تاریخ طب اسلامی
اسلاید 1: Dr_rezamontazer@yahoo.comمختصر پیرامونتاریخ طب اسلامی
اسلاید 2: www.tabaye.ir
اسلاید 3: فصل اول : تعريف واژهها فصل دوم : بيان حقايق تاريخى فصل سوم : بيان حقايق طبى در قرآن كريم فصل چهارم : طب در كلام پيامبراكرم و ائمهى اطهارعليهم السلام فصل پنجم : نارسايىها ، نقاط ضعف و آفات طب رايج فصل ششم : برخى شواهد برترى طبّ اسلامى و سنتى بر طبّ رايج فصل هفتم : تكليف چيست ؟ فصل هشتم : موانع موجود در راه احياء طبّ سنتى فصل نهم : حجامت
اسلاید 4: آموختن از تاريخ (نهج البلاغه نامه 31 )« پسرم درست است كه من به اندازه پيشينيان عمر نكردم اما در كردار آنها نظر افكندم و در اخبارشان انديشيدم و در آثارشان سير كردم تا آنجا كه گويا يكي از آنان شده ام بلكه با مطالعه تاريخ آنان گويا از اول تا پايان عمرشان با آنان بوده ام. پس قسمتهاي روشن و شيرين زندگيشان را از دوران تيرگي شناختم و زندگاني سودمند آنان را با دوران زيانبارش شناسايي كردم سپس از هر چيزي مهم و ارزشمند آن را و از هر حادثه اي زيبا و شيرين آن را براي تو برگزيدم و ناشناخته هاي آنان را دور كردم »
اسلاید 5: طب سنتي ايران ؟ طب عرب ؟ طب يوناني ؟ طب اسلامی؟
اسلاید 6: اولين كسى كه طب را به صورت مدوّن درآورده، بقراط است (355-460 قبل از ميلاد) فرد دوم كه در تاريخ طب پيش از اسلام بسيار معروف بوده، جالينوس است (129- 199ميلادى) بعد از جالينوس تا زمان ظهور اسلام طب در يونان دچار ركود شد و تا در قرن چهارم ميلادى خرافات و افسون و جادو و دفع اجنه و طلسم جاي آن را گرفت. (ص 39)
اسلاید 7: مبدأ اوليه طبّ يونان ؟ سيريل الگود در كتاب تاريخ پزشكى ايران می نویسد: ايرانيان اصول آن چيزى را كه طبّ يونانى ناميده شده به يونانيان تعليم دادهاند در سال 700 پيش از ميلاد، هيچ گونه اثرى از علم و فرهنگ بر يونانيان مشهود نبود با اين حال 200 سال پس از آن يونانيان چنان در علوم و فنون پيشرفت كرده بودند كه بقراط توانست رسالههايىدر پزشكى به رشته تحرير درآورد و عنوان پدر طب را كسب كند. خيلى بعيد به نظر مىرسد كه يونانيان در طى اين دو قرن روشى را كه اكنون به نام روش بقراط معروف است، خود به خود پديدآورده باشند
اسلاید 8: در آثار و كلمات بقراط نشانههاى تازگى كاملاً آشكاراست و هيچ گونه اثر تحول تدريجى در آنها ديده نمىشود حتى خود يونانىها فرضيه طبايع چهارگانه خود را يكفرضيه بيگانه مىشناختند و به رسم آن زمان، آن را ايرانى مىناميدندمرحوم دكتر نجمآبادى در كتاب تاريخ طب در ايران : مكتب طبى زرتشت خيلى پيشتر از مكاتب طبى يونان، درعالم وجود داشته است.
اسلاید 9: تاریخ پزشکی و درمان جهان از آغاز تا عصر حاضر محمدتقی سرمدی
اسلاید 10: ورود مجدد طب سنتی به ایرانمهد اوليه طبّ يونانى در ايران دوران ساسانیان مهاجرت دانشمندان یونانی به ایران(489 م)شاپور اول: تاسیس مدرسه جندى شاپور انوشیروان(578-531 م): ترجمه آثار یونانیظهور اسلام: فتح شهر جندی شاپور(636 م) ادامه فعالیت جندی شاپور تا زمان احضار اطبای آن به بغداد توسط منصور(762 م)
اسلاید 11: منظور مورّخان غربى از طب عرب و پزشكان عرب زبان همان پزشكان مسلمان ايرانى چون رازى و ابن سينا و... بوده است كه به علت عربى بودن تأليفاتشان از آنها با عنوان پزشكان عرب ياد كردهاند.
اسلاید 12: دوران خلفای عباسیدر اثر توجه آنها به ترجمه كتب يونانى، طبّ يونانى به مسلمين منتقل و در اختيار آنها قرارگرفت امر ترجمه در عهد هارون و مأمون به اوج خود رسيد.به دنبال ترجمه و مطالعه آثار طبى يونان، از قرن سوم هجرى شاهد تأليفات مهم اطبّاى مسلمان مىباشيم.
اسلاید 13:
اسلاید 14:
اسلاید 15:
اسلاید 16:
اسلاید 17: نتيجه : طبّ سنتى ايران از پشتوانه قوی علمی و تاریخی برخوردار است ریشه آن به قرنها قبل از ظهور اسلام برمىگردداز طب يونانى تغذیه نموده استبا ظهور اسلام از طب اسلامی استفاده نموده استنبايد آن را كاملاً يونانى دانست. رازى و جرجاني گرچه در آثار خود به كلام اطبّاى يونانى استناد كردهاند ولى با تجارب و كشفيات خود طبّ یونانى را بسيار تكامل بخشيده و به حقايقى دست يافته كه بقراط و جالينوس از آنها بىاطلاع بودند. علاوه بر آن پزشكانى چون ابنسينا، بهرههاى وافرى از طبّ اسلامى برده و تعاليم برگرفته از طبّ اسلامى را نيز به طبّ يونانى افزودهاند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.