تکنولوژی مواد خوراکی
اسلاید 1: قد و قامتتكنولوژي مواد خوراكيبه نام خالق يكتا كه خود گفت با ياد من دلها آرام مي شود
اسلاید 2: مقدمه:تكنولوژي مواد خوراكي به علمي گفته مي شود:كه بتوان به وسيله آن بازده استفاده از مواد خوراكي را تا حد ممكن توسط دام و طيور افزايش داد.از ريخت و پاش خوراك(پرتي)به وسيله دام و طيور جلوگيري كرد.با حداقل هزينه حداكثر بهره وري را از خوراك داشت.حمل و نقل مواد خوراكي از مزرعه تا انبار واز انبار تا مصرف را به سهولت انجام شودبه حداقل(حذف)مشكلات گوارشيافزايش خوشخوراكي جيره مصرفي(TMR)نگهداري براي مدت زمان بيشتر از مواد خواكي در دامپرويخنثي كردن مواد سمي موجود در خوراككاهش محدوديت ها موجود در خوراك
اسلاید 3: روشهاي عمل آوري و تهيه خوراك هاآسياب كردنپلت كردنحرارت دادنسيلو كردنخرد كردنروشهاي شيميايميكسل ها
اسلاید 4: آسياب كردنآسياب كردن غلات وعلوفه ها به اندازه اي كه بتوان در نوع دام ، سن دام ، نوع خوراكي مورد استفاده قرارداد متفاوت و با آسياب هاي مختلف عمل آوري مي گردد.خوراك هاي آسياب شده با تنظيم الك(توري)آسياب،ذرات خوراك تغيير مي كندكه معمولا از1.5تا6ميلي مترمتغير مي باشدبراساس نوع دام:بز ، گوسفند ، طيور و گاو اندازه غلات را تغيير مي دهيم؛ در بز و گوسفند به دليل آناتومي دهاني نياز چنداني احساس نمي شود براي آسياب كردن(بهتر است غلات بلغور شوند)در طيور بر اساس مرحله پرورش الك(توري)آسياب تغيركرده‹‹طيور به دليل نداشتن دندان خوراك آنها آسياب و در اختيار پرنده قرار مي گيرد.در گاو به دليل بزرگ بودن محوطه دهاني امكان خوردكردن غلات وجود ندارد(كم است)براي جلوگيري از دفع بايد آسياب شود.نشخواركنندگان شيرخوار كه از خوراك استارتر استفاده مي كنند براي تهيه خوراك آنها غلات و علوفه آسياب مي شود.نوع خوراك كه به صورت جداگانه ، پلت و مخلوط استفاده مي شود تغيير در نوع آسياب صورت ميگيرد.
اسلاید 5: پلت كردنپلت كردن به عمل گفته مي شود كه مواد خوراكي شكل داده ميشود، بطور كه پرتي كمتر و مورد استفاده بيشتر دام قرار ميگيرد.پلت كردن به دو صورت مختلف كه انجام مي شود:حبه اي : بيشتر براي غلات و در تغذيه طيور استفاده مي شود.مكعبي : براي علوفه ها و در خوراك هاي نشخواركنندگان مورد استفاده قرار مي گيرد.براي تهيه خوراك هاي پلت شده اصولا از بخار آب و مواد مانند ملاس ، لیگنوزول ، بنتونیت استفاده مي شود.مي توان از خاصيت چسبناك بودن جو و گندم در ساخت پلت علوفه اي استفاده كردرطوبت لازم جهت پلت کردن 15-18% می باشد در مورد خوراکهای بافیبر بالا رطوبت بیشتری نیاز است كه با افزايش 2درصد آب اضافي ميتوان به رطوبت لازم دست يافت.خواص پلت کردن :کا هش ماهیت گردوخاکی – افزایش خوشخوراکی- افزایش مصرف – افزایش عملکرد وزن و کاهش مصرف انتخابی . در طیور وخوک تغذیه با پلت سرعت رشد را تا 15% و بازده غذا را 5-10% افزایش می دهد .معایب پلت کردن :پلت کردن هر تن غذای آسیاب شده 3-5 دلارمی باشد . خوراک قبل از پلت شدن حتماً باید آسیاب شده باشد . جیره های حاوی چربی و فیبر بالا به سختی پلت می شوند . با استفاده پلت برای گاوهای شیری به علت کاهش میزان استات چربی شیر کاهش می یابد .
اسلاید 6: حرارت دادن و اشعه دادنحرارت دادن و اشعه دادن مواد خوراكي بيشتر براي مكانيزم عمل بهتر مواد خوراكي در دستگاه گوارش صورت مي گيرد.روش هاحرارت واشعه خورشيد : براي خشك كردن علوفه براي انبار كردن،وهمچنين براي ضدعفوني كردنحرارت خشك ومرطوب كه به صورت مكانيكي صورت ميگيرد : بيشتر در كارخانه هاي تهيه خوراك صورت ميگيرداستفاده از لامپ هاي توليد اشعه ماوربنفشمزايا عمل آوريدر اين روش باعث شكستن شدن فيبر علوفه كه باعث مورد حمله بيشتر ميكروارگانيسم هاي قرار گرفته و توليد پروتئين ميكروبي بيشتر ميشود.سرعت عبور از دستگاه گوارش را افزايش ميدهد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.