صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
‎ee‏ ۳ ری بین انسان و دام است عامل بیماری ویروسی از خانواده با ‎Bunyavardae))‏ 3 > 57| ‏* مقاومت ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای ۵۱ درجه مدت ۲۰ دقیقه از بين می ورد در خون به مدت ۱۰ روز در دقاک 7 مقاومت میکند ‎ce ele Bad ral ne aoa BE TELT YL is‏ سر بنابراين در محيط اسيدى ايجاد شده يس از جمود نعشى در كوست از بين مى رود

صفحه 4:
ردنر ۹ رت 2 1 * ۵۶ کشف. علائم مشابه در کشور کنگو (زثیر2۵۱۲/) ۵ ۲ * درایراناولین بار در سال ۱۹۷۸ در مطالعه بر روی کنه های +3" ‎yes Serpe)‏ زان رن ا ا ار ۴ درایران طی چند سال اخیردراستانیهای خوزستان بوشهرچیارمحال ري ‎cra OILS Te ea eel TO eres a PO aera‏ زر ‎bo‏ ا

صفحه 5:

صفحه 6:
© انتقال از طریق گزش کنه آلوده * ازطريق له كردن كنه ‎a‏ ‏* تماس مستقیم با لاشه 000 وبافتهاى الوده *؟ تماس باترشحات ,خون وتنفس افراد مبتلاً « تنفس در تماس با دامهاى الودة

صفحه 7:
* دامهایی که دارای عامل بیماری 01۲ 5 ۰ پرندگانی که 00 ‎perro‏ 0 ا ال ا

صفحه 8:

صفحه 9:

صفحه 10:
0 دامداران .چوبداران © دامپزشکان وکارکنان دامیزشکی 0 سلاخان . قصابان وکارکنان کشتارگاه 0 پزشکان .پرستاران.بهیاران وکارکنان بیمارستان © كاركنان رستورانها وكبابى ها

صفحه 11:
در دام انا ۱۱ روز ‎ae‏ ونان انا رو

صفحه 12:
‎y een ag‏ یس لس ‏- در ار حتونت خونی تب به مدت یک هفته در دام دوام می ات ‏ا ا ‎lc‏ ل 0 لزلا

صفحه 13:
0 ere ‏ات‎ eee ae ‎BOS DS eb‏ فص رت رد

صفحه 14:

صفحه 15:
ere pits eral Cy Oe ‏ا‎ ‎eee sss ‏بدن 0 بینی» ۳ مجاری‎ ‏اذرارى» رودةء رحم و...‎

صفحه 16:
= Cpe S ee rae ee) rer rior recat ‏رس در‎ Cpe rede ‏ا ا‎ eC Fig SES ome lO she res cee 0st 1M mney cor Stabe ‏را رعایت نمی کنند‎ ؟ سم پاشی بدن دامهای خریداری شده و قرنطینه به مدت ۱۳ روز

صفحه 17:
‎ORran yer Un les r cai‏ رم * خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون. دام ‎ES) rs‏ ری رز ‎SD) ee OE CSE ory eis‏ ؟ نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت در بخجال وسپس استفلاه ‎is‏ 0

صفحه 18:
0 eee 5 eugene ‏سيرك‎ 09895 ‏ا ل ا سار‎ NES) Soaks Ge ray Core ‏ونیم ل‎ Fae Con RSS ‏ار‎ eles ‏کلیه به مدت ۴۸ ساعت در بخچال و سپس استفاده از آن‎ ۱ One Sy

صفحه 19:

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:

صفحه 25:
= 05700 oe ‏ار ره بر‎ yl ‏انا‎ ‎۹ rT.) ae

صفحه 26:
با آرزوى سلامتى روزافزون كرداورنده.دكترفرهاد كيانى ‎e‏ ی تا

مـقدمه • تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ( )CCHFاز بیماری های ویروسی مشترک بین انسانـ و دام است عامل بیماری ویروسی از خانواده بانیاویریدا (( Bunyavardaeو جنس نایروویروس ()Nairovirusاست • مقاومت ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای 56درجه سانتی گراد به مدت 30دقیقه از بین می ورد در خون به مدت 10روز در دمای 40درجهـ مقاومت میکند • ویروس در برابر ضد عفونی کنندها خصوصآ ترکیبات اسیدی مقاومت ندارد بنابراین در محیط اسیدی ایجاد شده پسـ از جمود نعشی در گوشت از بین می رود تـاریخچه بیـماری • اولین بار درسال1945 -1944ابتالی 200نفر در شبه جزیره کریمه در اوکراین(اتحاد جماهیر شوروی سابق) • 1956کشف 3عالئم مشابه در کشور کنگو (زئیر )Zairدر قاره آفریقا • درایران،3اولین بار در سال 1978در مطالعه بر روی کنه های ج3دا شده از دام ها • امروزه در اکثر کشور های همسایه ایران مثل عراق، پاکستان،افغانستان،ترکیه،کشورهای عربی و...بیماری شایع می باشد • درایران طی چ3ند سال اخیردراستانهای خوزستان،بوشهر،چهارمحال بختیاری، سیستان و بلوچ3ستان،آذربایجان غربی،یزد،کرمان،تهران،3اصفهان و فارس گزارش شده است انتقال به دام • انتقال از طریق گزش کنه ای از گونه هیالوما (هرکنه ماده در هر دوره تخم گذاری 2تا 8هزار تخم تولید می کند) • انتقال ازطریق نیش حشرات • انتقال ازطریق تماس باخون یا ترشحات مبتالیان انتقال به انسان • انتقال از طریق گزش کنه آلوده • ازطریق له کردن کنه • تماس مستقیم با الشه گوشت ،خون،ترشحات وبافتهای آلوده • تماس باترشحات ،خون وتنفس افراد مبتال • تنفس در تماس با دامهای آلوده مخزن بیماری • مهرداران کوچک:موش،خرگوش،سنجاب،جوجه تیغی و ....... • دامهایی که دارای عامل بیماری cchfهستند • پرندگانی که حامل کنه میباشند • حشرات نیز با تغذیه از خون آلوده به cchf چرخه بیماری گروههای در معرض خطر • همه افراد جامعه احتمال ابتال به بیماری را دارند. • گروه پر خطر شامل: ‏o ‏o ‏o ‏o ‏o د>امداران ،چوبداران دامپزشکان وکارکنان دامپزشکی سالخان ،قصابان وکارکنان کشتارگاه پزشکان ،پرستاران،بهیاران وکارکنان بیمارستان کارکنان رستورانها وکبابی ها دوره کمون بیماری • در دام 3تا 12روز • درانسان 3تا 9روز عالئم بیماری در دام • دامها بندرت عالئم کلینیکی نشان می دهند • در اثر عفونت خونی تب به مدت یک هفته در دام دوام می یابد و پس از آن دام به عنوان ناقل بیماری ویروس را از خود دفع میکند • گهگاهی در حالت حاد در مخاطات پر خونی یا خون ریزی دیده می شود عالئم بیماری در انسان • تب ناگهانی ،بدن درد ،کوفتگی ،ضعف ،سردرد ،درد شدید عضالت ،بی اشتهایی ،درد پشت حدقه چشم، ترس از نور ،تهوع ،استفراغ ،گلودرد ،دل درد • تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی • عالئم خونریزی از روز 3تا 6شروع میشود خونریزی در مخاط ،خط زیر بغل،محل های تزریق ‏خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی ،لثه ،مجاری ادراری ،روده ،رحم و... پیشگیری ازبیماری در دام • بهسازی جایگاه دام جهت ج3لوگیری از تخمگذاری و تکثیر کنه ها • سمپاشی بدن و ج3ایگاه دام بخصوص در فصل فعالیت کنه ها • جمع آوری کود و فضوالت دامی و خارج نمودن از دامداری • پاکسازی دامداری از اشیاء متفرقه جهت جلوگیری از تخمگذاری کنه • عدم خرید دام از کانونهای بیماری و دامداریهایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند • سم پاشی بدن دامهای خ3ریداری شده و قرنطینه به مدت 14روز پیشگیری بیماری در انسان • جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی • خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام • خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون 3دام • خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز • تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی • نگهداری گوشت تازه به مدت 24ساعت در یخچال وسپس استفاده • رعایت اصول ایمنی درموقع تماس باگوشت تازه،ج3گروسایرآالیش دام پیشگیری از بیماری در انسان • روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدت دستکش ،لباس بلند ،چکمه ،ماسک و عینک) •روشهای حفاظت شخصی از گزش کنه و حشرات •خودداری از رفت و آمد در محلهای کشتار غیر مجاز •اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته ،نگهداری جگر ،قلب ، کلیه به مدت 48ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن •آموزش افراد در معرض خطرواطالع رسانی عمومی آموزش دامداران و افراد مرتبط سمپاشی بدن و جایگاه دام انتقال از طریق کشتار غیر مجاز با آرزوی سالمتی روزافزون شما گردآورنده:دکترفرهاد کیانی کارشناس آموزش وترویج

51,000 تومان