پزشکی و سلامت بیماری‌ها

افزایش فشار و چربی خون

afzayeshe_feshare_khon_va_charbi

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “افزایش فشار و چربی خون”

افزایش فشار و چربی خون

اسلاید 1: به نام خالق آرامش

اسلاید 2: دکتر جهان آرا ممی خانی20 آذر ماه 1396ویژه مرکز بهداشت و درمان صدا و سیماافزایش فشار و چربی خون

اسلاید 3: ص 1چربیص2: خوبه؟ص3: از کجا ؟ص4: به کجا ؟

اسلاید 4: ص 1: چربیص2: خوبه؟1- غنی ترین منبع انرژی بدن (یک گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی)2- باعث خوشمزه شدن غذا، برانگیختن اشتها و احساس سیری بعد از خوردن می شود.3- از هدر رفتن حرارت بدن و نفوذ سرما به بدن جلوگیری می کنند.5- ویتامین های K ,E ,D ,A محلول در چربی هستند. بنابراین چربی موجود در رژیم غذایی این ویتامین ها را به بدن می رساند.6- کلسترول برای ساخت نمک های صفراوی و برخی از هورمون ها ضروری است.7- در ساختمان غشاء سلول وجود دارد.اگر از حد طبیعی بیشتر باشد به بدن آسیب می رساند

اسلاید 5: ص2: خوبه؟ص3: از کجا؟ص 1: چربی1- بدن تولید می کند2- با مصرف غذا، وارد بدن می شود

اسلاید 6: page 01page 02page 03ص4: به کجا ؟ص2: خوبه؟ص3: از کجا؟ص 1: چربیاز روده جذب شده در بافت ها/سلول ها ذخیره می شود.چربی های در آب حل نمی شوند پس چطور در خون جابجا می شوند؟یک کامیون باربر (یک حامل) لازم است تا در ترافیک جریان خون و شاهراه های حیاتی بدن (یعنی رگ ها) چربی ها را از نقطه ای به نقطه ی دیگر حمل کند و به بافت ها برساند.لیپوپروتئین/شیلومیکرون( مجموعه چربی ها-بخش مرکزی و پروتئین-بخش محیطی) محلول در آب

اسلاید 7: ص 5: انواع چربی در غذاهاچند جور چربی داریم؟ص6: انواع در بدن؟ص7: انواع کامیون ها ؟ص8: نقش هر کامیون؟

اسلاید 8: ص 5: انواع چربی در غذاها1- چربی های اشباع شده: گوشت قرمز، سوسیس، کالباس، همبرگر، قلوه، مغز، زبان، کره، پنیر، بستنی، شکلات، نارگیل ، کلوچه، پیراشکی، شیر پرچرب و ... مستقیما چربی خون را افزایش می دهند2- چربی های اشباع نشده: روغن زیتون، گردو، روغن آفتابگردان، روغن سویا، روغن ذرت و گوشت ماهی، اردک و غاز و .... چربی های اشباع نشده موجود در ماهی = رقیق شدن خون

اسلاید 9: ص 5: انواع چربی در غذاهاص6: انواع در بدن؟در خون حل نمی‌شود و لیپوپروتئین‌ها تا سلول ها حمل می کنند یا از آن خارج می‌کنند. توی کبد تجزیه می شوند.کلسترولتری گلیسیرید

اسلاید 10: page 01page 02page 03- لیپوپروتئین های با تراکم خیلی پایین (خیلی سبک)VLDL- very low-density lipoproteins- لیپوپروتئین های با با تراکم بینابینی (میان وزن)IDL -Inter mediate-density lipoproteins- لیپوپروتئین های با تراکم پایین (سبک وزن)LDL- low-density density lipoproteins- لیپوپروتئین های با تراکم بالا (سنگین وزن) HDL- High- density lipoproteinsص7: انواع کامیون ها ؟ص 5: انواع چربی در غذاهاص6: انواع در بدن؟

اسلاید 11: - LDL یا کلسترول بد: ذرات کلسترول را درطول بدن منتقل می‌کند و با اتصال به دیواره رگ‌ها، آنها را سخت و تنگ می‌سازد.-VLDL :تری گلیسرید بیشتری را با خود حمل می کند و منجر به تنگ و باریک شدن رگهای خونی می‌شود. - HDL یا کلسترول خوب کلسترول اضافی را برداشته و به کبد برمی‌گرداند. ص5: انواع در غذا؟ص6: انواع در بدن؟ص7: انواع کامیون؟ص8: نقش هر کامیون؟

اسلاید 12: زیاد شدن چربیص10: چه علائمی؟ص11: چه خطراتی؟ص12: چه آزمایشی داره؟ص9: چطور افزایش؟

اسلاید 13: زیاد شدن چربیص9: چطور افزایش؟الف- علل تغذیه ایب- علل روحی و روانی / چربی خون عصبی ج- ژنتیک و وراثتد- بیماری های دیگر مانند کم کاری تیرویید، ایدز، مشکلات کلیویه- عدم تحرک

اسلاید 14: زیاد شدن چربیص9: چطور افزایش؟علایم بدلیل غلیظ شدن خون (کندی حرکت خون و کمبود اکسیژن در بافت‌ها) و یا افزایش حرارت بدن بر اثر افزایش صفرا بوجود می آید:مورمور شدن و خواب‌رفتگی پا سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن خصوصا کف پا هنگام خواباحساس سنگینی، خستگی یا کوفتگی در بدن و خواب‌آلودگیدردهای نسبتاً مقاوم به درمان بخصوص در ناحیه ساق و کف پا سردرد معمولاً به‌صورت سنگینی سر ، سرگیجه و گاهی وزوز گوشخشکی و یا تلخی دهانطپش قلب و علایمی از این دستافزایش تعریق بدن و ورم و پف‌کردن صورت و ....................ص10: چه علائمی؟

اسلاید 15: page 01page 02page 03تجمع چربی در دیواره رگ‌ها، تنگی و افزایش خطر سکته مغزیاختلال جریان طبیعی خون و عدم دریافت خون غنی از اکسیژن توسط قلب و افزایش خطر حمله قلبی توجه توجه: پایین آوردن کلسترول خون به میزان دو تا پنج درصد می‌تواند خطر حمله قلبی را برای شما سی درصد کاهش دهد.ص11: چی خطراتی؟ص10: چی نخوریم؟ص9: چطور افزایش؟زیاد شدن چربی

اسلاید 16: زیاد شدن چربیص11: چی خطراتی؟ص10: چی نخوریم؟ص9: چطور افزایش؟ص12: چه آزمایشی داره؟کلسترولتری گلیسریدنرمالکمتر از 200کمتر از 150حد مرزی239-200150-159چربی بالابیش از 240499-200چربی خیلی بالابیش از 500

اسلاید 17: کم کردن چربیص14: چی نخوریم؟ص15: چه کاری انجام بدیم؟ص13: چی بخوریم؟س16: چه داروهایی؟

اسلاید 18: کم کردنچربیویتامین ها و مواد مغذی خاص مانند:ویتامین C و نیاسین و امگا-3(تخم کتان) سالمون، سویا، گردو ، روغن کانولا و روغن ماهی (کاهش فشارخون و تشکیل لخته) توجه توجه: روغن ماهی ممکن است با داروهای دیگری که شما استفاده می کنید تداخل داشته باشد و حتماً باید با پزشک یا مشاور تغذیه مشورت کنید.سبزیجات و حبوبات: انواع لوبیا، عدس، سبوس جو غنی از فیبر محلول (کاهش LDL)حداقل چهار تا پنج نوع میوه یا سبزی تازه در وعده غذایی روزانهغلات، زیتون و روغن زیتون، ماهی، مرغ بدون پوست، اردک و غاز و ...لبنیات پرچرب کالری بیشتری دارند و تا مدت بیشتری سیر نگه می دارند. برای لاغری گول لبنیات کم چرب رو نخورید!!!پنیرخامه ای، کره و خامه کلسیم کمتر و چربی اشباع شده بیشتر دارند ماست یونانی حتما!ص13: چی بخوریم؟

اسلاید 19: نوشابه‌های الکلی (ترکیب کالری و شکر و باعث افزایش تری گلیسرید)شکر و غذاهای فرآوری شده (شکر و آرد سفید باعث افزایش تری گلیسرید).چربی های اشباع: غذاهای سرخ کردنی، شیرینی ها ، کره، مارگارین و روغن نباتی جامد برنج ،نان ، شیرینی، کلوچه و غذاهای نشاسته دار باعث افزایش تری گلیسیرید شوندسیگار- خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند. با ترک سیگار فقط به‌مدت یک هفته، 7 واحد مقدار HDL افزایش می‌یابد.کم کردنچربیص14: چی نخوریم؟ص13: چی بخوریم؟

اسلاید 20: page 01page 02page 03کم کردنچربیص14: چی نخوریم؟ص13: چی بخوریم؟اصلاح سبک زندگی:- اگر اضافه وزن دارید: کاهش تدریجی- تلاش برای مصرف غذاهای کم کالری- کم کردن استرس - حداقل 30 دقیقه در روز ورزشص15: چه کاری انجام بدیم؟

اسلاید 21: کم کردنچربیص14: چی نخوریم؟ص13: چی بخوریم؟ص15: چه کاری انجام بدیم؟ص16: چه داروهایی؟

اسلاید 22: انواع داروهاص16-2داروهای گیاهیص16-1داروهای شیمیایی

اسلاید 23: وقتی که اصلاح سبک زندگی باعث پایین آوردن چربی خون نشود معمولا پزشکان دست به دامن دارو می شوند.توجه توجه : داروها را حتما با تجویز پزشک مصرف کنید=عوارض و تداخل داروییچربی خون ارثی = مصرف مادام العمر دارو (تغییر دارو هر 3 تا 6 ماه) نیاسین یا اسید نیکوتینک فنوفیبریت، جم فیبروزیل اسیدهای چرب امگا ٣ استاتین ها مانند لوواستاتین، رزوواستاتین(روپیکسون)، آتورواستاتینص16:داروهاص16-1داروهای شیمیایی

اسلاید 24: ص16:داروهاص16-1داروهای شیمیاییص16-2:داروهای گیاهیدمکرده آویشن(دفع کننده رطوبت و بلغم از بدن) روزانه یک قاشق چای خوری پودر یا نیمکوب شده سیاه دانه یا دانه تره زیره، زرشک، عناب، سیر و سویا و گشنیز و شوید چای سبز همراه با دارچین و یا زنجبیلدمنوش دارچین بصورت ناشتا(دو تا در 1 فنجان آب جوش، حرارت ملایم 5 دقیقه)دمنوش جعفری (مقدار بالای نیاسین) چای پور (Pu-erh tea) یکی از معروف‌ترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است.دم کرده پوست نارنگی با زنجبیل مصرف سماق همراه غذا نیز ( تأثیر روی صفرا)روغن زیتون تصفیه نشده

اسلاید 25: پرفشاری خون

اسلاید 26: چرا فشار خون؟وزارت بهداشت: نیمی از افراد بالای ۵۰سال کشور پرفشاری خون دارند.در گروه سنی ۲۰ تا۳۰سال: از هر ۱۰نفر یک نفر به فشار خون بالا مبتلاست.

اسلاید 27: برای اینكه خون در شریانهای اعضای بدن جاری شود و مواد غذایی را به اعضای مختلف بدن برساند، نیاز به نیرویی دارد كه این نیرو فشار خون نام دارد و مولد آن قلب است. قلب خون را به طور مداوم به داخل دو شریان عمدة بدن، به نام آئورت و شریان ششی پمپ میكند. این پمپ کردن، نبض دار است پس فشار خون شریانی بین دو سطح حداكثر/سطح سیستولی و حداقل/دیاستولی در نوسان است. فشار خون چیست؟

اسلاید 28: تحت تاثیر دو عامل مهم برون ده قلب و مقاومت رگ تغییر می کند.در طول روز تحت تأثیر عوامل مختلفی تغییر می كند كه از جمله این عوامل وضعیت بدن، فعالیت مغز، فعالیت گوارشی، فعالیت عضلانی، تحریكات عصبی، تحریكات دردناك، مثانه پر، عوامل محیطی مثل دمای هوا و میزان صدا، مصرف دخانیات، الكل، قهوه و دارو است.آیا فشار خون همیشه ثابت است؟

اسلاید 29: بی علامتیخون دماغ و قرمزی صورت سردردخواب آلودگی، سرگیجه و سردرگمیمشکل بیناییدرد و فشار در قفسه صدری، کمامشکل در تنفس، ضربان نامنظمخون در ادراراحساس ضربان در قفسه سینه و گردن و گوش هاعلائم فشار خون بالا

اسلاید 30: خونریزی مغزی، سکته مغزی و سکته قلبینارسایی قلبیبیماری های مزمن کلیهآسیب دیدن چشمکاهش امبد به زندگیعوارض فشار خون

اسلاید 31: اگر به طور مزمن، فشار سیستولی فردی بزرگسال بیشتر از 140 میلی متر و فشار خون دیاستولی بیشتر از 90 میلی متر جیوه باشد به آن فشارخون بالا یا پرفشاری خون اطلاق می شود. دسته بندی فشار خون:مطلوب (کمتر از 120/80)طبیعی (120/80)پیش فشارخونی یا فشار کمی بالاتر از طبیعی(130/85 تا 140/90)پرفشار خونی یا فشار خون بالا= بالاتر از 140/90اندازه فشار خون

اسلاید 32: پرفشاری اولیه: تقریبا 90 درصد بیماران به این نوع مبتلا هستند.  پرفشاری ثانوی: این نوع بالارفتن فشار خون ربطی به سن و... ندارد؛ بلکه نشانه وجود بیماری دیگری در بدن است.پرفشاری خون در زنان باردارانواع پرفشاری خون

اسلاید 33: با فشارسنجی های جیوه ای و یا عقربه ای، غالباً در شریان بازویی اندازه می گیرند (فشارسنجی های دیجیتالی انواع مختلف دارد). زمانی كه قلب منقبض می شود، فشار خون به حداكثر می رسد: فشار ماكزیمم یا سیستولی سطح مینیمم/دیاستولی در زمان استراحت قلب كه فشار به حداقل میرسد. هر دو سطح فشار خون به صورت دو عدد كنار هم یا به صورت كسر بر حسب میلیمتر جیوه نشان داده می شود، مثلاً 80/120 .نحوه اندازه گیری فشار خون

اسلاید 34: حداقل نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار خون، فعالیت شدید نداشته؛ غذای سنگین، قهوه، الكل، دارو، سیگار و نوشیدنی های محرك مصرف نكرده باشد. فرد نباید مدت طولانی (بیش از 14 ساعت) ناشتا باشد. 5 دقیقه قبل از اندازه گیری فشار خون، فرد باید استراحت كامل داشته باشد.آستین های لباس به اندازه كافی گشاد باشد تا روی بازو فشار وارد نكند.فشار خون را میتوان در حالت نشسته، ایستاده و دراز كشیده اندازه گیری كرد.در اندازه گیری فشار خون بین دست راست و چپ اختلاف مختصری وجود دارد.شرایط اندازه گیری فشار خون

اسلاید 35: در حین اندازه گیری، دست فرد آویزان نباشد. باید عضلات دست شل باشد. عضلات سفت و منقبض ، فشار خون را بطور كاذب بیش از اندازة واقعی نشان می دهد.در شک به کاهش فشار خون وضعیتی باید در دو حالت نشسته و ایستاده (حداقل یک دقیقه ایستادن) فشار خون اندازه گیری شود.افت فشار خون در حالت ایستاده بیش از 20 میلی متر جیوه= ارجاع به متخصصکاف باید 80% بازو را بپوشاند.شرایط اندازه گیری فشار خون

اسلاید 36: تغییر سبک زندگی (داشتن وزن مناسب، ورزش روزانه، مصرف سبزیجات، عدم مصرف نمک و ....)مصرف دارومصرف خوراکی های گیاهیدرمان پرفشاری خون

اسلاید 37: ۱. انواع دیورتیک ها(مدرها): تیازیدها، فورسماید و اسپیرنولاکتون ۲. بلوک‌کننده‌های سمپاتیک: بتابلوکرها(آتنولول) یا آلفا بلوکرها (پرازوسین) ۳. شل‌کننده‌های عروق، مانند بلوک کننده های کانال کلسیم(نیفدیپین) و نیتروپروساید سدیم۴. مهارکننده‌های آنزیم مبدل، مانند انالاپریل و بلوک‌کننده‌های آنژیوتانسین، مانند لوزارتانداروهای کاهنده فشار خون

اسلاید 38: خیار (ناشتا و عصر و شب قبل از خواب بدون نمک(و دم کرده تخم خیار عناب (خود میوه و افشره جوشانده آن)، عصاره سیرتخم شنبلیله و شنبلیله تازه (در پخت انواع غذاها استفاده شود) گریپ فروت (مخصوصا صبح ناشتا )گنجاندن نارنج تازه در برنامه غذایی انگور (مصرف 10 صبح و 5 عصر توصیه می شود)مصرف کمتر خرما میوه نارس خرمالو ، دارچین، کرفس و ریحانزالزالک :خوردن میوه و دم کرده آن (همزمان با مصرف دیگوکسین توصیه نمی شود) و فندقسیب و پرتغال و گلابی و زغال اخته (مخصوصا زغال اخته)توصیه های خوراکی طبیعی برای کاهش فشار خون بالا

اسلاید 39: از یک برنامه غذایی سالم و کم کالری تبعیت کنید.مصرف مناسب میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنی كم چرببه برنامه غذایی DASH توجه نموده و در صورت امکان آن را رعایت کنید.هر چه در طول روز می خورید و می آشامید یادداشت نمائید.موارد موفقیت یا موارد نیازمند بهبود را یادداشت كنید.مصرف نمک را به حداقل برسانید و از ادویه، سیر، پیاز و ... برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.توصیه هایی برای کاهش وزن در پرفشاری خون

اسلاید 40: زندگی تان پر از شادی و رنگ باد!

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید