پزشکی و سلامت بیماری‌ها

اپیدمیولوژی بالینی اسهال های حاد و مسمومیت های غذایی

eshal_va_masmomiyate_ghazayi

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اپیدمیولوژی بالینی اسهال های حاد و مسمومیت های غذایی”

اپیدمیولوژی بالینی اسهال های حاد و مسمومیت های غذایی

اسلاید 1: اپیدمیولوژی بالینی اسهال های حاد و مسمومیت های غذاییدکتر سید منصور رضوی

اسلاید 2: تعريف:از نظــــر اپيدميولو‍ژيك،اسهال به دفع سه بار يا بيشتر مدفــوع شل يا آبكي در 24 ساعت گويند.مدفوع شل مدفوعي است كه شكل ظرف را به خود بگيرد.

اسلاید 3: اهميت:اسهال ها از علل عمـده بيماري و مرگ ،به ويژه در بين كــودكان كشور هاي در حـــــال توسعـــه هستند.هنوز سالانه 1.3 بيليون مورد كودك زير 5 سال در جهان مبتلا به اسهال مي شوند كه 3200000 نفــر آنها مي ميرند!به طور متوسط هــــر كودك زير 5 سال،3.3 بار در سال دچار اسهال مي شود.

اسلاید 4: اسهال ها از نظر شكلي دو دسته هستند:حاد آبكي(ساده)خوني (ديسانتري)(غير التهابي)(التهابي)

اسلاید 5: از نظر پاتولوژيك سه دسته اند :اسهال های غیر التهابی یا آنتروتوکسینی (Non inflammatory-D.D)اسهال های التهابی یا سیتوتوکسینی(Inflammatory D.D)اسهال های نفوذی (Penetrating D.D)

اسلاید 6: علايم باليني

اسلاید 7: اسهال های غیر التهابی:تهوع واستفراغ – اسهال ساده و آبکی- گاهي درد شكم وعلایم دهیــــدراتاسیون – بدون تب.اسهال های التهابی و تهاجمی:اسهال آبکی يا دیسانتری ( اسهال خونی بلغمی) کرامپ های شکــــــمی – زورپیـــــچ - به ندرت استفراغ – تب – لرز – میالــــــژی – و علایـم سیستمیک

اسلاید 8: مشخصات اسهالاسهال حجیم رنگ پریده:مدفوع آب برنجی زیاد:وباسوءجذب مدفوع حجیم،چرب،بد بو همراه با نفخ:ژیاردیامدفوع خونی-بلغمی دو مرحله ای:شیگلااسهال خونی همراه با لکوسیت های تک هسته ای وسندروم شبه آپاندیسیت:یرسینیا آنتروکولیتیکامدفوع سبز رنگ:سالمونلا

اسلاید 9: دلپيچه يا زورپيچتب ولرزاسهال سادهاحتمال كدام نوع اسهال بيشتر است؟اسهال التهابي

اسلاید 10: تب – لرز – ميال‍‍ژي – شكم درد و گاهي دهيدراتاسيون كه ظرف 3 روز خود به خود خوب مي شود.نوع اين اسهال را مشخص كنيد.اسهال التهابي سيتوتوكسيني

اسلاید 11: عوامل اتيولوژيك اسهال ها

اسلاید 12: عوامل مولد اسهال های غیر التهابی (آنتروتوکسینی)ویبریو کلرا (Vibrio cholerae)ای کولای آنتروتوکسی ژنیک (Enterotoxigenic E.Coli)کلوستریدیوم پرفرنژانس (Clostridium Perfringens)باسیلوس سرئوس (Bacillus Cereus)استافیلوکوک اورئوس (Staphylococcus Aureus)آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas Hydrophila)پلسیوموناس شیگلوئیدس (Plesiomonas Shigelloides)ویروس های شبه نورواک (Norwalk Like Viruses)روتا ویروس ها (Rotaviruses)آدنو ویروس های روده ای (Enteric Adenoviruses)ژیاردیا لامبلیا (Giardia Lamblia)کریپتو سپوریدیوم و سیکلوسپورا

اسلاید 13: عوامل مولد اسهال های التهابی یا سیتوتوکسینی شیگلا (Shigella)سالمونلا (Salmonella)کامپیلوباکترژژونی (Compylobacter Jejuni)آنتروهموراژیک ای کولای (Enterohemorrhagic E.Coli)آنترواینوازیو ای کولای (Enteroinvasive E.Coli)یرسینیا آنتروکولیتیکا(Yersinia Enterocolitica) ویبریو پارا همولیتیکوس (Vibrio Parahemoliticus)کلوستریدیوم دیفیسیل (Clostridium Dificile)آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas Hydrophila)پلسیوموناس شیگلوئیدس (Plesiomonas Shigelloides)آنتاموبا هیستولیتیکا (Entamoeba Histolytica)

اسلاید 14: عوامل مولد اسهال های تهاجمی(نفوذی)سالمونلا تایفی (Salmonella Typhi)یرسینیا آنتروکولیتیکا(Yersinia Enterocolitica)

اسلاید 15: مشخص کنید ارگانیسم هایی که در اسلاید های بعدی به شما نشان داده می شوند، چه نوع اسهالی را ایجاد می کنند؟يكبار ديگر عوامل مولد را مرور كنيد:

اسلاید 16: اسهال غير التهابي (آنترو توكسيني) ويبريو كلرا (Vibrio Cholerae)

اسلاید 17: شیگلا (Shigella)اسهال التهابي (سيتوتوكسيني)

اسلاید 18: ای کولای آنتروتوکسی ژنیک (Enterotoxigenic E.Coli)اسهال غير التهابي (آنتروتوكسيني)

اسلاید 19: کلوستریدیوم پرفرنژانس (Clostridium Perfringens)اسهال غير التهابي (آنتروتوكسيني)

اسلاید 20: سالمونلا تيفي(Salmonella Typhi)اسهال مهاجم يا نفوذي

اسلاید 21: باسیلوس سرئوس (Bacillus Cereus)اسهال غير التهابي (آنتروتوكسيني)

اسلاید 22: آنتروهموراژیک ای کولای (Enterohemorrhagic E.Coli)اسهال التهابي (سيتوتوكسيني)

اسلاید 23: اسهال غير التهابي (توكسيني) استافيلوكوك طلايي (Staphylococcus Aureuos)

اسلاید 24: آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas Hydrophila)اسهال غير التهابي (آنتروتوكسيني)

اسلاید 25: پلسیوموناس شیگلوئیدس (Plesiomonas Shigelloides)اسهال غير التهابي (آنتروتوكسيني)اين نوع بعضا اسهال التهابي نيز مي دهد.

اسلاید 26: ويروس شبه نورواكويروس نورواكاسهال غير التهابي (آنتروتوكسيني)

اسلاید 27: آنترواینويزیو ای کولای (Enteroinvasive E.Coli)اسهال التهابي (سيتوتوكسيني)

اسلاید 28: روتا ویروس ها (Rotaviruses)اسهال غير التهابي

اسلاید 29: آدنو ویروس های روده ای (Enteric Adenoviruses)اسهال غير التهابي

اسلاید 30: کامپیلوباکترژژونی (Compylobacter Jejuni)اسهال التهابي (سيتوتوكسيني)

اسلاید 31: ژیاردیا لامبلیا (Giardia Lamblia)اسهال غير التهابي (آنتروتوكسيني)

اسلاید 32: کریپتو سپوریدیوماسهال غير التهابي (آنتروتوكسيني)

اسلاید 33: یرسینیا آنتروکولیتیکا (Yersinia Enterocolitica)اسهال التهابي (سيتوتوكسيني)يرسينيا ممكن است اسهال نفوذي نيز بدهد.

اسلاید 34: سیکلوسپورااسهال غير التهابي (آنتروتوكسيني)

اسلاید 35: کلوستریدیوم دیفیسیل (Clostridium Dificile)اسهال التهابي (سيتوتوكسيني)

اسلاید 36: ویبریو پارا همولیتیکوس (Vibrio Parahemoliticus)اسهال التهابي (سيتوتوكسيني)

اسلاید 37: آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas Hydrophila)اسهال التهابي (سيتوتوكسيني)

اسلاید 38: آنتاموبا هیستولیتیکا (Entamoeba Histolytica)اسهال التهابي (سيتوتوكسيني)

اسلاید 39: مهمترين اسهال هاي منتقله از آب گاستروآنتريت هاي ويروسي وبا شيگلا سالمونلا تايفي اي كولاي آنتاموبا هيستوليتيكا ژيارديا

اسلاید 40: كـــــدام غـــــذا؟كـــــدام مسموميت؟

اسلاید 41: نوع غذا و مسمومیت هاگوشت گاو و همبرگر:استاف – کلوستریدیوم – سالمونلا – E.Coli Et&Ehگوشت مرغ:استاف – کلوستریدیوم - سالمونلاتخم مرغ:استاف – سالمونلا - شیگلابرنج و حبوبات:باسیلوس سرئوسموادکربوهیدراتی(سالاد الویه – سس– شیرینی خامه ای):مواد لبنی(شیر – پنیر – خامه – بستنی):کاهو و سبزیجات:باسیلوس سرئوس – E.Coli EH - شیگلاغذاهای دریایی:ویبریوپاراهمولیتیکوساستاف-شیگلااستاف – E.Coli ET- سالمونلاآب سیب:E.Coli-EH

اسلاید 42: عوامل بیماری زای مربوط به شیرمایکوباکتریوم بویسبروسلاسالمونلالیستریا مونوسیتوژنزاشه ریشیا کولییرسینیا آنتروکولیتیکااستافیلوکوک اورئوسباسیلوس سرئوس

اسلاید 43: وقتي در يك اپيــدمي مسموميت غـــذايي،اين غـــذا يــا مـــاده ي غذايي مصرف شده باشد،به فكر كــــدام ارگانيسم ها مي افتيــــد؟فكر كنيد و پاسخ دهيد.

اسلاید 44: همبرگراستاف – كلوستريديوم – اي كولاي - سالمونلا

اسلاید 45: گوشت گاو(beef)استاف اورئوس – كلوستريديوم – اي كولاي - سالمونلاكباب نيمه پز

اسلاید 46: چلوكباب كوبيدهاستاف – كلوستريديوم – اي كولاي - سالمونلا

اسلاید 47: جوجه كباباستاف – كلوستريديوم - سالمونلا

اسلاید 48: نيمرواستاف – سالمونلا - شيگلا

اسلاید 49: سالاد اولويهاستاف – شيگلا - سالمونلا

اسلاید 50: سالادماكارونياستاف - شيگلا

اسلاید 51: كاهو و سبزيجاتشيگلا – اي كولاي – باسيلوس سرئوس

اسلاید 52: Fried Riceباسيلوس سرئوس

اسلاید 53: بستنياستاف اورئوس – اي كولاي آنتروتوكسيژن - سالمونلا

اسلاید 54: شيــر – پنيــر خامه - بستنياستاف – سالمونلا ET.E Coli

اسلاید 55: كنسرو ماهيسوسيسبوتوليسم (بوتولينيوم)

اسلاید 56: دوره كمون،يك نكته كليدي...

اسلاید 57: دوره ی کمون1تا6 ساعت:استاف اورئوس – باسیلوس سرئوس نوع استفراغی - بوتوليسم8تا16 ساعت:کلوستریدیوم پرفرنژنس – باسیلوس سرئوس نوع اسهالیبیش از 16 ساعت:ویبریو کلرا – ای کولای آنتروتوکسیژن – ای کولای آنتروهموراژیک – گـــــــونه های سالمونلا و شیگلا ویبریوپاراهمولیتیکوس

اسلاید 58: منابعآب آلودهفاضلابغذای آلودهشیر آلودهوسایل پخت آلودهحشرات و آفاتدست های آلودهحیوانات خانگیفضولات انسانی و حیوانیمحصولات حیوانی

اسلاید 59: دوز عفونت زامثل: شیــــــگلا – ای کــــولای آنتروهموراژیک - ژیاردیا و...حتی با 10 ارگانیسم:100هزارتا بیش از یک میلیون ارگانیسم:کمتر از هزار ارگانیسم:مثل:سالمونلا تایفی– کامپیلوباکترژژونی – و...مثل : ای کولای آنتروتوکسیژنیک – سالمــــونلا های غیــــر تایفی – کلوستریدیوم پرفــــــرنژنس ویبریو کلـــرا – ویبریو پاراهمولیتیکوس – و...

اسلاید 60: فكر كنيد و پاسخ دهيد.

اسلاید 61: اشكال دركجاست؟

اسلاید 62: اين هم از نزديك تر...

اسلاید 63: اشكال روشن است.

اسلاید 64: استفاده از يخ هاي آلوده،براي تهيه خاكشير يخ مال نیز،خطر آلودگي را در پي دارد.

اسلاید 65: يخ ها فقط براي خنك كردن هستند.

اسلاید 66: كوفته...فاضلاب!در این عکس چه مشکلی را مشاهده می کنید؟

اسلاید 67: چه می بینید؟

اسلاید 68: اينجا چه می بینید؟

اسلاید 69: حالا چه ؟ چه مشکلی ممکن است ایجاد شود؟

اسلاید 70: عوامل مساعد کنندهنقص بهداشت فردی در کل فرآیند پخت تا مصرف نقص بهداشت محیطنقص دفاع میزبانمشکلات فرآیند های پخت ،توزیع و مصرفمشکلات بهداشتی وسایل و ابزارمشکلات مربوط به مواد اولیه ی غذایی مشکلات مربوط به نگهداری غذا

اسلاید 71: مشکلات مربوط به بهداشت محیط نظیرمشکلات:کف،دیوار،سقف ،پنجره ها و ... محیط پخت غذا.هوا ،تهویه ،و دمای داخل سالن های پخت.سرویس های بهداشتی.انبار های مواد اولیه و روزانه.آب. فاضلاب.سرد خانه های بالای صفر و زیر صفر.سالن های پخت برنج ،خورش ،کباب ،و تهیه ی سالاد.آزمایشگاه.بخش شستشو و نگهداری ظروف.

اسلاید 72: مشکلات بهداشتی وسایل کار:جنس وسایل سلامت وسایل و دستگاه هاتمیزی وسایل و دستگاه ها

اسلاید 73: مشکلات بهداشتی مربوط به مواد اولیه ی غذایی:گوشت قرمزگوشت مرغ ماهیتخم مرغغذا های کنسرو شدهمواد لبنیسبزی جات صیفی جاتشناسایی مشکل

اسلاید 74: مشکلات فرآیند پخت ، توزیع و مصرف:تحلیل Critical Points در هر غذا.مشکلات هیتر های حامل غذا.مشکلات اتومبیل های گرمخانه دار.به تاخیر افتادن مصرف.مشکلات آماده سازی (خارج کردن از انجماد – پستایی – انجماد دوباره – دستکاری زیاد).نیمه پز شدن غذا.

اسلاید 75: مشکلات بهداشت فردی:نداشتن وسایل حفاظت فردی (کلاه – ماسک – دستکش – روپوش – چکمه – جلیقه ی گرم کننده برای کارکنان بخش پستایی و سرد خانه ها – عینک برای کارکنانی که با دود و مواد تند سر و کار دارند – و...).عدم استحمام مکرر و شستشوی مکرر دست ها توسط کارکنان.پاکیزه نبودن لباس کارکنان.

اسلاید 76: مشکلات مربوط به نگهداری غذا:نگهداری غذای آماده شده در دمای محیط.سرد نکردن کافی غذا (صفر تا هشت درجه ی سانتی گراد).نگهداری غذا با حجم زیاد در یخچال.عدم رعایت زنجیره ی گرما (70 درجه ی سانتی گراد ) تا مصرف.وضعیت نامناسب فریزر ها (وجود برفک – نداشتن درجه ی حرارت منهای 18 درجه ی سانتی گراد – نگهداری مواد با بسته بندی آلوده – و...).

اسلاید 77: نقص دفاعی میزبان:شیرخواران،به علت اینکه هنوز کلونیزاسیون روده ای در آنها بوجود نیامده،زودتر به اسهال مبتلا می شوند. بیش از 99% فلور طبیعی کولون را باکتری های بی هوازی تشکیل می دهند که این باکتری ها موجب PH اسیدی و ایجاد اسید های فرار می شوند که این امر در مقابل کلونیزاسیون پاتوژن های روده ای نقش حیاتی دارند.نقص ایمنی سلولی و کمبود ایمونوگلبولین های IgM,IgG&IgAکسانی که از آنتی بیوتیک ها به صورت بی رویه استفاده می کنند(از بین رفتن کلونیزاسیون روده ای).

اسلاید 78: نقص دفاعی میزبان:کاهش اسید معده به علت:مصرف آنتی اسیدآکلریدریمصرف H2 بلوکر هاکاهش موتیلیتی روده به علت:دیابتاسکلرودرمیمصرف داروهای مخدر،آنتی کولینرژیک،دیفنوکسیلات،و...

اسلاید 79: مشخص كنيد ،تحت اين شرايط ، افـــراد به ابتلا به چـــه نوع اسهـــــالي مساعـــــد مي شـــــوند؟

اسلاید 80: تغذيه با شيرمصنوعياسهال ناشي از:شيگلا – استاف – سالمونلا و ...

اسلاید 81: مصرف بي رويه آنتي بيوتيك هااسهال ناشي از:از بين رفتن فلور روده – كلوستريد يوم ديفيسيل

اسلاید 82: شنا در آب هاي آلودهاسهال ناشي از: شيگلا – وبا - ژيارديا و ...

اسلاید 83: زندگي با حيوانات مثل ماكيانسالمونلا – و ...

اسلاید 84: استفاده از آب آلودهاسهال ناشي از :شيگلا – ژيارديا – كمپيلوباكتر – آميب - وبا و ...

اسلاید 85: بردن دست در بينياستافيلوكوك

اسلاید 86: پارونيشياستافيلوكوك طلايي

اسلاید 87: استفاده از تخم مرغ هاي شكسته و كثيفاسهال ناشي از:سالمونلا – شيگلا – و استافيلوكوك

اسلاید 88: استفاده از تخم اردكاسهال سالمونلايي

اسلاید 89: شمردن سكه و اسكناس به وي‍ژه با استفــاده از لب ها.اسهال شيگلايي

اسلاید 90: بردن اشيــاء به طــرف دهان، توسط كودكان تازه راه افتاده.اسهال شيگلايي

اسلاید 91: اوتيت گوش ميانياسهال ناشي از تحريك عصب واگ

اسلاید 92: پيشگيري و كنترل...

اسلاید 93: پیشگیری:مصرف آب سالم (جوشاندن – فيلتراسيون – كلريناسيون – اوزونيزاسيون و...).شستشو و گندزدایی مرتب محیط ،وسایل و دست ها.دفریزینگ و رفریزینگ مناسب مواد غذایی. نگهداري مناسب وپختن کامل غذا.اجتناب از مصرف غذاهای خام یا مشکوک.اجتناب از مصرف تخم مرغ های شکسته ،کثیف ،و خونی یا به صورت نیمرو.اجتناب از مصرف کنسرو های باد کرده.

اسلاید 94: پیشگیری (دنباله):جوشاندن شیر.گند زدایی سبزیجات و میوه های زمینی.رعایت زنجیره ی سرد و گرم.اجتناب از مصرف بی رویه ی آنتی بیوتیک ها، آنتی اسید ها و داروهای H2 بلوکر.کوتاه کردن فاصله ی زمانی بین پخت تا مصرف.استفاده از وسایل حفاظتی در فرآیند های تهیه و توزیع. مبارزه با حشرات و جوندگان.O.R.T جهت پیشگیری از افزایش مرگ و میر.

اسلاید 95: پیشگیری (دنباله):درمان ناقلین و دور کردن آنها از مرکز غذایی تا رفع کامل مشکل.درمان بیماری هایی مثل پارونیشیا.شیمیوپروفیلاکسی در مواردی نظیر وبا،اسهال مسافرین، و ...واکسیناسیون (تحقیقات اخیر حاکی از پیشرفت هایی در زمینه ی تولید واکسن هایی علیه روتاویروس ها ،شیگلا ،ویبریو کلرا ، سالمونلا تایفی ، ای کولای آنتروتوکسیژنیک می باشد).اجتناب از مصرف غذاهای دوره گردی.استفاده از بیسموت سالیسیلات در پیشگیری از اسهال مسافرین.تغذيه با شير مادر

اسلاید 96: کنترل عفونت:کنترل آب (لوله کشی – تصفیه – فیلتراسیون – اوزونیزاسیون – کلریناسیون – جوشاندن و...).کنترل غذا (مواد اولیه – فرآیند تهیه – حمل و نقل و توزیع – مصرف و نگهداری غذا).کنترل مراکز تولید و توزیع غذا (پایش).کنترل فاضلاب.کنترل بهداشت فردی.کنترل حشرات و جوندگان.کنترل ناقلین و بیماران.

اسلاید 97: تصاوير بعدي نشانگر نكاتي از پيشگيري از بيماري هاي اسهــالي است،لطفا پيـــام مورد نظـر را باز گو نماييد.

اسلاید 98: استفاده ازصابون مايعصابون جامد!تاكيد بر استفاده از صابون مايع مگر اينكه صابون جامــد اختصاصي باشد.

اسلاید 99: معاينه و درمان پاناري،به ويژه در آشپزها

اسلاید 100: استفاده از واكسن روتاويروسي – روي درماني و O.R.S ســه اقــــدام مفيــــد كنتــــرلي است.

اسلاید 101: از مصرف آب های بین راهی اجتناب کنید.

اسلاید 102: علایم بالینی راتحلیل می کنیمدسته ی اسهال را مشخص می کنیم وطیف ارگانیسم های محتمل را یادداشت می نماییمدوره ی کمون بیماری را حدس می زنیمغذاهای مصرف شده را ليست وتحلیل می کنیمارگانیسم ، یا ارگانیسم های مسئول را حدس می زنیم سپس اقدامات تشخیصی پاراکلینیکی را انجام می دهیمیک پیشنهاد برای برخورد با اسهال های حاد

اسلاید 103: Case Investigation:در یک تابستان گــرم،ساعت 3 بعد از ظهر،از یک اردوگاه خبر می دهــند که تعــــداد قابل توجــهی از اعضای اردوگاه مبتلا به یک نوع گاستروآنتـــریت شده اند.از شما می خواهند که برای بررسی به محل بروید و شما نیز به محل می روید.در بررسی اپیدمیولوژیک همه گیری فوق،27 نفر ،در تمام سنین و در هر دو جنس به بیماری مبتلا شده بودندو وضعــیت آشپـــزخــــانه ی اردوگاه و بهداشت فردی آشپز مناسب تشخیص داده نشد.

اسلاید 104: در بررسی بالینی بیماران،20 نفر مبتلا به یک اسهال خفیف بدون خون و 7 نفر مبتلا به اسهال خونی همراه با کرامپ های شکمی ،میالژی،و حال عمومی بد بودند.حال یک کودک 3 ساله و دومرد 68 و 72 ساله وخیم بوده که به بیمارستان منتقل شده اند.با توجه به علایم و نشانه های بالینی که به دست آورده اید،اسهال را در چه دسته ای طبقه بندی می کنید؟

اسلاید 105: اسهال التهابی و تهاجمی

اسلاید 106: در ایجاد این اسهال،چه طیفی از ارگانیسم ها دخالت داشته داند؟

اسلاید 107: عوامل مولد اسهال های تهاجمی و نفوذی:شیگلا – سالمونلا – کامپیلوباکتر – ای کولای آنتــــروهمـــوراژیـــک – یرسینـیا – ویبــــریو پاراهمولیتیــکوس – کلوستـــریدیوم دیفیسیــل آئـــرومـــوناس – پلسیـــوموناس – وآمیـــب .

اسلاید 108: اگـــر اسهـــال ،التهابی و سیتوتوکسینی باشد،دوره کمـــون بیمـــاری در چـه طیـــفی قـــرار می گیـرد؟

اسلاید 109: بیش از 16 ساعت

اسلاید 110: در بررسی غذای مسئول ،لیستی از غذاهایی که در 24 ساعت گذشته توسط مبتلایان و سایر اعضای اردو مصرف شده ،به شرح زیر به دست می آورید.ناهار روز قبل:چلوکباب کوبیده +سالاد کاهو+آب سیبعصرانه:بستنی پاستوریزهشام:کوکوی سیب زمینی + ترشیصبحانه ی امروز:شیر پاکتی + پنیر + عدسیمصرف نیمروزی امروز:استفاده از آب بین راهی + مصرف تخــــــمه و پستـــــه + هنــــــدوانـهناهار امروز:مرغ کنتاکی +ماستCase Investigation (cont…)

اسلاید 111: به نظر شما کدامیک از غذاهای زیر میتوانند مسئول بروز همه گیری باشند و چرا؟؟

اسلاید 112: گوشت چرخ کردهکاهو آب سیب

اسلاید 113: گوشت گاو و همبرگر:استاف – کلوستریدیوم – سالمونلا – E.Coli Et&Ehگوشت مرغ:استاف – کلوستریدیوم - سالمونلاتخم مرغ:استاف – سالمونلا - شیگلابرنج و حبوبات:باسیلوس سرئوسموادکربوهیدراتی(سالاد الویه – سس– شیرینی خامه ای):مواد لبنی(شیر – پنیر – خامه – بستنی):کاهو و سبزیجات:باسیلوس سرئوس – E.Coli EH - شیگلاغذاهای دریایی:ویبریوپاراهمولیتیکوساستاف-شیگلااستاف – E.Coli ET- سالمونلاآب سیب:E.Coli-EHيك بار ديگر نوع غذا و مسموميت هاي غذايي را مرور كنيد

اسلاید 114: حال با تحليل غذاهاي مشكوك، به نظر شما ارگانیسم یا ارگانیسم های مسئول کدامند؟

اسلاید 115: E.Coli Enterohemorragicگوشت چرخ کردهکاهوآب سیبسالمونلاای کولای آنتروتوکسیژنیکای کولای آنتروهموراژیکشیگلاای کولای آنتروهموراژیکای کولای آنتروهموراژیک

اسلاید 116: دكتر سيد منصور رضويبا سپاس

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید