بررسی مسائل مدیریت دولتی ایران
اسلاید 1: بررسی مسائل مديريت دولتي ایران
اسلاید 2: استاد:جناب آقای دکتر میرطاووسیگردآوری وارائه:محمود تقی پور (دانشجوی کارشناسی ارشدمدیریت دولتی گرایش تشکیلات وروشها)پاییز91
اسلاید 3: مطالبی که ارائه میشود:تعریف ادارهتعریف سازمانعناصرتشکیل دهنده سازمانتعریف مدیریتعناصرتشکیل دهنده مدیریتمقایسه اداره سازمان ومدیریت
اسلاید 4: تعریف اداره امورعمومیتعریف دولتویژگیهای اداره امورعمومیاهمیت اداره امورعمومیتعریف اداره امورخصوصیتفاوت اداره امورعمومی وخصوصیشباهت اداره امور عمومی وخصوصیدیدگاه نظریه پردازان جدایی سیاست ازاداره
اسلاید 5: تعريف اداره:اداره عبارتست از نظام اجتماعي خاص که بر اساس آن عدهاي از افراد بشر به منظور نيل به يک سلسله هدفهاي نسبتا مشخص با يکديگر همکاري ميکنند.
اسلاید 6: نکاتي که در تعريف اداره به شرح بيشتري نياز دارد:1)اداره اقدامي دستهجمعي و گروهي و مبتني بر همکاري است.2)بدون توجه به اندازه سازماني که همکاري در آن صورت ميگيرد و عده همکاري کنندگان، به جاي هدف، ميتوان هدفهاي متعدد و يا سلسله مراتبي از هدف در نظر گرفت که اين هدف يا هدفها بايد مشخص و معين باشد.3)تصميمهاي اتخاذ شده ممکن است صرفا جنبه اجرائي داشته باشد، و يا درمورد خطمشي و سياستهاي کلي سازمان باشد و يا هر دو جنبه را در برگيرد.
اسلاید 7: تعريف سازمان:عبارتست از يک دستگاه مبتني برنقشه، و متشکل از مساعي همکارانه، که در آن هر يک از همکاران نقش معين و تکاليف و وظايف مخصوص داشته باشند.
اسلاید 8: عناصر تشکيلدهنده سازمان عبارتند از:3)تثبيت مسئوليت براي اجراي وظايف4)تعيين روابط به منظور همکاري موثر در نيل به هدفهاي سازمان1)طبقهبندي وظايف2)تفويض اختيار
اسلاید 9: تعريف مديريتمدیریت به عنوان رشته ای مجزا، پس از انقلاب صنعتی بوجود آمد. دامنه، نقش و تئوری های اساسی آن در طی سالیان تغییر کرده، اما مقصود آن: «حصول اطمینان از دستیابی به هدف های مؤسسه یا سازمان و به حداکثر رساندن بهره وری و کارآئی» همچنان به قوت خود باقی است.
اسلاید 10: تعریف مدیریت طی سالها شکل گرفته است. یک تعریف مورد قبول، مربوط به انجمن آمریکاست: «مدیریت عبارت است از کارکردن با، و از طریق دیگران، برای رسیدن به هدف های سازمان و هدف های کارکنان».
اسلاید 11: تعريف مديريت:عبارتست از هماهنگ کردن منابع انساني و مادي براي نيل به هدف.
اسلاید 12: مقایسه اداره ، سازمان و مدیریت با وجود اینکه مدیریت و اداره غالبا مترادف با یکدیگر بکار می روند ، اما اداره مفهومی وسیع تراز سازمان و مدیریت دارد ، به طوری که هر دو واژه مذکور را در بر می گیرد.
اسلاید 13: ارتباط اداره ، سازمان و مدیریت از نظر الیورشلدن ” اداره ” سازمان را به وجود می آورد و “ مدیریت “ آن را به کار می اندازد و مورد استفاده قرار می دهد ” اداره ” اهداف را تعریف و توصیف می کند ، ” مدیریت ” برای نیل به این اهداف معین و مشخص کوشش و فعالیت می کند. ” سازمان “ ماشین ” مدیریت “ است در نیل به اهداف و مقاصدی که از طرف “ اداره “ تعیین گردیده است.
اسلاید 14: اداره امور عمومي در معناي مصطلح:يعني آنچه که دولت و سازمانهاي دولتي انجام ميدهند و چگونگي اداره امور دولت.
اسلاید 15: مفهوم دولتمفهوم اول دولت:دولت عبارتست از يک اجتماع سياسي متشکل که چه از جهت امور داخلي و چه از لحاظ امور خارجي قدرت مافوقي براي آن وجود نداردمفهوم دوم دولت:دولت در مفهوم دوم خيلي محدودتر است و تنها مبين قدرت اجرائي يا قوه اجرائيه مملکت است و قوههاي قانونگذاري و قضائي را دربر نميگيرد
اسلاید 16: دولت در مفهوم اول داراي سه رکن و سه عنصر است:سه عنصر دولت:1)جمعيت2)سرزمين3)قدرت عالي سياسيسه رکن دولت:1)قوه قانونگذاري2)قوه قضائي3)قوه اجرائي
اسلاید 17: تعريف اداره عمومي:اداره عمومي عبارتست از هماهنگ کردن کوششهاي فردي و گروهي به منظور اجرا نمودن سياست يا خطمشي عمومي دولت.
اسلاید 18: ارتباط اداره امور عمومي با ساير رشتهها:5)علوم سياسي6)اقتصاد7)حقوق8)رياضيات و الگوهاي کمي در مديريت1)جامعه شناسي2)روانشناسي3)روانشناسي اجتماعي4)مردم شناسي9)کامپيوتر و ساير ابزارهاي اطلاعاتي
اسلاید 19: تعريف اداره امور خصوصي:عبارتست از هماهنگ کردن کوششهاي فردي و گروهي به منظور اجرا کردن سياستها و خطمشيهاي سازمانهاي خصوصي و غيردولتي.
اسلاید 20: تفاوتهاي اداره امورعمومي و اداره امور خصوصي:1)انگيزه جلب منفعت2)خدمات يا محصولات انحصاري يا نيمه انحصاري3)نظارت قانوني4)ميزان جلب دقت و توجه عامه5)قيمت روز بازار براي محصول ويا خدمت6)عامل سياست7)فوريت داشتن و مداومت خدمات عمومي8)تفاوت در حجم و وسعت قلمرو سازمان9)تفاوت در نوع رهبري مورد نياز و خصوصيات و شرايط لازم براي رهبر
اسلاید 21: تفاوت ميان مديريت بخش مديريت امور عمومي و مديريت امور خصوصي:1)تفاوت در بودجه و حجم عمليات2)تشويق انتقاد و ميزان انتقادهاي نهان و آشکار3)ميزان مسئوليت مورد تقبل4)ميزان مشخص بودن هدفها و مقاصد سازماني5)هماهنگي سازمان و تلفيق عقايد6)معيار منفعت و اثر روحي مرتبط بر آن7)درجه مهارت در اداره مذاکرات8)خصوصيات شخصي و سوابق زندگي گروه همکار
اسلاید 22: شباهتهاي اداره امور عمومي و اداره امور خصوصي:1)پارهاي مقررات يکسان حاکم بر اين سازمانها(قانون تامين اجتماعي، قانون کار و000)2)وسايل و ابزار و ملزومات مورد استفاده آنها3)نيروي انساني متخصص
اسلاید 23: خلاصه :1)تعريف اداره: به کليه فعاليتهائي اطلاق ميشود که نياز به همکاري دارد. اداره سازمان را بوجود ميآورد و هدفهاي آن را مشخص ميکند و مديريت براي نيل به اين اهداف سازمان را به کار مياندازد.
اسلاید 24: اداره امور عمومي: اگر هدفهاي اداره جنبه عمومي داشته باشند و وسايل رسيدن به هدفها و اجراي آنها نيز متعلق به حکومت باشد.اداره امور خصوصي: اگر تلاش براي نيل به اهداف خصوصي با استفاده از سازوکار غير عمومي، اداره امور خصوصي را تشکيل ميدهد.
اسلاید 25: ديدگاه نظريهپردازان جدايي سياست از اداره:آنان معتقد بودند تا زماني که هوسهاي سياسي به مديريت حکومتي منتقل شود، اداره امور عمومي نميتواند کارايي داشته باشد.
اسلاید 26: دو تن از نظريهپردازان جدائي سياست از اداره:1)وودراو ويلسون2)فرانک گودنو
اسلاید 27: ديدگاه ويلسون:1)ويلسون عقيده داشت که اداره کردن بارزترين کار دولت است.2)سازمان اداري و قوه مجريه، قوه فعاله و قابل رويتترين جنبه دولت است که البته از لحاظ قدمت به پاي دولت ميرسد.3)عليرغم قدمت دولت، دانشمندان علوم سياسي به سازمان اداري به عنوان شاخههاي علوم سياسي توجه کافي نکردهاند.
اسلاید 28: تفاوت دولتهاي کنوني با دولتهاي گذشته از ديدگاه ويلسون:1)در گذشته دولت يک ارباب داشت، ولي اکنون اربابان بسياري يافته است.2)اکثريت تابع دولت بودند، ولي امروزه همان اکثريت حاکم بر دولت هستند.3)امروزه دولتها ملزم هستند از آراء و نظريات ملت پيروي کنند.4)دولت هر روز وظايف جديدي به عهده ميگيرد.
اسلاید 29: تعريف اداره عمومي از نظر ويلسون:از نظر ويلسون اداره امور عمومي به معني اجراي دقيق و منظم قانون اساسي است. او معتقد است اجراي هر مرحله از قانون عمومي يک عمل اداري محسوب ميشود.
اسلاید 30: ديدگاه فرانک گودنو:جدا ساختن سياست از اداره از يک طرف اساس يک تفکيک قواي واقعي است و از طرفي ديگر مبنائي براي ايجاد کادر خبره و متخصص مسئول.
اسلاید 31: نظريه اصلاحطلبان در مورد جدائي سياست از اداره:ويلسون و گودنو دستگاه حکومت را به سياست و اداره تقسيم ميکردند و وظايف سياسي و نظارت بر خطمشي را به عهده بعضي ارکان، واجراي اين وظايف را برعهده بعضي ديگر قرار ميدادند.
اسلاید 32: موفق باشید
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.