معماری و عمرانعلوم مهندسی

انواع ترک در ساختمان و روش‌های ترمیم آن

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:

صفحه 4:
معدمه 7 بدلیل وجود مشکلات اجتناب ناپذیر به هنگام اجرا بخصوص در سازه‌های بتنی. همواره نیاز به ترمیم و ۲۰۱۰ ۱۰ آن‌ها احساس می‌شود. امروزه ترمیم و تقویت بتن و سازه های بتنی از فنون حساس و موردنیاز در پرویُه های عمرلنی بوده که نیاز به دلنش وییه و تجربه مرتبط. دارد. ساختمان‌های بتنی به عنوان عنصر شاخص در ساخت‌وساز همیشه مورد توجة. سازندگان می‌باشند از جمله مشکلات رایج اینگونه سازه‌هاء حل این مشکل باید با انواع ترک در ساختمان و روش‌های ترمیم آن بروز ترک می‌باشد که برای آشتا بود.

صفحه 5:
از جمله علل ایجاد انواع ترک در ساختمان می‌توان موارد زیر را به اختصار بیان نمود ‎Cail‏ فنداسیون بر اثر عوامل مختلف مانتد. رطوبت» فشارهای وارده از طبقات و کمبود ظرفیتاو وی | تاک نفوذ نمک و يا سولفات ها و مواد خورنده در بتن ‏اشتباهات اجرایی و یا طراحی در سازه‌های بتنی ‏حریق و یا آتش‌سوزی ‏نوع مصالح مصرفی ‏کربناناسیون که موجب خوردگی آرماتور و در نهایت ایجاد ترک در بتن ‏ترک هابه دو دسته‌ی ترک‌های سازه ای و غیر سازه‌ای تقسیم می‌شوند. که هر کدام شامل ترک‌های مرده و زنده می‌باشند. بلید همواره توجه نمود که در ترک های زنده ابتدا بلید جلوی رشد آنها گرفته شده سپس کارهای ترمیم و مقاوم سازی انجام ‏شود.

صفحه 6:

صفحه 7:
۱ 7 ۱ oe ‏تقسیم بندی انواع ترک در‎

صفحه 8:
ghar Lobe ag stereo lan eles Sys ترک‌های. ساختمان از لحاظ ساختار به دو دسته ترک های سازه ای و ترک های غیر سازه ال شوند. ترک هی سازهای ترک های سازه ای به ترک هلیی گفته می شود که به دلیل ضعف در طراحی و اجرا به وجود آمده وتو ایمنی ساختمان رابه مخاطره به اتدازند. نمونه هلیی از ترک های سازه ای.عبارتند از ترک های به وک تک ‎yas‏ ستوق» دال ها و فونداسیون ساختمان, ترك هاى غير سازه ای ترك هاى غير سازة ای به ترک هلیی اطلاق می گرددند که به دلیل افزلیش بارهای وارده بر اجزا ساختمانء یر میزان رطوبت. تغییر مقدار دما؛ يخ پندان و ۰.۰ به وجود آمده اند؛ ترک های ایجاد شده در دیوارهاه جان پناه مک دلیل عوامل ایجاد شده از نمونه های ترک های غیر سازه ای می باشند.

صفحه 9:
تری‌های ساختمان از لحاظ جهت شامل سه حالت عمودی, اد مورب می‌باشند. ترک های عمودی ترک‌های عمودی سازه‌ای بوده و اگر عمق و عرضشان زیاد باشد از اهمیت زیادی برخوردارند. اين ترک ها معمولاً به علل زیر بوجود عىايئة : عدم وجود ويا كمبود شنار قائم و وجود فاصله زياد بين شناژها حركت بى زير ديوار

صفحه 10:

صفحه 11:
ترک‌های افقی از دللیل ایجاد ثرک‌های افقی و در طول دیوار می توان به موار ار به دليل اجرای دو مرحله‌ای دیوار, ناپیوستگی در محل اتصال دو مرحله به دلیل تشست گرد و غبار خاک ایجاد می‌شود که اگر بنا محل اتصال را تمیز نکند تک افقی ایجاد می‌شود. اگر دیوار در یک مرحله ایجاد شود دیوار کمانش کرده و در اصطلاح شکم می‌دهد که از علل ایجاد ترک افقی می‌باشد. ترک‌های مورب فا x . ilél a mal cole al |

صفحه 12:

صفحه 13:
ترک های ساختمانی به لحاظ عرض ترک ترک های به وجود آمده در ساختمان دارای عرض متفاوتی بوده شامل ترک های به نازکی تارک مو که با چشم غیر مسلح قابل مشاده نبوده تا ترک های ‎Geet‏ برءاين اساس انواع ترک عبارتند از: ترک های نازک ترك هاى با عرض کمتر از یک میلیمتر را ترک های نازک گویند. ترک های متوسط ترک های به عرض یک تا دو میلیمتر را ترک های متوسط گویند. ترک های ضخیم

صفحه 14:
بررسی ترک در ساختمان بررسی ترک و مشخص کردن میزان تغییرات در عرض ترک. به منظور شناخت نوع و عامل ایجاد ترک و در ادامه انتخاب راهکار مناسب ترمیم لن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. ابزارها و روش های مختلفی جهت پایش ترک ایجاد شده در ساختمان ها وجود دارند که عبارتند از: استفاده از خط کش فلزی استفاده از میکروسکوپ Plastic Tell Tale ,x Glass Tell Tale _3,, پایش ترک با استفاده از پیچ برنجی و کولیس

صفحه 15:
بررسی ترک به روش ‎Plastic Tell Tale‏

صفحه 16:
7 رود انواع روش‌های ترمیم ترک در كتمان ‎Stitching‏ 190ب)( دوخت تري. ‏وخت نر يك روش ترميم دلئم جهت ترميم 'سا باشد. در روش دوخت ترك با حفر شيارهاى متقاطع بر مسير ترك و نصب كيره هاى ‎gene teal quale SER SOS SS‏ فرگیه به وسیله باركس ‎Ge SS Sal‏ ‏تعمیر می گردد. ‎

صفحه 17:
روش دوخت ترك در ديوار به ره ترميم

صفحه 18:
۳ ترميم ترک با استفاده از کامپوزیت 7 یکی دیگر از روش های ترمیم ترک و مقاوم سازی در ساختمان استفاده از نوارهای از حنس الیاف کربن ( 50۲205 ۳۲۹۳ می باشد. در اين روش پس از ترمیم موضعی سطح ترک خورده. نوارهایی از جنس الیاف کرین با استفاده از رین اپوکسی مطلبق شكل نشان داداه شده در زیر بر روی سطح آسیب دیده چسبانده می شود.

صفحه 19:
ترمیم ترک با استفاده از کامپوزیت ‎FRP‏

صفحه 20:
(66110۳0ز۱۳ 665۳ ۶۵0۷( تزریق رزین اپوکسی - ترمیم ترک به روش تزریق عبارت است از تزریق اپوکسی با فشار پمپ. (1۳[66110۳ 2000 نبه داخل ترک. مواردی که ترک کاور بتن را رد کرده یا ترک قابل دسترس نیست از لين روش استفاده می شودترریق اپوکسی به دو روش تزریق از سطح (سوراخ کردن در راستای ترک) و از عمق (سوراخ كردن از بغل با زاویه‌ی ‎FO‏ ‏درجه) انجام مى شود. در مناطق مرطوب مى توان از رزدن ابوس لَب دوسته و در مناطق سرد نیز از اپوکسی زودكير استفاده كرد. قبل از تزريق بليد سطح بتن را ترجيحاأ بوسيله فرجه سيمى يا مينى فرز تمیز کرده؛ تزريق را انجام داده سپس دوباره سطح را صاف می كنيم. همجنين در مواردى كه سطح از لحاظ ارتفاع یکسان ‎LE‏ ‏تزریق بایستی از پایین ترین نقطه آغاز و به بالاترین نقطه ختم گردد. - بوسیله تزریق اپوکسی, تركها كاملا پر شده و بتن در دو لبه ترک متصل می‌شود. رزین یک لایه چسبنده ایجاد 09,5 و بتن را در برابر آب. سولفات ها و سایر مواد خورنده محافظت. می‌کند. همچنین امکان خرلبی بر اثر سیکل ذوب - انجماد و خوردگیی فولاد را کاهش می‌دهد.

صفحه 21:

صفحه 22:
(۳۱۱۴9 6۲۵۷۱۵۷( خورانش ثقلی رزین - در این موارد تزریق اپوکسی که تحت وزن خودش ‎Gravity Fillingy‏ پر می شود مورد استفاده قرار می‌گیرد. لین روش برای عضوهای بتنی افقی نظیر پل ها . کف پارکینگ هاء سقف های.طبقات و سطوح مشلبه کاربرد دارد. درواقع برای ترک هلیی که به ‎(Sad‏ ‏پایین سطح افقی گسترش پیدا کرده باشد. بکار می‌رود. با انجام درست لین روش ترمیمی می توان جلوی نفوذ آب. سولفات ها و سایر مواد خورنده را که ممکن است به آهستگی ‎Geel‏ توسعه خرزلبى در أطراف ‎of‏ شونه را گرفت اما امکان, عدم توقف کامل آنها وجود دارد.

صفحه 23:

صفحه 24:
sau Gl 9 wb wwe )Routing & Sealing) 7 برای ترمیم ترک های محدود به کاور که سازه ای نیز نمی باشند. می توان از روش مسیر یلبی و لب بندی ‎outing & sealing)‏ استفاده کرد. در اين روش عرض ترک را کمی زیاد کرده سپس با ماده خمیری پر می کنیم. این روش ترمیم ترک در مقایسه با روش تزریق رزین که به نیروی متخصص جهت تزریق نیاز می باشد ساده تر است.

صفحه 25:
مسیریابی و آب بندی

صفحه 26:
6۵۱۱۲۵۲6۵۳۴۵۵۲ ۸۵۵1600۵۱( افزودن آرماتور - یکی دیگر از روش‌های ترمیم. اضافه کردن آرماتور می‌باشد. در این روش سوراخ‌هایی در صفحه ترک ایجاد کرده و پس از تمیز نمودن آن‌ها به درزگیری سطحی ترک‌هاه پرکردن راخ ترک با اپوکسی و در نهلیت قرار دادن سریع میلگردهای درون سوراخ می‌پردازيم. قطر کاربردی میلگرد در این روش معمولاً بین ۱۳ تا ۱۶ میلی‌متر می‌باشد که در هر ترک» حداقل نیم متر امتداد دارد. اپوکسی باعث اتصال میلگردها به جداره‌های سوراخ شده و صفحه ترک را می پوشاند. در نهایت مقطع المان به حالت اولیه باز می‌گردد.

صفحه 27:
بايا

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان