انرژی
اسلاید 1: عنوان: انرژی
اسلاید 2: انرژی انرژی به صورتهای مختلفی از جمله زمین گرما،صوتی و خورشید، مکانیکی، الکتریکی، شیمیایی و هسته ای وجود دارد. ما از انرژی برای انجام کارهایمان از پختن غذاهای مورد علاقه گرفته تا فرستادن فضانورد به فضا، استفاده می کنیم. غذایی که شما می خورید شامل انرژی شیمیایی بوده و بدن شما آنرا ذخیره کرده تا در هنگا بازی یا کار آزاد کند. منابع انرژی که ما هر روزه استفاده می کنیم به شکلهای مختلفی هستند و از راههای مختلفی ذخیره می شوند. این منابع به دو دسته تجدید پذیر (منبع انرژی که در مدت کوتاهی دوباره احیا می شود) و تجدید ناپذیر (منبع انرژی که تمام می شود و در مدت کوتاهی نمی تواند دوباره بوجود آید.) تقسیم می شوند. این منابع انرژی می توانند برای تولید منیع انرژی دوم مثل الکتریسته مورد استفاده قرار گیرند.
اسلاید 3: انرژی زمین گرمایی چیست؟اصطلاح زمین گرمایی ترجمه واژه Geothermal است كه ریشه یونانی داشته و از كلمات Geo به معنای زمین و Therme به معنی حرارت تشكیل شده است. در حقیقت انرژی زمین گرمایی، انرژی ای است كه از سیال آب داغ یا بخارداغ موجود در اعماق زمین به دست می آید. این انرژی در مخزن زمین گرمایی متمركز شده است كه برای دسترسی به آن در محل مخزن، چاهی عمیق حفر می كنند. سیال خروجی از چاه، عامل انتقال انرژی از مخزن به سطح زمین است. البته عمق مخزن زمین گرمایی نباید بیش از سه هزار متر باشد زیرا بهره برداری از انرژی آن با فناوری كنونی بشر توجیه اقتصادی ندارد. با افزایش عمق زمین درجه حرارت افزایش می یابد. این افزایش حرارت را شیب حرارتی می نامند. تمام منابع انرژی زمین گرمایی در نقاطی واقع شده اند كه از شیب حرارتی بالایی برخوردارند.
اسلاید 4:
اسلاید 5: انرژی خورشیدینرژی خورشیدی منحصربهفردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان است و منبع اصلی تمامی انرژیهای موجود در زمین است. انرژی خورشیدی به صورت مستقیم و غیرمستقیم میتواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل گردد. بهطور کلی انرژی متصاعد شده از خورشید در حدود ۱٫۳ x 10۱۸ ژول در ثانیه است.انرژی خورشید همانند سایر انرژیها بطور مستقیم یا غیر مستقیم میتواند به دیگر اشکال انرژی همانند گرما و الکتریسیته و… تبدیل شود. اما موانعی شامل (ضعف علمی و تکنیکی در تبدیل بعلت کمبود دانش و تجربه میدانی - متغیر و متناوب بودن مقدار انرژی به دلیل تغییرات جوی و فصول سال و جهت تابش - محدوده توزیع بسیار وسیع) موجب شده تا استفاده کمی از این انرژی صورت گیرد.استفاده ازمنابع عظیم انرژی خورشید برای تولید انرژی الکتریسته، استفاده دینامیکی، ایجاد گرمایش محوطهها و ساختمانها، خشک کردن تولیدات کشاورزی و تغییرات شیمیایی و… اخیراً شروع گردیدهاست.
اسلاید 6: مفهوم انرژی مکانیکی در فیزیک، انرژی مکانیکی (Emech) انرژی مرتبط با حرکت و موقعیت یک جسم است که معمولاً در برخی از میدانها (مثلاً میدان گرانشی) است. انرژی مکانیکی (و همچنین انرژی حرارتی) را میتوان به دو دسته تقسیم کرد، گذرا و ذخیره شده، انرژی گذرا انرژی در حال حرکت است، یعنی انرژی از یک مکان به مکان دیگر منتقل میشود. انرژی ذخیره شده انرژی موجود در یک ماده یا یک جسم است. انرژی مکانیکی گذرا، معمولاً به عنوان کار شناخته میشود. انرژی مکانیکی ذخیره شده در یکی از دو شکل وجود دارد: جنبشی یا پتانسیل.
اسلاید 7:
اسلاید 8: انرژی الکتریکی هر ماده از تعداد بسیار اتم تشکیل شده است که هر اتم نیز از سه قسمت نوترون ، پروتون و الکترون تشکلیل شده است. تعداد الکترونها با تعداد پروتونها در حالت عادی (خنثی) برابر است، الکترون دارای بار منفی و پروتون دارای بار مثبت میباشند، که الکترونها به دور پروتن و نوترون (هسته اتم) با سرعت بسیار زیادی میچرخند. در اثر این چرخش نیروی گریز از مرکزی بوجود میآید که مقدار این نیرو با مقدار نیروی جاذبه بین الکترونها و هسته برابر است، پس این برابری نیرو الکترونها را در حالت تعادل نگه میدارد و نمیگذارد که از هسته دور شوند.
اسلاید 9:
اسلاید 10: انرژی شیمیایی انرژی شیمیایی شکلی از انرژی موجود بر روی زمین میباشد که اکثر اوقات در همه جا وجود دارد. این مقاله به ارائهی مزایای انرژی شیمیایی میپردازد. شایان ذکر است که این مزایا، انرژی شیمیایی را تبدیل به پر کار بردترین منبع انرژی در سراسر جهان کرده است. جهان ما به واسطهی انرژی شیمیایی آزاد شده از طریق واکنشهای مختلف، انرژی مورد نیازش را به دست میآورد. بدن ما از انرژی شیمیایی آزاد شده از طریق تبدیل ATP (آدنوزین تری فسفات) به ADP (آدنوزین فسفات) استفاده مینماید. به علاوه، وسایل نقلیهی ما نیز از سوختهایی که انرژی شیمیایی آزاد شده از طریق واکنشهای احتراقی را انتقال میدهند، قدرت میگیرند و نیروگاههای ما نیز با سوزاندن زغال سنگ به عنوان سوخت، فعالیتشان را ادامه میدهند و الکتریسیته تولید میکنند. از مدتها پیش، هر منبع انرژی استفاده شده به دست انسان، منشاء انرژی شیمیایی داشته است.
اسلاید 11:
اسلاید 12: انرژی هسته ای چیست؟ انرژی اتمی یا انرژی هستهای عبارت است از استفادهٔ فرایندهای هستهای حرارتزا برای ایجاد گرما و الکتریسیته ی مفید. این واژه شامل شکافت هستهای، پرتوزایی و همجوشی هستهای میباشد. امروزه، شکافت هستهای عناصر دستهٔ آکتینیدها در جدول تناوبی اکثریت قریب به اتفاق انرژی هستهای مورد نیاز بشر را با استفاده از فرایندهای پرتوزایی تولید میکند، که در درجهٔ اول به شکل انرژی زمین گرمایی و مولد گرما-الکتریکی ایزوتوپی نیاز انسان را برطرف میسازد. نیروگاههای هستهای، جدا از سهمی که در تأمین رآکتورهای شکافت هستهای نیروهای دریایی دارند، حدود ۵٫۷ درصد انرژی جهان و ۱۳ درصد الکتریسیته جهان را در سال ۲۰۱۲ تأمین میکردند.
اسلاید 13:
اسلاید 14: انرژی صوتی همه ما با صداهای بلند نظیر صدای قطار و رعد آسمان آشنا هستیم. وقتی این صداها را میشنویم در فکر آن نیستیم که چگونه این صداها به گوش ما میرسد در حالی که لازم است با کنجکاوی بیشتری در این مورد بیندیشیم. در این صورت ابتدا متوجه میشویم که صدا از ماده در حال ارتعاش ناشی میشود. ارتعاش چگونه صدا را بوجود میآورد؟ ارتعاش ماده امواجی تولید میکند که به صورت صوت به گوش ما میرسد. صوت عبارت است از امواجی فشاری که از طریق هوا از ماده مرتعش به گوش ما منتقل میشود. اگر چه تقریبا تمام صداها از راه هوا به گوش ما میرسد اما ما زیر آب هم میتوانیم صوت را بشنویم. حتی شما میتوانید در طبقه پنجم ساختمان گوشتان را روی لوله شوفاژ بگذارید. صدای چکشی را که در زیر زمین به لوله میزنند بشنوید. علت شنیدن این است که علاوه بر مایعات و گازها. جامدات هم صوت را منتقل میکنند. آزمایشهای مختلف نشان داده است که مایعات بهتر از گازها و جامدات بهتر از مایعات صوت را منتقل میکنند. انتقال صوت خواه در جامدات و مایعات باشد و خواه در گازها ، مسلما واسطهای لازم است تا آن را به گوش ما برساند. بهترین دلیل این آزمون خواهد بود که اگر زنگ اخباری را در خلا قرار دهیم و آن را به برق وصل کنیم صدایی از آن شنیده نمیشود. برخی مواد صوت را خوب منتقل نمیکنند، بنابراین برای کاهش صدا بکار میروند. نمونه این مواد خاک اره ، گل رس و بتونه است. در میان تمام صداهای مختلفی که شما هر روز میشنوید چندتایی وجود دارند که شما علاقهمند هستید جلوی آنها را با مواد ضد صوت بگیرید.
اسلاید 15:
اسلاید 16: به هدر رفتن انرژیانرژهرگز از میان نمی رود اما اگر صرف انجام دادن کار نشود به هدرمی رود.گرما عامل اصلی به هدر رفتن انرژی است.برای مثال لامپ معمولی فقت یک پنجم انرژی الکتریکی خود را به نور تبدیل می کند و بقیه آن به صورت گرما به هدر می دهد.
اسلاید 17: مصرف انرژی در گذشته مصرف انرژی در قدیم از چوب و زغال و فضولات حیوان با حرارت زیاد درست می شد.و به وسیله ی آن ها خانه ها را گرم می کردن. و پختپز هم بر روی آن انجام می دادن.برای مثال:اگر می خواستن پخت کنند تنو را با چوب های سخت آتش می زدن و اول نان درست می کردن و بعدا که آتش آن به صورت زغال شکل گرفت زغال را برای کرسی آماده می کردن و اهل خانواده به زیر کرسی می رفتن و برای درست کردن غذا از اجاق های سنتی که با چوب کار می کرد خانه ها را گرم می کردن هر چند زندگی به سختی می گذشت ولی اثر منفی در محیط زیست نداشت.
اسلاید 18:
اسلاید 19:
اسلاید 20: پایانتهیه کننده:کوشا فرجیمعلم محترم:آقای گل محمدی
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.