osle_parvareshe_toyore_goshti

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اصول پرورش طیور گوشتی”

اصول پرورش طیور گوشتی

اسلاید 1: اصولپرورشطيورگوشتي

اسلاید 2: دلايل پيشرفت پرورش طيور گوشتينياز انسان ها به پروتئين حيوانيمحدوديت مراتع و بالا بودن هزينه پرورش دامسرعت بالاي رشد طيور کم بودن چربي و به همراه آن قابليت بالاي هضم گوشت سفيدبيشتر بودن پروتئين گوشت مرغ نسبت به ديگر دام ها

اسلاید 3: صنعت مرغداريفاکتورهاي ضروري در پرورش مرغ گوشتي:سلامت مرغ حفظ سلامت مصرف کنندهرفاه حيوانچهارچوب اهداف صنعت مرغداري:حداکثر رشدبهبود ضريب تبديل خوراکافزايش درصد لاشه

اسلاید 4: دياگرام فرايند سيستم توليد گوشتمديريت فارم مرغ مادر گوشتي نگهداري و حمل و نقل تخم مرغ نطفه دارکارخانه جوجه کشيحمل و نقل جوجه گوشتي و دريافت آن در فارممديريت فارم جوجه گوشتينحوه تخليه جوجه گوشتي در آخر دورهکشتار تبديلخرده فروشيمصرف کننده

اسلاید 5: پرندگان مورد استفاده با هدف توليد گوشتاردکغازبوقلمونبلدرچينمرغ :1. نيمچه هاي گوشتي2. روسترها3. خروس هاي اخته شده4. جوجه هاي گوشتي

اسلاید 6: نژاد هايمرغگوشتيسويه هاي تجاريمرغگوشتي

اسلاید 7: انواع نژاد مرغ (بر حسب جغرافيا)نژاد آمريکايي :1- دومنظوره 2- به منظور ايجاد نژادهاي تجاري مرغ گوشتي3- داراي واريته هاي پليموت، واياندوت, رادايلندردنژاد انگليسي :1- نژاد گوشتي 2- پوست بدن آنها بجز کورنيش سفيدرنگ 3- داراي واريته هاي کورنيش, ارپينگتون, سوسکس, استرالوپنژاد آسيايي :1- بدن بزرگ و استخوان بندي درشت 2- وجود پر روي پاي آن ها 3- پوست بدن زرد رنگ (بجز لانگشان سياه) 4- لاله گوش قرمز5- تخم مرغ هاي قهوه اي 6- داراي واريته هاي براهما, کوچين, لانگشاننژاد مديترانه اي: نژادي تخم گذارهر يک از نژادهاي فوق خود داراي واريته هايي هستند که اين واريته ها خود شامل چندين سويه مي شوند

اسلاید 8: سويه هاي تجاري مرغ گوشتيراس :53 درصد کل گله مادر گوشتي کشورهوبارد :3/7 درصد کل گله مادر گوشتي کشورکاب :20 درصد کل گله مادر گوشتي کشورلوهومن: 2/9 درصد کل گله مادر گوشتي کشورآربوراکرز: 3/ 6درصد از گله مادر گوشتي کشورپترسون: در ايران محبوبيت ندارد.

اسلاید 9: محيط و تجهيزات

اسلاید 10: انواع سالن

اسلاید 11: انواع سالنسالن هاي باز:در اين سيستم به نکات زير بايد توجه شود:عرض سالن حدود 8/9متر باشد واز 2/12 بيشتر نشودارتفاع سالن4.2متر ولي در مناطق گرم تا 3 مترطول سالن بستگي به زمين و نيز سيستم دانخوري داردشيب شيرواني حدود30-40 درجه باشدکف سالن اجباراً بتوني باشدسالن در جهتي قرار گيرد که بيشترين استفاده ازجريان طبيعي باد شوددر مناطق بسيار گرم جهت طول سالن از شرق به غرب باشدمعايب سيستم باز:زياد بودن شدت نور ورودي به سالن سالن هاي بسته: تهويه وعايق بندي اهميت فراوان دارد وعرض سالن بين2/12تا5/16متر مي تواند باشد.

اسلاید 12:

اسلاید 13:

اسلاید 14:

اسلاید 15: هوا و کيفيت آنآلودگي هاي عمده هوا:گرد و خاکآمونياکبخار آبدي اکسيد کربنمنوکسيد کربنسيستمهاي خنک کننده:سيستم خنک کننده تبخيري يا پد در مناطقي کاربرد دارد که دما کمتر از 27 درجه باشد, در ضمن اين سيستم به آب با کيفيت بالا نياز ندارد.سيستم خنک کننده باد سردسيستم ترکيب مه پاشي با روش پدسيستم تهويه اتوماتيک توسط سنسورهاي حساس به آمونياک و Co2 و رطوبت نسبي به صورت تجاري در بازار وجود دارد.

اسلاید 16: تهويه سيستم تهويه در فصل زمستان :1- در زمستان حرارت محيط سرد و رطوبت نسبي هوا بالاست.2- هواي سرد پس از ورود به سالن توسط پرندگان گرم مي شود.3- گرم شدن هوا فوق باعث مي شود رطوبت نسبي کاهش يابد در نتيجه رطوبت بستر جذب گردد.4- سرعت جريان هوا در سالن براي جلوگيري از کوران نبايد بيش از 12.2 متر در دقيقه باشد.سيستم تهويه در فصل تابستان :1- براي نصب اين سيستم استفاده از خنک کننده هاي تبخيري و باد سرد ضرورت دارد.2- براي آنکه در يک دقيقه تمام هواي سالن عوض شود, سرعت جريان هوا بايستي حدود 122متر در دقيقه باشد.3- هوا با دمايي حدود 6.7 درجه پايينتر از دماي محيط لز طريق خنک کننده ها وارد محيط شده وبا سرعتي که در سالن جريان دارد حدود 5.5 درجه ديگر نيز پرندگان را خنک مي کند.در حال حاظر سيستم هايي وجود دارد که مي توانند تمام شرايط لازم از قبيل حرارت, سرعت جريان هوا, خنک نمودن, گرم کردن, رطوبت و غيره را جهت تأمين تهويه مناسب در سالن کنترل نمايند.

اسلاید 17: حرارت و رطوبترطوبت نسبي :1- در ده روز اول پرورش 65 تا 70 درصد مناسب و خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و ريوي در سنين بالا را کاهش مي دهد.2- بعد از آن 50 تا 70 درصد مناسب بوده و کيفيت بستر را در حد مطلوب نگه داشته و نيز از توليد گرد وخاک و خشکي بيش از حد هوا جلوگيري مي کند.حرارت :درجه حرارت دوران پرورش در فاصله 5.1 سانتيمتري بالاي سطـح بستر و در زير اجاق مادر مصنوعي بايد در حـدود ارقــــام ذيل باشد. اگر درجه حرارت پس از مرحله اول پرورش کمتر از 20 درجه سانتيگراد باشد موجب مي شود که جوجه جهت گرم کردن خويش غذاي بيشتري مصرف نمايد که اين عمل نه تنها موجب افزايش وزن نشده بلکه باعث افزايش ضريب تبديل مي شود.

اسلاید 18: استرس حرارتيمرغ گوشتي دماي بدن خود را به دو روش تنظيم مي کند:1- در رنج حرارتي 13 تا 25 درجه: دفع حرارت به صورت عمده از طريق تشعشع حرارتي و تبادل حرارت بدن با هواي سرد محيط2- در رنج حرارتي 30 درجه: دفع حرارت به صورت عمده به صورت تبخير سطحي و له له زدن و افزايش دفعات تنفساسترس حرارتي : دفع حرارت به روش تبخير با افزايش رطوبت هوا کاهش پيدا مي کند و مرغ گوشتي به وضعيت استرس حرارتي وارد شده در اين زمان :1- افزايش درجه حرارت رکتوم 2- افزايش ضربان قلب 3- افزايش متابوليسم 4- كاهش جذب اکسيژن توسط خون کم 5- در نهايت شدت استرس باعث مرگ پرنده مي شود.

اسلاید 19: عمليات فوريتي در مواجهه با استرس حرارتي 1- کاهش تراکم گله 2- اطمينان از قابليت دسترسي گله به آب تازه به طور مداومدر اين زمان قرار دادن يخ در داخل مخزن آب به کاهش حرارت آب موجود در مخزن, در نتيجه آب لوله ها کمک کرده و از شدت استرس مي کاهد.3- از در اختيار دادن دان در ساعات گرم روز پرهيز نماييد.4- با يک برنامه نوري مناسب باعث پراکنده شدن مرغ ها و دفع حرارت اطراف آن ها شويد.5- تأمين جريان هوا با سرعت 3 متر بر ثانيه در بالاي سطح پرنده.6- خشک نگه داشتن بستر, زيرا بستر مرطوب رطوبت نسبي را افزايش مي دهد.7- اضافه نمودن يک گرم ويتامين c به همرام 0.3 ميلي گرم آسپرين (اسيد ساليسيک) در هر ليتر آب مصرفي گله

اسلاید 20: آب و آبخوري مورد نياز گله

اسلاید 21: آب و اهميت آنآب تقريباً بيش از 80 درصد وزن بدن جوجه 1 روزه را تشکيل مي دهد.آب بيش از 70 درصد از بدن پرنده گوشتي را تشکيل مي دهد.يک پرنده گوشتي به ازاي هر کيلو افزايش وزن به حدود 4 ليتر آب نياز دارد.کمبود آب ميزان رشد را کاهش مي دهد و اگر کمبود آب يا هيدراسيون به 20 درصد برسد, کشنده است. نياز آب در هواي گرم و مناطقي که پروتئين يا نمک جيره بالا باشد افزايش مي يابد.اصول کلي آب مصرفي گله:بايد از لحاظ نمک هاي کلسيم (سختي آب), نمک و نيترات آزمايش شود.از قسمت هاي مختلف مثل چاه تا آبخوري نمونه گيري شود.آب از چاه هاي مجاز تأمين شود.در هواي گرم آب هميشه در لوله ها جريان داشته باشد.بهترين وضع براي جوجه هاي گوشتي در دست داشتن آب سالم با دماي 10 تا 12 درجه سانتيگراد مي باشد.

اسلاید 22: انواع آبخوري و ميزان آندر ابتداي دوره پرورش (4 روز اول) از آبخوري هاي جوجه ريز استفاده شود.در روز سه و چهار بتدريج آبخوري هاي جوجه ريز جمع آوري گردد.آبخوري ها روزانه از لحاظ ارتفاع مورد بازديد قرار گيرند.پس از 28 روزگي لبه آبخوري مساوي پشت جوجه باشد.در سالن پرورش طيور گوشتي فاصله هر جوجه از آبخوري ها در تحت هر شرايطي نبايد بيش از 2متر باشد.ميزان آبخوري مورد نياز براي 1000 قطعه جوجهيک گله هزار قطعه اي در هفت روزگي حدود 60 ليتر آب و در 42 روزگي به 280 ليتر و در 70 روزگي به 350 ليتر آب روزانه مصرف مي کند.

اسلاید 23: دانخوريو ميزان آن

اسلاید 24: انواع دانخوريگردتراف لوله اي بشقابيسيني و کاغذهاي مخصوص داندر سالن هاي پرورش گوشتي اکثراً از لوله اي بشقابي استفاده مي شود زيرا اين دانخوري توانايي پخش دان در سرتاسر سالن را به طور يکنواخت دارد.ميزان دانخوري: در سن 5 هفتگي به ازاي هر قطعه جوجه 5سانتي متر دانخوري نوع ترافي و در هفت هفتگي (سن کشتار) 7.6 سانتي متر تعيين شده.ميزان دانخوري بشقابي 20درصد کمتر از نوع تراف مي باشد. (دانخوري بشقابي با قطر 38 سانتي متر براي 33 جوجه گوشتي کافي است.هرگز از کارتون هاي حمل جوجه براي تغذيه جوجه ها استفاده نشود.

اسلاید 25: نور و برنامه های نوریدر سالن هاي پرورش گوشتي

اسلاید 26: نور و سيستم هاي نوريشدت نور و کيفيت نور:1- به صورت فوت کندل يالوکس بيان مي شود.2- توسط حباب ها و دايمرها قابل تنظيم.3- گردوغبار بيش از حد روي لامپ مي تواند تا 70% از شدت و تأثير نور بکاهد.4- وجود نور بيش از حد سبب تحريک و عصبي تر شدن پرنده ها و در نتيجه کاني باليسم مي گردد.5- شدت نور کمتر ز 0.5 فوت کندل مرغ ها را براي يافتن آب و غذا دچار مشکل کرده و يکنواختي گله برهم مي خورد.6- در سالن هاي مرغداري گوشتي تجاري معمولاً از لامپ هاي 15 تا 40 وات با نور سفيد استفاده مي شود.7- لامپ ها در دو رديف به فاصله حدود 5.3 متر از يکديگر و در ارتفاع 5.2 متر از کف سالن نصب مي گردند. شدت و مدت و نوع و محل نور در هر سالن پرورش مي تواند اثر مستقيم روي عملکرد و بازده گله داشته باشد

اسلاید 27: برنامه هاي نوري برنامه استفاده از نور طبيعيبرنامه نوري 23 ساعت روشنايي و 1 ساعت خاموشيبرنامه نوري متناوببرنامه نوري متناوب ترکيبي با افزايش نور مطابق با افزايش سن پرندهمزاياي برنامه نوري متناوب :1- افزايش مصرف غذا 2- افزايش فعاليت عضلاني (جلوگيري از بروز و تشديد مشکلات مربوط به پاها)3- به حداقل رسانيدن استرس حرارتي 4- افزايش بازده غذايي در حدود 5 تا 10% 5- فراهم نمودن زمان بيشتر براي خوردن غذا (ايجاد امکان دسترسي به غذا براي همه پرندگان)6- کاهش هزينه انرژي و استهلاک دستگاه ها (کاهش 33 درصدي هزينه برق)7- کاهش تلفات به ميزان 2 تا 3% و نيز افزايش کيفيت لاشه

اسلاید 28: بستر و مديريت آن

اسلاید 29: بستر و انواع آن خصوصيات يک بستر خوب :1- سبک2- اندازه ذرات آن متوسط 3- قابليت جذب بالا4- نرم و قابل فشرده شدن5- قابليت انتقال حرارتي کم6- داراي کمترين خاصيت جذب رطوبت هوا7- ارزان و قابل دسترس8- قابل فروش به عنوان کود9- عاري از آلوده کننده ها و فساد10- توليد کمترين گرد و خاکانواع بستر رايج :1- تراشه چوب سفيد2- کاه خرد شده (بهترين آن کاه گندم)3- خرده هاي کاغذ4- پوسته غلات5- خاک اره6- ماسهبهترين وزن را پرندگاني دارند که روي بستر خرده چوب درخت کاج و بعد از آن پوسته خارجه دانه برنج رورش يافته اند, کمترين وزن را پرندگاني که روي خاک رس پرورش يافته اند دارا هستند

اسلاید 30: کيفيت بسترعمق بستر براي طيور گوشتي حدود 5 الي 8 سانتيمتر مي باشد و براي بهبود کيفيت لاشه تا عمق 10 سانتيمتر نيز مي توان افزايش داد و بطور يکنواخت پخش گرداند.عوامل اصلي در افت کيفيت بستر:1- پايين بودن کيفيت اوليه بستر و يا نا کافي بودن آن2- طرح آبخـوري ها و چگــونگي تنظــيم آن ها 3- کـيفيت بد چربي مصرف شده در دان4- زياد بودن نمک يا پروتئين جيره5- انيـتريت ناشي از بيمـاري6- تراکــــم زيـاد گــله 7- رطـوبت بالا8- تهويه بد

اسلاید 31: تراکم گله

اسلاید 32: فضاي مورد نياز گلهفضاي مورد نياز گله بستگي دارد به:1.آب و هواي ونطقه2.نوع سالن3.سن کشتارتراکم گله:*در هر متر مربع 10 قطعه*در سالن هاي بسته با تهويه قوي تا 15 قطعه*در هر متر مربع 22/34کيلو گرم وزن زنده

اسلاید 33: واکسيناسيوننوک چينيدر گله گوشتي

اسلاید 34: واکسيناسيون و نوک چينينوک سوزي:براي جلو گيري از عارضه همديگر خواري ايجاد استرس فراوان و کاهش مصرف غذادر سالن هاي باز مخصوصا در فصول گرم سال لازم ميشوددر سالن هاي بسته بامديريت نور از کاني باليسم جلو گيري مي شود.بهترين زمان براي نوک سوزي 6 روزگي است ولي در هچري انجام مي شود.واکسيناسيون:1. برنامه خاصي براي گله هاي گوشتي وجود ندارد2. با صلاحديد دامپزشک محلي از واکسن بيماري هاي شايع در منطقه استفاده ميشود3. اين بيماري ها ميتوانند نيوکاسل برونشيت عفوني و گامبورو باشند.براي تنظيم برنامه واکسيناسيون به چگونگي وضعيت سلامت گله وبرنامه هاي واکسيناسيون قبلي و ميزان آنتي بادي گله مادري بايد توجه شود.

اسلاید 35: تحویل جوجه

اسلاید 36: شرايط تحويل جوجهتحويل جوجه:1.تخليه سريع جوجه ها از کارتن هاي حمل در اطراف منابع حرارتي2.آمار گيري و وزن کشي3.خارج کردن کارتن هاي حمل از سا لن4.رها کردن جوجه ها به حال خود براي مدت 2-1 ساعت5.بررسي گله از لحاظ دسترسي به آب و دانآمادگي جهت تحويل جوجه:ضد عفوني کردن تمام قسمت ها و وسايل فارمپخش بستر به طوريکنواختقرار دادن وسائل در جاي خودتنظيم درجه حرارت و رطوبت نسبي سالن به طور ثابت حد اقل 24 ساعت قبل از ورود جوجه هافعاليت سيستم تهويه به صورت بهينهاطمينان از قابل در دسترس بودن آب و دان براي تمام جوجه هاتوضيع سيني هاي حاوي دان کرامبل بدون گردوخاک در سالن

اسلاید 37: دستگاه گوارش طیور

اسلاید 38: بازگشت

اسلاید 39: تغذيه اشکال دان جوجه گوشتي :دان آردي : درصورت عدم دسترسي به دان کرامبل حداکثر تا دو هفته در اختيار گله قرار مي دهند.دان کرامبل : جوجه گوشتي را مي توان از آغاز تا پايان با اين دان تغذيه کرد.پلت : جوجه ها از دو تا سه هفتگي به بعد قادر به تغذيه از پلت خواهند بود.جوجه ها اين شکل دان را بر دان هاي ديگر ترجيه مي دهند.برنامه هاي اصلي تغذيه جوجه هاي گوشتي :شامل دو جيره: 2. شامل سه جيره:آغازيرشدپايانيپيش دانرشد

اسلاید 40: احتياجات طيور

اسلاید 41: ويتامين ها و عوارض کمبودشان در جيرهويتامين A: کاهش رشد, ضعف, لاغري, کاهش مقومت بدن در برابر بيماري ها, خشکي و کوري چشمويتامين D: کاهش رشد, نرمي استخوان, ضعف پاويتامين E: کاهش رشد, کاهش مقاومت بدن در برابر بيماري ها, آنسفالومالاسي تغذيه اي و ديستروفي عضلانيويتامين K3: خونريزي زير جلدي و ايجاد اختلال در رشد و نموويتامين B1 و B2: کاهش رشد و عدم تحمل در برابر استرس حرارتي, فلج پاويتامين B3: آماس مخاط دهان و زبان, رشد ناکافي پرها, درماتيت ناحيه سر و پا, تورم زانو, پرانتزي شدن پاهاويتامين B5 و B6: کاهش رشد, کاهش مقاومت بدن در مقابل بيماري ها و عوامل استرس زا, ايجاد ضايعات جلدي در پوست ناحيه پا, رشد ناقص استخوان ها

اسلاید 42: چربي در جيره طيورچربي در لاشه :تأمين ظاهر جالب لاشه بالا بردن کيفيت گوشت نامطلوب بودن مقدار زياد آن شکل اصلي چربي ذخيره شده در بافت هاي طيور تري گليسيريد است95 درصد از تري گليسيريد نام برده از طريق دان و بقيه از طريق سنتز در بدن بدست مي آيد.هرچه چربي لاشه افزايش يابد آب آن کاهش مي يابد چربي در جيره :معمولاً حاوي 5 تا 6 درصد چربيمي تواند تا 8 درصد نيز حاوي چربي باشد

اسلاید 43: پروتئين در جيره جوجه گوشتينياز جوجه ها به پروتئين کل اهميت نداردنياز روزانه جوجه هاي گوشتي به تک تک اسيدهاي آمينه حائز اهميت استسن و جنس جوجه ها در احتياجات آن ها به پروتئين موثر استپروتئين جيره رابطه مستقيم با انرژي جيره داردجيره جوجه ها در دو هفته اول زندگي بايد حاوي 24 درصد پروتئين بعد از هفته دوم پروتئين جيره کاهش يافته تا هفته هفتم به 19 درصد مي رسد

اسلاید 44: مواد معدني و مکمل هاي غذايي در جيرهمکمل هاي غذاييآنتي بيوتيک هاکوکسيديواستاتآنتي اکسيدانمواد مطبوع کنندهگزانتوفيلشنمواد معدنيمنگنز: باعث افزايش رشد ساختار اسکلتي بدنآهن و مس: فقدانشان ايجاد کم خوني در طيورروي: عدم حضور اين عنصر در جيره باعث کاهش رشد, پوسته شدن پاها و سايش و پرها مي گرددکلسيم: نقش در ساختار اسکلتي بدن طيورسلنيوم: کمبود آن باعث رشد, ديستروفي عضلاني, آنسفالومالاسي و ورم زير جلدي مي شود

اسلاید 45: تغذيه نيمچه ها, روسترها و خروس هاي اخته شدهتغذيه نيمچه هاي گوشتي:در سرتاسر دوره از پيش دان با 23 تا 24 درصد پروتئين و 3190 کيلوکالري انرژي توصيه مي شودتغذيه روسترها:تا هفته نهم مانند جوجه گوشتي تغذيه مي شوند و بعد از آن جيره هايي با انرژي بالا و پروتئين کم تغذيه مي شوندتغذيه خروس هاي اخته شده:4 تا 5 هفته پيش دان جوجه گوشتي را مصرف و سپس تا حدود 12 تا 13 هفتگي جيره اي حاوي مواد خشبي زياد را مصرف و بعد از آن از يک جيره پر انرژي استفاده مي کند

اسلاید 46: گرفتن جوجه هاتخلیه سالن

اسلاید 47: تخليه و گرفتن جوجه هاگرفتن جوجه ها :جمع آوري کل مسائل موجود در کف سالن درست قبل از آغاز گرفتن طيوراستفاده از نور آبي يا قرمز ضعيفپن بندي سالن هاي با طول زيادگرفتن مرغان گوشتي از ناحيه ساق هر دو پاهرگز اين کار از ناحيه گردن انجام نشودتخليه جوجه ها :برگشت برنامه نوري به 23ساعت نور و1ساعت تاريکي 7روز قبل از تخليهمنع مصرف هر گونه آنتي اکسيدوزدر دان مصرفي گله5 روز قبل از تخليه قطع مصرف دام 8 تا 10 ساعت قبل از عمل آوري لاشهقطع مصرف گندم 2روز قبل از ارسال به کشتارگاه

اسلاید 48:

اسلاید 49:

اسلاید 50: منابع ومواخذاصول نگهداري وپرورش اردک (دکتر هادي سياح زاده)راهنماي کامل پرورش طيور (دکتر محسن فرخوي)راهنماي مديريت پرورش جوجه هاي گوشتي سويه راس (دکتر اللهيار براري)اصول علمي وعملي پرورش طيور(دکتر جواد پوررضا)مباني پرورش طيور(دکتر حسن اوحدي نيا)6.POULTRY NUTRITION HANDBOOKDr.JOHN D.UMMERSDr.STEVEN LEESONwww.wpsa.irwww.ipiran.comwww.skhass.orgwww.aviagen.com

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید