پزشکی و سلامت مراقبت‌های بهداشتی

اصول بهداشت و کمک های اولیه

osoole_behdasht_va_komakhaye_avaliye

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اصول بهداشت و کمک های اولیه”

اصول بهداشت و کمک های اولیه

اسلاید 1: اصول بهداشتو کمک‌های اولیهتالیف : مهندس پریوش حلم سرشتمهندس اسماعیل دل پیشهرشته علوم تربیتیتهیه کننده : دکتر محمد علی ابراهیمی

اسلاید 2: این منبع درسی شامل سه بخش :بهداشت فردیبهداشت محیطکمکهای اولیه است که جمعاً در 9 فصل تدوین شده است .

اسلاید 3: فصل اول : بهداشت اعضای و دستگاه‌های بدنفصل دوم : بیماری‌های شایع در كودكان فصل سوم : بهداشت هوافصل چهارم : بهداشت آبفصل پنجم : دفع بهداشتی فاضلابفصل ششم : دفع بهداشتی زباله و مواد زایدفصل هفتم : بهداشت مواد غذاییفصل هشتم : بهسازی روستاهافصل نهم : اصول و مبانی کمک های اولیهفهرست درس

اسلاید 4: آگاهی به مسایل بهداشتی انسان را در استفاده از زیبایی های زندگی ویک زندگی با نشاط وشاداب یاری می کند .

اسلاید 5: ظاهرآراسته یک انسان به عوامل زیر بستگی دارد .شادابی ، درست ایستادن ، درست راه رفتن ،تمیز و متناسب بودن لباس و درعین حال پاکیزگی پوست ، موها ، دندانها و سایر اعضای بدن که همگی نشانه رعایت بهداشت فردی است .

اسلاید 6: فصل اولبهداشت اعضا و دستگاه‌های مختلف بدندر این فصل بهداشت اعضا و دستگاههای مختلف بدن مورد بحث قرار می گیرد و قبل از ورود به بحث آناتومی و فیزیولوژی هر عضله یا دستگاه توضیح داده می شود .

اسلاید 7: مشخصات پوستپوست از دولایه اپیدرم (برون پوست )وپوست حقیقی یا جلد تشکیل شده است .اپیدرم دارای چند لایه است خارجی ترین لایه آن بنام لایه شاخی از چند ردیف سلول مرده تشکیل شده است .

اسلاید 8: جلد جلد در زیر اپیدرم قرار گرفته و خیلی ضخیم تر از آن است و تغذیه اپیدرم را عهده دار است .

اسلاید 9: ساختار جلد جلد از دولایه تشکیل شده است . لایه پاپيلرلایه رتیکولر در جلد عروق خونی فراوان ، اعصاب ، بخشی از غده های چربی وعروق و پیاز مو قراردارد .

اسلاید 10:

اسلاید 11: ضمایم پوست مو، ناخن ،غده‌های عرق وغده های چربی به ضمایم پوست موسوم اند .

اسلاید 12: ساختمان مو مو: شامل ساقه مو ، ریشه مو و پیاز مو است.

اسلاید 13: رنگدانه مورنگدانه مو توسط لایه میانی مویا کورتکس ایجاد می شود وهر زمان که این لایه توانایی تولید رنگدانه را نداشته باشد مو سفید می شود.

اسلاید 14: طاسی چیست ؟فولیکول مو لایه زاینده مو است و رشد مو را به عهده دارد اگر مو بریزد و فولیکول زاینده مو نتواند موی تازه را جانشین نماید طاسی اتفاق می افتد .

اسلاید 15: مهمترین اختلال های پوست عبارتند از ، آکنه ، جوش ، کورک ، کهیر ، باد سرخ ، گال یا جرب ، سالک ، خال های عروقی ، بیماریهای پوستی به علت نامعلوم مانند : ، پسوریازیس ، و بیماریهای قارچی پوست

اسلاید 16: برای بهداشت پوست چه باید کرد؟استحمام روزانه یا یک روز درمیان استفاده از صابونهای مناسب وبهداشتی استفاده از وسایل شخصی برای تراشیدن موهای زاید وحوله فردیمواظبت از پوست در برابر اشعه خورشید

اسلاید 17: بهداشت مو شامل :شستشوی مو با صابون وشامپوهای تایید شده حداقل هفته ای 2 باراصلاح وپیرایش مو هر 3 تا 4 هفته 1 باراستفاده از مواد غذایی سرشار از ویتامین وکلسیم پرهیز از رنگ کردن موها

اسلاید 18: میخچه چگونه تولید می شود ؟کفش های تنگ ، نوک تیز و پاشنه بلند منجر به تولید میخچه و تغییر شکل در پا می شود .

اسلاید 19: قسمتهای مختلف دندان هر دندان شامل قسمتهای زیر است :ریشه : در داخل حفره دندانی جای دارد.تاج : قسمتی از دندان است که در خارج حفره دندانی قراردارد.طوق یا گردن : به محل اتصال ریشه وتاج طوق می گویند.

اسلاید 20: مینای دندانمینای دندان بافت سختی است که روی تاج دندان را می پوشاند.

اسلاید 21: مهمترین اختلال بیماریهای دهان و دندان عبارتند از : ضایعات زبان ، کام ، و مخاط دهان وعفونت مخاط دهان و لثه ها ،پوسیدگی دندان ها وناهنجاریهای دهان و دندانها می باشد .

اسلاید 22: نکات مهم برای سالم ماندن دندان هااستفاده از رژیم غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد غذایی مطلوبخودداری از شکستن مواد خوراکی وغیر خوراکی توسط دندان ها تمیزکردن و مسواک زدن دندانها و خارج کرده مواد اضافی از بین دندانها بهداشت و حفظ سلامت لثه ها و دهانمراجعه به دندانپزشک حداقل هر سال یکبار

اسلاید 23: چشم چشم از دو قسمت تشکیل شده است:کره چشم ضمایم چشم شامل : کاسه چشم ، پلک ها و مژه‌ها ، غده ها و مجاری اشکی وعضلات چشم

اسلاید 24: ساختمان کره چشم کره چشم از سه لایه تشکیل شده است : لایه خارجی (صلبیه )لایه میانی (مشیمیه)لایه داخلی (شبکیه)

اسلاید 25:

اسلاید 26: لکه زرد در چه قسمتی از کره چشم قراردارد؟ در مرکز شبکیه ناحیه بیضی شکل زرد رنگی وجود دارد که حدود یک میلیمتر مربع مساحت دارد به لکه زرد معروف است این نقطه بیشترین قدرت بینایی چشم را تشکیل می دهد .

اسلاید 27: نقطه کور محل ورود عصب بینایی به کره چشم را نقطه کوری می گویند چون این ناحیه فاقد یاخته های گیرنده حس بینایی است

اسلاید 28: اختلالها وبیماریهای چشم شامل : اختلالات انکساری ، دوربینی ، نزدیک بینی ، وآستیکماتیسم ، شب کوری و کوررنگی است اختلالات عضوی ، اسرابیم (لوچي) ، کاتاراکت ، نیستاگموس و پتوزیس است

اسلاید 29: نکات مهم در بهداشت چشم ها شستشوی دست و صورت به طور روزانه با آب تمیز وصابوناستفاده از حوله شخصی مطالعه در نور کافی و فاصله مناسب پرهیز از نگاه کردن زیاد به پرده سینما ، تلویزیون ، و نورهای خیره کننده مراجعه به چشم پزشک حداقل هر یکسال

اسلاید 30: گوش گوش اجزای شنوایی است وشامل سه قسمت گوش بیرونی ، گوش میانی و گوش داخلی است.

اسلاید 31:

اسلاید 32: مشخصات گوش میانی گوش میانی محفطه ایست استخوانی که به وسیله دریچه های بیضی وگرد از گوش داخلی وتوسط پرده صماخ از گوش خارجی جدا می شود وتوسط سوراخی بنام بناشيپور استاش به حلق مرتبط می شود .

اسلاید 33: مشخصات مهم گوش داخلی گوش داخلی به لابیرنت موسوم است وعمل آن تبدیل ارتعاشات صوتی به تکانه های عصبی است. گوش داخلی شامل سه بخش دهلیز ،مجاری نیمدایره مخصوص عمل تعادل وحلزون ویژه شنوایی است.

اسلاید 34: دستگاه تنفسدستگاه تنفس انسان از دو بخش تشکیل شده است :راههای هواییشش ها ، دو عددند وهر کدام در یک طرف قفسه سینه قرار دارند.

اسلاید 35:

اسلاید 36: اختلال ها وبیماریهای مهم دستگاه تنفس مهمترین اختلال ها شامل گرفتگی بینی ،اختلال صوت ، برونشیت ، آمفيزم ، آسم ،آ سفیرم ، سل ریه و انفارکتوس ریه است.

اسلاید 37: بهداشت دستگاه تنفس شامل: تزریق واکسن ب.ث.ژ در کودکانخودداری از کشیدن سیگاررعایت مسایل بهداشتی در محیط کار و زندگی ، استفاده از رژیم غذایی مناسب و کنترل وزن ، خودداری از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و استفاده از ماسک‌های محافظ در اینگونه مواقع،انجام دادن ورزش های مناسب با سن .

اسلاید 38: دستگاه گوارشدستگاه گوارش شامل دو بخش است :لوله گوارش غده های ضمیمه

اسلاید 39:

اسلاید 40: لوله گوارش طول لوله گوارش حدود 8 متر است که حدود نیم متر آن بالای دیافراگم و بقیه در زیر دیافراگم قراردارند و شامل :دهان ،حلق ،مری ،معده ،روده باریک ،وروده بزرگ است .

اسلاید 41: غدد ضمیمه شامل :غده های بزاقی ، کبد و لوزوالمعده است.

اسلاید 42: مشخصات روده باریک روده باریک محل اصلی جذب غذا در لوله گوارش است وحدود 5/2 سانتیمتر قطر و6 تا 7 متر طول دارد وشامل تهی روده ، روده دراز و دوازدهه است سطح داخلی روده باریک از پرز پوشیده شده است پرزها نقش عمده ای در جذب مواد غذایی دارند .

اسلاید 43: دستگاه گردش خون دستگاه گردش خون شامل قلب وعروق خونی است .قلب عضوی است ماهیچه ای که دارای سه لایه و چهار حفره است.

اسلاید 44:

اسلاید 45: اختلال ها و بیماریهای گردش خون مهمترین بیماریها واختلالات دستگاه گردش خون عبارتند از :فشارخون بالا آمبولی ترومبوز عروق تصلب شرایینروماتیسم قلبی سکته وانفارکتوس قلبی نارسایی قلبی وتنگی ونارسایی دریچه های قلب

اسلاید 46: برای حفظ سلامت دستگاه گردش خون باید به نکات زیر توجه کرد :عدم مصرف سیگار ،مواد مخدر ومشروبات الکلی.استفاده از مواد غذایی کم نمک وکم چربی وانجام ورزشهای مناسب با سن.پرهیز از پرخوری واضافه وزن.پیشگیری از بیماریهای عفونی ودرمان به موقع آنها.برخورداری از مراقبتهای پزشکی ومتعادل ساختن فعالیتهای شغلی با تحمل بدنی .

اسلاید 47: دستگاه ادراریوظیفه دستگاه ادراری دفع مواد زاید حاصل از متابولیت های بدن است این مواد شامل آمونیاک ،اسید اوریک واوره است.

اسلاید 48: ساختار دستگاه ادراری دستگاه ادراری شامل دو کلیه ،دو حالب (میزنای )، مثانه وپیشابراه است.

اسلاید 49:

اسلاید 50: اختلالات دستگاه ادراری مهمترین اختلالات دستگاه ادراری عبارتند از :احتباس ادرار (شاش بند)تکرارادرار(افزایش تعداد دفعات ادرار)بی اختیاری ادرارپولی اوری(افزایش حجم ادرار)اولیگوری(کاهش حجم ادرار)انوری (بی ادراری )نفریت (ورم کلیه )اورمی (افزایش اوره خون )التهاب مثانه ولگنچه وپیشابراهسنگ های ادراری

اسلاید 51: مراقبتهای بهداشتی دستگاه ادراری اهم مراقبتهای بهداشتی دستگاه ادراری شامل : رعایت نظافت دستگاه ادراری تناسلی .درمان وپیشگیری عفونتهای گلو ،دستگاه گردش خون وتنفس و حفاظت کلیه ها در برابر سرما وضربه. دقت در مصرف داروهایی که از کلیه دفع می شوند و استفاده از آنها بدون دستور پزشک موجب آسیب جدی کلیه ها می شوند. استراحت کافی واجتناب از مصرف بی رویه مواد پروتئین. مراجعه به پزشک با کوچکترین علامت و اختلال در دستگاه ادراری.

اسلاید 52: ساختار دستگاه تناسلی مردانساختمان دستگاه تناسلی مردان شامل دو قسمت خارجی وداخلی است:قسمت خارجی شامل کیسه بیضه ،وآلت تناسلی است.قسمت داخلی شامل بیضه ،اپیدیدیم مجاری منی بر وپیشابراه است.

اسلاید 53:

اسلاید 54: غده های ضمیمه دستگاه تناسلی مردان شامل: غده های کوپرپروستات کیسه های منی

اسلاید 55: ساختار دستگاه تناسلی زنانساختمان دستگاه تناسلی زنان نیز دارای دو قسمت خارجی وداخلی است .قسمت خارجی : بیشتر عهده دار روابط جنسی است.قسمت داخلی : مسئولیت رشد ونمو جنین وزایمان را عهده دار است.

اسلاید 56: ساختار قسمت داخلی دستگاه تناسليزنان شامل: مهبل یا واژن رحم یا زهدان وتخمدانهاست

اسلاید 57: اختلالات دستگاه تناسلیمهمترین اختلالات دستگاه تناسلی در مردان شامل :هیپوسيادیاس ،اپیسپادیاس ،فیموزیس ،نهان خایگی ، آماس بیضه ، واریس بیضه ، بزرگ شدن پروستات وسرطان پروستات است .

اسلاید 58: مهمترین اختلالات دستگاه تناسلی زنان شامل :التهاب مهبل ، سرطان مهبل وگردن رحم ، فیبروم رحم ،پولیپ رحم ، افتادگی رحم ، تومور وکیست های تخمدانی ناهنجاریهای مادرزادی رحم و تخمدانها

اسلاید 59: بهداشت دستگاه تناسلی شامل : رعایت نظافت شخصی واستفاده از آبها وحمام بهداشتی ،خودداری از ازدواج در سنین پائین ،رعایت اعتدال در اعمال زناشویی ،برخورداری از غذای خوب وخواب واستراحت کافی ،مراجعه به پزشک در هر زمان که اختلالی در شکل ظاهری و اعمال فیزیولوژیک دستگاه تناسلی مشاهده شود .

اسلاید 60: دستگاه حرکتی دستگاه حرکتی شامل استخوانها ،مفاصل و ماهیچه هاست استخوانها داربست نگاهدارنده بدن انسان یا اسکلت نامیده می شوند. مفاصل استخوانها را به هم متصل می کنند .ماهیچه بافتهای انقباضی وانبساطی ارادی یا غیر ارادی هستند که فعالیتهای حرکتی بدن را تامین می کنند .

اسلاید 61: بهداشت دستگاه حرکتی اهم مراقبتهای بهداشتی دستگاه حرکتی عبارتند از :رژیم غذایی مناسب وغنی از ویتامین ها E D A ،کلسیم وفسفر انجام ورزش های مناسب وپرهیز از بی حرکتی. پرهیز از پرخوری وانجام کارهای خطرناک که موجب شکستگی استخوانها دررفتگی مفاصل وکوبیدگی عضلات شود. انجام به موقع واکسیناسیون اطفال. رعایت اصول بهداشت و مراجعه به پزشک در مواقعی که علایم غیر طبیعی يا حرکات غیر طبیعی در یکی از دستگاههای حرکتی مشاهده شود.

اسلاید 62: دستگاه عصبیدستگاه عصبی مهمترین دستگاه ارتباطی بدن است این دستگاه از بافت ویژه ای ساخته شده است که شامل دو نوع یاخته است :یاخته عصبی یا نورون. یاخته های غیر عصبی یا نوروگلیا.

اسلاید 63: یاخته های عصبیواحد ساختمانی دستگاه عصبی نورون است که دارای دو نوع زایده عصبی بنام اکسون ودندریت می باشد.

اسلاید 64:

اسلاید 65: تقسیم بندی دستگاه عصبیدستگاه عصبی شامل دو بخش عمده است: الف : دستگاه عصبی مرکزی (CNS) وشامل مغز ونخاع است.ب: دستگاه عصبی محیطی (PNS) وشامل 12 جفت اعصاب مغزی و31 جفت اعصاب نخاعی است.

اسلاید 66:

اسلاید 67: مهمترین اختلالات وبیماریهای دستگاه عصبی شامل : مننژیت ، نوریت ، سکته مغزی ، تومور مغزی ، هیدروسفالی ، انسفالیت ، ضربه های مغزی ، بیماری پارکنیسون ، عقب ماندگی ذهنی ، صرع ، سیاتیک و........

اسلاید 68: بهداشت دستگاه عصبیرعایت نکات زیر در بهداشت دستگاه عصبی نقش اساسی دارند.رعایت اصول بهداشت فردی بویژه قلب وعروق وفشارخون وپیشگیری از بیماریهای عفونی ودرمان به موقع بیماریها وانجام مراقبتهای پزشکی.استفاده از رژیم غذایی مناسب وسرشار از ویتامین ها ،خواب واستراحت کافی ،اجتناب از سکونت در محیطهای پرسروصدا.خودداری از مصرف مشروبات الکلی ،مواد مخدر ،آرام بخش ها واجتناب از خستگی های روحی وجسمی.ورزش واستفاده از طبیعت زیبا ،احتراز از کم تحرکی وحفظ خونسردی در برابر مسایل مختلف.برنامه ریزی صحیح در امور روزمره وخودکاری از کارهایی که موجب پیدایش زخم های عمیق ،شکستن استخوانها وضربه های شدید می شود .

اسلاید 69: فصل دومبیماریهای شایع در كودكان

اسلاید 70: بیماریهای شایع در کودکان :1- بیماریهای عفونی مثل : سرماخوردگی ،اسهال های عفونی ،سل ، وبا ،حصبه ،آبله مرغان ،اوریون ، سرخجه ،سرخک،مخملک ،کزاز، دیفتری،سیاه سرفه،فلج اطفال ،هپاتیت2 - بیماریهای غیرعفونی بیماریهای مادرزادی ،قلب وعروق ،دستگاه گوارش ،ریه وغدد داخلی ودستگاه عصبی بیماریهای انگلی وقارچیآلرژی وبیماریهای متفرقه مانند : یبوست ،دل دردهای دوران کودکی

اسلاید 71: بیماریهای قابل پیشگیری از طریق واکسیناسیون امروزه واکسیناسیون تقریباً علیه 25 نوع بیماری قابل اجراست اما در جمهوری اسلامی ایران واکسیناسیون در مورد کنترل بیماریهای زیر اجرا می شود.سلسیاه سرفهکزازدیفتریفلج اطفالسرخکهپاتیت Bوانواع انفلانزا؟ با هزینه شخصی

اسلاید 72:

اسلاید 73:

اسلاید 74:

اسلاید 75: نکات عملی در واکسیناسیون کودکان واکسنهای سه گانه و دوگانه در صورتیکه یخ زده شوند غیرفعال می شوند بنابراین از مصرف آن ها باید جداً خودداری کرد. کلیه واکسن ها تا لحظه مصرف باید در درجه حرارت مشخص شده در بروشور نگهداری شوند. حلال واکسن های سرخک ب ث ژ تا زمان مصرف باید در یخچال نگهداری شود.

اسلاید 76: نکات قابل توجه در ایمن سازی کودکانموارد زیر مانع ایمن سازی کودکان می شود: سوء تغذیه. کودکان نارس وکم وزن.مدفوع شل یا سرماخوردگی.

اسلاید 77: برای کدامیک از بیماریها محدودیت سنی برای واکسیناسیون وجود دارد؟ سیاه سرفه

اسلاید 78: در موارد زیر انجام واکسیناسیون ممنوع است: ضایعه مغزی پیشرونده تب بالای 40 درجهلوسمی (سرطان خون)اختلالهای ایمنی اولیه و اکتسابی

اسلاید 79: بهترین سن برای تلقیح واکسن های ب ث ژ وهپاتیت B وفلج اطفال چند ماهگی است ؟BCG و فلج اطفال وهپاتیت B بهتر است در بدو تولد وحداکثر تا دوماهگی انجام شود .

اسلاید 80: تلقیح واکسن سه گانه در چه سنی مجاز نیست وبجای آن از چه واکسنی باید استفاده کرد ؟تلقیح واکسن سه گانه بعد از سن 6 سالگی مجاز نیست وبه جای آن باید از واکسن دو گانه استفاده کرد .

اسلاید 81: انواع ایمن سازی شامل :ایمن سازی فعال : از طریق واکسیناسیون در انسان ایجاد می شود. ایمن سازی غیر فعال : از طریق گاماگلوبولین یا سرم ضد بیماری در شخص ایجاد می شود.

اسلاید 82: فصل سومبهداشت هوا

اسلاید 83: تعرف آلودگی هوا آلودگی هوا عبارت است از وجود یک یا چند ماده آلوده کننده در هوای آزاد به مقدار ومدتی که کیفیت آن را به طوری که زیان آور برای انسان ،حیوان ،گیاه ویا آثار وابنیه باشد تغییر دهد

اسلاید 84: منابع آلوده کننده هوامنابع آلوده کننده هوا شامل منابع طبیعی ومنابع مصنوعی است .منابع طبیعی شامل: طوفان ،گردوغبار،دود ،آتش وخاکستر ناشی از آتش سوزیهای جنگلی فعالیتهای آتشفشانی.منابع مصنوعی که به دست بشر بوجود آمده اند مانند :وسایط نقلیه ،کارخانجات وصنایع مختلف ،منابع تجاری وسوختهای فسیلی وغیر فسیلی خانگی.

اسلاید 85: انواع مواد آلوده کننده هوا شامل:مونوکسید کربن ،اکسیدهای گوگرد ،اکسیدهای ازت ،هیدروکربورها،ذرات معلق در هوا ومواد رادیواکتیو است.

اسلاید 86: حوادث مهم ناشی از آلودگی هوا در جهان حادثه دره میوز در بلژیک در سال 1930حادثه شهر دولورا در ایالت پنسیلوانیا امریکا در سال 1948حادثه شهر لندن در انگلستان در سال 1952

اسلاید 87: مهمترین مواد رادیواکتیو که موجب آلودگی هوا می شوند شامل: استرنسیوم 90، سزیوم 137 ، ید 131 ، اورانیوم 235 ، کربن 14، پلوتونیوم 239 ، فسفر32 ، سدیم 24 و کلسیم 45 است .

اسلاید 88: مهمترین تاثیرات آلودگی هوا بر انسانایجاد بیماریهای حاد که ممکن است به مرگ منتهی شود ( به ویژه در افراد مسن وکودکان )ایجاد بیماریهای مزمن وتضعیف کننده که به کوتاه شدن عمر منجر می شود .دگرگونی در اعمال فیزیولوژیک ،مانند تنفس واختلالات دستگاه عصبی ناشی از کمبود اکسیژن.

اسلاید 89: PAN چیست ؟پدیده ای است فتوشیمیایی که در تشکیل دود و دمه به صورت اکسید کننده عمل می کند و یکی از محصولات اسمرگ است .

اسلاید 90: انواع دود و دمهدود و دمه دو نوع است :دود و دمه اکسید کننده که عامل فعال و زیان آور آن PAN است. دود و دمه اسیدی که عامل فعال و زیان آور آن ایندرید سولفورو است که تحت تاثیر اکسیژن و بخار آب به اسید سولفوریک تبدیل می شود .

اسلاید 91: عوارض ناشی از PAN کاهش مقاومت بدن دربرابر عفونتها.سوزش وآبریزش چشم ،سرفه ،سردرد وخستگی شدید.

اسلاید 92: پدیده وارونگی یا اینورژن چیست؟در حالت طبیعی دما با افزایش ارتفاع کم می شود وهوای گرم وسبک پایین بطرف بالا می رود وهوای سرد وسنگین جای آنرا می گیرد در حالت وارونگی هوای سرد وسنگین در پایین قرار می گیرد وهوای گرم در بالا ودر نتیجه حرکت هوا به طور عمودی اتفاق نمی افتد وهوای سرد وسنگین مانند سقفی مانع حرکت هوا و مواد آلاينده می شود افزایش غلظت مواد آلاینده هوا در حالت وارونگی موجب انواع بیماریها وخطرات وسیع وگسترده ای در سطح زمین شده است.

اسلاید 93: فصل چهارمبهداشت آبمنابع مهم آب معمولا به سه دسته تقسیم می شوند:آبهای سطحی شیرینآبهای سطحی شورآبهای زیرزمیني : چشمه ها وچاهها

اسلاید 94: پارامترهایی که باید برای آب آشامیدنی به آن توجه کرد: درجه حرارت : بین 8ـ12 درجه سانتیگراد.رنگ : آب آشامیدنی باید بی رنگ باشد. کدورت: آب باید شفاف باشد ودر عمق 30 سانتیمتری یک نوشته تایپ شده قابل خواندن باشد.بو: آب آشامیدنی بی بو است. مزه یا طمع :آب آشامیدنی نباید بی مزه باشد چون دارای املاح مختلف است.

اسلاید 95: تعریف آلودگی آبها هر زمان که میزان مواد خارجی موجود در آبها به اندازه ای باشد که استفاده از آن سبب بروز تاثیرات زیان آور در انسان شود آلودگی آب گفته می شود

اسلاید 96: منابع آلوده کننده آبها شامل موارد زیر است: آلودگی ناشی از فاضلابهای شهری. آلودگی ناشی از فاضلابهای صنعتی.آلودگی ناشی از فاضلابهای کشاورزی.

اسلاید 97: چگونگی انتقال و انتشار بیماریها از طریق آب آشامیدنیالف : طریق مستقیمب : طریق غیرمستقیمج : طریق مستقیم وغیرمستقیمد: شرایط مساعد کننده توسط آب

اسلاید 98: روش های تصفیه آب شامل :گرفتن مواد درشت توسط آشغالگیرته نشین کردن مواد معلق درآبتصفیه آب توسط صافیهاحذف برخی مواد اضافی درآبگندزدایی

اسلاید 99: سختی آب آب دارای دونوع سختی است سختی موقت که با جوشاندن آب می توان آنرا حذف کرد.سختی دایم که با استفاده از مواد شیمیایی ممکن است آنها را حذف کرد .

اسلاید 100: سختی مجاز در آب آشامیدنیآب شرب باید حداقل 30 میلی گرم در لیتر سختی داشته باشد.

اسلاید 101: موادی که در ضد عفونی آب به کار می روند عبارتند از :ازن ،ید ، برم ، اشعه ماورای بنفش وکلر است که کلر وترکیبات آن به دلیل ارزان ومطمئن بودن بیش از سایر مواد مورد مصرف دارند .

اسلاید 102: فصل پنجمدفع بهداشتی فاضلاب تاریخچه دفع بهداشتی فاضلاب را به 7000 سال پیش نسبت می دهند وآثار آنرا در خرابه های شهر بابل ونینوا وجزیره کرت یافته اند .

اسلاید 103: تعریف فاضلاب :فاضلاب مخلوط رقیقی است که حاصل فعالیتهای انسان است وعمدتاً به سه دسته تقسیم می شوند .فاضلابهای خانگیفاضلابهای صنعتیفاضلابهای سطحی

اسلاید 104: موجودات زنده ذره بینی در فاضلابها این موجودات شامل میلیون ها ویروس وانواع میکروب هاست که نقش مهمی در تصفیه فاضلاب دارند .

اسلاید 105: مهمترین روش های تعیین میزان آلودگی فاضلابها عبارتند از :تعیین مقدار BOD BIOCHAMCAL OXYGEN DEMANDتعیین مقدارCOD CHEMICAL OXYGEN DEMAND تعیین مقدارTOC TOTAL ORGANIC CARBON تعیین مقدار مواد معلق در فاضلاب SS SUSPEND SOLID تعیین مقدار اکسیژن محلول DO DISSANED OXYGEN

اسلاید 106: اهمیت جمع آوری وتصفیه فاضلابها در موارد زیر خلاصه می شود:الف : ارتقای سطح بهداشت جهانیب: حفظ نظم در محیط زیستج: کاربرد دوباره فاضلاب

اسلاید 107: روش های تصفیه آب به طور خلاصه طی سه مرحله به شرح زیر انجام می شود: مرحله مقدماتی (اولیه )مرحله بیولوژیکی مرحله پیشرفته

اسلاید 108: دفع فاضلاب در مناطق کم جمعیت با یکی از روش های زیر انجام می شود: استفاده از سپتیک تانکاستفاده از ایمهاف تانکتصفیه خانه های فشرده

اسلاید 109: حجم سپتیک تانک برای منطقه مسکونی برای یک سال چگونه محاسبه می کنند؟68 لیتر برای 1 نفر در صورتیکه هر 6 ماه یکبار تانک را تخلیه کنند و108 لیتر برای هر نفر در صورتی که سالی یکبار تانک را تخلیه کنند.

اسلاید 110: فصل ششمدفع بهداشتی زباله و مواد زاید

اسلاید 111: دفع بهداشتی زباله ومواد زایدبه مجموعه مواد زاید وغیر قابل استفاده ای که در نتیجه فعالیتهای انسان بوجود می آید (به استثنای موادی که از بدن دفع می شود ) زباله می گویند .

اسلاید 112: اجزای ترکیبی زباله زباله شامل : دو قسمت فساد پذیر وفساد ناپذیر است.

اسلاید 113: کلاً مواد تشکیل دهنده زباله به شرح زیر طبقه بندی می شوند: پس مانده آشغال خاکروبه های خیابانیلاشه حیواناتمواد زاید صنعتی

اسلاید 114: ماشین های دفع زباله باید دارای شرایط زیر باشند:بدنه بسته وغیرقابل نفوذ برای مایعات باشد عرض وطول ماشین ها ،متناسب با شرایط جاده ها وخیابان ها باشدشستشو وتمیز کردن آنها به راحتی انجام گیرد دارای وسایل خرد کن و فشرده کن زباله باشدگرفتن وخرد کردن زباله به طور خودکار انجام شود ودر ورودی آن کاملاً بسته شود

اسلاید 115: انواع روشهای دفع زباله شامل :تلنبارکردن در محیط باز سوزاندن زباله در هوای آزاد دفن بهداشتی زباله تخمیر زباله وتهیه کود کمپوستسوزاندن زباله در دستگاههای زباله سوزتغذیه خوک وسایر حیوانات اهلیاحیاء وبازیافت زباله آسیا کردن وریختن به داخل فاضلابریختن زباله در آب دریا ورودخانهریختن زباله در یک محل دور دست وکنترل شده

اسلاید 116: فصل هفتم بهداشت مواد غذاییهدف کلی : آشنایی با تاثیر مثبت تغذیه صحیح در سلامت انسانها ومهمترین نکات بهداشتی در حفظ ونگهداری مواد غذایی، پختن وآماده سازی مواد غذایی ومراحل مختلف خرید وتوزیع مواد غذایی می باشد

اسلاید 117: عوامل موثر در فساد مواد غذاییمهمترین عوامل فساد مواد غذایی عبارتند از: میکرو ارگانیسم هاآنریم های طبیعی موجود در مواد غذاییفعل وانفعالات متابولیکحشرات ،جوندگان وانگلهاعوامل محیطی : گرما ،سرما ،رطوبت ، خشکی ،نور وزمان

اسلاید 118: علل بروز مسمومیتهای مواد غذایی در انسانمسمومیت غذایی به علت مصرف گیاهان سمی یا حیوانات سمیمسمومیت غذایی میکروبیمسمومیت غذایی شیمیاییمسمومیت غذایی انگلیحساسیت بعضی افراد به بعضی مواد غذایی (آلرژی)

اسلاید 119: کنترل بهداشتی مواد غذاییاولین گام در کنترل بهداشتی مواد غذایی ، کنترل بهداشتی مواد غذایی پر مصرف است. مانند: نان ، گوشت ، شیر ، مرغ و طیور ، ماهی ، تخم مرغ ، کالباس و سوسیس ، و مواد غذایی کنسرو شده

اسلاید 120: بیماریهائی که از طریق شیر دام های آلوده به انسان منتقل می‌شود وعبارتند از: سلسیاه زخم بروسلوزسالمونلاتب کیو

اسلاید 121: فصل هشتم بهسازی روستاها هدف کلی آشنایی با روستاها ومشکلات بهداشتی آنها وراههای بهسازی محیط روستا

اسلاید 122: مقدار متوسط آب لازم برای نظافت وحفظ بهداشت در سطح روستا روزانه بین 100ـ80 لیتر آب بهداشتی برای هر نفر است.

اسلاید 123: مهمترین نکاتی که در بهسازی روستا باید به آن توجه کرد عبارتند از:استفاده صحیح وبهداشتی از آب. مکان یابی مناسب برای توالت با توجه به شرایط روستا در حیاط خانه.دفع فضولات ، فاضلاب و زباله در خانه روستایی.مشخصات یک خانه بهداشتی مطلوب برای روستا.شرایط طویله بهداشتی یا محل نگهداری دام ها در نزدیک خانه محل سکونت .شرایط ومکان یابی غسالخانه بهداشتی در روستا.

اسلاید 124: فصل نهم اصول و مبانی کمک های اولیه هدف کلی آشنایی وآگاهی از اصول ومبانی کمک های اولیه ونحوه انجام آن در سوانح وحوادث گوناکون

اسلاید 125: تعریف کمک های اولیهکمک های اولیه روش های درمانی تائید شده ای هستند که برای حفظ سلامت وپیشگیری از عوارض مصدومیت در مورد شخص مصدوم تا رسیدن پزشک یا انتقال به بیمارستان اجرا می شود .

اسلاید 126: کمک های اولیه بر پایه اصول زیر بنا نهاده شده است:الف : کمک به دیگران ب : خودیاری ج : آمادگی برای مقابله با بلایا

اسلاید 127: مهمترین نکاتی که باید در کمک های اولیه به آن توجه کرد عبارتند از: محیط ومحل بروز حادثه را ارزیابی کنید تا خطری خودتان ومصدوم ودیگران را تهدید نکند.بدون دستپاچگی مصدوم را از موقعیت وشرایط خطرناک دور کنید ودر وضعیت درست وراحت قرار دهید.اگر تنفس مصدوم مشکل است راههای تنفسی مصدوم را باز کنید ، لباسها را آزاد کنید وخونریزی را کنترل کنید. سطح هوشیاری وعلایم شوک را در مصدوم کنترل واقدامات ضروری را انجام دهید.

اسلاید 128: قبل از حرکت دادن مصدوم جراحتها ، خونریزی و شکستگی های مهم را درمان کنید.از اطرافیان برای مراقبت از مصدومین کمک بگیرید واجازه ندهید مردم در اطراف شما تجمع پیدا کنند. به مصدوم واطرافیان آنها اطمینان خاطر بدهید وتا زمانیکه تحت نظر پزشک یا گروه آمبولانس ونجات قرار نگرفته است اورا ترک نکنید. از هر گونه اظهار نظر وتشخیص درباره مصدوم خودداری کنید.

اسلاید 129: مهمترین اقدامات در زخم های باز که برای مصدوم باید انجام شود شامل :جلوگیری از خونریزی. محافظت زخم از آلودگی به عفونت. کنترل مصدوم برای جلوگیری از بروز شوک.اقدام سریع در انتقال مصدوم به بیمارستان برای کنترل خونریزی.

اسلاید 130: کمک های اولیه در شکستگی ها و در رفتگی ها شامل اقدامات زیر است: قراردادن عضو در رفته یا شکسته در راحت ترین وضعیت برای مصدوم محل در رفتگی یا شکسته را با پارچه یا نوارها وآتل های مخصوص شکسته بندی ثابت کنید هرگز اقدامی برای جا انداختن استخوان شکسته یا دررفته انجام ندهید حالت شوک را خیلی جدی درمان کنید وفوراً مصدوم را به بیمارستان برسانید .

اسلاید 131:

اسلاید 132: انواع سوختگی ها سوختگی ها را به سه درجه تقسیم می کنند :سوختگی های درجه 1 یا سوختگی (سبک)سوختگی های درجه 2 یا سوختگی های (متوسط)سوختگی های درجه 3 یا سوختگی های (شدید)

اسلاید 133: مهمترین نکاتی که در سوختگی ها به آن باید توجه کرد .محل سوختگی تمیز وپاک نگهداشته شود واز دست زدن به محل سوختگی جداً خودداری شود. در صورت نداشتن پارچه تمیز وضدعفونی شده تا رسیدن مصدوم به بیمارستان روی زخم باز باشد. تاول ها را هرگز نترکانید.به مصدوم آرامش واطمینان بدهید وپوشش های تنگ ولوازم شخصی را از بدن خارج کنید.

اسلاید 134: کمک های اولیه در سرمازدگی شامل :انتقال سرمازده به محیط گرم وخارج کردن لباس های خیس. خوراندن نوشیدنی های گرم اگر مصدوم به هوش است. گرم کردن فرد سرمازده وگرم کردن عضو سرمازده. وادار کردن فرد سرمازده به حرکت دادن عضو آسیب دیده با تمرین های آرام.

اسلاید 135: کمک های اولیه در گرمازدگی شامل :انتقال مصدوم به محیط خنک وخارج کردن لباسهای مصدوم.اگر مصدوم هوشیار است در وضعیت نیمه خوابیده قرار گیرد. به دور بدن مصدوم یک ملافه خیس بپیچید ومرتباً با آب آن را خیس کنید ودر مسیر باد پنکه یا بادبزن قرار دهید تا دمای بدن به حد متعارف برسد .اگر مصدوم بهوش است به سرعت ضمن آغاز کمک های اولیه او را به بیمارستان برسانید.

اسلاید 136: تعریف پانسمان :پانسمان پوشش حفاظتی زخم است که به منظورهای زیر به کار می رود. محافظت زخم در طول مدت التیام. جذب خون وترشحات زخم. جلوگیری از آلودگی زخم به عفونت. نگهداری دارو در محل زخم وکاهش درد.

اسلاید 137: وسایل پانسمان شامل مواد زیر است: گاز تنزيپپدورقه پلی اتیلن و پد

اسلاید 138:

اسلاید 139: انواع باندهای مصرفی در پانسمان شامل :باندهای لوله شده باند سه گوش باند چند سرباند T شکل باند چسب دارباند توری کشدار

اسلاید 140: تنفس مصنوعی و شیوه های آن منظور از تنفس مصنوعی وادار کردن فرد مصدوم به تنفس با یک یا چند روش زیر می باشد: تنفس دهان به دهان تنفس دهان به بینیتنفس با کیسه تنفسیتنفس به طریقه فشار بر سینه و کشیدن بازو ( روش سیلوستر)تنفس به طریق فشار بر پشت و کشیدن بازو ( روش هولگرنیلسن )

اسلاید 141:

اسلاید 142: ماساژ خارجی قلب در مواردیکه به هر دلیل مصدوم مبتلا به ایست قلبی ویا کندی بیش از حد ضربان قلب شده باشد مصدوم را باید ماساژ قلبی داد .

اسلاید 143: هدف از ماساژ قلبی چیست ؟هدف از ماساژ قلبی این است که با فشار دادن عمودی دستها بر استخوانهاي سینه قلب را که بین استخوان جناغ سینه وستون مهره ها قراردارد بفشاریم وعمل انقباض طبیعی قلب را به طریق مصنوعی انجام دهیم .

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید