jangale_hara

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “جنگل حرا”

جنگل حرا

اسلاید 1: جنگل حراmangero

اسلاید 2: چکیده: مانگرو ها درخچه هایی خارق العاده و بسیار مفید هستند که پراکنش آن در جهان محدود است.اخیرا نیز در اثر بلایای طبیعی تسونامی و غیر طبیعی آلودگیهای نفتی –صنعتی و انسانی در معرض خطر انقراض قرار گرفته اند. حرا یکی از گونه های این خانواده بوده که با شیرین سازی آب شرایط مناسب زیستی و استقرار اکوسیستم های غنی گیاهی –جانوری بیش از 150 گونه گیاهی و جانوری را امکان پذیر ساخته است. این گیاه به دلیل خصوصیات ویژه ی ژنتیکی ومورفولوژیک خود تولید کننده ی فراورده های متنوعی همچون چوب های مقاوم,تانن,مواد موثر دارویی دربیماری های روده ای توقف خونریزی داروهای چشمی و.... می توان اشاره کرد. واژگان کلیدی: مانگرو ,حرا ,ذخیرگاه زیست کره ,پنوماتوفر ,اکوسیستم

اسلاید 3: مقدمه: مانگرو گیاهی است که به خاطر فیزیولوژی خاص و سیستم ریشه ای منحصر به فرد خود توانسته در یکی از سخت ترین شرایط زیست محیطی استقرار و تکامل پیدا کندواکوسیستم غنی و پایداری را در یکی ازناپایدار ترین اکولوژی های طبیعی ایجاد نماید بامطالعه تحقیق وپژوهش بیشتر میتوان به ابعاد وسیع و شگفت انگیز این میراث طبیعی کره زمین پی برد .

اسلاید 4: مانگرو مانگرو ها دارای 12جنس و 8 خانواده و 70 گونه می باشد که از آنها 65گونه مربوط به آسیای جنوب شرقی واسترالیا است . در سال1976یک گیاه شناس تقسیم بندی دیگری انجام داد که طبق آن مانگرو ها به دو دسته ی مانگرو های شرق وغرب تقسیم می شوند که اکثر جنس های آن جزو مانگرو هاست rhizo phoraceaeخانواده

اسلاید 5: نوع دیگری از گونه ی مانگرو بومی آسیا استرالیا و آفریقای جنوبی است.وجه تسمیه این نوع گیاه داشتن برگ های نوک دار است که باعث انتخاب این نام برای گیاه شده است.از مشخصات بارز این گونه تکثیر زیاد وسریع ,قادربه حضور در اعماق زیاد آب است.از لحاظ گیاه شناسی پوست این نوع قهوه ای رنگ برگ های متقابل ساده نو دار تخم مرغی و گوشتی به رنگ سبز تیره هستند . در سال 1987سوکاردو گزارش کرده که بری گونه ی این گیاه در جنگل های ریزوفرا در اندونزی به ارتفاع 40متر میرسد گونه های دیگر این نوع گیاه: 1.مانگروی شرق یا هندی 2.مانگروی سیاه چوب خشک شده در هوا چوب سبز چوب خشک شده در کوره تقسیم بندی آریو درسال 1971 /80314/7 1/097 72/3 /639 Nitida avicennia 1/04512/9 1/179 39/6 /844Harrisonil rhizophora1/03612/9 1/202 42/4 /448 Mangle rhizophora

اسلاید 6: مانگروی ایران(حرا)

اسلاید 7: نواحی ساحلی خلیج فارس ودریای عمان آخرین حد پراکنش جنگل های مانگرو است و جنگل های حفاظت شده حرای ایران آخرین حد غربی رشد این گونه ی گیاهی است . علی رغم اینکه جنگلهای حرا واقع در استان هرمزگان از سال 1351تحت نظارت سازمانهای جهانی قرار گرفته,هنوز در خطر نابودی قرار دارد.مسئله ی بسیار نگران کننده ی دیگر این است که سایر پراکنش حرا در ایران شامل نوار ساحلی خلیج فارس,از بندر گواتر تا عسلویه حتی در فهرست مناطق مورد حفاظت هم قرار ندارند. حرا گیاهی است از شاخه ی (شاه پسند )که دانه ی آن روی گیاه مادری می روید ونهال تولید می کند و سپس از درخت جدا می شود وداخل آب می افتد . عنوان واسامی علمی: این درخت را عنوان های مختلف می شناسند نامهای معروف این گیاه عبارت اند از : در بندرعباس (حرا),درسیستان وبلوچستان(تمر),دربعضی از نقاط بوشهر(نول),به عربی (شوری)یا(شوره)ودر اصطلاح بین المللی(مانگرو)می گویند .

اسلاید 8: ریخت شناسی و مورفولوژی: نام علمی جنس حرا به افتخار دانشمند معروف ایران,بو علی سینا نام گذاری شده است .این درختچه در سواحل مردابهای ساحلی مصر و عربستان و جنوب کشور دیده می شود گیاه حرا گیاهی همیشه سبز است و برگهای آن بیضی شکل,کشیده وقاعده ای باریک دارد و در سطح زیر متمایل به سفید و در سطح رویی سبز تیره و براق است طول برگ ان 4تا9 سانتی متر است میوه ی آن تخم مرغی شکل به طول 5/3وعرض2/5سانتی متر می باشد همانگونه که گفته شد بر روی درخت مادری جوانه زده وپس از رشد نسبی به داخل آب می افتد. ریشه ها: ریشه های اصلی یسیار کوتاه هستند و دلیل ان نوع خاک کف دریا وعدم نیاز به رشد برای دستیابی به مواد غذایی می توان اشاره نمود اما نوعی ریشه ی سطحی دارد که به طور متوسط بین 20 تا 80 سانتی متر رشد میکند و در فاصله ی 1تا 5متری ساقه ی اصلی گیاه حرا رویش نموده وبه عنوان ریشه های هوایی هستند که اصطلاحا به آنها (پنو ماتوفر)می گویند که البته به علت تراکم زیاد نمک و اشباع بودن خاک از آب رشد زیادی نمی کند

اسلاید 9: ریشه های فیبری افقی تارهای کشنده داشته که عمل جذب را به عهده دارند ریشه های غیر هوازی دارای یک لایه چوب پنبه محافظ و ضخیم است. ریشه به علت داشتن بافت نازک با سلول های بلند در قسمت ریشه های هوایی نقش دستگاه تهویه را در گیاه ایفا می کند . فیزیولوژی: گل آذین حرا دارای یک دوره ی منظم رویشی می باشد به نحوی که در اواخر تیر ماه تااواسط مرداد ماه گل آن ظاهر شده و میوه می دهد پس از مدتی میوه ی روی پایه مادری می شکند و دانه ی آن جوانه می زند و سپس به داخل آب افتاده و شاید حتی خلیج ها واقیانوس هارا بپیماید و با رسیدن به سواحل باتلاقی و ماندابی که درواقع محل رشد و زیستگاه آن است مستقر شده و پس از تثبیت در خاک شروع به رشد و نمو کرده که البته در هنگام جزر از درخت مادری جدا شده و به علت سنگین بودن قسمت انتهایی که گرز مانند است به صورت عمودی در گل ولای فرو می رود و در زمان مد شناور می شود و به وسیله ی آب حرکت می کند و باعث پراکندگی و انتشار گیاه می شود که این حالت تکثیر اغلب در گونه ی زنده زا مشاهده می شود .

اسلاید 10:

اسلاید 11: شرایط اکولوژی حرا: اقلیم آب و هوا : اقلیم منطقه ای که جنگل های حرا در آن واقع هستند در تقسیم بندی آمبرژه به عنوان اقلیم بیبانی گرم طبقه بندی شده است. دما : میانگین دمای سالانه 26تا 27 درجه سانتی گراد است .گرمترین ماه سال تیر ماه با متوسط دمای 34درجه سانتی گراد و سرد ترین ماه سال دی ماه 18 درجه سانتی گراد است . بارش: میزان بارندگی حدود 300میلیمتر درسال است رطوبت هوا: درصد رطوبت نسبی هوا به طور سالیانه 64درصد است خاک: خاک این منطقه شور است که به نام خاکهای حرا ی یا خاکهای هالومورفیک رویشگاه جنگلهای نمک دوست معروف است.

اسلاید 12: باد: به علت وزش بادهای موسمی هند در تابستان بیشتر جهت باد به سمت جنوب شرقی متمایل است . پوشش گیاهی: همانطور که گفته شد گیاهان و درختان غالب جنگلهای حرا همان مانگرو ها حرا و چندل هستند ولی جوامع شور پسند هالو فیت همچون گیاهان متعلق به خانواده ی چغندر مثل آتریپلکس و همچنین سالیکورنیا همراه بوته های گز در نواحی ساحلی دیده می شود.

اسلاید 13: اجتماعات جانوری: اجتماعات جانوری منطقه ی حرا را می توان به دو دسته تقسیم کرد : 1.جانوران بخش آبی منطقه حرا 2.جانوران بخش جنگلی منطقه حرا حجم قابل توجهی از بی مهرگان دریایی در مناطق جزر و مد زندگی میکنند همچنین گروه قابل توجهی از مهره داران شامل انواع ماهیان و مارهای دریایی از جاانوران منطقه حرا هستند.در کنار این مجموعه گروه عظیمی از پرندگان مهاجر,خزندگان و گونه های متعددی از پستانداران عمدتا وابسته به درختان حرا را نیز می توان در این ناحیه یافت.

اسلاید 14:

اسلاید 15:

اسلاید 16: پراکنش: بوشهر و خلیج فارس آخرین حد پراکنش جتگلهای حرا در جزیره جنوب غرب آسیا بوده که پراکنش آن به صورت زیر است: 1.سواحل و مرداب های ساحلی مصر 2.عربستان 3.سواحل جنوب ایران در ایران در هشت منطقه حفاظت شده این جنگلها رویش داشته و دارای اکوسیستم پویای کنترل شده ای هستند که بعضی از این نواحی به شرح ذیل است: 1.نواحی شمالی خلیج فارس 2.استان بوشهر (اغاز عسلویه ادامه داشتن تا نای بند) 3.جزیره قشم 4.بندر دیر 5.مصب رودخانه ی جگین در سورگلم ومصب رودخانه ی باهوکلات یا بندر گواتر 6. و.........

اسلاید 17: موارد استفاده حرا: جنس ریزوفورا بهترین گونه برای تولید زغال مانگرو ها در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند بنابراین از چوب آنها برای استفاده در صنعت قایق سازی پل سازی و کاربرد در ساختمانهای مناطق مرطوب سوگدم استفاده از چوب ریزو فورا راکموزا را جهت استفاده در ساختمان پیشنهاد نموده است . ریل های راه آهن به دلیل مقاومت زیاد استفاده برای تعلیف دام به خصوص شتر که به سر شاخه و برگها علاقه دارد. در بعضی نقاط یعنی در خلیج نای بند از گل های ان برای زنبور دار ی وتهیه عسل که بسیار هم از نظر طعم و کیفیت مرغوب بوده و خواص دارویی دارد استفاده می شود. استفاده از شیره درخت در صنعت چسب چوب و خمیر چوب استفاده از تانن ان در تولید چرم و همچنین آغشته کردن تور های ماهی گیری برای مقاوم سازی وخواص دارویی.....

اسلاید 18:

اسلاید 19: خواص دارویی: قسمت های مختلف انواع گونه های مانگرو دارای خواص دارویی متفاوت می باشد اما به طور کلی پوست انواع گونه ها در طب سنتی و دارو سازی استفاده می گردد مانند جنس ریزوفورا که از آن ماده ای قابض می گیرند و برای اسهال خونی استفاده می شود از گونه ی سریوپس تاگال عصاره ای می گیرند که جهت توقف خونریزی به کار می رود از گونه ی کونوکار پوس ارکتوس در جنوب فلوریدا و غرب آفریقا ماده ی تلخی بدست می آید که در درمان بیماری های روده ای مصرف می شود. از گونه ی مارینکتونیا راکموزا شیره ای می گیرند که در قطع خون ریزی ناراحتی های سینه شست وشوی نای و معده استفاده می شود به علاوه از آن روغنی می گیرند که در رفع تومورهای سر موثر است. از پوست گونه های اویسینا ماده ای بدست می آید که قانقاریا را از بین می برد اربلاهه در سال 1973 استفاده از ماده ی استخراج شده از گونه ی اویسنیاژرمیناس را در درمان بیماری جذام به اثبات رسانیده است.وهمچنین این گونه در درمان مالاریا نیز استفاده می شود.

اسلاید 20: سایر تصاویر از جنگل حرا

اسلاید 21:

اسلاید 22:

اسلاید 23:

اسلاید 24:

اسلاید 25: پایان

39,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید