.

اسلاید 101: شخصيت هاي ششگانه رفتار حرفه ايرسميتفکر حسيخودآگاه، مطيع، منظم، خود کنترلحسابدار خبره، آمارگير، مدير اداري، پستچيکار آفرينحسي- منطقيخوش بين، داراي اعتماد به نفس، خوش بيانتجاراجتماعيعاطفي- حسيهمکاري کننده، دوستانه، اهل معاشرت، اهل تفاهم، مخاطره طلب، بلند همت، جدياستاد دانشگاه، روانشناس، مشاور، معلم، مبلغ، مدير، نماينده فروش، سياستمدار، وکيل، هنرمندعاطفي- شهودياحساسي، ايده آل گرا، خلق الساعه، داراي قوه تخيل قويشاعر، داستان نويس، موسيقيدان، مجسمه ساز، نمايشنامه نويس، آهنگساز، کارگردانپرسشگرتفکر مسلقيتحليل گر، منتقد، کنجکاو، روشنفکر، منطقيفيزيکدان، مردم شناس، بيولوژيستواقع گراتفکر حسيپايدار، مادي، پيگير، عملگرامعماري، دادو ستد (کارهاي فني مانند لوله کشي، برق کار، مکانيک، جنگلباننوع شخصيتسبک حل مسألهويژگي هاي شخصيتحرفه هاي نمونه

اسلاید 102: گزارش برنامه تحول در نظام اداري كشورگزارش برنامه تحول در نظام اداري كشورخداقوت

10,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید