اکولوژی حشرات
اسلاید 1: اكولوژي حشرات Insect Ecology
اسلاید 2: سرفصل درس اكولوژي حشرات تاریخچه اکولوژی، سطوح سازمانی در اکولوژی( اکوسیستم، جامعه، جمعیت)، ویژگی های جمعیت( رشد، برآورد کمی جمعیت،....)، پراکنش، جدول زندگی، فاکتور کلیدی، الگوی توزیع جمعیت، جامعه زیستی و شاخص های تنوع ، نمونه برداری و تخمین جمعیت، فاکتور های موثر بر تنظیم جمعیت( محدویت منابع و رقابت ( انواع آن)، شکارگری (واکنش های تابعی و عددی)، تخصص غذایی در حشرات گیاهخوار و شکارگر ، اکولوژی شیمیایی( انواع ترکیبات موثر در ارتباطات بین- و درون گونه ای).
اسلاید 3: منابع براي مطالعه بيشتر1-رجبی، غلامرضا. 1387. اکولوژی حشرات با توجه به شرایط ایران با تاکید برنکات کاربردی. انتشارات تات، وزارت جهاد کشاورزی. 2- نوری قنبلانی، قدیر. 1380. اکولوژی حشرات تالیف پرایس(ترجمه ی دکتر نوری) در 2 جلد، انتشارات دانشگاه محقق اردبیلی. 3- عاشوری، احمد و خردپیر، ندا . 1390. اکولوژی حشرات (ترجمه). انتشارات دانشگاه تهران.4- نوری قنبلانی ، قدير . 1373. اكولوژي جمعيت حشرات(ترجمه). انتشارات دانشگاه تهران . 320صفحه. 5- Southwood, TRE.& Henderson, PA.2000. Ecological Methods. 6- Price, PW. 1997. Insect Ecology. 3rd ed.7- Speight, MR., Hunter, MD., Watt, AD. 1999. Ecology of Insects: concepts and applications.
اسلاید 4: از لحاظ تاریخی، واژه اکولوژی از کلمه یونانی oikos به معنی خانه و بستر مشتق شده است و ریشه در تاریخ طبیعی داشته، قدمت آن به اندازه قدمت بشر می باشد چرا که انسان های اولیه نیز برای یافتن محل و مقدار غذا به یکسری اطلاعات اکولوژیکی نیاز داشتند. پیدا کردن غذا و به عبارتی یافتن شکار ارتباط نزدیکی با پراکنش (Distribution ) دارد که از اجزا اصلی علم اکولوژی است و یافتن محلی با غذای بیشتر نیز اشاره به فراوانی (Abundance) دارد که از دیگر اجزا اصلی علم اکولوژی است. - اولین مطالعات در ارتباط با چگونگی رشد جمعیت انسان با چهار چوب اماری توسط گرونف(Grounf) 1666 ، وی را پدر علم دموگرافیDemography)): خصوصیات کمی جمعیت ها را ...، در ارتباط با حشرات، لو ون هوک - Leeuwenhock 1687 اولین فردی بود که روی اکولوژی حشرات مطالعه کرد.وی نرخ ذاتی رشد جمعیت برخی حشرات مثل برخی افات انباری را تعیین کرد. کتاب Natural history در 1775توسط بافن(Buffen) چاپ شد که بخش مهمی مرتبط با اکولوژی است. - مالتوس1798 نوشت که جمعیت بسیاری از موجوات با روند نمایی افزایش می یابد درحالیکه تولید مواد غذایی بصورت تصاعد حسابی و این نهایتا منجر به انفجار جمعیت و قحطی خواهد شد -Quetlet: در نقد مالتوس معتقد بود که عواملی بنام مقاومت محیطی نخواهند گذاشت که جمعیت بصورت نمایی رشد کند. - ور هالست(Verhulst):1838 تاثیر مقاومت محیطی را در معادله نمایی لحاظ کرد و معادله رشد سیگموئید را ارایه داد. -تعریف ارنست هکل(Ernest Haeckel 1869) از اکولوژی:اکولوژی را کلیه روابط موجود زنده با محیط زنده و غیر زنده محیط اطراف تعریف کرد که تعریفی است بسیار کلی و در برگیرنده . -شاخه های علم اکولوژی(Evolutionary eco. Physiological ecol. Pest management, chemical ecology, Bio.control). -التون(Elton 1933)اکولوژی را کاربرد روش علمی در تاریخ طبیعی تعریف کرد. -آندروارتا(Andre wartha 1970): مطالعه علمی پراکنش و فراوانی موجودات -کربز(Krebs 1978): مطالعه علمی روابط متقابل است که پراکنش و فراوانی موجودات زنده را بررسی می کند
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.