behdashte_mohit

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بهداشت محیط ۳”

بهداشت محیط ۳

اسلاید 1: مدرس:مهندس سمانه رجوندیکارشناس ارشد HSEبهداشت محیط

اسلاید 2: تعريف آموزش بهداشت به طور کلي، آموزش بهداشت عبارت است از «تشويق و ترغيب مردم براي قبول و نگاهداري رفتار و اعمالي که براي ادامه زندگي سالم ضروري است، و هم چنين به کاربردن عقل و منطق براي استفاده صحيح از خدمات بهداشتي که در دسترس آنان است.»اهداف آموزش بهداشت عبارت است از : 1 – تغيير رفتار در مردم و جايگزين کردن عادات بهداشتي به جاي عادات غيربهداشتي 2 – قرار دادن سلامت به عنوان يک ارزش اجتماعي 3 – تشويق مردم در استفاده صحيح از خدمات بهداشتيwww.jalali-hse.blogfa.com

اسلاید 3: سلامتی‌ چیست‌ ؟عبارتست‌ از رفاه‌ کامل‌ جسمی‌، روانی‌ و اجتماعی‌، نه‌ فقط‌ نبودن‌ بیماری‌ و معلولیت‌، شخص‌ سالم‌ کسی‌ است‌ که‌ علاوه‌ بر سلامت‌ جسم‌ از سلامت‌ روان‌ نیز برخوردار بوده‌ و از نظر اجتماعی‌ و روحی‌ در آسایش‌ باشد. ● بهداشت‌ چیست‌ ؟ بهداشت‌ عبارتست‌ از نگهداری‌ و ارتقای‌ سلامت‌ و پیشگیری‌ از بیماریها و افزایش‌ قدرت‌ روحی‌، جسمی‌ و اقتصادی‌ در افرادی‌ که‌ به‌ علت‌ بیماری‌ ناتوان‌ شده‌اند. www.jalali-hse.blogfa.com

اسلاید 4: بهداشت‌ عمومی‌ چیست‌ ؟ یکی‌ از فعالیتهای‌ سازمان‌ یافته‌ اجتماعی‌ است‌ که‌ به‌ منظور حفظ‌، ارتقاء و بازسازی‌ سلامت‌ افراد انجام‌ می‌گیرد و در برگیرنده‌ خدماتی‌ است‌ که‌ به‌ کل‌ جامعه‌ ارایه‌ می‌شود. بهداشت‌ فردی‌ چیست‌ ؟ شامل‌ دستورالعملهایی‌ است‌ که‌ در جهت‌ تأمین‌، حفظ‌ و ارتقای‌ بهداشت‌ و سلامتی‌ فرد بکار می‌رود. www.jalali-hse.blogfa.com

اسلاید 5: راه های آلودگی مواد غذایی توسط کارکنان :چنانچه کارکنان در محیط کار موازین بهداشتی را رعایت ننمایند به اشکال گوناگون موجب آلودگی مواد غذایی و محیط کار می شوند که مهمترین آنها عبارتند از :* پوست* دهان ، حلق ، بینی ، چشم و گوش* دستگاه گوارشwww.jalali-hse.blogfa.com

اسلاید 6: بهداشت فردی کارکنان كاركنان اماكن مرتبط با موضوع اين دستورالعمل موظف به اجراي موارد ذيل در ارتباط با بهداشت فردي مي باشند: 1- كاركنان باید داراي كارت بهداشتي با تاريخ معتبر باشند.2- کارت بهداشتی باید در معرض دید مسئولین(بازرسان بهداشت) قرار بگیرد.3- کلیه متصدیان و کارکنانی که در مراکزتهیه،تولید،طبخ و توزیع غذا اشتغال دارند، موظفند در کلاس های ویژه بهداشتی که از طرف مدیر بهداشت تعیین می شود، شرکت نمایند.4- متصدیان و کارکنان موظفند موارد بهداشت فردی را کاملا رعایت نموده و به دستوراتی که از طرف مسئولین مراکز بهداشتی داده میشود عمل نمایند.5- کارکنان موظفند ناخن ها،موی سر و صورت خود را کوتاه و تمیز نمایند.6- کارکنان باید به روپوش و کلاه به رنگ روشن و تمیز ملبس باشند. www.jalali-hse.blogfa.com

اسلاید 7: بهداشت فردی کارکنان(ادامه):7- باید وسایل شخصی خود را در کمد انفرادی نگهداری نمایند.8- کارکنان باید قبل از شروع کار، در صورت تغییر نوع کار و بعد از توالت دستان خود را با آب و صابون بشویند.9- کارکنان در هنگام آماده سازی، طبخ و توزیع غذا باید از دستکش استفاده نمایند.10- شستن دست در محل دستشویی ممنوع می باشد.11- برای خشک کردن دستها از دستمال کاغذی یا دست خشک کن برقی استفاده شود.www.jalali-hse.blogfa.com

اسلاید 8: برگه اطلاعات ایمنیMSDS

اسلاید 9: مقدمه نمونه یک MSDS سوالات مهمی که بایستی هنگامیکه MSDS خوانده میشود پاسخ دهیم.13-برگه اطلاعات ایمنی مواد Material Data Safety Sheet (MSDS)

اسلاید 10: مقدمهبرگه اطلاعات ایمنی مواد MSDS اطلاعات پایه ای در باره مواد یا فراورده های شیمیایی فراهم میکند . آن دارای اطلاعاتی پیرامون خصوصیات ، پتانسیل آسیب زایی مواد ، نحوه استفاده ایمن و چگونگی برخورد در مواقع اضطراری میباشد. این متن برای راهنمایی افرادیکه از MSDS استفاده میکنند ، تهیه شده است و دارای اطلاعات مورد نیاز برای آگاهی از خطرات و احتیاطات لازم برای استفاده ایمن از فراورده های شیمیایی میباشد.MSDS های شرکتهای مختلف ممکنه شبیه هم نباشد اما آنها دارای یکسری اطلاعات پایه ای هستند MSDS نقطه ضروری شروع برای اجرای یک برنامه کامل ایمنی و بهداشت برای مواد میباشد. MSDS ها منبع کاملی از اطلاعات برای دارندگانشان نیستند . بیشتر MSDSها توسط کارخانجات یا تهیه کنندگان مواد ، آماده میشود . بنابراین آنها بطور عمومی به طبیعی بودن گرایش دارند .آنها سعی میکنند اطلاعاتی مختصر که تمامی پیش بینیهای منطقی را در صورت استفاده از مواد نشان دهد . مانند قوانین محلی که بایستی رعایت شوند وجود دارد. این قوانین عموما در MSDSها توصیف نشده اند . وقتی شما یک MSDS را میخوانید بایستی بخاطر داشته باشید که سه نوع خط ممکنه با استفاده از فراورده های شیمیایی مرتبط باشد.خطرات بهداشتی BMC بعنوان مثال تماس پوست با اسید باعث سوختگی میگردد. خطرات حریق : بعنوان مثال پروپان خیلی آسان میسوزد و ممکن است منفجر شود . خطرات واکنش پذیری : بعنوان مثال ترکیب آمونیاک و سفیدکننده های خانگی باعث انتشار گازهای مضر میگردد.تمامی پتانسیل خطر مواد را ارزیابی کنید . یک MSDS خوب اطلاعات ویژه و کاربردی را فراهم خواهد کرد .

اسلاید 11: نمونه یک MSDS بخش 1 : اطلاعات محصول بخش 2 : عناصر خطر زابخش 3 : اطلاعات فیزیکیبخش 4 : خطر حریق و انفجاربخش 5 : اطلاعات واکنش پذیریبخش 6 : خصوصیات سم شناسی /اطلاعات خطرات بهداشتیبخش 7 : کمکهای اولیه بخش 8 : پیشگیریبخش 9 : اطلاعات تهیه کننده MSDS

اسلاید 12: بخش 1 : اطلاعات محصول اولین چیزی که بایستی وقتی MSDS بدستتان رسید انجام دهید اطمینان از درستی MSDS با ماده ای است که با آن کار میکنید شناسایی محصول در MSDS که معمولا نام محصول است بایستی دقیقا همان شناسه روی برچسب WHMIS باشد . دربخش نام محصول ، نام کارخانه یا تهیه کننده به ما ممکنه در تایید اینکه MSDS صحیح را داریم کمک میکند .. این میتواند اطلاعات معتبری باشد زیرا میتواند نشان دهد که روش بکار گرفته و استفاده مواد مورد انتظار بوده است .. تهیه یا توزیع کننده شرکتی است که مواد را برای شرکت شما می آورد . در برخی موارد نام و آدرس تهیه کننده و نام و آدرس کارخانه در MSDS آورده میشود . در مابقی موارد فقط یک آدرس ممکنه داده شود. به این علت MSDS ممکنه نام و آدرسی داشته باشد که با نام و آدرس دپارتمان فروش که برای خرید محصول مورد استفاده قرار گرفته یکی نباشد . با این وجود زمانیکه میخواهید MSDS را بروز کنید معمولا امکان وجود دارد که با توزیع کننده یا کارخانه دیگری تماس بگیرید.

اسلاید 13: بخش 2 : عناصر خطر زاتمامی عناصری که دارای پتانسیل خطرزایی هستند باید در MSDS لیست شوند . در بعضی موارد، شناسایی یک یا تعداد بیشتری از عناصر که توسط سازنده مورد توجه قرار داده شده جزء اطلاعات محرمانه تجاری است . در این موارد سازنده ممکن است برای فرار از قانون اطلاعات مواد خطرناک رامخفی کند . . اگر عناصر معیارهای قانونی برای اطلاعات محرمانه شغلی را رعایت کرده باشد ، ادعا پذیرفته میشود و وضعیتی در MSDS نشان داده خواهد شد که معافیت گرفته شده است البته با تاریخ و تصمیمات قانونی استبگیرد.MSDSها معمولا حدود مواجهه شغلی رایج از قبیل TLV ها که توسط ACGIH تدوین شده را میدهند . حدود مواجهه قانونی کانادا میتواند متفاوت باشد بستگی به حوزه قانونی (ایالتی ، محلی، دولتی) قانونا شرکت شما بایستی از حدود قانونی که ضروریست در MSDS لیست شود پیروی نماید .متخصصین ایمنی و بهداشت از حدود مواجهه استاندارد شده در هنگام نمونه برداری هوا استفاده میکنند . انداز گیری غلظت هوابرد در محیط کار و مقایسه با حدود مواجهه و پیشنهاد در جهت کاهش مواجهه کارگران بستگی به نتایج بدست آمده و ارزیابی مجدد دارد .سایر اطلاعات در مورد عناصر مواد ، بعنوان مثال شماره ثبت سرویس تجزیه شیمیایی (CAS) ، LC50 ، LD50 ممکنه در این بخش قرار بگیرند . شماره CAS ممکنه برای تایید شناسایی عناصر یا بدست آوردن اطلاعات اضافی مورد استفاده قرار گیرند.

اسلاید 14: بخش 3 : اطلاعات فیزیکیبخش داده های فیزیکی ، اطلاعات فنی و خصوصیات مواد را به ما میدهد . شما بایستی بررسی کنید که ماده ای که توضیح داده شده (حالت فیزیکی و شکل ) همان ماده ایست که شما در اختیار دارید . اگر اینطور نیست شما ممکنه MSDS درستی را نداشته باشید . یا ممکنه ماده کهنه باشد یا در طی حمل و نقل یا انبارسازی تغییر شکل پیدا کرده باشد . در هر مورد ، اطلاعا ت MSDS ممکنه بکار نرود و شما بایستی اطلاعات اضافی بدست آورید .اطلاعات موجود در این بخش جهت کمک به تعیین وضعیتهایی که تحت آن ماده ممکنه خطرناک شود ، بکار میرود . متخصصین فنی این اطلاعات را برای توسعه روشهای کاری برای کنترل مواجهه ، انبار سازی ، حمل و نقل ، و پاک سازی در صورت ریخته شده استفاده میکنند . عموما خصوصیات فیزیکی مختلفی در MSDS داده میشود ( حد بویایی ، وزن مخصوص ، فشار بخار،دانسیته بخار،میزان تبخیر،نقطه جوش،نقطه انجماد،ph،و ضریب توزیع آب/روغن

اسلاید 15: بخش 4 : خطر حریق و انفجارهدف این بخش تشریح هر گونه خطرات حریق و انفجار مرتبط با مواد است . این اطلاعات با اطلاعاتی از داده های بخش واکنش پذیری ترکیب میشود و میتواند در تعیین محلی مطمئن برای انبار سازی مورد استفاده قرار گیرد. (مانند مایعات اشتعال پذیر) اطلاعات این بخش همچنین میتواند برای برنامه ریزی تعیین نوع مناسب و محل قرار گیری خاموش کننده های حریق و همینطور برای طرح ریزی بهترین پاسخ به آتش برای سایت کاری ویژه بکار رود . مقداری از اطلاعات این بخش برای مبارزه با آتش و پاسخ اضطراری پرسنل میباشد.اگر ماده دارای پتانسیل خطر حریق است . شما بایستی احتیاطهای ویژه حمل و نقل یا سایر ارزیابیهای کنترلی لازم برای پیشگیری از حریق را بدانید . شما همچنین بایستی احتیاطهای اضطراری برای اجرا در مواقعی که حریق در محیط کار بوقوع میپیوندد را بدانید

اسلاید 16: بخش 5 : اطلاعات واکنش پذیریبخش داده های واکنش پذیری هر وضعیتی که تحت آن ماده ناپایدار گشته یا میتواند خطرناک شود را تشریح میکند . مواد ناپایدار ممکنه تجزیه شوند و باعث حریق،انفجار یا شکلی مواد جدید که خطرات مختلفی دارد ، میشود . بعنوان مثال این مواد شیمیایی جدید (محصولات تجزیه پذیر) ممکنه سمیتی بیشتر یا اشتعال پذیرتر از ماده اصلی باشند . وضعیتهایی از قبیل گرما ، نورخورشید ، و طول عمر ماده شیمیایی میتواند باعث ناپایدار شدن شیمیایی یا تجزیه شوند ، بنابراین این مواد احتیاج به انبارسازی ویژه و احتیاطهای حمل و نقل میباشند . مواد ناسازگار موادی هستند که ممکنه اگر با هم مخلوط یا در کنار هم باشند واکنش شدید دهند یا منفجر شوند . این مواد بایستی جداگانه نگهداری شوند و نبایستی مخلوط شوند مگر اینکه احتیاطهای ویژه در نظر گرفته شود . شما بایستی اطلاعات این بخش را بدانید تا اینکه بتوانید بطور ایمن حمل و انبار کنید و از مخلوط شدن مواد ناسازگار پیشگیری کنید .

اسلاید 17: بخش 6 : خصوصیات سم شناسی /اطلاعات خطرات بهداشتیبخش خصوصیات سم شناسی راههایی را که ممکنه مواجهه با مواد اتفاق بیفتد و اثرات مضر آنها را توصیف میکند . بایستی این مسئله عمومی را که هر کس از یک روش تاثیر نخواهد پذیرفت را مورد توجه قرار داد. بعلاوه راهی که ماده از طریق آن در محل کار مورد استفاده قرار میگیرد و تحت تاثیر میزان خطرات بهداشتی آن قرار میگیرد ، اهمیت دارد.

اسلاید 18: بخش 7 : کمکهای اولیهبخش کمکهای اولیه کارهاییی را که بایستی فورا در موارد مواجهه با مواد انجام شود را توضیح میدهد . هدف کمکهای اولیه کاهش جراحات و اختلالات بعدی میباشد. در موارد جدی کمکهای اولیه ممکنه برای زنده نگه داشتن مصدومین ضروری باشد.

اسلاید 19: بخش 8 : پیشگیری این بخش اقدامات پیشگیرانه برای کار ایمن با مواد را ارائه میکند . بایستی توجه داشته باشیم که تمامی MSDSهای نوشته شده ما را تمامی پیش بینی های معقول را ارائه میدهند .

اسلاید 20: بخش 9 : اطلاعات تهیه کننده MSDS شماره تلفن تهیه کننده MSDS که در این بخش داده میشود بعنوان بهترین نقطه شروع برای بدست آوردن اطلاعا ت بیشتر در زمینه ایمنی و بهداشت از تهیه کننده MSDS میباشد. این خیلی مهم است که شما MSDS بروز داشته باشید . تاریخ تهیه آن معمولا در انتهای این بخش می آید .

اسلاید 21: سوالات مهمی که بایستی در هنگام خوانده شدنMSDS پاسخ داده شوند1- آیا شما MSDS درست را برای ماده ای که با آن کار میکنید یا کار خواهید کرد دراختیار دارید؟2- آیا MSDS شما بروز است ؟3- آیا توضیحات آن در مورد ماده ، با آنچه که دارید منطبق است ؟4- آیا این ماده میتواند بسوزد یا منفجر شود ؟5- آیا این ماده ناپایدار است ؟ اگر است تحت چه شرایطی ؟6- آیا این ماده با سایر مواد شیمیایی واکنش میدهد ؟ اگر اینطور است با چه موادی؟7- آیا محل کار شما نیاز به کنترل های مهندسی دارد؟8- آیا این ماده به احتیاطهای ویژه بای حمل نیاز دارد؟9- آیا به تجهیزات حفاظتی نیاز دارید؟10-آیا درهنگامیکه این ماده را با سایر مواد شیمیایی مخلوط میکنید بایستی دقت کنید؟

اسلاید 22: انواع پسماندکدبندی پسماندجمع آوری ودفعپسماند بیمارستانی

اسلاید 23:

اسلاید 24:

اسلاید 25:

اسلاید 26:

اسلاید 27: کيسه هاي مخصوص تفکيک زباله هاي بيمارستاني

اسلاید 28:

اسلاید 29: مراحل مدیریت پسماندهای بیمارستانی

اسلاید 30: طبقه بندي بر اساس كدگذاري رنگي در كشورهاي در حال توسعه ( (WHO

اسلاید 31: پسماندهاي عفوني و پسماندهاي شيميايي از گروه 1: بايستي در كيسه زباله مقاوم زرد رنگ جمع آوري و در مخزن زرد رنگ داراي علامت مخصوص ، قابل شستشو و ضد عفوني نگهداري شوند .

اسلاید 32:

اسلاید 33:

اسلاید 34: زباله هاي نوك تيز و برنده : صرف نظر از اينكه آلودگي داشته يا نداشته باشد در ظروف مقاوم مخصوص جمع آوري گردد . ظروف جمع آوري اين مواد ضد سوراخ شدن بوده و درپوش مناسب داشته باشد . كليه سرسوزنها از سرنگ مصرف شده ( بخصوص در موارد شيمي درماني ) جدا نشود و به صورت توأم بدون Recap نمودن جمع آوري گردد.

اسلاید 35:

اسلاید 36:

اسلاید 37:

اسلاید 38: پسماندهاي پرتوزا و راديو اكتيو:برابر ضوابطي كه به اتفاق وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي و سازمان انرژي اتمي تهيه و اعلام خواهد شد زير نظر مسئول فيزيك بهداشت مديريت خواهد شد .

اسلاید 39: زباله هاي معمولي يا شبه خانگي : بايستي در كيسه هاي زباله مقاوم مشكي رنگ جمع آوري و در مخازن آبي رنگ قابل شستشو و ضد عفوني نگهداري گردند .

اسلاید 40: توجه 1 : اعضاء و اندامهاي قطع شده و جنين بايستي مجزا جمع آوري و جهت دفع به گورستان محل حمل شده و به روش خاص خود دفن گردند .توجه 2: در بخشها ضرورت دارد بر حسب مورد از ظروف مجزا براي جمع آوري مواد زائد جامد ( شبه خانگي ، خطرناك ) استفاده شود ، وسايل تزريق ، كيسه هاي خون و سرم و وسايل زايد آلوده پانسمان كه در بخشهاي عادي مصرف ميشود لازم است پس از انجام كار توسط مسئول مربوطه به قسمت اتاق درمان ايستگاه پرستاري بمنظور قرار دادن در ظروف زباله هاي خطرناك منتقل گردد .

اسلاید 41: نمونه های ناموفق

اسلاید 42: انواع دستگاه های بی خطرساز(امحاء)1. اتوکلاو( دمای آن به 480 تا705 درجه سانتی گراد)2. هیدروکلاو( درزمان 30دقیقه ودمای 121 درجه سانتی گراد یا زمان 15 دقیقه ودمای 132 درجه سانتیگراد )3. گرمای خشک (درمحدوده 110 تا140 درجه سانتی گراد)4.اشعه ماکروویو(امواج با فرکانس 2450 مگاهرتز وطول موج24/12 )

اسلاید 43: تفکیک صحیح پسماند های خانگی

اسلاید 44: محلول سطوح محلول ابزارمحلول های ضدعفونی کننده

17,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید