تغذیه و سلامتی
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیمتغذیه و سلامتیموضوع این هفته:
اسلاید 2: مقدمههمهی ما آدم ها برای زنده ماندن نیاز به غذا خوردن داریمشما فکر میکنید تا چند روز و یا چند ساعت میتوانید غذا نخورید؟بعضی از دانشمندان میگویند که اگر به بدن، ویتامین و آبِ کافی برسد؛ ممکن است انسان تا یک ماه هم بدون غذا زنده بماند!!البته حتما قبول دارید که غیر از زنده ماندن مسألهی سلامتی هم مهم است. برای همین هم میخواهیم این هفته راجع به خوراکیها و سلامتیمان حرف بزنیم!بیایید شروع کنیم
اسلاید 3: تغذیه در دور دنیاغذا خوردنِ مردم در کشور های مختلف، خیلی با هم متفاوت است.چلو سوسک؟ اسنکِ ملخ ؟ شما چیزی راجع به سوپِ سوسک شنیده اید؟ البته در این زمینه چینی ها دست بقیه را از پشت بسته اند! آن ها حتی قورباغه و سگ را با لذت می خورند!
اسلاید 4: تغذیه در دور دنیاهندی ها هم آداب خاصی در غذا خوردن دارند؛ آنها اصلاً در غذاخوردن زیاده روی نمیکنند و اعتقاد دارند با این کار روحشان تنبل میشودمردم هند معمولاً با دست غذا میخورند و اعتقاد دارند براى غذا خوردن نباید واسطهاى وجود داشته باشد تا انرژى بین غذا و انسان منتقل شود!هند
اسلاید 5: تغذیه در دور دنیاژاپنیها هم رژیم غذایی خیلی سالمی دارند و به همین دلیل، عمرشان خیلی طولانی است.کسی می داند ژاپنی ها غذایشان را با چه وسیله ای میخورند؟مردمِ ژاپن غذایشان را با دو چوب نازک به اسم «هاشی» میخورند؛ آنها در پیالههای کوچک، برنج میریزند؛ آن را نزدیک دهان خود قرار میدهند و با «هاشی» غذای خود را تندتند راهی دهانشان میکنند.ژاپن
اسلاید 6: تغذیه در دور دنیابرعکسِ ژاپنی ها، بر اساس اعلام سازمانهای جهانی، مردم آمریکا یکی از مضرترین رژیم های غذایی دنیا را دارند!به نظر شما چرا رژیم غذایی آنها اینقدر بد است؟آنها بیش از 40 درصد پولی که برای خوراکی ها میپردازند را در رستورانها صرف خوردن غذاهای پر از چربی و مواد مضر میکنند؛ ولی مثلا اروپاییها فقط به اندازهی 5 درصد پولشان غذای غیر خانگی میخورند! مردم آمریکا بیش از هر چیز به خوردن غذایی که برای آنها لذت بخش باشد اهمیت می دهند و به مضرات آن توجهی نمیکنندآمریکا
اسلاید 7: تغذیه در دور دنیاشما فکر میکنید مردم هلند چه نوع غذایی را بیشتر دوست دارند ؟علاقهی آنها به خوردن ماهی تا حدی است که آنها حتی در تهیهی ترشی هم از ماهی استفاده می کنند!هلندی ها تمایل زیادی به خوردن غذاهای دریایی و بویژه ماهی دارند.هلند
اسلاید 8: تغذیه در دور دنیادر مکزیک، ناهار و شام، یکجا و در یک وعده، در فاصلهی بین ساعات ۳ تا ۵ بعدازظهر صرف میشود.آنها براین باورند که اگر شب غذای کمتری بخورند؛ میتوانند وعدهی غذایی کاملی را برای صبحانه که از وعدههای غذایی ضروری است در نظر بگیرندآیا میدانید مکزیکیها چرا این کار را میکنند؟مکزیک
اسلاید 9: شما میتوانید برخی از مواردی که اسلام به ما سفارش کرده هنگام غذا خوردن رعایت کنیم را نام ببرید ؟تغذیه در اسلام آغاز غذابا نام وياد خداآغاز كردنِ غذا با نمككوچك گرفتن لقمههم غذا شدن با ديگراناحترام گذاشتن به نان آب نخوردن در ميان غذانگاه نكردن به لقمهی ديگراندست كشيدن از خوردنِ غذا پيش از سير شدن كاملخوب جويدن غذا
اسلاید 10: خرما............ (نخل)زیتون...........(زیتون)انگور........... (عنب)انجیر ............(تین)انار .............(رمان)زنجبیل .........(زنجبیل)پیاز ..............(بصل)سیر .............(فوم)خیار .............(قثّا)تغذیه در اسلام کدو.................. (یقطین)در قرآن هم برای غذاخوردن آیات مختلفی داریم مثلاً:از روزی خدا بخورید و بیاشامید و در زمین به فساد و فتنه انگیزی نپردازیداز آنچه خدا روزی شما قرار داده است، حلال و پاکیزه بخوریدپس انسان باید در غذایی که میخورد، دقت کندشما میتوانید اسم چند میوه و گیاه که در قرآن آمده را بگویید؟!خردل..............(خردل)
اسلاید 11: اگر خیلی راه دوری نرویم و به گذشتهی نزدیک خودمان برگردیم متوجه میشویم که آشپزی و تغذیه برای ایرانیان خیلی مهم بوده استدر طب سنتی ایرانیان، برای خوراکیها خواص پزشکی مختلفی در نظر گرفته میشده است.مثلا آیا شما می دانستید خوردن پنیر بدون گردو حافظه را کند می کند؟طب سنتی
اسلاید 12: به نظرتان چه چیزهایی برای تقویت حافظه خوب استخوردن مَویز که نوعی کشمش است و کُندر که نوعی صمغ درخت است برای افزایش حافظه توصیه شده است.طب سنتی؟در طبِّ سنتی برای اکثر خوراکی ها خواص مختلفی ذکر شده است؛ مثلا:گیاهان دارویی ضد تعریق و عطش:فلفل، لیموترش، مرزهگیاهان دارویی ضد میکروب، ضد قارچ و ضد ویروس:گیاهان دارویی موثر بر بهداشت و سلامت پوست:آویشن، انگور، پیاز، جعفری، چای، دارچین، زردچوبه، زنجبیل، سیر، عسل، فلفل، کرفس، گردو ، مرزهآویشن، انگور، بادام، بادام زمینی ، توت فرنگی، جو دو سر، زیتون ، عسل، هویج
اسلاید 13: غذای اصیل ایرانیآبگوشت چلوکباب کله پاچه
اسلاید 14: آبگوشت غذای اصیل ایرانیمیدانید مواد تشکیل دهندهی آبگوشت چیست؟آبگوشت را از پختن گوشت و دنبهی گوسفند، گوجه فرنگی، برخی حبوبات مثل نخود و لوبیا و سیب زمینی به همراه مقدار زیادی آب درست می کنند.اگر آبگوشت در ظرف سنگی پخته شود به آن دیزی سنگی می گویند.
اسلاید 15: چلوکبابغذای اصیل ایرانیشما خبر دارید چلوکباب چطور وارد سفرهی ما ایرانیان شد؟ميگويند اولين بار اين غذا توسط علي خان نايب و پسرش غلامحسين خان نايب پخته شد.علي خان نايب اولين بار پخت چلوكباب را در حضور ناصرالدّين ميرزا كه از دوستان صميمي او بود انجام داد و پس از به سلطنت رسيدن ناصرالدين شاه، او نيز به دربار راه پيدا كرد.
اسلاید 16: کلّه پاچهغذای اصیل ایرانیشما چقدر اصطلاحا کلّه پاچه خور هستید؟!کلّهپاچه از پختن سرو دست و پای گوسفند تهیه میشود.اجزای این غذا شامل: بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشتِ صورت و پاچه میباشد.راستی واحد شمارش کله پاچه چیست؟واحد شمارش کلّهپاچه «دست» است و هر دست هم شامل یک کلّه و چهار پاچه است.
اسلاید 17: نانغذای اصیل ایرانیلواش، تافتون، سنگك و بربري، چهار نان سنتی ایرانی هستندبرای تهیهی نان، از کشاورزی که گندم را درو میکند تا نانوایی که از ارد خمیر درست میکند؛ همه زحمت کشیدهاند و به همین دلیل هم نان از قدیم، در فرهنگ ما احترام خاصی داشته است.آیا نان های سنتی ایرانی را میشناسید؟آیا میدانید برای تهیهی نان چقدر زحمت کشیده میشود؟پیامبر اسلام (ص) میفرمایندنان را محترم شماريد كه مابين عرش و زمين بيشتر موجودات زمين در ساختن و تهيه نان دخالت داشته اند.
اسلاید 18: به نظرتان چرا امروزه گرایش به فست فود ها زیاد شده است؟!فست فود هااین روزها غیر از غذاهای خانگی وسنتی، انواع مختلفی از خوراکیها در رستورانها صرف میشود.از میان غذاهای غیرخانگی، «فست فودها»، امروزه سهم بزرگی از غذای مردم را تشکیل می دهند.فست فود یک کلمهی انگلیسی است و اگر آن را به فارسی ترجمه کنیم میشود «غذای حاضری»!فست فودها غذاهایی هستند که خیلی آسان و سریع تهیه میشوند، خوشمزه هستند، طرفداران بسیاری دارند و در مقابل میتوانند برای سلامتی ما خطرناک باشند.
اسلاید 19: برخلاف تصور خیلی ها، از قدیم و ندیم فست فود با شکل و شمایل مخصوص خودش وجود داشته است! مثلا در روم باستان، دكههای فروش نان و زیتون وجود داشته است. در شرق آسیا مغازههایی بودهاند كه رشته فرنگی آماده عرضه میكردندآیا میدانید سابقهی فست فود به چه دورانی برمیگردد؟خبر دارید اولین رستورانی که فست فود به شکل امروزی را به مشتریانش میداد کدام رستوران و در کجا بود؟در این روز رستورانی با نام «اتومات» در نیویورك افتتاح شد كه در واقع نوعی كافه تریا بود. آنها غذاهای از پیش آماده را در محفظههای گرم كننده ی شیشهای قرار می دادند و مشتریان از طریق دستگاههای سكهای اقدام به خرید آن می كردندفست فود هااما فست فود به شكل امروزی دقیقا در هفتم جولای 1912 متولد شد
اسلاید 20: برادران مكدونالد، دیك و مك، با یك باربكیو شروع كردند، آنها، بیشتر سودشان از فروش همبرگر بود تقریبا 20 سال بعد، یكی از كسانی كه در كار تهیهی انواع غذا بود به نام «ری کراک»، امتیاز مكدونالد را خرید و ایدههای خود را در آن گسترش داد و آن را به شکل امروزی درآورد.در سال 1940 سر و كلهی «مكدونالد» پیدا شد كه امروزه نامش هم معنای صنعت فست فود است!فست فود ها
اسلاید 21: همچنین خوب است بدانید که مردم، 16 اکتبر را روز «ضد مک دونالد» نامگذاری کردهاند.جالب است بدانید امروزه مک دونالد در سطح جهانی، نمادی از غذای آمریکایی محسوب میشود و در نقاط مختلف دنیا؛ مردمی که به قدرت طلبی آمریکا اعتراض دارند، به طور نمادین در مقابل رستوران های مک دونالد تجمع میکنند. فست فود ها
اسلاید 22: تابحال بارها از زبان پزشکان و متخصصین تغذیه شنیده ایم که از فست فود کمتر استفاده کنیم!فست فود هابه نظرتان چرا؟آیا میدانید به گفتهی متخصصان انجمن گیاهخواران آمریکا، مصرف فستفود بیش از یک بار در هفته سبب ایجاد چاقیهای موضعی در نواحی شکم و پهلوها میشودآیا میدانید به گفتهی متخصصان انجمن گیاهخواران آمریکا، مصرف فستفود بیش از یک بار در هفته سبب ایجاد چاقیهای موضعی در نواحی شکم و پهلوها میشود.آیا میدانید گاز CO2موجود در نوشابه سبب پوکی و فسفر و اسید فسفریک آن موجب نرمی استخوان می شودآیا میدانید یک عدد نوشابه به اندازه شش بشقاب برنج چاق کننده است و ضرر شربتهای گازدارمشابه کمتر از نوشابه نیست.
اسلاید 23: تابحال بارها از زبان پزشکان و متخصصین تغذیه شنیده ایم که از فست فود کمتر استفاده کنیم!فست فود هابه نظرتان چرا؟آیا میدانید به گفتهی متخصصان انجمن گیاهخواران آمریکا، مصرف فستفود بیش از یک بار در هفته سبب ایجاد چاقیهای موضعی در نواحی شکم و پهلوها میشودآیا میدانید گاز CO2موجود در نوشابه سبب پوکی و فسفر و اسید فسفریک آن موجب نرمی استخوان می شودآیا میدانید یک عدد نوشابه به اندازه شش بشقاب برنج چاق کننده است و ضرر شربتهای گازدارمشابه کمتر از نوشابه نیست.آیا میدانید سس مایونز به دلیل ترکیب خاصی که دارد در کنفرانسهای علمی به عنوان «سمّ کبد» معرفی می شود.آیا میدانید کسانی که زیاد از فست فودها استفاده میکنند اکثرا دچار کمبود کلسیم و ویتامین «د» هستند.آیا می دانید در آمریکا بر اساس آمارهای رسمی، سالانه بیش از 300 هزار نفر در اثر مصرف غذاهای فست فود از دنیا می روند؟خوب چه کار کنیم؟! اصلا فست فود نخوریم هم که نمیشود!
اسلاید 24: حتما تابحال متوجه شدهاید که در بین این همه تنوع غذایی، انتخاب یک رژیم غذایی سالم و مناسب کار سادهای نیست.به نظر شما در کنار انتخاب غذای سالم چه راهکارهایی برای تندرستی و سلامتی وجود دارد؟تندرستیورزش و تحرک بدنی خواب به اندازه و به موقع استراحت کافی دوری از استرسنشاط و شادابی
اسلاید 25: به نظر شما در کنار انتخاب غذای سالم چه راهکارهایی برای تندرستی و سلامتی وجود دارد؟جلوگیری از پوکی استخوانجلوگیری از چاقی و بیماری حفظ تناسب اندام و زیبایی پیشگیری از افسردگی به تأخیر انداختن پیری تندرستی
اسلاید 26: به عنوان آخرین نکته یادتان باشد که برای بهبود سلامتی تان میتوانید از همین امروز شروع کنید!تندرستیبرای داشتن یک رژیم غذایی خوب و یک برنامهی ورزشی مناسب، میتوانید از دفترچهای که در قسمت بعدی برنامه در اختیارتان میگذارند استفاده کنید!پس معطل نکنید! به فکر خودتان باشید!
اسلاید 27: پایاناز توجه شما متشکریم دوست عزیز
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.