اصول پرورش گاو
اسلاید 1: 1
اسلاید 2: پرورش گوساله2
اسلاید 3: گوساله های یک گله شیری محصولات جانبی صنعت تولید شیر هستند، و هزینه نگهداری گاو شیری توسط شیر تولیدی گاو جبران می گردد.3
اسلاید 4: یکی از موانع اساسی در برابر مدیریت بهینه گاوهایی که توسط گوساله مکیده می شوند دشوار بودن آبستن کردن آنها است.گوساله های شیریدورهی خاموشی چرخهی فحلی پس از زایمان غالباً 50 تا 60 روز استدر مقایسه با گاو شیری که تنها 25 روز استزمانی که گوساله در نزدیکی گاو ماده است ترشح هورمون LH بطور روانی قطع می شود4
اسلاید 5: الگوهاي گوساله زاييچرخهی تولیدمثل گاو تعیین می کند که چه زمانی شیر تولید می کندتولیدمثل ممکن است هم به صورت تصادفی در هر زمان از سال باشد یا بصورت کنترل شده یا بلوکه شده توسط دامدار باشداز طریق محدود کردن دسترسی به گاو نر یا تلقیح مصنوعی در زمان های خاصی از سال، یا از طریق کنترل چرخهی تولیدمثل گاو با استفاده از هورمون ها مقدور می باشدمشروط بر اينكه دامدار بداند كه يك گاو چه زماني در مرحله مناسب براي تلقيح قرار دارد5
اسلاید 6: مزایای گوساله زایی کنترل شده :1- با قرار گرفتن فعالیت ها در زمان های مشخصی از سال، مدیریت آسان می شود.2- زمان خلوتي وجود دارد كه تمام گله خشك هستند. 3- داشتن يك برنامه گوساله زايي فشرده تر مزيت بيشتري دارد، زيرا ممكن است مجبور باشيم گاوهايي را كه خارج از دوره گوساله زايی اصلي زايمان مي كنند را حذف كنيم. 4- زایمان را می توان طوری برنامه ریزی نمود تا مدیریت تغذیه و تولیدمثل آسان، کارآمد و پایدار شودنرخ آبستنی به طور طبیعی در اواخر بهار، اوایل تابستان کاهش می یابد6
اسلاید 7: معایب گوساله زایی کنترل شده :1- نقاط اوجي براي نياز به نيروي كار وجود دارد2- ممكن است گاوها به خاطر اينكه خارج از دوره اصلي گوساله زايي زايمان مي كنند حذف شوند 3- پرورش تليسه ها به يك دوره 2 يا 3 ساله تا اولين گوساله زايي محدود مي شود، در حالي كه برخيدامداران تمايل دارند از گاوهاي خود در سن 30 ماهگي گوساله بگيرند4- يك فاصله گوساله زايي 365 روزه، كه به گاوها امكان مي دهد بطور نامحدود در يك الگوي گوساله زايي بلوكي فشرده باقي بمانند، ممكن است براي گاوهاي پرتوليد بهينه نباشد، اين گاوها ممكن است مجبور باشند زمانيكه بيش از 10 ليتر در روز شير مي دهند شيردهي خود را متوقف كنند7
اسلاید 8: بيماري هاي گوسالهگوساله تازه متولد شده به دليل آماده نبودن سيستم ايمني در پاسخ به چالش هاي محيطي نسبتاً بي دفاع استگوساله در مقايسه با اندازه اش به سرعت در حال رشد استنیازمند سطوح بالايي از مواد مغذي آسيب سيستم ايمني8
اسلاید 9: یکی از ویژگی های مهم پرورش موفقيت آميز گوساله رسیدگی دقیق و درمان است که شیوع بیماری را به حداقل می رساند.این توجّهات در گوساله هاي ايزوله شده راحت تر از گوساله هاي درون گروه انجام می گیرديک گوساله بيمار : غير فعال بوده و اغلب براي مدت طولاني دراز کشيده و سر خود را به صورت کشيده نگه مي دارد. ممکن است چشم هايش گود افتاده و ريزش اشک داشته باشد و بيني و لبهايش ملتهب شده باشند. پوشش بدن کدر بوده و ممکن است آغشته به اسهال باشد9
اسلاید 10: اسهال گوسالهگوساله ها دچار دو نوع اصلي اسهال مي شوند :(1) اسهال ويروسي که باعث اختلال در توانايي جذب مواد مغذي توسط پرزهاي روده مي گردد؛ (2) اسهال باکتریايي (معمولاً اشرشیاکولی) يا اسهال سفيد که چنين اثري ندارد.همچنين ممکن است در اثر خوراندن ناصحيح شير خشک يا به مقدار زياد در هر وعده خوراکي يا با کيفيت نامناسب خصوصاً از لحاظ پروتئين، اسهال ايجاد گردددادن زودهنگام خوراک هاي خشبي به گوساله سبب کاهش مشکلات ناشي از شيرخوراي مي گردد10
اسلاید 11: اگر گوساله ها در معرض استرس قرار گيرند براي مثال، در اثر جابجائي يا تغيير ناگهاني جيره، خطر بروز اسهال افزايش مي يابدگوساله ها در هر زماني از 4 هفتهی اول زندگي مي توانند دچار اسهال شوندپس از اين مدت در شکمبه به اندازهی کافي باکتري هاي بي خطر جايگزين مي شوند و از اسکان باکتري هاي مضر جلوگيري مي کنندواکسيناسيون در برابر برخي انواع اسهال هاي اشرشياکوليبهترين روش محافظت از گوساله ها اين است که اطمينان حاصل کنيم گوساله در 6 ساعت اول زندگي به اندازهی کافي آغوز مصرف کند11
اسلاید 12: ذات الریه گوسالهعفونت شش ها ممکن است بر اثر چندين نوع ويروس، مايکوپلاسما يا برخي اوقات باکتري ها ايجاد گرددشرايطي که گوساله در آن نگهداري مي شود شدت بيماري را تعيين مي کندعلائم باليني اصلي شامل سرفه، کاهش اشتها، تعرق و گاهي اوقات ترشحات چشمی12
اسلاید 13: دیگر بیماری های گوسالهعفونت باکتريايي ناف دراز کشیدن گوساله ها روی زمین خیس و عفونت قارچیعفونت های باکتریایی که از طریق ناف وارد می شوند در ناف باقي بماند (بيماري ناف)در بدن به گردش در آمده و ديگر نقاط را آلوده کند13
اسلاید 14: درمان بیماری های گوساله با پروبيوتيک هاپروبيوتيک ها مکمل هاي خوراکي هستند که به جيره گاوها اضافه شده تا تعادل ميکروبي دستگاه گوارش را بهبود بخشندپروبیوتیک ها خصوصاً در مورد کنترل بیماری های دستگاه گوارش گوساله های جوان، به عنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیک ها مطرح هستنددر گوساله ها مانع ميکروفلور شکمبه وجود نداردپروبيوتيک ها در کنترل بيماري هاي دستگاه گوارش گوساله مؤثرتر مي باشند تا در گاوهاي مسن تر14
اسلاید 15: ساختمان نگهداري گوسالهگوساله های متولد شده در صنعت گاو شیری را چند ساعت یا روز پس از تولد از گاو مادر جدا می کنند و به جایگاه مجزایی انتقال می دهندسيستم ايمني ضعيف در برابر بيماري هاي عفوني آسيب پذير هستندتغيير وضعيت از تک معده اي به نشخوارکنندگي مستعد ابتلا به عفونت هاي دستگاه گوارش و اختلالات تغذيه اي گردندشدت اين دو مشکل به مناسب بودن سيستم ساختماني نگهداري بستگي دارد15
اسلاید 16: بايد تا سن 6 هفتگي حداقل اندازه پن 2× 1/5متر باشدهر پن حاوي 2 سطل نگهدار(يکي براي شير خشک و يکي براي آب) و يک آخور براي خوراک اليافي معمولاً کاه يا علوفه خشک باشدهمچنين مي توان شير خشک را از طريق يک سطل مرتفع که در زير آن سرپستانکي نسب شده به گوساله داد. ، که روش طبیعی تری برای شیرخوردن گوساله است16
اسلاید 17: 17
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.