معماری و عمرانعلوم مهندسی

بررسی دیوار ترومپ به عنوان سامانه ای پایدار

صفحه 1:
پ ا 0

صفحه 2:
* مار و ارقام نشان میدهد که ۴۰ درصد از سهم مصرف انرژی به بخش ساختمان در کشور اختصاص دارد و این میزان در مقایسه با کشورهای صنعتی ۳ تا ۵ برابر پیشتر است . علاوه بر آن هزینه های گرمایش و سرمایش حتی با اعمال یارانه از طرف دولت رو به افزایش است و خانواده ها و دستگاه های دولتی و خصوصی باید مبالغ هنگفتی را جهت تامین گرما یا سرمای فضای مورد استفاده خود بپردازد و اين در حالی است که ساختمان ها بیش از نیمی از مصرف انرژی جهان را به خود اختصاص داده اند . روش های بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان بسیار متنوع است » یکی از اين روش هاء دیوار ترومپ می باشد . دیوار ترومپ اگرچه ظاهرا به عنوان اختراعی جدید شناخته شده ‏ اما به عنوان یک تکتیک باستانی در معماری بومی کاربرد داشته و نقش موثری در گرمایش و سرمایش بناهاایفا میکرده است. اين سامانه ایستای خورشیدی , که به صورت جذب غير مستقيم کار میکند » انرژی تجدید پذیر خورشید را جای گزین انرز فسیلی کرده و بنابراین کمک شایانی به صرفه جوبی

صفحه 3:
مقدمه : از يك قرن است كه رابطه انسان با جهان طبيعى به دليل طيف وسيعى از بحران هاى زيست محيطى » به عنوان مقوله ای مهم مطرح است . مبحث توسعه پایدار »با توجه به مستله انرژی , در سطح وسيعى در راس برنامه های فعلی بیشتر دولت هاست . انسان ۰ امروز از لحاظ صرفه جوبی در مصرف انرژی در موقعیتی قرار دارد که هیچگاه تا بدین وضعیت بحرانینبوه است . مصرف بی رویه انرژی فسیلی در ساختمان ها ء به ويزه ساختمان های مسکونی و با توجه به افزایش جمعیت بحران کمبود انرژی در آینده ای نه چندان دور قابل بینی است . عملکرد اخیر کشورهای توسعه يافته در ساخت و ساز با هدف کاهش مصرف انرژی های فسیلی نشان میدهد این کشورها بحران در حال شکل گیری را درک کرده و جهت گیری های منطقی و اصولی را در پیش گرفته اند اين در حالی است که معماری ایرانی . با سابقه چند هزار ساله خود » تجربیات ارزشمندی را در همسازی و هماهنگی با طبیعت کسب کرده او به اجرا در آورده است و متاسفانه در چند دهه گذشته شکاف عمیقی در تداوم این هماهنگی ایجاد شده , انسان از گذشته خود فاصله گرفته است » تجربیات گذشتگان را نادیده می انگارد و یافته های علمی جدید در بهینه سازی انرژی را ارچ نمی نهد .

صفحه 4:
؟ الگو برداری از معماری بومی اما به صورت امروزی * با توجه به رشد تکنولوژی و شهر نشینان دیگر مانند گذشته و به روش های سنتی نمی توانیم بناهای معماری خاق کنیم چون هم نیاز ما به فضای معماری عوض شده اند و هم روش های ساخت سنتی پاسخو نیستند اما می توان با توجه به فناوری های نوین معماری بومی را به زبان امروزی ترجمه و تبديل كرد . ۱ ابش آفنا .و جران هو باد) که در میان و اطراف بنا موجود است و در جهت ایجاد آسایش انسان مورد استفاده قرار میگیرند . انرژی تجدید پذیر در سامانه های ایستا جریان نمی یابد ؛ بدین مفهمو كه انرژی تجدید پذیر از میان بنا و بوسیله روش های طبیعی انتقال انرژی مثل تشعشع جریان پیدا کرده و سامانه گرمایشی و سرمایشی را قادر میسازد تا بدون احتیاج به انرژی فسیلی با مکانیکی عمل کند . مراحل اولیه ای که انرژی طبیعی در سامانه های ایستا باید طی کند تا تواند در فضای داخلی مورد استفاده قرار بگیرد عبارتند از :

صفحه 5:
جذب انرژی از منبع ((00116610 ذخیره کردن انرژی در یک انباره یا خازن انرژی ‎((Storage‏ (distibutiontss » 3,1 oS ‏پخش‎ سامانه ایستا از عناصر پیوسته ای تشکیل شده است تا بتوند بازدهی خاصی را که از قبل برای آن تعریف شده ایجاد کند . طراحی دقیق این عناصر برای عملکرد موثر سامانه بسیار مههم است . عوامل اولیه و انویه با هم به كار كرفته مى شودتا فرايند انتقال نيرو انتقال بيافتند . از تركيب و ترتيب عناصر اوليه يعنى .6,5,0 مى توان سامائه هاى مختلفه و متنوعى را طراحى كنيم . عناصر ثانويه و فرعى نيز وجود دارد كه نقش بسيار بالابى در راندمان و یا موثر بودن سامانه دارد . همانطور که مطرح شد . ترکیب و ترتیب عناصر اولیه یعنی جذب و ذخیره و پخش ۳ نوع جيدمان ميدهد . اين ‎٠‏ روش چیدمان در حقیقت ۳ نوع رابطه بین نیروی طبیعیاطراف بنا و نبار آخیره و فضای زندگی و کار است که اساس ۳ نوع سامانه ایستا را تشکیل می دهد .

صفحه 6:
۱ - سامائه های جذب مستقیم ۲ - سامانه های جذب غیر مستقیم ۳- سامائههای جذب مجزا دیوار ترومپ از نوع سامانه های جذب غیر مستقیم میباشد . در این سامانه »انرژی به طور غیر مستقیم وارد فضای کار و زندگی میشود و بنابراین یکی از مزیت های آن نسبت به سامانه های جذب مستقیم این است که انرژی را می توان به مقدار دلخواه وارد فضا کرد

صفحه 7:
برش عمودی دیوار ترومپ در شب و روز گرمایش فقط در شب

صفحه 8:
تابستان بوسیله دیوار ترومپ سرمایش در روزهای گرم تابستان بوسیله دیو

صفحه 9:
سیستم جذب نوعی سیستم گرمایشی ایستا است که از پنجره های رو به جنوبی تشکیل شده است که در زمستان » نور خورشید را مستقیما به داخل ساختمان هدایت میکنند این انرژی را توسط مصالحی با جرم حرارتی بالا ء جذب می شوند . محاسن جذب ستقیم : رین کارایی استفاده از پنجره های بزرگ دید به منظر را تسهیل می کند می تواند به خوبی از پنجره های صفه ای و نورگیرهای سقفی استفاده کند . مب جذب مسقيم ‎٩‏ ‏بیش از حد روشن که میتواند موجب خیرگی و پریدگی رنگها شود . کف های ذخیره ساز حرارتی را نمی بایست با فرش پوشاند . نوسانات نسبتا بزرگ دما می بایست تحمل شود . اگر تمهیداتی پیش بینی نشود ممکن است بر افروختكى اتفاق افتد .

صفحه 10:
فضای خورشیدی : نوعی سیستم گرمایشی خورشیدی ایستا است که از اتاق شيشه ای ( آتریوم . گلخان...)واقع در ضلع جنوبی یک ساختمان تشکیل شده است و از دیگر فضاها توسط یک دیوار مشترک جدا شده است . نکاتی در مورد سیستم فضای خورشیدی : عملکرد یک فضای خورشیدی , بستگس به زاویه ی جهت گیری شیشه های اصلی آن نسبت به جهت جنوب دارد . استفاده از جرم حرارتی نقاط مناسب قرار دادن جرم حرارتی دیوار ذخیره ساز حرارتی جداکننده ساختمان نسبت سطح جرم حرارتی به مساحت تصویر شده شيشه ۳به ۱ است . شکل مخزن آب طوری باشد که نسبت سطح به حجم بیشتر باشد ؛ به دلیل دریافت بیشتر تشعشعات خورشید و آزاد كردن كرماب بيشتر.

صفحه 11:
* در دیوار های انتهایی از شیشه استفاده تشود « بهتر است دیوارهاای عایق بندی شده باشند و چند تا بزشو برای تهویه در تابستان ایجاد کنیم . بام طورى طراحى شود كه جرم داخلى اين فضا به هنكام تابستان سايه اندازى شود و در عين حال امكان تابش را. 5 ديوار مشترك ؛ فضاى خورشيدى بايد از فضاى نشيمن جدا باشد . ايجاد منافذ در ديوار مشترك ؛ جون شيوه ى اصلى در اتصال حرارتى فضاى خورشيدى و ساختمان مجاور از طریق جابجایی است . بهنای فضای خورشیدی ؛ عملكرد با زياد شدن ببهنا افزايش مى يابد. كياهان و ديكر اشيا سبك وزن داراى اين خاصيت مى باشند که انرژی خورشیدی را سريعا به هواى گرم شده انتقال مى دهند .

صفحه 12:
* دیوار ترومپ نوین : * یک دیوار ترومپ متداول » متشکل از یک دیور نابی ( معمولابتنی ) با ضخامت ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر که با رنگ تیره پوشیده شده و از مصالح جاذب حرارت در آنها استفاده شده است و مجاور یک شيشه یک جداره یا دو جدارهقرر می گیرد: شيشه با فاصله ۱۵ تا ۲۰ میلی متر از دور قرارگرفته تا يك فضاى جريان هوا ايجاد شود . گرمای خورشید پس از عبور از شيشه توسط دیوار جذب و در آن ذخیره می شود و به آرامی توسط دیوار به داخل فضا هدایت می شود . دیوار در طول روز گرم می شود و گرمایش را در طول شب به محیط داخل اتاق پس می دهد . همچنین یک سری دریچه هایی هم میتواند در دیوار تعبیه شود تا اتاق را در طول روز هم گر کند شيشه مانع تابش كرما از سطح كرم ديوار يه خارج مى شود . كرمايى كه توسط ديوار تابيده مى شود در فضاى بين ديوار و شيشه محبوس مى شود . براى يك ديوار ترومب با ضخانت ۴۰ سانتی متر حدود ۸ ۱۰۸ ساعت طول مى كشد تا كرما به فضاى داخلى برسد . ين بدان معنا است كه اتاق در طول روز راحت و دور از كرما باقى مى ماند و اين بطور فزاينده لى استفاده از سامانه های گرمایی و سرمایی رایج را کاهش می دهد .

صفحه 13:
* انواع دیوار ترومپ : ۱ * ۱- دیوار ترومپ بدون جریان هوا ee ‏دیور ترومپ با جیان هوا‎ - ۲ *

صفحه 14:

صفحه 15:

صفحه 16:

صفحه 17:

صفحه 18:

صفحه 19:

صفحه 20:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان