ایمنی کودکان
اسلاید 1: ایمنی کودکان
اسلاید 2: ایمنی کودکان در خانهتکنولوژی جدید در جهت تأمین وسائل خانه مانند تلویزیون یخچال، لباسشویی، جاروبرقی و مانند آن کوششهای زیادی کرده است با این وجود استفاده غلط از این وسایل یا بی توجهی به نواقص فنی آنها تا کنون حوادث زیادی را باعث شده است به نحوی که یک سوم تمام حوادث را حوادث خانگی تشکیل میدهد. بازی کردن کودکان یک نیاز طبیعی است ولی احتیاج به مراقبت بزرگترها دارد تا از بروز خطرات احتمالی پیشگیری شود
اسلاید 3: ایمنی کودکانقراردادن گلدان دارای آب – لیوان آب و ... روی تلویزیون خطرناک است از این کار پرهیز نمائید. پوشیدن لباسهای بلند و گشاد هنگام بازی کردن بچهها ممکن است باعث زمین خوردن و صدمه آنان شود. دقت کنید کفش کودکان و دمپاییهایی که استفاده میکنند بزرگتر از پای آنها نباشد. مراقب باشید اشیاء تیز و برنده در زمان بازی در جیب کودکان نباشد. به کودکان بیاموزید از بازی کردن در محلهای تاریک پرهیز نمایند.
اسلاید 4: ایمنی کودکانبه كودكان بياموزيد از بازي كردن با توپ در خيابان جداٌ خودداري نمايند. به کودکان بیاموزید اگر توپشان در خیابان افتاد صبر کنند تا اتومبیلها عبور نمایند بعد دنبال توپ بروند. ابزارهای برقی را در اختیار کودکان قرار ندهید. وسائل خیاطی مانند سوزن و سنجاق و ... را از دسترس کودکان دور نگهدارید. به کودکان بیاموزید آشپزخانه محل بازی نیست و نباید آنجا بازی کنند. وسائل تیز و برنده مانند چاقو و کارد را در کشو معینی قرار دهید که در دسترس کودکان نباشد. مراقب بازی کردن کودکان با حیوانات باشید
اسلاید 5: ایمنی کودکانسموم را از دسترس کودکان دور نگهدارید. موادی مانند نفت و ... را در ظروف مناسب نگهداری کنید ریختن نفت داخل شیشه نوشابه خطرناک است و ممکن است کودکان آن را سر بکشند کبریت و فندک را در دسترس کودکان قرار ندهید. مراقب باشید بچهها از نردبان – درخت – دیوار و ... بالا نروند. همواره قبل از حرکت ماشین زیر آنرا نگاه کنید که کودکان در زیر آن مخفی نشده باشند. هیچگاه کودکان را در خانه و اتومبیل تنها نگذارید. هیچگاه سویچ ماشین را روی ماشین باقی نگذارید.
اسلاید 6: ایمنی کودکانتمامی وسایل متحرک مانند: اتومبیل – موتور سیکلت – دوچرخه و ... برای کودکان خطرناکند لازم است خطرات وسایل نقلیه به کودکان در هر سنی آموزش داده شود. زمانی که کودکان سوار اتومبیل میشوند کمربند ایمنی را برای آنها ببندید چون مانند شما نمیتوانند تعادل خود را حفظ کنند . سعی کنید در زمان انتخاب صندلی – تخت خواب – میز و ... تناسب وسایل را با سن کودک رعایت نمائید. کودکان ممکن است داخل یخچال – فریزر – لباسشویی و .... مخفی شوند لذا باید همواره مراقب بازی کودکان باشید.
اسلاید 7: ایمنی کودکاناگر پلکانهای محل زندگی شما فاقد نرده است سریعاً نسبت به نصب نرده مناسب اقدام کنید همچنین توجه کنید که خطر نردههاي لق و یا معیوب نیز کمتر از پلکان بدون نرده نیست. استفاده از اسباب بازی برای کودکان امری طبیعی و ضروری است ولی در انتخاب نوع صحیح و بی خطر آن باید بزرگترها دخالت نمایند. زمان خواب اسباب بازیهایی که کف اتاق ریخته است را جمع آوری کنید. به کودکان بیاموزید که اسباب بازی را زیر پا قرار ندهند و مانع ایجاد نکند.
اسلاید 8: ایمنی کودکانگچ و مداد رنگی و ... را در اختیار کودکان کم سن قرار ندهید. اگر اسباب بازی دارای صدا است نباید صدای آن ناهنجار و ناموزون باشد. اسباب بازیها باید ساده و قابل شستشو باشند. اسباب بازیها نباید دارای لبههای تیز و برنده باشند و تا حد امکان شکستنی نباشند. اسباب بازی نباید آنقدر کوچک باشد که کودک بتواند آن را ببلعد و آنقدر بزرگ نباشد که از حمل آن عاجز بماند.
اسلاید 9: ایمنی کودکانخطرات برق و وسایل برقی را همواره به کودکان در هر سنی یاد آوری کنید. هرگز کودکان و بچهها را تنها درون وان یا حمام نگذارید اگر کف حمام لغزنده است با وسایل مناسب مانند فرشهای لاستیكی مانع از ليز خوردن کودکان شوید. چرخ گوشت وسیله خطرناکی است، آنرا از دسترس کودکان دور نگه دارید. از پریزهای ایمنی در منزل استفاده کنید. وسائل برقی مانند اتو – سشوار – ریش تراش – کتری برقی و ... را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
اسلاید 10: ایمنی کودکانبازی در اطراف حوض و استخر خطرناک است همیشه مراقب کودکان خود باشید. اگر استخر و یا حوض منزل شما عمق زیادی دارد لازم است دارای نردههای مناسب باشد. لازم است در زمان استفاده از دوچرخه کودکان دارای کلاه ایمنی باشند. در زمان حرکت با موتور سیکلت توصیه میشود کودکان در جلوی شما نشسته باشند. به کودکان بیاموزید زمان عبور از عرض خیابان از دو چرخه پیاده شوند و آن را در دست بگیرند و سپس عبور کنند. لازم است که ترمز و بوق دوچرخه کودکان را مرتب کنترل کنید. مواظب باشيد كودكان با آب جوش سماور و كتري نسوزند.
اسلاید 11: ایمنی کودکانبه کودکان بیاموزید زمان عبور از عرض خیابان از دو چرخه پیاده شوند و آن را در دست بگیرند و سپس عبور کنند. لازم است که ترمز و بوق دوچرخه کودکان را مرتب کنترل کنید. مواظب باشيد كودكان با آب جوش سماور و كتري نسوزند
اسلاید 12: حوادث و سوانح
اسلاید 13: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت و صندوق كودكان ملل متحد ( یونیسف ) سالیانه 830 هزار كودك و نوجوان زیر 9 سال در حوادث مختلف كشته می شوند كه 260 هزار فقره آن به علت تصادفات جاده ای و 175 هزار مورد نیز بر اثر غرق شدگی است. بر اساس این گزارش همچنین سالانه 96 هزار كودك بر اثر سوختگی ، 46 هزار نفر به علت سقوط از ارتفاع و 45 هزار كودك نیز به علت مسمومیت جان می بازند .
اسلاید 14: پیشگیری از حوادث و سوانح در کودکانسوختگیدر زمان بغل کردن کودکان مایعات داغ و چای ننوشید و سیگار نکشید.کودک را در معرض مایعات داغ و وسایل سوزاننده قرار ندهید.پیش از حمام کردن کوک دمای آب را با پشت دست خود امتحان کنید تا مطمئن شوید که آب ولرم باشداشیای سنگین یا ظرف های حاوی مایعات داغ را روی میز نگذاریددر پریزهای برق ، محافظ پلاستیکی قرار دهیدسقوطهرگز کودک را وقتی محافظ گهواره یا تخت خواب باز یا پایین است تنها نگذاریدهرگز کودک خود را در جاهای بلند مانند میز، تخت خواب بدون حفاظ ، نیمکت و صندلی تنها رها نکنیددر هیچ سن و سالی کودک را در روروک نگذاریددر ابتدا و انتهای راه پله ها قرار دهید کودک خود را در جاهای بلند و بدون محافظ تنها رها نکنید
اسلاید 15: غرق شدگی و خفگیهرگز کودک را در تشت آب یا وان تنها رها نکنیداشیاء کوچک یا نوک تیز را دور از دسترس کودکان قرار دهیدکودک را به شکم نخوابانیدشیرخوار را قنداق نکنیدمحیط زندگی کودک را عاری از دود نگهداریدکیسه های پلاستیکی یا بادکنک ها را نزدیک کودک قرارندهیدمسمومیتمواد شیمیایی و داروها را دور از دسترس کودک قرار دهیدمواد سمی را در ظروف مخصوص ریخته و دور از دسترس کودکان قرار دهید
اسلاید 16: حوادث ترافیکیاز صندلی مخصوص کودک در اتومبیل استفاده کنیدصندلی عقب اتومبیل ایمن ترین محل برای کودکان در هنگام رانندگی استصدمات بدنیکودک را با حیوانات خانگی تنها نگذاریداز نگهداری حیوانات در محل زندگی خودداری کنیداز محل کودک در هر زمان مطلع باشیدبه کودک بیاموزید با افراد غریبه صحبت نکندشماره تلفن فوریت ها را به کودک آموزش دهید
اسلاید 17: کودکان خود را آموزش دهید تا با فراگیری مهارت های لازم دچار تصادفات خیابانی و جاده ای نشوند. کودکان از مهدکودک تا کلاس سوم ابتدایی (۵ تا ۱۰ سال ) در حال فراگیری استقلال اند. آنها از پیاده روی ، دوچرخه سواری و بازی در خارج ازمنزل لذت فراوانی می برند اماهنوز از خطرات ترافیک و تردد خودروها مطلع نیستند. شما می توانید قوانین امنیتی را به آنها آموزش دهید.
اسلاید 18: مواردی که دانستن آنها برای والدین ضروری است: ۱) اغلب والدین تصور می کنند کودکان توانایی رویارویی با ترافیک را دارند در حالی که در واقع آنها هنوز برای این خطر آمادگی ندارند. ۲) کودکان تاقبل ازسن ۱۰ سالگی ، مهارت های لازم برای رویارویی با شرایط خطرآفرین را ندارند. ۳) پسران بیش از دختران در اثر جراحات ناشی از تصادفات خیابانی یا برخورد با ماشین ها جان خود را از دست می دهند. ۴) دوچرخه وسیله نقلیه موردعلاقه کودک است اما نباید به کودک اجازه داد تا قبل از یادگیری قوانین راهنمایی و آشنایی با علائم رانندگی وترافیک درجاده ها و خیابان ها دوچرخه سواری کند. این والدین هستندکه با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی کودک خود را نیز وادار به رعایت می کنند.
اسلاید 19: مواردی که دانستن آنها برای والدین ضروری است: ۵) کودکان، اغلب قبل از این که در مورد چیزی فکر کنند ، عکس العمل نشان می دهند. یعنی ممکن است کاری را که والدین یا راننده ها انتظار دارند انجام ندهند. ۶) کودکان تصور می کنند اگر آنها راننده را ببینند پس راننده هم حتماً آنها را خواهد دید. ۷) آنها درک درستی از سرعت ندارند و تصور می کنند خودرو هر زمان که لازم باشد متوقف می شود.
اسلاید 20: تصادف با خودرو یاموتورسیکلت اغلب زمانی رخ داده است که کودکان نزدیک منزل مشغول بازی بوده اند. تمایل آنان به پریدن وسط خیابان یک امر غریزی است و این اتفاقی است که راننده اصلاً انتظار آن را ندارد. تصادف کودکان ۷ تا ۱۲ ساله با خودرو، اغلب هنگام دوچرخه سواری اتفاق افتاده است که جراحات ناشی از این تصادف اکثراً در ناحیه سر و مغز است. این جراحات می تواند منجر به فلج شدن یاحتی مرگ کودک شود. این موارد برای حفظ سلامت و امنیت کودک توصیه می شود. ۱) برای کودک خود محدودیت هایی تعیین کنید: محدودیت های مکانی از جمله جای مناسب برای دوچرخه سواری یا راه رفتن برای آنها تعیین کنید. تا قبل از سن ۱۰ سالگی از آنها انتظار نداشته باشید که متوجه شرایط باشند و خود مسئولیت امنیت خود را به عهده بگیرند. ۲) عادات صحیح قدم زدن را به کودک آموزش دهید؛ به کودکان خود نحوه عبور از خیابان را آموزش دهید و این فرصت را به آنها بدهید که وقتی همراه شما هستند، عبور از خیابان را امتحان کنند.
اسلاید 21: مواردی که دانستن آنها برای والدین ضروری است:۳) جای مناسب و امنی برای قدم زدن ، بازی و دوچرخه سواری کودک خود انتخاب کنید. جاهایی دور از خیابان، دور از محل پارک خودروها و مسیر تردد آنها پیدا کنید. به کودک خود خاطرنشان کنید که فقط درمناطق موردنظر بازی کنند. بهترین جا می تواند حیاط های دارای حصار، پارکها یا زمین های مخصوص بازی باشد. ۴) مثال هایی برای آنها بزنید. کودکان با مشاهده رفتار والدین بسیاری از عادات رفتاری را فرا می گیرند بنابراین عبور صحیح از خیابان یا استفاده از کلاه ایمنی هنگام موتورسواری به کودک آموزش می دهدکه باید این شیوه را دنبال کند. وقتی مشغول رانندگی هستید، به محدودیت سرعت توجه کنید و کمربند ایمنی خود را ببندید تا کودک نیز از شما پیروی کند
اسلاید 22: با تشکرموفق باشیدعلی اکبر شکیباکارشناس امور ایمنی ومدیریت امداد درسوانحwww.atashsetizan.blogsky.com
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.